Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Στις 28, 29 και 30 Μάη οι εκλογές στο ΣΑΤΑ - Διακήρυξη της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας»



Φωτό αρχείου

Στις 28-29-30 Μάη 2016 πραγματοποιούνται στην Αττική οι εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στο ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) και για αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία (ΠΟΕΙΑΤΑ).
Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων είναι μέχρι την Παρασκευή 20 Μάη.
Οι εκλογές γίνονται στο θέατρο «ΠΕΡΟΚΕ» (πλατεία Καραϊσκάκη), στις 28, 29 και 30 Μάη, από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ..
Οι ταξιτζήδες ψηφίζουν με ταυτότητα ή άδεια ή βιβλίο μεταβολών και η συνδρομή έχει μειωθεί για όλους στα 20 ευρώ.
Η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ στην ανακοίνωσή της για τις επικείμενες εκλογές σημειώνει:
«Οι αγωνιστικές - αντιμονοπωλιακές δυνάμεις συμμετέχουν στις εκλογές μέσα από το ψηφοδέλτιο της "Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας" με επικεφαλής τον Παναγιώτη Μαυρίκη.
Οι εκλογές αυτές έχουν βαρύνουσα σημασία και για τον κλάδο των αυτοαπασχολούμενων στα ΤΑΞΙ, αλλά και γενικότερα για το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων:
  • Επιδιώκουμε να εκφρασθεί και με ψήφο υπέρ των αγωνιστικών δυνάμεων που στηρίζονται από την ΠΑΣΕΒΕ όλη η προσπάθεια συσπείρωσης και διεκδίκησης που έγινε το προηγούμενο διάστημα.
  • Επιδιώκουμε να ενισχυθούν σημαντικά οι δυνάμεις μας που μέσα από τις Επιτροπές Αγώνα της ΠΑΣΕΒΕ πρωτοστάτησαν σε όλους τους αγώνες, στην ενημέρωση και οργάνωση της αντίστασης του κλάδου ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στη λεγόμενη απελευθέρωση και στην παράδοση του κλάδου στα μονοπώλια που θέλουν με κάθε τρόπο να διεισδύσουν, να εξολοθρεύσουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες και να επενδύσουν.
  • Επιδιώκουμε να τιμωρηθεί η πρασινογαλάζια πλειοψηφία του ΣΑΤΑ που καλλιεργεί την αναμονή, αυταπάτες και ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και το τουριστικό κεφάλαιο, στηρίζει τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Έβαλαν πλάτη για να περάσουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για Φορολογικό - Ασφαλιστικό. Στήριξε και στηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
  • Επιδιώκουμε να καταδικασθεί ο συνδικαλισμός των στημένων κοινωνικών διαλόγων και του συμβιβασμού όπως εκφράζεται ξεκάθαρα στο σωματείο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΜΕ, με επικεφαλής τον Λυμπερόπουλο, που, εκτός από τη στήριξη από τη ΝΔ, διαθέτει και ισχυρό μηχανισμό που αποτελείται από μαντράδες και αρκετά ραδιοταξί.
  • Επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις να καταδικασθεί το ψηφοδέλτιο που κατεβαίνει με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής με το όνομα ΛΑΣΙΤΑ. Το φασιστικό αυτό μόρφωμα, χωρίς να απεμπολεί τις ρατσιστικές του θέσεις, προσπαθεί με ήπια φρασεολογία να καρπωθεί τη δυσαρέσκεια των ταξιτζήδων απέναντι στο ξεπουλημένο προεδρείο του ΣΑΤΑ.
  • Επιδιώκουμε επίσης να αποδοκιμαστεί το οπορτουνιστικό - τυχοδιωκτικό ψηφοδέλτιο που συγκροτείται κυρίως από δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που στην ουσία έχουν βάλει πλάτη στους σχεδιασμούς της πλειοψηφίας του ΣΑΤΑ όλο το προηγούμενο διάστημα και παίζουν το ρόλο του αναχώματος».
Πληροφορίες: 210 3809327 (πρωινές ώρες)
Μαυρίκης Παναγιώτης: 6934-165537 και 6948-132606
Ψητόπουλος Κυριάκος: 6974437125
Διαβάστε στο συνημμένο ολόκληρη την εκλογική διακήρυξη της «Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας» που συσπειρώνεται στις Επιτροπές Αγώνα ταξί της ΠΑΣΕΒΕ.