Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα του Βενιζέλου στις 10.30 το πρωί στη Θεσσαλονίκη καλούν ηΓραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων με προσυγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα στο Επαγγελματικό - Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.
Παρατίθεται η ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ, ενώ παρακάτω η ανακοίνωση του Συλλόγου Μικρών και Αυτοαπασχολουμένων Εμπόρων σε μορφή PDF.
«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οδηγεί την πλειοψηφία των μικρών αυτοαπασχολούμενων σε αδιέξοδο, στη χρεοκοπία, στο λουκέτο, στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να ανακάμψουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Καμιά ανοχή στην επίθεση που δεχόμαστε.
Ανυποχώρητος αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει.
Μας γδέρνουν με την αύξηση της φορολογίας, του ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ.
Μας κυνηγάνε ανελέητα για χρέη σε ΕΦΟΡΙΑ, ΟΑΕΕ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
Επιταχύνουν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.
Τσακίζουν συντάξεις και παροχές Υγείας - Πρόνοιας,οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο.
Πετσοκόβουν και τις τελευταίες κοινωνικές παροχές για σχολεία, Υγεία προκειμένου να εξασφαλιστούν τα ματωμένα πλεονάσματα που θα αρπάξουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.
Την ίδια ώρα που οδηγούν τη λαϊκή οικογένεια στη φτώχεια και κυνηγούν τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, χαρίζουν  χρέη και μοιράζουν μποναμάδες και προκλητικές φοροαπαλλαγές προς το μεγάλο κεφάλαιο.
Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον πόλεμο που μας κήρυξαν.
Παίρνουμε αγωνιστικές αποφάσεις στα σωματεία και τις ομοσπονδίες, υπερασπιζόμαστε τις δικές μας ανάγκες με τον αγώνα μας.
Δεν περιμένουμε τίποτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, που κρύβουν ότι τα μέτρα έχουν χαμένους και κερδισμένους και με τις προτάσεις τους  δίνουν πολύτιμη βοήθεια στην κυβέρνηση ώστε να περάσουν εύκολα και χωρίς αντίσταση.
Σε  συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, δυναμώνουμε την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης που στήριγμά της έχει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ  που τώρα κάνουν πως διαφωνούν, είναι όμως οι ίδιοι που ψήφισαν το μνημόνιο και πιέζουν για ακόμα ταχύτερη υλοποίηση των μέτρων.
Διεκδικούμε:
  • Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του ΦΠΑ.
  • Κατάργηση του ΚΕΑΟ. Καμία κατάσχεση.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων».