Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΝΩΣΗ ΠΑΜΕ-ΠΑΣΕΒΕ-ΠΑΣΥ-ΜΑΣ-ΟΓΕ


 

                       

                  

 ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
     Μελος της Παγκοσμιας Συνδικαλιστικης Ομοσπονδιας(Π.Σ.Ο)                                

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΠΑΣΕΒΕ)


ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)

ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ)


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)


ΕΝΙΑΙΑ «ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΑ»   ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Το σχέδιο νόμου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης φοροεπιδρομής ενάντια στο λαό, μονιμοποιεί το χαράτσι, καταργεί το αφορολόγητο όριο, φορολογεί οποιοδήποτε οίκημα, οικόπεδο, το κάθε αγροτεμάχιο, το κάθε μικρομάγαζο επιδιώκει να συγκεντρώσει τη γη αλλά και τα ακίνητα σ’ όλο και λιγότερα χέρια.
Μας αφορά όλους γιατί πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττονται οι αγρότες, πλήττονται οι αυτοαπασχολούμενοι.
Οι προσπάθειες των επιτήδειων για διαχωρισμό τμημάτων του λαού μας σε αγρότες και κατοίκους των πόλεων, αγροτεμάχια και ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πρέπει να πέσουν στο κενό. Στόχο έχουν να εξαπατήσουν, να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να κρύψουν την ουσία.
Καμιά θυσία-κανένα χαράτσι των λαϊκών στρωμάτων για την κρίση. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία που την δημιούργησε!
·        Διεκδικούμε αφορολόγητο όριο 40.000€ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000€ για κάθε παιδί, αφορολόγητη πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας έως 200.000 €
·        Φορολόγηση των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλεμπόρων με 45%,  κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που έχουν.
     Να οργανώσουμε τον αγώνα μας για να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο.
     Να συσπειρωθούμε όλοι μαζί με το ΠΑΜΕ των εργαζομένων, την ΠΑΣΕΒΕ των επαγγελματιών και εμπόρων, την ΠΑΣΥ των αγροτών, το ΜΑΣ των σπουδαστών και την ΟΓΕ των γυναικών, σε μια λαϊκή κοινωνική συμμαχία να παλέψουμε για μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση από την Ε.Ε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για  μια διαφορετική ανάπτυξη προς όφελος του λαού με τον λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.


3 Νοεμβρη απεργουμε-βιντεο του ΠΑΜΕ για την αυριανη κινητοποιηση


Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Κοινό μέτωπο εμποροϋπαλλήλων και ΕΒΕ: Απεργία στις 3 Νοέμβρη για την Κυριακάτικη αργία


                                                      ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.


Δεκάδες οι αντιδράσεις ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές Δημοσίευση: Παρ, 01/11/2013 - 20:14 Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 01/11/2013 - 20:15 Δείτε εδώ τις δηλώσεις για συμμετοχή στην απεργία της Κυριακής Με απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη, πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου για την κατάργηση της Κυριακής-αργίας, απαντούν εμποροϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και αυτοαπασχολούμενοι. 

 Στην Αθήνα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία θα δώσουν αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση στην οποία καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιάστις 10 π.μ., έξω απ' τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οδό Αγίας Φιλοθέης 5Β (πλατεία Μητροπόλεως)

 Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων.

 Στον Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, καλεί στις 10 το πρωί στην Αγία Τριάδα (Βασ. Γεωργίου και Εθν. Αντιστάσεως).

 Στο Αγρίνιο, σε κινητοποίηση στις 10π.μ. στον πεζόδρομο Παπαστράτου καλεί το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Στα Γιάννενα, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων και η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ καλούν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην καμάρα στην συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη.

 Στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10 π.μ. στη διασταύρωση Δικαιοσύνης-Δαίδαλου (έξω από τα ZARA)

 Στην Καλαμάτα σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από το πολυκατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλου» στην
 Αρτέμιδος καλεί το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Μεσσηνίας.

 Στην Καρδίτσα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλεί στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία. Στη Λάρισα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση στις 9.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

 Στη Λαμία η συγκέντρωση είναι στις 10.30 το πρωί μπροστά στα Δικαστήρια. Στη Μυτιλήνη, η 'Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου καλεί στις 11 πμ στην πλ. Σαπφούς.

