Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Υποκριτικο ενδιαφερον και επικινδυνα σχεδια για την απαξιωση του ΟΑΕΕ


         


  Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
Επαγγελματιών – Βιοτεχνών - Εμπόρων
Γραμματεία Ηρακλείου


25/10/2013

Χθες είδε το φως της δημοσιότητας ανακοίνωση με την οποία γίνεται αναφορά στην επερώτηση βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ για 17 προτάσεις όσον  αφορά στον ΟΑΕΕ και τη λύση προβλημάτων που αφορούν στην αντιμετώπιση τους. Αυτές τις προτάσεις κατ’ αντιγραφή επιχείρησε η ηγετική ομάδα του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου να παρουσιάσει ως δικές της στην συνέλευση χωρίς απαρτία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.
Οι προτάσεις αυτές πατούν στην λογική του «να βάλουμε με το ζόρι τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που έχουν μείνει ανασφάλιστοι να πληρώσουν», με όποιο τίμημα. Προτείνουν για παράδειγμα το διαχωρισμό του κλάδου σύνταξης από εκείνον της περίθαλψης για ευνόητους λόγους, για να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος στις επιχειρήσεις του χώρου που ξερογλείφονται κυριολεκτικά να βάλουν στο χέρι τους εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστους συναδέλφους έμπορους και άλλους επαγγελματίες που λόγω κρίσης τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει αναγκαστική επιλογή την μη καταβολή των εισφορών τους προς το ταμείο και έχουν μείνει εκτεθειμένοι. Έτσι δηλαδή ουσιαστικά «ξεφορτώνεται» το κράτος το βάρος της ασφάλισης ενώ ο κλάδος της υγείας θα λειτουργεί με ανταποδοτικό τρόπο αφού κάνουν λόγο-οι προτάσεις-για καταβολή ποσών ανάλογων της ποιότητας της παρεχομένης περίθαλψης.
Κουβέντα δεν έγινε στην ανακοίνωση, ούτε από τον γραμματέα του ΕΣΗ στη δική του εισηγητική ομιλία στη συνέλευση του ΕΣΗ, για τα 48 δις ευρώ που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν κατακλέψει από τον ΟΑΕΕ είτε την περίοδο πριν το κούρεμα με την μορφή της τοποθέτησης των αποθεματικών του στο χρηματιστήριο, είτε με το πρόσφατο «κούρεμα» που έγινε στο όνομα της μείωσης του δημόσιου χρέους.
Είναι φανερό ότι οι προτάσεις του Κυβερνητικού βουλευτή που έχει και αυτός ψηφίσει δεκάδες αντιλαϊκά νομοσχέδια της Κυβέρνησης ενάντια και στους αυτοαπασχολούμενους-να θυμίσουμε τα φορολογικά, την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου από την επομένη χρονιά, την φορολόγηση με 26% από το πρώτο ευρώ του τζίρου μας επίσης από την επόμενη χρονιά, την επιβολή του 25ευρου στα νοσοκομεία για κάθε εισαγωγή από τον επόμενο Ιανουάριο και πολλά άλλα-είναι ουσιαστικά κοροϊδία στα μάτια των χιλιάδων συναδέλφων που βρίσκονται σήμερα ανασφάλιστοι, απειλούνται με κατάσχεση λόγο χρεών η απενεργοποίηση του ΑΦΜ τους και ουσιαστικά καταδίκη σε επαγγελματικό θάνατο.
Αυτές οι προτάσεις δεν είναι καινούριες. Αποτελούν πακέτο προτάσεων της ΕΣΕΕ εδώ και καιρό. Είναι δηλαδή προτάσεις των μεγαλεμπόρων και όσων κρύβονται πίσω τους, δηλαδή μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, που κρύβουν την πραγματικότητα, που είναι ουσιαστικά η κατάργηση του ΟΑΕΕ όπως τον ξέρουν οι εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι του, η απαξίωση του σε πρώτη φάση. Εξάλλου τι μπορεί να σημαίνει διαχωρισμός του κλάδου υγείας από αυτόν της σύνταξης αν όχι τη διάλυση του ταμείου, την οριστική άφεση αμαρτιών για την τεραστίου μεγέθους κλοπή σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων που συντελέστηκε τα τελευταία χρόνια όταν με διάφορους τρόπους «εξαφανίστηκαν» από τον ΟΑΕΕ 48 δις, χρήματα που είχαν σωρευτεί στο ταμείο μετά από  δεκαετίες καταβολής των εισφορών εκατομμυρίων ΕΒΕ. Οι προτάσεις αυτές αν και μοιάζουν «ελκυστικές» ουσιαστικά είναι παγίδα που αν υλοποιηθούν θα αφήσουν χωρίς ουσιαστικά ασφάλιση, πρόνοια, και σύνταξη εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους.
Για τις πλειοψηφίες στη διοίκηση του ΕΣΗ και της ΟΕΒΕΝΗ που ξέρουν πολύ καλά να στέλνουν επιστολές αλλά να κάνουν την παπια όταν πρόκειται για την οργάνωση αγώνων, δεν έχουμε αυταπάτες. Είναι ταγμένες στο να κάνουν πλάτη στην Κυβερνητική πολιτική με οποιοδήποτε τρόπο. Το δε επιμελητήριο, θεσμός κρατικός, κυβερνητικός, δηλαδή θεσμός όπου οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν καμία πρόσβαση, παρά μόνο της αναγκαστικής καταβολής εισφοράς κάθε χρόνο, ουσιαστικά φροντίζει για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρήσεων του ασφαλιστικού κλάδου.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να μην πέσουν σε τέτοιες παγίδες που μας στρώνουν κυβερνητικοί βουλευτές και υποταγμένες, συμβιβασμένες και ξένες με τα συμφέροντα μας συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Είναι αναγκαίο να συντονίσουμε την πάλη μας με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες, να μην αντιμετωπίσουμε αποσπασμένα τα προβλήματα με το ταμείο από το σύνολο της Κυβερνητικής πολιτικής που ουσιαστικά στοχεύει στο πλήρες ξεχαρβάλωμα κάθε ιστού πρόνοιας-υγείας-ασφάλισης που έχει απομείνει. Να μην δεχθούμε κανενός είδους λύση που αποσκοπεί να μετατρέψει την υγεία, την πρόνοια, την ασφάλιση σε πεδίο κερδοφορίας των μονοπωλίων του χώρου.
Να συσπειρωθούμε γύρω από ένα αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο πάλης, να διεκδικήσουμε για τον ΟΑΕΕ:
·         Eδω και τώρα σφράγισμα των βιβλιάριων όλων των συναδέλφων χωρίς προϋποθέσεις
·         Όχι στην ποινικοποίηση των οφειλών και τις κατασχέσεις λόγω αυτών
·         Χρηματοδότηση του ταμείου κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατά το 1/3 από τις δικές μας εισφορές
·         Μείωση του ποσού της εισφοράς χωρίς αλλαγή κλίμακας και χωρίς να έχει αυτό ανταποδοτικό χαραχτήρα.
·         Να επιστραφούν στο ταμείο τα 48 δις που έχουν κλαπεί και να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται
Συνολικά για υγεία-πρόνοια-ασφάλιση:
·         Καθολική, δημόσια και δωρεάν υγεία
·         Σύνταξη για τους άντρες στα 60, τις γυναίκες στα 55
·         Επίδομα ανεργίας στους άνεργους συναδέλφους
·         Πάγωμα των οφειλών όσο καιρό διαρκεί η κρίση.

Καλούμε για το επόμενο διάστημα σε :
·         Κινητοποίηση την Τετάρτη 30/10 στην Α’ ΔΟΥ για την φοροληστεία.
·         Να υπερασπιστούμε στην πράξη την Κυριακή – αργία. Την Κυριακή 3/11 πρώτη μέρα εφαρμογής του νόμου ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ. Οργανωμένα να αντιδράσουμε μαζί την Ένωση Ιδιωτικών υπαλλήλων που έχει εξαγγείλει απεργία εκείνη τη μέρα.
·         Συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 6 Νοεμβρίου. Άμεση σύγκληση των ΔΣ των πρωτοβάθμιων σωματείων, των Εμπορικών Συλλόγων του Νομού για να πάρουν απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

·         Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΑΕΕ και την Περιφέρεια στις 13/11 για την ασφάλιση

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Κανεις χωρις ασφαλιση, κανεις χωρις περιθαλψη!




Την χορηγηση ασφαλιστικης ενημεροτητας και σφραγισης του βιλβιαριου του αρνειται η διοικηση του ΟΑΕΕ σε ανασφαλιστο συναδελφο απο το Ρεθυμνο ο οποιος αντιμετωπιζει σοβαρα προβληματα υγειας και εχει αναγκη αμεση χορηγησης θεραπειας.
Η διοικηση του ΟΑΕΕ απαιτει απο τον συναδελφο να καταβαλει το 30% περιπου των χρηματων που οφειλει στο Ταμειο και να δεσμευτει η συνταξη του για οσο χρονικο διαστημα απαιτηθει προκειμενου να εξυπηρετηθουν οι υπολοιπες οφειλες του.
Ο συναδελφος που αδυνατει να καταβαλει το αρκετα μεγαλο ποσο που του ζητα ο ΟΑΕΕ ειναι σε διαρκη κινδυνο για την υγεια του, θυμα μιας βαρβαρης πολιτικης ποι επιβαλουν ΕΕ, μονοπωλια και υλοποιει η Κυβερνηση στο χωρο της υγειας και της ασφαλισης.
Η ΠΑΣΕΒΕ θα παρει πρωτοβουλιες το επομενο διαστημα και θα πιεσει για την ασφαλιστικη καλυψη του συναδελφου καλωντας καθε αυτοαπασχολουμενο που αντιμετωπιζει παρομοιο προβλημα να μην μενει μονος του, να απευθυνεται στην ΠΑΣΕΒΕ, στις οργανωμενες δυναμεις του λαικου κινηματος.
Ο μονος δρομος για να υπερασπισουμτε τη ζωη μας ειναι αυτος του οργανωμενου αγωνα, να απαιτησουμε συλλογικα, μαζικα, μαχητικα την ασφαλιση ολων των ανασφαλιστων  συναδελφων, την σφραγιση των βιβλιαριων , να υπαρχει πληρης προσβαση στις δομες υγειας και προνοιας χωρις προυποθεσεις.
Η κριση ειναι δικη τους, να την πληρωσουν αυτοι που την δημιουργησαν και οχι εμεις

Οχι στην καταργηση της Κυριακατικης αργιας, αντιστεκομαστε, παλευουμε, απαιτουμε


                                            Π
ανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
                                        Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων
                                                                                  
               
               


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές. 
ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
         ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ
Η δικομματική συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, πιστή στα κελεύσματα των αφεντικών της, προχωράει στην εφαρμογή του «Νέου  Νόμου» για την Κυριακάτικη Αργία κόντρα και ενάντια στη  θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών και εμπόρων καθώς και των εργαζομένων εμποροϋπαλλήλων και ιδ. υπαλλήλων, που από την πρώτη στιγμή αντέδρασε.
Σε αυτή την άθλια προσπάθεια έχει επιστρατεύσει όλους τους μηχανισμούς που έχει στην διάθεσή της, Δημάρχους, περιφερειάρχες, ΜΜΕ κ.α. Μεγάλη βοήθεια, επίσης, είχε και έχει από τους πάντα «πρόθυμους» συνδικαλιστές που υπηρετούν με μεγάλη σπουδή και προθυμία όλες αυτές τις πολιτικές, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μεγάλα συμφέροντα πολυκαταστημάτων, εμπορικών αλυσίδων, ΜΑLL  κλπ.
Όπως της ΕΣΕΕ, που για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας έδωσε «γη και ύδωρ». Κατάφερε, με διάφορες αλχημείες, να μετατρέψει την άποψη του 85-90%  των συναδέλφων που είναι «ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή» σε «τουλάχιστον 7 Κυριακές ανοικτά». Η ΕΣΕΕ έγινε ‘λαγός’ στη κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, αδιαφορώντας πλήρως για τις επιπτώσεις που θα έχει στα μικρομάγαζα που υποφέρουν, στους ίδιους τους αυτοαπασχολούμενους, στις οικογένειές τους και στους εργαζόμενούς τους. Αποδεικνύεται ότι υπηρετεί με φανατισμό τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που θα είναι οι μόνοι κερδισμένοι από αυτό το μέτρο.
Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει πιο γρήγορα στο κλείσιμο χιλιάδων μικροεπιχειρήσεων αφού θα αυξήσει το λειτουργικό κόστος, ενώ ταυτόχρονα θα γιγαντώσει τα πολυκαταστήματα, τα μεγάλα εμπορικά και τα Mall.
Έρχεται σε συνέχεια σειρά εξοντωτικών μέτρων που έχουν παρθεί τα τελευταία χρόνια όπως τα συνεχή χαράτσια, τα άδικα φορολογικά μέτρα, τα αντιασφαλιστικά κ.ά.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μικρούς εμπόρους και ΕΒΕ 
ü Να περιφρουρήσουν με κάθε μέσο την κυριακάτικη αργία σαν «κόρη οφθαλμού», συσπειρωμένοι γύρω από τα σωματεία, τους συλλόγους τους, τις ενώσεις και τις επιτροπές αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ.
ü Να συστρατευτούμε σε κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους και το ταξικό συνδικαλιστικό τους κίνημα, το ΠΑΜΕ.
ü Να βγάλουν συμπεράσματα για τους συμβιβασμένους συνδικαλιστές και να παλέψουν ενεργά για να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο συνδικαλιστικό κίνημα.
ü Να βγάλουν συμπεράσματα για τους εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση που είναι «κοντά στον λαό», αλλά ταυτόχρονα βάζουν πλάτη να περάσει η βάρβαρη πολιτική που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση και χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι στην ανεργία και τα χρέη.
Καλούμε τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τους Εμπορικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ να αντιδράσουν, να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, να κινητοποιήσουν τα μέλη τους παίρνοντας πρωτοβουλίες την πρώτη Κυριακή υλοποίησης του βάρβαρου νόμου, στις 3-11-2013.
Παλεύουμε για:
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.
·      Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν τα ωράρια.

ΟΧΙ
ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ  3-11-2013
ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ


Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης