Φωτό Αρχείου
Με κύριο αίτημα διεκδίκησης τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, χωρίς όρους και προυποθέσεις ηΈνωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής και η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Καταστηματαρχών Αθηνώνκαι προαστίων διοργανώνουν κοινή παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας, σήμερα Δευτέρα 30 Μάρτη, στις 9.30 το πρωί.
Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών: «Ένας στους δύο χρωστάμε στον ΟΑΕΕ και πρακτικά αυτό σημαίνει πως τα βιβλιάριά μας είναι αθεώρητα, σε μια ώρα ανάγκης είμαστε χωρίς γιατρούς, χωρίς φάρμακα, χωρίς πρόσβαση σε καμία παροχή Υγείας. Συνειδητά το δημόσιο σύστημα Υγείας λειτουργεί ολοένα και περισσότερο με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Υπάρχει καθολική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας, την ίδια στιγμή ξεπηδούν από παντού ιδιωτικά κέντρα».
Η Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου υπογραμμίζει πως τα μέτρα της κυβέρνησης δεν προσφέρουν ούτε καν ανακούφιση στους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ: «Είναι χαρακτηριστικό ότι για τους ασφαλισμένους του ΟΑEE προβλέπεται η παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όσους διέκοψαν την άσκηση του επαγγέλματός τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν οφειλές προς το ταμείο τους ή τις έχουν ρυθμίσει και τηρούν τη ρύθμιση».