 Στη Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, μαζί με την τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή καλούν σε συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο «Flamingo» στις 10.30 π.μ. στο εμπορικό κέντρο.

 Στην Πάτρα, στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου από τη γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις

 Στη Ρόδο, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο πάρκινγκ της Εθνικής Αντίστασης, στον Κωτσόβολο.

 Στη Χίο, η γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σε πικετοφορία την Παρασκευή στις 6:30μμ στην είσοδο της Απλωταριάς. Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ: «Κάτω τα χέρια από την κυριακάτικη αργία, στις 3 Νοέμβρη απεργούμε»

 Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα “χαράτσια”, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια.
Βασικός της στόχος είναι να καταργήσουν την αργία της Κυριακής, λύνοντας για άλλη μια φορά τα χέρια της εργοδοσίας όχι για 7 Κυριακές, αλλά για όλες τις Κυριακές του χρόνου»
 ΠΑΣΕΒΕ: Το μέτρο θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων 
 Σε ανακοίνωση της η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών απευθύνει κάλεσμα στα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους και τις Επιτροπές Αγώνα «να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, παίρνοντας πρωτοβουλίες την πρώτη Κυριακή υλοποίησης του βάρβαρου νόμου, στις 3 Νοέμβρη». 
ΟΓΕ: Η θέση των γυναικών είναι στον αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακής-αργίας Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας τονίζει οτι «Η θέση των γυναικών της λαϊκής οικογένειας δεν είναι μπροστά στις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων και των μεγάλων εμπορικών κέντρων, από τα εμπορεύματα των οποίων δεν μπορούν να αποκτήσουν τίποτα, μιας και τους λείπει όχι ο χρόνος, αλλά τα χρήματα».

 Την αντίθεση τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 3ης Νοέμβρη, εκφράζουν μεταξύ άλλων:

 Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο ν. Λάρισας, η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Πράκτικερ, το Παράρτημα Καλλιθέας του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύλλογος ΕΒΕ Καλλιθέας, ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» της Περιφέρειας Ηπείρου, η Γραμματεία Εορδαίας του ΠΑΜΕ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Καβάλας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, ο Εμποροβιοτεχνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας. Η Ένωση Λογιστών Αθήνας

Προγραμμα δρασης απο την Γραμματεια ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλειου


Σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη καλεί η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ, η οποία διοργανώνει σειρά κινητοποιήσεων τις επόμενες μέρες.
Με αιχμή τη φοροληστεία και την υπεράσπιση της Κυριακής-αργίας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους σε:
  • Την Κυριακή 3/11 πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ. Οργανωμένα να αντιδράσουμε μαζί με την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων που έχει εξαγγείλει απεργία εκείνη τη μέρα.
  • Συμμετοχή στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Νοέμβρη. Άμεση σύγκληση των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων, των Εμπορικών Συλλόγων του νομού για να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ και την Περιφέρεια στις 13/11 για την ασφάλιση.
Σε ανακοίνωσή της καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να συσπειρωθούν γύρω από ένα αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης και να διεκδικήσουν για τον ΟΑΕΕ:
  • Eδώ και τώρα σφράγισμα των βιβλιάριων όλων των συναδέλφων χωρίς προϋποθέσεις.
  • Όχι στην ποινικοποίηση των οφειλών και τις κατασχέσεις λόγω αυτών.
  • Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά το 1/3 από τις δικές μας εισφορές.
  • Μείωση του ποσού της εισφοράς χωρίς αλλαγή κλίμακας και χωρίς να έχει αυτό ανταποδοτικό χαρακτήρα.
  • Να επιστραφούν στο Ταμείο τα 48 δισ. ευρώ που έχουν κλαπεί και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται.
Συνολικά για Υγεία - Πρόνοια - Ασφάλιση:
  • Καθολική, δημόσια και δωρεάν Υγεία.
  • Σύνταξη για τους άντρες στα 60, τις γυναίκες στα 55.
  • Επίδομα ανεργίας στους άνεργους συναδέλφους.
  • Πάγωμα των οφειλών όσο καιρό διαρκεί η κρίση.

