Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ




                                                                        Ανακοίνωση

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης εκφράζει την συμπαράσταση της στους φαρμακοποιούς  που απεργούν για δεύτερη φορά μέσα σε λιγες ενάντια στο νόμο που απελευθερώνει την διακίνηση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων  σε χώρους εκτός φαρμακείων όπως τα σουπερμάρκετ.
Ουσιαστικά πρόκειται για «κατάργηση του επιστημονικού κριτηρίου» στην  χορήγηση πολλών φαρμάκων που πλέον θα μπορούν τα  πωλούν τα σουπερμάρκετ και άλλα καταστήματα, επιφέροντας όχι μόνο σημαντικό πλήγμα στο εισόδημα των φαρμακοποιών, κυρίως των αυτοαπασχολούμενων, αλλά δημιουργώντας εύλογα και πολλά ερωτηματικά για την ασφάλεια χορήγησης τους.

Η συγκεκριμένη διάταξη, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλες, αλλά και τα γενικότερα μέτρα σε βάρος της Υγείας, οδηγούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση του συστήματος, αναγκάζουν τα λαϊκά στρώματα αν βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, αφήνουν κυριολεκτικά τον χώρο της Υγείας να γίνει ξέφραγο αμπέλι για τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ο μόνος χαμένος θα είναι ο λαός.
Πρέπει να υπάρξει συνολική αντίσταση και αντίδραση σε ότι επιχειρείται, να δημιουργηθεί κοινό μέτωπο εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, για να μην γίνει η Υγεία, η Πρόνοια, το φάρμακο, βορά στις ορέξεις των μονοπωλιακών συμφερόντων.

Η ΠΑΣΕΒΕ προς αυτή την κατεύθυνση καλεί τους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς να παλέψουν μαζί με τους άλλους συνάδελφους τους, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλα τα λαϊκά στρώματα για την ακύρωση στην πράξη όλων των αντιλαϊκών νόμων που επιβάλει η ΕΕ και οι Κυβερνήσεις εφαρμόζουν


                                                   Ηράκλειο 14 Μαρτίου 2014.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΟΕΒΕΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΩΝ "ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ" ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΩΝ

Η πρόταση την Αγωνιστικής Συσπείρωσης ΕΒΕ Ηρακλείου για τον ΟΑΕΕ(συσπειρωνεται στην ΠΑΣΕΒΕ)



Η πρόταση που κατάθεσε η Αγωνιστική Συσπείρωση ΕΒΕ Ηρακλείου στο Δ.Σ. της ΟΕΒΕΝΗ, ΚΑΤΑΨΗΦΊΣΤΗΚΕ παίρνοντας μονάχα 1 ψήφο ΥΠΕΡ ενώ οι υπόλοιποι του ΔΣ ψήφισαν ΚΑΤΑ και 1 ΛΕΥΚΟ.

Η πρόταση ζητούσε απεργιακή κινητοποίηση για τα προβληματα με  τον ΟΑΕΕ μέσα απο οργανωμένη και πλατιά συζήτηση με τα σωματεία με συγκεκριμένα αιτήματα και θέσεις καθώς και οργανωτικό πλαίσιο μαζικοποίησης της κινητοποίησης και απόκτησης εμπειρίας για όλα τα ζητήματα. Δυστυχώς οπως αναμέναμε καταψηφίστηκε η πρόταση αφού η διάθεση της πλειοψηφίας που προεκυψε απο τις τελευταιες εκλογες στην Ομοσπονδια είναι να μην προβούμε σε κινητοποιήσεις και μαζικοποίηση των αγώνων και να περάσουμε σε άλλες "μορφές διεκδίκησης", δηλαδη μια απο τα ιδια, δια "επιστολων" και ατερμονων συζητησεων.

Παρακάτω παραθέτουμε στο link την πρόταση που καταθέσαμε:

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών: Συμπαράσταση στα αιτήματα των κτηνοτρόφων


Την αμέριστη συμπαράστασή της στον Έλληνα κτηνοτρόφο εκφράζει η Αγωνιστική Κίνηση Αρτοποιών. Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Με πρόφαση την έκθεση του ΟΟΣΑ, η ελληνική κυβέρνηση, θέλοντας να αυγατίσει τα κέρδη των πολυεθνικών και των μονοπωλίων, ντόπιων και ξένων, σε πλήρη εναρμόνιση και σύμπλευση με την πολιτική της ΕΕ, ξεκληρίζει κλάδους όπως του μικρού αγρότη, του μικρού κτηνοτρόφου, του μικρού αρτοποιού, του μικρού φαρμακοποιού.

Δήθεν νοιάζονται για την ανάπτυξη και για φθηνά προϊόντα. Στην πραγματικότητα νοιάζονται για την ανάπτυξη και τα κέρδη των μονοπωλίων, πιο ξεκάθαρα από ποτέ. Αν ήταν αλήθεια, θα ακολουθούσαν εντελώς διαφορετική πολιτική για φθηνά βασικά διατροφικά προϊόντα και φάρμακα προς όφελος του λαϊκού νοικοκυριού. Το οποίο βομβαρδίζουν με φόρους, χαράτσια, κατασχέσεις και φυλακίσεις. Η βιομηχανία τροφίμων είναι αυτή που κυρίως γέννησε τα μεγαλύτερα διατροφικά σκάνδαλα παγκοσμίως και όχι εμείς.

Θέλουμε να γνωρίζετε ότι στον αγώνα που δίνετε δεν είστε μόνοι σας. Δίπλα σας θα αγωνιστούμε και εμείς με τα ίδια προβλήματα από τις ίδιες πολιτικές. Όπως οργανωμένα επιτίθενται στα δίκαιά μας, έτσι οργανωμένα και ταξικά πρέπει να αντισταθούμε. Μαζί με τους εργάτες, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, να περάσουμε στην αντεπίθεση για την ανατροπή των πολιτικών που μας αφανίζουν.

Οι μεγάλες γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες έγιναν μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν χορταίνουν κέρδη. Απομυζούν εργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφους, γυναίκες, νέους και αυτοαπασχολούμενους. Μαζί με τους πολιτικούς τους υπηρέτες, δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά μπροστά στη δικιά τους ανάπτυξη. Μόνο αν αντιμετωπιστούν μαζικά και νιώσουν το χαλί να τρέμει κάτω από τα πόδια τους, τότε κερδηθούν κάποια αιτήματα. 

Το πραγματικό όφελος για την ελληνική λαϊκή οικογένεια, την οποία εμείς αντιπροσωπεύουμε και μόνο, θα το αποκομίσει από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από τα κέρδη των μονοπωλίων και τις πολιτικές της ΕΕ. Μέσα από τον κεντρικό σχεδιασμό για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και τη σοσιαλιστική οικονομική ανάπτυξη. Αυτό το στρατηγικό πλαίσιο πρέπει να ακολουθήσουμε, να δημιουργήσουμε το κίνημα εκείνο, όπου θα έρθει σε ανοικτή σύγκρουση με τα συμφέροντά τους.
Δρόμος πια πίσω δεν υπάρχει, όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσο πιο γρήγορα θα κερδίσουμε».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ...






Η τροπολογία αφορά την απαγόρευση κατασχέσεων και άλλων μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ, που αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας και την κατάργηση των νόμων που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους. Τα άρθρα της τροπολογίας προβλέπουν τις εξής ρυθμίσεις:
-- Δεν επιβάλλονται πρόστιμα και κανενός είδους προσαυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ που δεν έχουν πληρωθεί λόγω οικονομικής αδυναμίας. Τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί διαγράφονται. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
-- Απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση των απαιτήσεων από απλήρωτες ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και σε οποιοδήποτε τρίτο φυσικό ή νομικό πρόσωπο. Απαγορεύεται κάθε μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και στον ΟΓΑ για την είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών τους εισφορών. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι εργοδοτικές εισφορές.
-- Το βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ, στον ΟΑΕΕ και τον ΟΓΑ που αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές θεωρούνται χωρίς καμία προϋπόθεση και συνεχίζεται η ασφαλιστική κάλυψη όλων των άμεσα ασφαλισμένων και των προστατευόμενων προσώπων.
-- Καταργούνται όλοι οι νόμοι και οι κανονιστικές διατάξεις που επιβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές στους νέους ασφαλισμένους από 1-1-1993 και εντεύθεν.

-- Το Δημόσιο υποχρεούται να καταβάλει εντόκως στα ασφαλιστικά ταμεία τις ζημιές που έχουν υποστεί από τη δέσμευση των αποθεματικών τους με χαμηλό επιτόκιο, τις τοποθετήσεις σε μετοχές και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα καθώς και τις ζημιές από το «κούρεμα» των ομολόγων.