Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ









                                            Ανακοίνωση για την «απώλεια» του
                                                Συναγωνιστή  Ανδρέα Κολοβού
                                                               

Η  Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια την οικογένεια του συναγωνιστή μας Ανδρέα Κολοβού που «έφυγε» ξαφνικά για το  «μεγάλο ταξίδι»
 Ο Ανδρέας  Κολοβός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εγκαταστατών Συντηρητών Καυστήρων (ΠΟΕΣΚ) και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ είχε σημαντική συμβολή στον αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων του κλάδου του Ήταν πρωτοπόρος στη προσπάθεια για το δυνάμωμα του αντιμονοπωλιακού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων 
Θα τον θυμόμαστε πάντα στους αγώνες που θα έρθουν, θα παλεύουμε για ότι και εκείνος πάλευε τιμώντας την αγωνιστική δράση του, τη συνέπεια του.


                                 Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Aνακοίνωση του της επιτροπής αγώνα συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Ηρακλείου

   





Η επιτροπή αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ συνταξιούχων του ΟΑΕΕ στο Ηράκλειο καταδικάζει απερίφραστα τις διασπαστικές ενέργειες προερχόμενες από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία «Δικτύου Συνταξιούχων» που έκανε την εμφάνιση του πρόσφατα στο Ηράκλειο (εκλογές παρωδία με 10 συμμετέχοντες σε μια διαδικασία  ίδρυσης συντονιστικού σχήματος που έλαβαν χώρο στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στις 30 Απριλίου).

Αλήθεια με τι δικαίωμα η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΗ παραχωρεί χώρο σε διασπαστές να πραγματοποιήσουν τέτοιες διαδικασίες?

Σε μια εποχή που τα προβλήματα των απομάχων της δουλειάς αυξάνονται  καθημερινά, που οι συντάξεις έχουν καταντήσει φιλοδώρημα, που ετοιμάζονται νέα μέτρα σε βάρος της σύνταξης, της πρόνοιας, της ασφάλισης, είναι όχι μόνο πολυτέλεια, αλλά πρόκληση  να επιχειρείται από τους παλαιάς κοπής συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και τους νεόκοπους του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθεί διασπαστικό αντίβαρο στα αγωνιστικα σωματεια με την καθοδήγηση της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου προκείμενου να δημιουργηθούν συγχύσεις και αντιπαλότητες στο συνταξιουχικο κίνημα που σθεναρά εδώ και πολλά χρόνια αντιστέκεται στις πολιτικές που έχουν μετατρέψει εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχους της δουλειάς σε πένητες.
Τέτοιες ενέργειες προερχόμενες από τη μεριά των όψιμων συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ και εκείνων του «θανόντος» ΠΑΣΟΚ, δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση το δυνάμωμα του συνταξιουχικου κινήματος, αντίθετα το αποδυναμώνουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, συνταξιούχους του ΟΑΕΕ να στρέψουν την πλάτη στους διασπαστές και τυχοδιώκτες καθοδηγούμενους από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, και να συσπειρωθούν μαζικά στα σωματεία τους.



                                                Mαιος 2014

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΟΨΙΜΕΣ" ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΟΕΒΕΝΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία