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Με τους αγωνες εργαζομενων και αυτοαπασχολουμενων να καταργηθει στην πραξη ο νομος για την καταργηση της Κυριακατικης Αργιας






Εκατονταδες υπογραφες εχουν συγκεντρωθει κατω απο το καλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για την υπερασπιση της Κυριακατικης αργιας, εναντια στον νομο που βαζει ουσιαστικα ταφοπλακα στη δυνατοτητα των μικρομαγαζων να μεινουν ζωντανα ενω ανοιγει διαπλατα τις πορτες στις πολυεθνικες του εμποριου να αλωσουν την αγορα.

Ο εγκληματικος αυτος νομος της Κυβερνησης να καταργηθει στην πραξη, με την σθεναρη αντισταση των αυτοαπασχολουμενων, των εμπορουπαλληλων, ολου του λαου.

Την Κυριακη 3 Νοεμβρη θα δωσουμε μια πρωτη απαντηση στα σχεδια Κυβερνησης και κεφαλαιου, ΕΕ και μονοπωλιων.

Τον αγωνα μας θα τον συνεχισουμε υπερασπιζομενοι τη ζωη και το μελλον μας, την επιβιωση μας.

Απαιτουμε τωρα απο τον Αντιπεριφερειαρχη Κο Κουκιαδακη να ταχτει ξεκαθαρα εναντια στον νομο, αυτο εχουν ηδη κανει η συντριπτικη πλειοψηφια των φορεων του Ηρακλειου, αυτο εχουν δειξει με πολλους τροπους οι χιλιαδες αυτοαπασχολουμενοι εμποροι, οι χιλιαδες εμπορουπαλληλοι.

Κατω τα χερια απο την Κυριακη αργια

Την Κυριοακη 3 Νοεμβρη μενουμε κλειστα, συγκεντρωνομαστε στις 10 το πρωι στην Δικαιοσυνης κοντα στο καταστημα ΖΑΡΑΣ στην συγκεντρωση που καλει το Σωματειο Ιδιωτικων Υπαλληλων.

Κανενα μικρομαγαζο ανοικτο, να μην  περασει ο νομος

Επιτροπη Εμποριου της ΠΑΣΕΒΕ

Κυριακή 3 Νοέμβρη: Απεργία υπεράσπισης της Κυριακής αργίας




Από παλαιότερη κινητοποίηση για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας

