Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ




                                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι
Σε εισπρακτικού χαραχτήρα σαφάρι προκειμένου να μαζέψει ότι μπορεί για να τα «καταθέσει» στο ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους άλλους «δανειστές» προχωρεί η κυβέρνηση που φαινομενικά μπορεί να φαίνεται «ως αθώα ρύθμιση» αλλά ουσιαστικά λειτουργεί ξανά εκβιαστικά για τους αυτοαπασχολούμενους, εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο δίνοντας την δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να «ξεπέσουν» σημαντικά ποσά από πρόστιμα και προσαυξήσεις
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απαιτεί να εισπράξει άμεσα τις "ληξιπρόθεσμες οφειλές" από τους φόρους του 26% από το πρώτο ευρώ και τα βαριά χαράτσια (τέλος επιτηδεύματος, ΕΝΦΙΑ). Ήδη το υπουργείο Οικονομικών, έχει ξεκινήσει την αποστολή e-mail (μηνυμάτων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου) και αναμένονται τα "προειδοποιητικά σημειώματα" σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο λαϊκά νοικοκυριά. Μάλιστα, όπως έκανε και η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), εκτοξεύονται εκβιασμοί και απειλές για την ενεργοποίηση μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις απαιτήσεων των οφειλετών "εις χείρας τρίτων" (μισθών, συντάξεων, ενοικίων, αγροτικών επιδοτήσεων, καταθέσεων στις τράπεζες κ.ά.).
Ουσιαστικά η Κυβέρνηση επιδιώκει να νομιμοποιήσει στη λαϊκή συνείδηση όλα εκείνα τα χαράτσια, τις φοροληστρικές επιταγές, που τα κόμματα που την συναπαρτίζουν, προεκλογικά χαρακτήριζαν «επαίσχυντα, ανήθικα, μνημονιακα, άδικα κλπ)
Εγκαταλείπεται όπως φαίνεται η χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από το κράτος, η επιστροφή των τεράστιων ποσών που εκλάπησαν με το «κούρεμα» και τα «τοξικά ομόλογα». Κόποι και ιδρώτας εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων επί δεκαετίες γίνονται οριστικά «καπνός» .
Η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, καλεί  σε αγώνα, πάλη και διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα μας να δυναμώσουμε τον αντιμονοπωλιακό πόλο συσπείρωσης
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στις 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, 9 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στην Κυβερνητική πολιτική, να μην πληρώσει πάλι τα «σπασμένα» ο λαός, όλοι εμείς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μαζί με τους συναδέλφους που είναι ακόμη στο επάγγελμα, μαζί με τα παιδιά και τα εγγόνια μας:
Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης για όλους του συνταξιούχους.
Καταβολή των συντάξεων, με βάση τα κατοχυρωμένα ασφαλιστικά δικαιώματα, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.
Αύξηση της βασικής σύνταξης στα 486 ευρώ από 220 ευρώ (όπως και στο ΙΚΑ), επέκτασή της σε όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, υπολογισμός των εισφορών που έχουν καταβληθεί, πάνω από τη βασική σύνταξη.
Κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει τον ΟΑΕΕ από το σημερινό αδιέξοδο.
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών.
Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ.
Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας.
Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
Κατάργηση του νόμου 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ). Αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με το νόμο αυτό.
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.

                             
                                                                     
                                                                      Απρίλιος 2015