Κάλεσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη μπροστά στις γιορτές και καμία οικογένεια, κανένα παιδί να μη μείνει απροστάτευτο και να απλωθεί δίχτυ προστασίας σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί, απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Χιλιάδες σπίτια δεν έχουν ρεύμα, το κρύο θερίζει. Καμιά οικογένεια, κανένα παιδί να μη μείνει απροστάτευτο. Μπροστά στις γιορτές να δυναμώσει η αλληλεγγύη. Κάθε σωματείο, κάθε επιτροπή ανέργων, κάθε λαϊκή επιτροπή να μπει μπροστά, να απλωθεί δίχτυ προστασίας σε κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια που δεινοπαθεί. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η αλληλεγγύη να γίνει το όπλο μας.
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ανέργων.
  • Καμιά διακοπή ρεύματος την περίοδο των εορτών.
  • Άμεση επανασύνδεση στο ρεύμα σε όσα σπίτια εργατών και ανέργων έχει διακοπεί.
  • Επίδομα θέρμανσης χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους ανέργους και στις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.
  • Να μη μείνει σχολείο, χώρος εκπαίδευσης, φοιτητική εστία και παιδικοί σταθμοί χωρίς θέρμανση.
  • Να μην κλείσουν τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ σε πόλεις και γειτονιές.
  • Να παρθούν πίσω τα χαράτσια των 5 και των 25 ευρώ στα ιατρεία και τα νοσοκομεία.
  • Δωρεάν ιατρική κάλυψη για ανέργους και ανασφάλιστους.
  • Στους άνεργους, τους μαθητές και τους φοιτητές να χορηγείται δωρεάν κάρτα απεριόριστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
  • Απαγόρευση της διακοπής παροχής ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου, στους άνεργους και τα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ, για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος, να είναι μειωμένα κατά 50%.
  • Καμιά δήμευση ή κατάσχεση 1ης κατοικίας. Να παραγραφούν, να παγώσουν και να κουρευτούν δραστικά τα δάνεια των ανέργων και των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα.
  • Να παραγραφούν φόροι και χαράτσια για τις λαϊκές οικογένειες, φτωχούς εμπόρους και αγρότες.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ απέναντι στη φτώχεια, στην ανεργία που φέρνει η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Αρκετά ματώσαμε, αρκετά κράτησε η κοροϊδία.
Ψηλά το κεφάλι, είναι καιρός να αξιοποιήσουμε την πραγματική δύναμη, αυτή του αγώνα, της οργάνωσης, της αλληλεγγύης.

ΜΑΘΕ για τις πρωτοβουλίες, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν εργατικά σωματεία, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές ανέργων, ενώσεις ΕΒΕ, σύλλογοι γυναικών που είναι στη δύναμη της ΟΓΕ σε κάθε Δήμο και γειτονιά.

ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ για να συμμετάσχεις, να μιλήσεις χωρίς δισταγμό για το δικό σου πρόβλημα, να συζητήσουμε και να αγωνιστούμε μαζί σε κάθε χώρο, κλάδο και συνοικία για το δίκιο μας, τις ανάγκες μας και τα δικαιώματά μας.
Με τον κρατικό προϋπολογισμό της κυβέρνησης σε συνεννόηση με την ΕΕ, έρχονται νέα βάρη και μέτρα σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, νέες άγριες περικοπές στην κοινωνική ασφάλιση και στην πρόνοια, αύξηση των φόρων και των χαρατσιών, κέρδη και προνόμια για τους λίγους.

Πλάι στους ήδη τσακισμένους μισθούς και στις συντάξεις, ο προϋπολογισμός φέρνει νέες μειώσεις στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση. Οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ. Ήδη τα νοσοκομεία εδώ και μήνες βρίσκονται σε διαλυτική κατάσταση λόγω της διαθεσιμότητας των εργαζομένων και των ελλείψεων σε βασικά υλικά.
Το τσεκούρι στον ΕΟΠΥΥ, σε συνδυασμό με τις σχεδιαζόμενες ανατροπές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, το κλείσιμο πολυϊατρειων και οι απολύσεις γιατρών θα μετακυλήσουν ακόμα μεγαλύτερα βάρη στις άδειες τσέπες των ασθενών. Είναι επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία του λαού.
Η ζωή των ανέργων θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο καθώς το κονδύλι για τα επιδόματα μένει καθηλωμένο στα φετινά επίπεδα παρά την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας.

 Παράλληλα όμως με την είσοδο εισοδηματικών κριτηρίων, η πρόσβαση στα επιδόματα θα γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, θα πετιούνται εκτός αυτών χιλιάδες άνεργοι. Χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι χρεοκοπημένοι, χωρίς επίδομα ανεργίας, χωρίς ασφάλιση ασθενείας. Σήμερα το 50% των αγροτών δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει τις αυξανόμενες εισφορές στον ΟΓΑ.

 Σε αυτές τις συνθήκες επιδοτούν τους εργοδότες με πολλούς τρόπους. Τα όποια προγράμματα απασχόλησης προκηρύσσουν, δημιουργούν εργασιακές σχέσεις γαλέρας με κακοπληρωμένη 5μηνη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
Την ίδια στιγμή απειλούν εργάτες, αγρότες και αυτοαπασχολουμένους με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις και δημεύσεις περιουσιών.

Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ του ταξικού κινήματος, για δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού και όχι των μονοπωλίων. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή.

Εργατοϋπάλληλοι, άνεργοι, γυναίκες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,
Τα εργατικά σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι αγροτικοί σύλλογοι που έχουν συγκροτήσει την ΠΑΣΥ, οι οργανώσεις των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και οι Γυναικείοι σύλλογοι που είναι στην ΟΓΕ, σας καλούν παντού να γίνει συζήτηση τώρα για την οργάνωση νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε κάθε κλάδο, σε κάθε Δήμο, σε κάθε πόλη. Να μη μείνει αναπάντητη η νέα επίθεση».