103 χρόνια μετά την κατάκτηση από την εργατική τάξη της χώρας μας της Κυριακής ως ημέρα Αργίας (3 Ιανουαρίου του 1910 η ημερομηνία που για πρώτη φορά εφαρμόστηκε στην Ελλάδα η Κυριακή Αργία), στο πλαίσιο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, και το θέμα της Κυριακής Αργίας επανέρχεται στις μέρες μας από το στρατόπεδο της ΕΕ, της κυβέρνησης, του κεφαλαίου για την κατάργησή της και από το στρατόπεδο του συνεπούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, των δυνάμεων της λαϊκής συμμαχίας για την υπεράσπισή της. Για την ακρίβεια ποτέ δεν σταμάτησε η «μάχη χαρακωμάτων» για την Κυριακή Αργία.
Οι εκάστοτε αρνητικοί συσχετισμοί δύναμης σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, τα γενικότερα πολιτικοοικονομικά και κοινωνικά δεδομένα διαμόρφωναν τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα. Ποτέ το ζήτημα αυτό δεν ήταν ξεκομμένο από τη συνολική επίθεση που δέχονταν οι εργαζόμενοι στους μισθούς, το χρόνο εργασίας, τις συνθήκες εργασίας και τις εργασιακές σχέσεις, τις ΣΣΕ κλπ. Και όχι μόνο στον κλάδο του εμπορίου και των υπηρεσιών.
Αυτοί ήταν «πρώτοι στο σκόπευτρο» αλλά αμέσως μετά ακολουθούσαν και ακολουθούν και οι άλλοι κλάδοι εργαζομένων. Αλλά το ζήτημα άνοιγε και ανοίγει ταυτόχρονα με τη σταδιακή εδραίωση των μεγάλων ισχυρών εμπορικών ομίλων, των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων στην αγορά με το βίαιο εκτόπισμα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βιοτεχνιών και καταστημάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση πέραν των άλλων θεμάτων ήταν και είναι να λυθεί σε όφελος των μονοπωλιακών ομίλων το φλέγον θέμα της Κυριακής Αργίας.
Κυβερνήσεις, εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και ινστιτούτα της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου, προσωπικό που «απηχούσε με επιστημονικό και πολιτικό μανδύα και λόγο» το «μονόδρομο» για την κατάργηση της Κυριακής Αργίας, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είναι «τελάληδες» της γραμμής των μεγαλοεπιχειρηματιών, επιστράτευσαν και επιστρατεύουν τα πιο «απίθανα επιχειρήματα, τεχνάσματα και μαγγανείες» για να πείσουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι είναι προς το συμφέρον της τον αιώνα που διανύουμε, όπου τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας έχουν φθάσει στο απόγειό τους, αυτοί που παράγουν όλο αυτό τον πλούτο πρέπει να «ξεχάσουν» την Κυριακή Αργία, για την ακρίβεια όχι μόνο να την ξεχάσουν αλλά να τη δουλέψουν και τζάμπα ή σχεδόν τζάμπα «υπέρ εργοδοτών».
Αλλά ας σκεφτούμε ποιο μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας, της οικονομίας, σε ποια εξουσία συντελούνται όλες αυτές οι εξελίξεις; Ποιες ανάγκες εξυπηρετούνται, σε όφελος τίνος επιλύεται στις μέρες μας, αντί ο παραγωγός του πλούτου να απολαμβάνει τα αγαθά, τα επιτεύγματα της προόδου, της έρευνας, της επιστήμης και της τεχνολογίας που του επιτρέπουν να δουλεύει λιγότερες μέρες και ώρες, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του, με αναβαθμισμένα κοινωνικοασφαλιστικά - μισθολογικά δικαιώματα, απεναντίας να βλέπει ότι «έχουν πέσει πάνω του λυτοί και δεμένοι, ότι είναι για το καλό του να δουλεύει από ήλιο σε ήλιο 7 μέρες τη βδομάδα, χωρίς δικαιώματα».
Αλήθεια ποιος στέκεται εμπόδιο και δεν αφήνει να γίνει η πρώτη εκδοχή έναντι της δεύτερης; Ποιος έχει τα μέσα παραγωγής στα χέρια του; Ποιος έχει την εξουσία και σχεδιάζει την οικονομία με κριτήριο το κέρδος των λίγων έναντι των πολλών; Ποιος δρόμος ανάπτυξης επιβάλλει και η Κυριακή Αργία να «συνθλιβεί στις μυλόπετρες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας»; «Για πόσο ακόμη οι εργαζόμενοι θα παίζουν στο γήπεδο που συμφέρει την εργοδοσία και τους μονοπωλιακούς ομίλους και που θα χάνουν το ματς από τα αποδυτήρια;». Τελικά που βρίσκεται η διέξοδος; Με ποια γραμμή, με τι συμμαχίες, με τι προσανατολισμό και στόχευση, με ποια προοπτική;
Η απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη και οι απεργιακές κινητοποιήσεις που καλούν και οργανώνουν οι ταξικές δυνάμεις στο χώρο του εμπορίου και των υπηρεσιών με την αναγκαία έκφραση της μαζικής, ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης για την υπεράσπιση της Κυριακής Αργίας, αλλά και το κάλεσμα του ΠΑΜΕ και της Λαϊκής Συμμαχίας για τη γενική απεργία στις 6 Νοέμβρη βάζουν επί τάπητος αυτά τα καθήκοντα στην πρώτη γραμμή.

πηγη: 902.gr

ΚΛΑΔΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ-ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ


             ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αθήνα 25/10/2013

Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή,
Την Κυριακή 3 Νοέμβρη η κυβέρνηση, οι μεγάλοι εργοδότες και οι πολυεθνικές
στο εμπόριο προχωρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.
Γιατί ανοίγουν τα μαγαζιά και τις Κυριακές;

Μήπως έπιασε ξαφνικά ο πόνος τους μεγάλους εργοδότες, τις πολυεθνικές στο
εμπόριο και τη κυβέρνηση για της δικές σου ανάγκες, ενδιαφέρονται να ψωνίζεις εσύ
και την Κυριακή; Όχι βέβαια, γιατί με της απανωτές περικοπές σου πήραν σχεδόν τον
μισό μισθό και την σύνταξη.

Εσύ μπορείς να αποδεχτείς τη λογική η γυναίκα σου, η κόρη σου, η κοπέλλα σου,
κάποιος δικός σου άνθρωπος να υποχρεώνεται να δουλέψει κυριακάτικα χωρίς να του
μένει ούτε μια ημέρα για να ξεκουραστεί, να βρεθεί μαζί όλη η οικογένεια;

Εσύ την Κυριακή τη θέλεις για να βλέπεις την/τον σύντροφο σου, την οικογένειά
σου, μπορείς να αποδεχτείς τη λογική χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν από το
πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς ξεκούραση;

Μας οδηγούν όλους να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο θα το αποδεχτούμε;

Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή,

Θυμήσου ότι το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, η δουλειά με το μπλοκάκι, η 
εκ’ περιτροπής εργασία, και πολλά άλλα αντεργατικά μέτρα υλοποιήθηκαν πρώτα
στους εμποροϋπαλλήλους, δυστυχώς, όλα αυτά σήμερα εφαρμόζονται σε όλους τους
κλάδους, σε όλους τους εργαζόμενους, το ίδιο θα γίνει και με την κυριακάτικη αργία.
Είναι παραμύθια
αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές
για να ωφεληθούν οι καταναλωτές. Χρόνια τώρα οι μεγαλέμποροι ζητούν την
κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Καταναλωτής είσαι και εσύ, αυτή
η κυβέρνηση σου έχει μειώσει το μισθό, τη σύνταξη, τα παιδιά σου είναι άνεργα ή στην καλύτερη να εργάζονται για 200 το 4ωρο.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα
ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, εργοδότες και κυβέρνηση πετάνε στο δρόμο χιλιάδες
εργαζόμενους, τσεπώνουν όλο το χρήμα και εξαφανίζονται, κλείνουν τις επιχειρήσεις
(ΝΕΟΣΕΤ, ΣΑΤΟ, ΣΠΡΙΤΕΡ) όταν δεν έχουν τα κέρδη που θέλουν.

Στις περιοχές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις Κυριακές δεν έχει
δημιουργηθεί ούτε μια θέση εργασίας, έχουν απολύσει εκατοντάδες
εμποροϋπαλλήλους, δεν έχουν πάρει καινούργιους, ξεπατώνουν στη δουλειά αυτούς
που εργάζονται, δουλεύουν περισσότερες ώρες και δεν τις πληρώνονται και τα μικρά
μαγαζιά εξακολουθούν να «βαράνε μύγες» η’ να κλείνουν.

Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει στο πιο γρήγορο κλείσιμο
των μικρών μαγαζιών στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες μικρούς εμπόρους, αλλά και
εργαζόμενους.

Όσοι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι ανοίξουν τα μαγαζιά τους θα δουν το
κόστος λειτουργίας τους να αυξάνεται, τα μαγαζιά τους άδεια μιας και οι
«καταναλωτές» θα κατευθυνθούν κυρίως στα πολυκαταστήματα που έχουν
περισσότερες δυνατότητες συνδυάζοντας μια σειρά από άλλες παροχές.

Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή

Σε καλούμε να σταθείς δίπλα στους χιλιάδες εργαζομένους στο εμπόριο, γιατί εμείς
παλεύουμε για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, γιατί εμείς είμαστε οι πατεράδες, οι
μανάδες, τα αδέρφια σας και τα παιδιά σας.
Εμάς θα βρείτε μέσα στα μαγαζιά τις Κυριακές
.
Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές είναι ο εχθρός σου, όχι εμείς.
Στάσου δίπλα στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους που παλεύουν
να κρατήσουνε τα μαγαζιά τους ανοιχτά για να μπορούνε με αξιοπρέπεια να ζήσουνε
τις οικογένειές τους

Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές ευθύνονται για την ακρίβεια που υπάρχει σε όλα
τα είδη. ‘Όχι οι δικοί μας μισθοί των 400 – 500 ευρώ για τους παλαιότερους και 180-
200 για νεότερους έως 25 χρονών.
Στάσου δίπλα στη νέα γενιά των εργαζομένων στο εμπόριο, η δουλειά την
Κυριακή θα χειροτερέψει συνολικά την δική μας θέση μας, θα δυσκολέψει ακόμα
περισσότερο τα νέα ζευγάρια, τις νέες μητέρες, θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί
τη μάνα
.
Στάσου δίπλα μας, διεκδίκησε μαζί μας:

Να μην ανοίξει κανένα μαγαζί καμιά Κυριακή γιατί αυτό θέλουν τα
πολυκαταστήματα και οι μεγάλες πολυεθνικές στο εμπόριο.
Ανθρώπινα ωράρια για όλους.
Την Κυριακή τη θέλουμε για εμάς και τις οικογένειές μας και όχι να τη βγάζουμε
δουλεύοντας ατελείωτες ώρες μέσα στα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές για
να αυξάνουν τα κέρδη τους.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε. & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-
DIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
LIDL
Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
PRAKTIKER
HELLAS
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ




Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Χρεος αγωνα....


                                           Κυριακη 3 Νοεμβρη
Oλοι στην συγκεντρωση διαμαρτυριας που καλει το Σωματειο Ιδιωτικων Υπαλληλων Ηρακλειου και η Επιτροπη Εμποριου της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 το πρωι στην Δικαιοσυνης, διπλα στο καταστημα   ΖΑΡΑΣ  
                      
         Κανενα μικρομαγαζο ανοικτο, να καταργηθει ο νομος στην πραξη


Είναι χρέος μας………….
Στον εαυτό μας, τις οικογένειες μας, τις επόμενες γενιές
Να μην αφήσουμε άλλο να ισοπεδώνεται κάθε λαϊκό δικαίωμα, να μην επιτρέψουμε να υποθηκεύουν το μέλλον μας ΕΕ, μονοπώλια, Κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίζουν τη κερδοφορία τους, τα συμφέροντα μιας χούφτας παρασίτων.
Να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια υποταγής μας στη λογική του «αναγκαίου κακού» και της «απαραίτητης υπομονής» που δήθεν πρέπει να κάνουμε μέχρι να βγούμε από την κρίση.
Είναι δική τους κρίση, την δημιούργησε η λαιμαργία των μονοπωλίων για περισσότερα κέρδη, την δημιούργησε η αδυναμία τους να διαχειριστούν τον τεράστιο πλούτο που έχουν κλέψει από το λαό επί δεκαετίες συνεχίζοντας να παράγουν κέρδη για τη δική τους τσέπη.
Είναι χρέος μας να σηκώσουμε κεφάλι και να τινάξουμε από πάνω μας τη μοιρολατρία, τον ωχαδερφισμό, τις αυταπάτες ότι αν κάτσουμε «ήσυχοι» κλεισμένοι στο μαγαζί, στο γραφείο μας, δεν θα μας αγγίξουν τα μέτρα τους, ότι θα επιβιώσουμε.
Η πολιτική τους μας εξοντώνει επειδή είμαστε εμπόδιο στα σχέδια τους να αλώσουν κάθε χώρο της οικονομίας, να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα αναπαραγωγής των κερδών τους, με όποιο τίμημα.
Είναι χρέος μας να αντιληφτούμε ότι είναι ανάγκη να συμπορευτούμε με τους εργαζόμενους, με τη φτωχή αγροτιά, με τους ανέργους, τους νέους που βλέπουν το μέλλον μαύρο μπροστά τους, με τις γυναίκες που παλεύουν στο πλευρό των εργαζομένων.
Είναι χρέος μας να βάλουμε στην άκρη όλους εκείνους που δήθεν νοιάζονται για μας αλλά μόνο όσο τους δίνουμε την ψήφο μας για να την εξαργυρώσουν μετά με μνημόνια, βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, νόμους ποινικοποίησης του λαϊκού κινήματος.
Είναι ανάγκη να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό  μας κίνημα, να πετάξουμε από πάνω μας τα βαρίδια των κάθε λογής συμβιβασμένων ηγεσιών.
Γιαυτο κάνουμε ένα πρώτο βήμα, λέμε όχι στο νόμο για την Κυριακάτικη αργία, 3 του Νοεμβρη θα είμαστε στο δρόμο μαζί με τους εμποροϋπάλληλους, με ΚΛΕΙΣΤΑ τα μαγαζιά μας γιατί είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στην ξεκούραση, να είμαστε μια μέρα την εβδομάδα με τις οικογένειες μας, να επιβιώσουμε επαγγελματικά.
Γιαυτο συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβρη με το ΠΑΜΕ, η σιωπή δεν είναι λύση, να κοιτάμε τους εργάτες στο δρόμο πίσω από τις πόρτες των καταστημάτων μας δεν είναι στάση ζωής αλλά υποταγής, βγαίνουμε και μείς στο δρόμο, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργάτες, τους αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, για να ανατρέψουμε την πολιτική που μας στέλνει στα τάρταρα της εξαθλίωσης.

Είναι χρέος μας.