Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Κεντρική επιτροπή οργάνωσης της αλληλεγγύης συγκροτούν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ Μπροστά στην επίθεση ΕΕ, κυβέρνησης και μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων



Στη συγκρότηση κεντρικής επιτροπής για την οργάνωση της αλληλεγγύης, με σύνθημα«κανένας μόνος του», προχωρούν οι δυνάμεις τηςΛαϊκής Συμμαχίας που αποτελούνται από το ΠΑΜΕ, τηνΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ, μπροστά στην επίθεση ΕΕ, κυβέρνησης, μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας σημειώνουν:
«Οργανωνόμαστε, Δυναμώνουμε την Αλληλεγγύη. Εμείς έχουμε τη δύναμη.
Στις δύσκολες στιγμές που περνά αυτή τη στιγμή η εργατική - λαϊκή οικογένεια, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, από την επίθεση που δέχονται από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική - λαϊκή αλληλεγγύη παντού.
Το τωρινό κούρεμα μισθών και συντάξεων σε μεγάλο τμήμα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά και οι καταβολές με το σταγονόμετρο, να αντιμετωπιστούν άμεσα και οργανωμένα.
Πλάι στους αγώνες αυτής της περιόδου για τη διασφάλιση και την καταβολή μισθών - συντάξεων - επιδομάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, με τη μαζικοποίηση και άνοδο των αγώνων για την κάλυψη των απωλειών, οι οργανώσεις που αποτελούν την κοινωνική συμμαχία συγκροτούμε κεντρική επιτροπή για την οργάνωση της αλληλεγγύης.
Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ καλούμε τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους σπουδαστών, τις ενώσεις ΕΒΕ, τους γυναικείους συλλόγους, τις επιτροπές ανέργων, τις λαϊκές επιτροπές και κάθε μαζικό φορέα, να συγκροτήσουμε ΤΩΡΑ και χωρίς καμία καθυστέρηση,επιτροπές αλληλεγγύης παντού! Σε Δήμους, γειτονιές, σε εργοστάσια και βιομηχανικές ζώνες, σε κλάδους, σε σχολές, σχολεία, νοσοκομεία. Κεντρική θέση, η οποία πρέπει να καθοδηγεί τη συγκρότηση - δράση και λειτουργία τους είναι το σύνθημα «κανένας μόνος του».
Καταγράφουμε άμεσα τις ανάγκες που υπάρχουν!
Συνάδελφοι,
Γείτονές μας που αντιμετωπίζουν οξυμένα προβλήματα ή αντιμετωπίζουν έκτακτες δύσκολες καταστάσεις δεν πρέπει να μείνουν αβοήθητοι και μόνοι τους. Να κυριαρχήσει η επαγρύπνηση! Να αποτρέψουμε με τις παρεμβάσεις μας, την αλληλεγγύη μας καθώς και την υλική βοήθειά μας, να υπάρξουν συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης. Με προτεραιότητα την κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα, φάρμακα, παιδικές τροφές και σε συντονισμό με την κεντρική επιτροπή αλληλεγγύης, να οργανώνουμε την παρουσία μας παντού!
Οι επιτροπές αλληλεγγύης να γίνουν γνωστές παντού και άμεσα! Να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει ο φόβος, η παραίτηση κάτω από το βάρος των δυσκολιών.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ






Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Η πρόταση συμφωνία-μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η πρόταση συμφωνία-μνημόνιο των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό. Το ένα περιέχει αντιλαϊκά μέτρα 8 δισ. ευρώ και το άλλο 9 δισ. ευρώ.

Η κυβέρνηση με το δημοψήφισμα θέλει το λαό να εγκρίνει τη δική της πρόταση προς την τρόικα που είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Και οι δύο απαντήσεις στο δημοψήφισμα θα μεταφραστούν σε παραμονή πάση θυσία στο ευρώ και σαν έγκριση για τη νέα επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα.

Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εξουσίας του κεφαλαίου και των επιχειρηματικών ομίλων.

Και τα δύο οδηγούν στα μνημόνια των μνημονίων

Και τα δύο μνημόνια περιέχουν τη φοροληστεία του 26% από το πρώτο ευρώ, το φόρο επιτηδεύματος, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67 έτη, μειώσεις συντάξεων - μισθών, ΦΠΑ στα είδη διατροφής 23% από 13%, ανύπαρκτο αφορολόγητο όριο, τα τέλη "αλληλεγγύης" και "επιτηδεύματος", διάλυση των φοροελαφρύνσεων για στοιχειώδεις δαπάνες της λαϊκής οικογένειας.

Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Κατάργηση των μνημονίων και όλων τα αντιλαϊκών νόμων.

Ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική της ΕΕ που φέρνει φτώχεια - ανεργία - λουκέτα.

Δεν κάνουμε πίσω! Δεν υποχωρούμε! Όχι νέες θυσίες για την πλουτοκρατία! Το μέλλον των παιδιών μας δεν χωρά στα δεσμά της ΕΕ, των τραπεζιτών, βιομηχάνων, εφοπλιστών!

Απορρίπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, που μας θέλει βαστάζους μιας πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια για τα κέρδη των λίγων.

Απορρίπτουμε αυτούς που υποστηρίζουν την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, που μάτωσαν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.