Η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια έχει φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας , μας έχει οδηγήσει σε ανέχεια, εξαθλίωση λουκέτα, πολλοί από εμάς είμαστε πλέον ανασφάλιστοι με κινδύνους για τη ζωή μας και την ίδια μας την οικογένεια.
Η ΠΑΣΕΒΕ εδώ και καιρό έχει  καταγγείλει αυτή την κατάσταση, έχει κάνει επανειλημμένα προτάσεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων σε κάθε επίπεδο που οι δυνάμεις της συμμετέχουν οργανωμένα, και στην ΓΣΕΒΕΕ, και στη σωματεία, και στις Ομοσπονδίες.
Κάθε φορά ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που εκφράζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει εμπόδια στην όποια προσπάθεια να υπάρξει μαχητική διεκδίκηση λύσεων στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Ανάλογη πρόταση έχουμε κάνει επανειλημμένα και στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου-πριν πολλούς μήνες-και στην ΟΕΒΕΝΗ-και στην εκλογοαπολογιστικη συνέλευση πριν 4 μήνες, και στο πρώτο ΔΣ αμέσως μετά τις εκλογές-αλλά κάθε φορά αυτές οι δυνάμεις που εκπροσωπούν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αρνούνται επίμονα κάθε προσπάθεια να οργανωθούν αγώνες, να υπάρξουν κινητοποιήσεις.
Και κάθε φορά με την ίδια δικαιολογία «μα ο κόσμος δεν συμμετέχει»!!
Τώρα ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος, τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν τον «δρόμο» και την «πλατεία», τώρα ξαφνικά έγιναν αγωνιστές. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, έχει φουντώσει το πρόβλημα, 15000 επαγγελματίες είναι ανασφάλιστοι στο Ηράκλειο, και τώρα ξαφνικά η πλειοψηφία της ΟΕΒΕΝΗ και αυτή του Εμπορικού Συλλόγου «ανακάλυψαν» την «οξύτητα του προβλήματος»..
Και βρήκαν την «λύση». Να ακριβοπληρώσουμε όλοι εμείς δικηγόρο, να γίνει μια ομαδική αγωγή με αμφίβολα αποτελέσματα αφού πάντα οι δικαστικές αποφάσεις ακυρώνονται με νομοθετικές ρυθμίσεις, να κάνουν και ένα χάπενινγκ στην πλατεία και έτσι να βγάλουν το «χρέος» τους.
 Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καταγγέλλει αυτή την υποκρισία, αυτή την αλαζονική συμπεριφορά από τη μεριά των πλειοψηφιών του Εμπορικού Συλλόγου και της ΟΕΒΕΝΗ που αφοπλίζει ουσιαστικά τους αυτοαπασχολούμενους, τους στέλνει στο σπίτι τους με την αυταπάτη ότι με επιστολόχαρτα και παρακάλια προς την Κυβέρνηση κάτι μπορεί να αλλάξει.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο, επαγγελματία, αυτοκινητιστή, έμπορο να αναλογιστεί για την αποτελεσματικότητα(?) τέτοιων « πιέσεων». Να αντιληφτεί ότι η υποταγή στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κυβέρνησης όπως κάνουν πλειοψηφίες ΕΣΗ και ΟΕΒΕΝΗ, είναι απλά αναποτελεσματική και υπονομευτική.
Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση, απαιτούμε γενικές συνελεύσεις των σωματείων, πιέζουμε την πλειοψηφία της διοίκησης ΟΕΒΕΝΗ και ΕΣΗ να σεβαστούν ότι έχουν ήδη ψηφίσει στις Γενικές Συνελεύσεις οι συνάδελφοι, και να προχωρήσουν σε συντονισμό και δράση με αγωνιστικό πλαίσιο πάλης, μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για να ανατραπεί συνολικά η πολιτική που ευνοεί τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια και καταδικάζει όλους εμάς στο λουκέτο και την φτώχεια.
Να απαιτήσουμε:
-Την επιστροφή των 48.5 δις που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν κλέψει από τον ΟΑΕΕ τα τελευταία χρόνια
-Την χρηματοδότηση κατά τα 2/3 από το κράτος του Ταμείο. Λεφτά υπάρχουν, να φορολογηθεί με 45% το μεγάλο κεφάλαιο.
-Άμεσα να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ χωρίς εξαιρέσεις.
-Να σταματήσουν οι διώξεις για χρέη στον ΟΑΕΕ, ρυθμίσεις με βάση την οικονομική κατάσταση του κάθε επαγγελματία.
-Να αποσυνδεθεί προσωρινά ο κλάδος υγείας από  αυτόν της σύνταξης, και να δοθεί από το κράτος  άμεσα σε όλους τους ανασφαλίστους συναδέλφους ιατροφαρμακευτική κάλυψη.
-Μείωση των εισφορών χωρίς κλιμακοποιηση και  επιπτώσεις στην  ποιότητα των παροχών υγείας-πρόνοιας.
Συνάδελφοι
Μόνο με ικεσίες προς το Υπουργείο δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα, χρειάζονται αγώνες
Προτείνουμε:
Aμεσα να γίνουν γενικές συνελεύσεις των σωματείων, να παρθούν αποφάσεις  για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να υπάρξει ουσιαστικός συντονισμός όλων των επαγγελματικών κλάδων, αγωνιστικό πλαίσιο πάλης, καθορισμός χρονικά των κινητοποιήσεων
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΑ



                                                                       ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρητης