Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

1 ΜΑΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, 3 ΜΑΗ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΡΟΛΑ, ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με την ευκαιρία του 10μερου εκπτώσεων, τι δεν έχουμε να ακούσουμε πάλι.
Τα τελευταία  5 χρόνια της κρίσης, ακούμε μονότονα το ίδιο :
Ποντάρουν στις εκπτώσεις οι έμποροι για να γεμίσουν τα ταμεία τους και τόσα άλλα.
Με τη νέα κυβερνητική πολιτική να ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων, η πολυπόθητη ΑΝΑΣΤΑΣΗ των ταμείων για τους μικρομαγαζάτορες δεν πρόκειται να έρθει όσες και να είναι οι εκπτώσεις ή οι προσφορές. Αυτό υπηρετεί και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές,  οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, με τις συνεχείς μειώσεις  μισθών και συντάξεων, τραβούν καθημερινά το δικό τους «Γολγοθά». Δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες. Μάταια οι  μικρέμποροι περιμένουμε να μπει στα μαγαζιά μας όλος αυτός ο κόσμος για να ψωνίσει. Θα προτιμήσει τα πολυκαταστήματα που έχουν τη δύναμη να διαθέτουν φτηνότερα τα είδη τους, χωρίς να μπορούμε να τους ανταγωνιστούμε. Αυτούς υπηρετούν οι κατευθύνσεις της ΕΕ και οι αποφάσεις των Κυβερνήσεων. Μας θεωρούν διαρθρωτικό πρόβλημα, ότι δηλ. είμαστε εμπόδιο στην κερδοφορία τους και στην εξάπλωση της κυριαρχίας τους.
Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ «ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ» ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ
Τα λουκέτα λοιπόν θα πολλαπλασιαστούν με γεωμετρική πρόοδο όσο δεν “βάζουμε πλάτη” να σταματήσει αυτή η φορομπηχτική πολιτική που δεν έχει αλλάξει μέχρι και σήμερα. Όσο δεν μαζικοποιούμε τον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, όσο δεν βάζουμε αποφασιστικά φρένο στην πλειοψηφία του κυβερνητικού συνδικαλισμού. Η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει χωρίς την ουσιαστική, αποφασιστική συμβολή του κάθε αυτοαπασχολούμενου, μικρού εμπόρου.                                 Έστω κι αν θα δουλεύουμε ήλιο με ήλιο «άσπρη μέρα δεν θα δούμε».
Το δικαίωμά μας στην επιβίωση, στο καθημερινό μεροκάματο, δεν χωρά δίπλα στη δίψα των μεγάλων πολυκαταστημάτων και αλυσίδων για νέα υπέρογκα κέρδη. Αντίθετα, η δική τους κερδοφορία προϋποθέτει το δικό μας αφανισμό.
Γι’ αυτό συνάδελφοι διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει!
Υπερασπιζόμαστε την Κυριακάτικη αργία ακόμη μια φορά. Απαιτούμε την νομοθετική κατοχύρωση της κόντρα στις απαιτήσεις της ΕΕ και των εκάστοτε Κυβερνήσεων.
  • Δεν βολευόμαστε στη αναδουλειά, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.
  • Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις πείνας!
  • Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα άδικα βάρη που μας φόρτωσαν.
Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στην εργατική τάξη, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για τη μεγάλη  Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα!

ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Ή  ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ  Ή ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
1 Μάη συμμετέχουμε στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας 10 πμ

3 Μάη κατεβάζουμε ρολά, καταδικάζουμε την τακτική της νέας Κυβέρνησης που κάνει πλάτες στα μονοπώλια του εμπορίου για την κατάργηση της Κυριακής αργίας. Κανένα μαγαζί ανοικτό


                                                         ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ




26 Απριλίου 2015

Η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προωθεί σαν λύση για το τεράστιο πρόβλημα μας, όσον αφορά τα συσσωρευμένα χρέη μας στο ταμείο, την ρύθμιση των 100 δόσεων. Μάλιστα την παρουσιάζει σαν ευεργετική και ως την καλύτερη λύση που μπορεί να υπάρχει.                                                                                                              
Μας κοροϊδεύουν συνάδελφοι και για αυτό πρέπει να μας βρουν απέναντι τους σαν μια γροθιά. Οποιαδήποτε ρύθμιση για τα χρέη μας μπορεί προσωρινά να μοιάζει σαν ελάφρυνση, αλλά δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική ανακούφιση, ακριβώς επειδή συνδέει τα υπάρχοντα χρέη με τις τρέχουσες εισφορές, τις οποίες θα συνεχίσουμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε, όσο ακολουθείται η ίδια πολιτική που μας καταστρέφει. Ακόμα και ένα ευρώ να ήταν η δόση, ακόμα και 200 ή 300 να τις έκαναν, είμαστε υπερχρεωμένοι και δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε, αφού ταυτόχρονα με τις δόσεις έχουμε να καταβάλουμε και τις τρέχουσες εισφορές.                                                                                             
Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι το πώς θα μαζέψει ζεστό χρήμα από τους μικρούς ΕΒΕ, από τους αυτοαπασχολούμενους για να το δώσει απλόχερα στους δανειστές, στους “θεσμούς” και στους τραπεζίτες, αδιαφορώντας πλήρως για τις δικές μας ανάγκες, για τα δικά μας προβλήματα, για το ότι δυσκολευόμαστε πλέον ακόμα και ένα πιάτο φαί να πάμε στο τραπέζι των οικογενειών μας.        
Συνάδελφοι υπάρχει λύση και είναι στον αντίποδα από τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθούμε και να παλέψουμε απέναντι στην κυβέρνηση και στις κατευθύνσεις της ΕΕ. Ο κάθε συνάδελφος να ενισχύσει με τη παρουσία του τα σωματεία, τις ενώσεις ΕΒΕ και τις επιτροπές αγώνα που στηρίζουν το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ. Μόνο η συμμετοχή μας, η οργάνωση μας, η αλλαγή συσχετισμών στα σωματεία και η συμμαχία μας με τις άλλες δυνάμεις που υποφέρουν το ίδιο από τον κοινό αντίπαλο μπορεί να διαμορφώνει λύσεις για τα προβλήματα μας. Να παλέψουμε για την υλοποίηση των αιτημάτων που πραγματικά μπορούν να μας ανακουφίσουν και συνοψίζονται στα εξής:
·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ και το Δημόσιο
·         Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
·         Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων
·         Ανανέωση όλων των βιβλιάριών υγείας, ανεξάρτητα από χρέη και χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
·         Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων, κλιμακούμενου προοδευτικά, υπέρ του ΟΑΕΕ, για κέρδη ή ατομικό εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ



                                                  ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης