Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Οι αγώνες φέρνουν αποτελεσματα







Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους που μαζικά παραβρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ, την Πέμπτη 29/9, μαζί με εργαζόμενους, φτωχούς αγρότες, ανέργους, τις Λαϊκές Επιτροπές, ενάντια στις διακοπές ρεύματος που η ΔΕΗ έχει πραγματοποιήσει κατά δεκάδες στην περιοχή Ηρακλείου το τελευταίο διάστημα.
Συμμετείχαν επίσης, κατόπιν σχετικής πρότασης των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ, τα εξής πρωτοβάθμιας επαγγελματικά σωματεία: Σωματείο Επιπλοξυλουργών «Ο Ξυλουργός», Σωματείο Αρτοποιών «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Επιβατηγών Αυτοκινήτων ΤΑΞΙ, Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ,Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσαράς και Ένωση ΕΒΕ Δήμου Φαιστού, που εξέφρασαν μέσω κοινού υπομνήματος την απαίτησή τους να σταματήσει η πρακτική των αιφνίδιων διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ σε μικρομάγαζα και βιοτεχνίες, που  έχουν λυγίσει από την καπιταλιστική κρίση, και προσπαθούν να συνεχίσουν να λειτουργούν.
Η παρέμβαση των αγωνιστικών, ταξικών δυνάμεων, είχε ως αποτέλεσμα να γίνει επανασύνδεση ρεύματος σε συναδέλφους και σε ανέργους. Όμως, ο αγώνας για τα προβλήματα των υπερχρεωμένων μικρομάγαζων, βιοτεχνιών, των λαϊκών νοικοκυριών δεν τελειώνει βέβαια εδώ, παρά και την προσπάθεια κυβέρνησης-ΔΕΗ να καθησυχάσουν το λαό με διάφορες παρατάσεις. Ο αγώνας πρέπει να συνεχίσει με όρους κινήματος, με την συμμετοχή όλων, με την πάλη για όλα τα προβλήματα που μας μαστίζουν σήμερα, στο μαγαζί, στη γειτονιά. Αποδεικνύεται και από την κινητοποίηση αυτή, ότι η λύση είναι στον οργανωμένο, μαζικό αγώνα, στη συσπείρωση στα ταξικά, αγωνιστικά σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές, η αλλαγή συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ.
Να δυναμώσουμε τον αντιμονοπωλιακό πόλο συσπείρωσης, να αλλάξουμε τους συσχετισμούς μέσα στα σωματεία υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, φτάνει πια η κατάσταση απάθειας, αδράνειας και «ωχαδερφισμού» που κυριαρχεί στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων. Να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας, η επίθεση της Κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου θα κλιμακωθεί, επιπλέον 1,6 δισ. μέτρα περιέχει ο προϋπολογισμός του ’17 που κατατίθεται στη βουλή τις επόμενες μέρες. Αντιλαϊκά μέτρα που θα είναι σε βάρος του λαού, των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, παίρνουν πίσω όλα όσα υποσχεθήκαν πριν 4 μήνες για να κατευνάσουν τις αντιδράσεις για αντιασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, τώρα δείχνουν άλλη μια φορά πόσο υποκριτές είναι, ενώ οι «κορόνες» της ΝΔ και των κόμματων που ψήφισαν πέρυσι το τρίτο μνημόνιο δεν πρέπει να μας  ξεγελούν, αφού συμπορεύονται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε, οι μικρές η μεγαλύτερες νίκες –όπως προχθές στη ΔΕΗ– μπορούν να γίνουν ορμητικό ποτάμι που θα συντρίψει τις αντιλαϊκές πολιτικές όλως όσων απεργάζονται την εξόντωση των μικρομεσαίων αυτοαπασχολούμενων, του λαού συνολικά.
Με πίστη στη δύναμη μας, πυκνώνουμε τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ, αλλάζουμε τους συσχετισμούς, χτίζουμε τη Συμμαχία του εργαζόμενου λαού, για μια άλλη ανάπτυξη προς όφελος του ιδιου και όχι των μονοπωλίων και των πολυεθνικών, για την ανατροπή της σημερινής βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
                                           

 Ηράκλειο, Οκτώβριος 2016

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, όλοι στην κινητοποίηση έξω από τη ΔΕΗ







ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9/2016, ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟ ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ – ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 10 πμ ΣΤΗ ΔΕΗ

Συνάδελφοι, όλοι στο δρόμο του αγώνα!
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, η οποία παρά το «τυράκι» των διακηρύξεών της για τον «ευνοϊκό» διακανονισμό των 36 δόσεων, στην πραγματικότητα εξαιρεί:
-       Εκατοντάδες περιπτώσεις λαϊκών οικογενειών που με την παρέμβαση των λαϊκών επιτροπών και των ταξικών σωματείων αποτράπηκε η διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής!
-       Όσους δεν έχουν χρήματα να ενταχτούν στη ρύθμιση και τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα ως τις 30/9, τότε είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 30% της οφειλής εφάπαξ και το υπόλοιπο σε 8 δόσεις, δηλαδή καταδικάζονται να μείνουν για πάντα χωρίς ρεύμα, ένα μέτρο που οδηγεί επαγγελματίες και βιοτέχνες κυριολεκτικά στην καταστροφή!
-       Όσους επιδιώξουν να μπουν σε ρύθμιση μετά τον Οκτώβρη απλά θα διαπιστώσουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν ξανά χωρίς ρεύμα, με τους όρους που τους περιμένουν!
-       Όσους ενταχτούν στη ρύθμιση ως τις 30/9, ήδη ζουν με την αγωνία της πρώτης δόσης που θα έρθει μαζί με τον πρώτο λογαριασμό!
Δεν έχουν την δυνατότητα σήμερα οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι, μετά και τη σκληρή φορολογία από το πρώτο ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ, κ.λπ., να πληρώσουν τις τρέχουσες εισφορές του ΟΑΕΕ, τις τρέχουσες αποδόσεις του ΦΠΑ, τις τρέχουσες υποχρεώσεις στην εφορία, τις τρέχουσες απαιτήσεις προμηθευτών και τραπεζών, τους τρέχοντες λογαριασμούς της ΔΕΗ, το πανάκριβο πετρέλαιο, τα φροντιστήρια των παιδιών, κ.λπ. Αν είχαν την δυνατότητα αυτή δεν θα είχαν χρέη προς τον ΟΑΕΕ, να μένουν ανασφάλιστοι και να παραδέρνουν στα κοράκια της ιδιωτικής υγείας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο όνομα της ανάπτυξης, τη στιγμή που εκβιάζει αυτοαπασχολουμένους και τα λαϊκά νοικοκυριά, ρουφώντας ζεστό χρήμα από τις τσέπες τους με τα διάφορα μέτρα προκαταβολών και χαρατσιών, μειώνει διαρκώς το ενεργειακό κόστος στις μεγάλες βιομηχανίες.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που έχουν αυτό το πρόβλημα να πηγαίνουν στα σωματεία τους ή να απευθύνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, να καταγράφονται και να το παλεύουμε όλοι μαζί. Αν δεν γίνει κίνημα, αν δεν παλέψουμε, δε πρόκειται η κυβέρνηση και η ΔΕΗ να κάνουν πίσω στο αίσχος των διακοπών. Θα έρθει και η σειρά όσων δεν μπορούν να πληρώσουν.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Ø Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και επαγγελματικούς χώρους. Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες.
Ø Επανασύνδεση της παροχής σε νοικοκυριά και επαγγελματίες που δε μπορούν να πληρώσουν.
Ø Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Να μπουν, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στη ρύθμιση των 36 και πλέον δόσεων οι επαγγελματίες, ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα όπως αυτή προκύπτει από το φορολογητέο τους εισόδημα με βάση τα βιβλία εσόδων-εξόδων. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
Ø Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια, τα δημοτικά τέλη και άλλα χαράτσια.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29/9/2016 ΣΤΙΣ 10 πμ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟ ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