Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

OMΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Καλεί στη συγκέντρωση ενάντια στη φοροληστεία στις 15 Ιούνη


Να μη συμβιβαστούν με τη φοροληστεία και το τσάκισμα των δικαιωμάτων τους για την ανάπτυξη προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους, βιοτέχνες, επαγγελματίες και συνταξιούχους, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας με ανακοίνωση - κάλεσμα οργάνωσης και συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.
«Η ανοχή, η ατομική λύση, οι διάφοροι ψευτοσωτήρες δοκιμάστηκαν. Μόνο ο ανυποχώρητος αγώνας μπορεί να υψώσει τείχος αντίστασης. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε εμείς και οι οικογένειές μας θηράματα στις ορέξεις των μονοπωλίων», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ που συνεχίζει λέγοντας ότι, «οι νέες βαθιές πληγές που αφήνει η κυβέρνηση στην εργασία μας και τη ζωή των οικογενειών μας με την εφαρμογή των προαπαιτούμενων μέτρων του 3ου μνημονίου έχουν τον ίδιο στόχο που είχαν και οι πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Να βγει ο λογαριασμός των ματωμένων πλεονασμάτων. Να χρηματοδοτηθούν αθρόα οι επενδύσεις και τα νέα προκλητικά προνόμια που διεκδικούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για να ανακάμψει η κερδοφορία τους».
Η ΟΒΣΑ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους να δουλέψουν μαχητικά για την κινητοποίηση, παίρνοντας αποφάσεις συμμετοχής σε όλα τα ΔΣ, πραγματοποιώντας συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις, ενημερώνοντας κάθε συνάδελφο σε κάθε κλάδο και γειτονιά.
Παλεύοντας για:
  • Να καταργηθούν οι φορολογικοί νόμοι που τσακίζουν το ήδη λεηλατημένο εισόδημα από το πρώτο ευρώ.
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια του τέλους επιτηδεύματος, του ΕΝΦΙΑ, της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Να αποσυρθούν οι προκλητικές αυξήσεις στο 23 και 24% στο ΦΠΑ, οι προκλητικές αυξήσεις στο πετρέλαιο κίνησης, στο ρεύμα, στο νερό, στα δημοτικά τέλη.
ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη ενάντια στις διακοπές υδροδότησης σε λαϊκά νοικοκυριά



Σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Πέμπτη 9 Ιούνη στην ΕΥΑΘ στις 8.30 π.μ. προχωρά η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ.
Καταγγέλλει τη διοίκηση της ΕΥΑΘ που προχωρά σε διακοπές υδροδότησης σε λαϊκά νοικοκυριά για χρέη. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Ιούνη προχώρησε σε διακοπή παροχής υδροδότησης αυτοαπασχολούμενου επαγγελματία για οφειλή 234€.
Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνει: «Το νερό είναι Κοινωνικό αγαθό, πρέπει να τελεί αποκλειστικά κάτω από δημόσιο έλεγχο, να παρέχεται φθηνά, με όρους υγιεινής και ασφάλειας σε όλο το λαό, και όχι να μετατρέπεται σε εμπόρευμα, που το πληρώνει ο λαός για ...χρυσάφι!
Κάτω τα χέρια από το νερό - Όχι στο κόψιμο της υδροδότησης».
Ολόκληρη η ανακοίνωση στο συνημμένο.