Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Χανιά: Πρώτη δύναμη η «Αγωνιστική Συνεργασία» στον Εμπορικό Σύλλογο





Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε ο συνδυασμός της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» που στηρίχτηκε από την ΠΑΣΕΒΕστον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων και στις εκλογές που έγιναν στις 5 και 6 Οκτώβρη 2015 για την ανάδειξη του νέου ΔΣ και των Αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης.
Για τις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σύνολο 286 ψηφοδελτίων έλαβαν:
«Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: 138 με 5 έδρες
«Έμποροι των Χανίων»: 135 με 4 έδρες
Άκυρα: 13
Για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία:
Σε σύνολο 274 ψηφοδελτίων έλαβαν:
«Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων»: 133 με 7 έδρες
«Έμποροι των Χανίων»: 141 με 7 έδρες
Άκυρα: 12
Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων» που στηρίχτηκε από την ΠΑΣΕΒΕ ευχαριστεί «τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν την επιτυχή προσπάθεια για αλλαγή πορείας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων» και προσθέτει ότι «αντίπαλός μας είναι τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές που σφίγγουν την θηλιά στο λαιμό μας. Αντίπαλός μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που ακολουθούν τις πολιτικές της, αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα που μας ταλανίζουν». 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ



                                 Συνάδελφε, συναδέλφισσα 
Επαγγελματία, Βιοτέχνη, Έμπορε, Αυτοκινητιστή, Συνταξιούχε
Καμιά αναμονή μπροστά στο νέο κύμα επίθεσης που δεχόμαστε. Δε δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα τη σφαγή μας. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενισχυμένη και με τη στήριξη από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ στην από κοινού ψήφιση του 3ου Μνημονίου, έπιασε ήδη δουλειά. Τα 48 προαπαιτούμενα, και άλλα μέτρα που θα αποφασίσουν το επόμενο διάστημα θα χειροτερεύσουν την ήδη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.
Την  ίδια ώρα που ζητούν νέες θυσίες από  τους  εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους  επαγγελματίες, τους  συνταξιούχους, τους  νέους
Την ίδια ώρα χαρίζουν νέα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές  για τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές. Για τα δικά τους κέρδη, τη δική τους ανταγωνιστικότητα προχωρούν αποφασιστικά σε μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις, για να αποκτήσουν νέα πεδία ενίσχυσης της κερδοφορίας τους
Κανέναν να μην ξεγελάσουν οι υποσχέσεις ότι παρά τα δύσκολά μέτρα, όλοι θα κερδίσουμε από την ανάπτυξη που υπόσχονται
Τι ανάπτυξη μπορεί να περιμένει ο αυτοαπασχολούμενος, όταν έχει μπροστά του:

-Τη νέα αύξηση της προκαταβολής του  φόρου στο 100% και του ΦΠΑ στο 23%.
-Το τσάκισμα των συντάξεων και όλων των παροχών, με την παράλληλη μείωση της κρατικής επιχορήγησης στον ΟΑΕΕ.
- Την επιτάχυνση και διευκόλυνση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, ακόμα και της 1ης κατοικίας,  και την μείωση  του  ορίου  των ακατάσχετων λογαριασμών.
- Την απελευθέρωση των επαγγελμάτων που σημαίνει παράδοση ολόκληρων κλάδων στο κεφάλαιο, που θα οδηγήσει σε νέο εκτοπισμό χιλιάδων συναδέλφων όπως λέει η πείρα σε κλάδους που ήδη έχει προωθηθεί
-Τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται και που θα τις πληρώσει ο λαός με νέες απολύσεις, πανάκριβα τιμολόγια και υπηρεσίες προκειμένου να παραδοθούν στο κεφάλαιο
Απορρίπτουμε τις παγίδες και τα ψέματά τους!!!
Μας κοροϊδεύουν λέγοντας ότι θα πάρουν ισοδύναμα μέτρα και παράλληλα  προγράμματα. Δεν υπάρχει κανένα ισοδύναμο για την αναδουλειά, το φούντωμα των χρεών και το λουκέτο που μας απειλεί. Ο εκτοπισμός μας είναι προαπαιτούμενο για την κερδοφορία των λίγων
Να μην περάσει το δηλητήριο που προσπαθούν να ρίξουν να στραφούμε ο ένας απέναντι στον άλλον, να ασπαστούμε τη λογική του διαίρει και βασίλευε με την οποία προσπαθούν να μας ξεγελάσουν.

Είναι ψέμα ότι για τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων και το τσάκισμα των συντάξεων μας φταίμε εμείς. Οι συνταξιούχοι έχουν πληρώσει χρόνια ολόκληρα και δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις, δεν τους τις χάρισε κανένας. Και κάθε συνάδελφος που αδυνατεί να πληρώσει τα υπέρογκα ασφάλιστρα παραμένει χωρίς στοιχειώδεις παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αυτός και η οικογένειά του. Δε δεχόμαστε καμία μείωση των δικαιωμάτων μας, των συντάξεών μας.
Μόνος κερδισμένος από αυτά τα μέτρα είναι το μεγάλο κεφάλαιο.

Την ώρα που εμείς θα αντιμετωπίζουμε νέα αδιέξοδα, που θα δυσκολεύει η καθημερινή επιβίωση της οικογένειάς μας, οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα πολυκαταστήματα, θα αρπάζουν τα αναπτυξιακά πακέτα, θα αξιοποιούν τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας, θα απολαμβάνουν τις απίστευτες περικοπές από το τσάκισμα των δικών μας, κοινωνικών παροχών και δικαιωμάτων.

Γι’ αυτό απορρίπτουμε την «εθνική ομοψυχία» και τις εκκλήσεις για σταθερότητα και ηρεμία στις οποίες μας καλούν. Θέλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσει ανεμπόδιστα η σφαγή μας.
Γι’ αυτό γυρίζουμε την πλάτη στις ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που αναπαρήγαγαν όλα τα ψευτοδιλήμματα και τους εκβιασμούς της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων, προκειμένου να περάσει χωρίς αντίσταση η πολιτική που μας αφανίζει.
Υποταγή  και εξαθλίωση ή αγώνας  και  επιβίωση ;;;
Ανεξάρτητα από το τι ψηφίσαμε στις εκλογές δεν πρέπει να τους δώσουμε το δικαίωμα  να εμφανίζουν ότι συναινούμε στη σφαγή τη δική μας και των παιδιών μας.
Απορρίπτουμε τα μέτρα τους!!!      Όλοι στον αγώνα!      Ξεσηκωμός!!!
Οι νόμοι και οι ρυθμίσεις που φέρνει η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβρη στα πλαίσια της εφαρμογής του μνημονίου, πρέπει να συναντήσουν μαζική και αγωνιστική απάντηση.
Όλοι μαζί μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια. Η συμμαχία μας με όλους όσους χτυπιούνται βάναυσα από αυτήν την πολιτική τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες, είναι το δικό μας όπλο. Ο καθένας μόνος του δεν μπορεί να υπερασπίσει τον εαυτό του.
Κάθε συνάδελφος να πάρει τη θέση του στον αγώνα. Οι νέοι συνάδελφοι που βλέπουν τα όνειρά τους να φτιάξουν οικογένεια, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους να μετατρέπονται σε εφιάλτη. Οι γυναίκες που χτυπιούνται βάναυσα με περικοπή ακόμα και των στοιχειωδών παροχών που είχαν απομείνει για την μητρότητα κοκ.
Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη.
Ένας για όλους και όλοι για έναν. Ενισχύουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα!!! Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ , ενισχύουμε το δρόμο της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κυριαρχία του, με την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους.
Μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δίνουμε τη δική μας απάντηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων.






Π.Α.Σ.ΕΒΕ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ   ΚΡΗΤΗΣ