Αποκρούουμε το κλίμα φόβου και ανασφάλειας που δημιουργούν με το κλείσιμο των τραπεζών, για να μας οδηγήσουν φοβισμένους στην κάλπη και να μας κάνουν συνένοχους στα νέα μνημόνια.

Ο δικός μας δρόμος έχει στο επίκεντρο την ανάκτηση των δικών μας απωλειών, την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων. Είναι ο δρόμος της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του. Είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις του, για να ανοίξει η προοπτική για την κάλυψη των δικών μας αναγκών.

Είναι ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και οι γυναίκες έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε το δικό μας ανάστημα.

Καλούμε κάθε αυτοαπασχολούμενο, που πασχίζει καθημερινά για το μεροκάματο, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Να οργανωθεί στο σωματείο του, να συστρατευθεί με την ΠΑΣΕΒΕ.

Απαιτούμε - διεκδικούμε άμεσα:

Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
Να διασφαλιστούν πλήρως η παροχή Υγείας και φαρμάκων χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό με ευθύνη της κυβέρνησης! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!
Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.
Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

«Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών»: Να ληφθούν μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα στην προμήθεια ψωμιού Και για να μην υπάρξουν ανατιμήσεις στην τιμή του





Τις βαθύτατες ανησυχίες της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος όσον αφορά στην προμήθεια αλεύρων στα αρτοποιεία, εκφράζει η «Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών».
Στην ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις στον κλάδο επισημαίνουν: «Ξεκαθαρίζουμε ότι μιλάμε για το βασικότερο διατροφικό προϊόν της λαϊκής οικογένειας, το ψωμί. Αυτό που ισχύει από την πλειοψηφία των μυλωνάδων είναι η προμήθεια αλεύρων με πληρωμή στο φορτηγό. Εδώ ελλοχεύει ο εξής κίνδυνος με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί: Με τις τράπεζες κλειστές και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, πώς θα μπορέσουν οι συνάδελφοι να προμηθεύονται απρόσκοπτα άλευρα για την παραγωγή ψωμιού έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην αγορά του;
Σε περίπτωση παράτασης του προβλήματος, ποιος εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει έλλειψη ψωμιού μέσα από τα αρτοποιεία; Μιας που οι μικροί βιοτέχνες αρτοποιοί σύντομα δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν τα απαραίτητα άλευρα για την παραγωγή του. Σίγουρα ισχύει στην αγορά αυτή τη στιγμή η κίνησή της μόνο με μετρητά λόγω της κατάστασης, αλλά εδώ μιλάμε για το βασικότερο διατροφικό προϊόν του λαού! Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί σαν εμπόρευμα αναγκαίο για την οικογένεια το ψωμί το ίδιο π.χ. με λάμπες και βίδες.
Η δικαιολογία που προβάλλουν ότι χρειάζονται ρευστό οι μύλοι για επαναγορά σιτηρών δεν μας καλύπτει, γιατί απλούστατα τα εμβάσματα στο εξωτερικό έχουν παγώσει, άρα το επιχείρημα δεν ισχύει! Επίσης υπάρχει ο σοβαρός κίνδυνος να έχουμε σοβαρές ανατιμήσεις στην αγορά αλεύρων. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει καμία φιλολαϊκή πολιτική και ότι όλα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους. Μας φαίνεται αδιανόητο εν μέσω τόσο κρίσιμων εξελίξεων να διακυβεύεται για το λαό τόσο ουσιαστικό πράγμα όπως το ψωμί!
Θα πρέπει εδώ η ίδια η κυβέρνηση να παρέμβει και να μεριμνήσει παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια ψωμιού από τα λαϊκά νοικοκυριά.
Επίσης περιμένουμε από την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας, το κύριο συνδικαλιστικό μας όργανο, να πάρει συγκεκριμένη θέση σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα και να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις πριν το πρόβλημα γίνει υπαρκτό.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην υποκύψουν σε τυχόν εκβιασμούς κάποιων και να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση. Αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα, να καταγγελθούν στα κατά τόπους σωματεία άμεσα. Οι συνάδελφοι της "Αγωνιστικής Κίνησης Αρτοποιών" θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή και μαζί μας μπορείτε να επικοινωνείτε ανά πάσα στιγμή.
Συνάδελφοι,
Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Δεν είναι δυνατόν εν μέσω τέτοιας κρίσης που υπάρχει στη χώρα να παίζονται τέτοια παιχνίδια και κάποιοι να βρίσκουν την ευκαιρία για άμεσο πλουτισμό.
Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα της χώρας να πάρουν θέση και να συνταχθούν δίπλα στο δοκιμαζόμενο λαό. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν περιθώρια για σκοπιμότητες.
Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι η πολιτική της ΕΕ -κάτι το οποίο καταγγέλλαμε συνεχώς- μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) διέλυσε την εγχώρια παραγωγή σιτηρών και σήμερα είμαστε εξαρτημένοι από χώρες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα στις συνθήκες έκτακτης ανάγκης που δημιουργούνται ο λαός να κινδυνεύει να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα διατροφής. Όλα αυτά με τα ευχολόγια όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων και τα δεκανίκια τους στο συνδικαλιστικό κίνημα».