Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κάλεσμα στις Ενώσεις και τους Συλλόγους ΕΒΕ της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής σε σύσκεψη στις 3 Νοέμβρη

Το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους ΕΒΕ της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής σε σύσκεψη την Κυριακή 3 Νοέμβρηστις  11.30 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου (Σωτήρη Πέτρουλα 20) για το συντονισμό της δράσης και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον απαράδεκτο και αντιλαϊκό σχεδιασμό κυβέρνησης - Περιφέρειας και δημοτικών αρχών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, καλεί στο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με δεκάδες άλλα  εργατικά Σωματεία, Φορείς και Συλλόγους.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:
«Αυτοί που μας τσακίζουν στα χρέη, στη φορολογία και μας απειλούν κάθε μέρα με κατασχέσεις, θέλουν να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε να ζούμε δίπλα στο σκουπιδαριό, δίπλα στον "καρκίνο" του ΧΥΤΑ Φυλής και στις νέες "Φυλές" που ετοιμάζουν.
Να σταματήσουν τώρα:
  1. Η δημιουργία νέας τεράστιας χωματερής (περίπου 300 στρεμμάτων) στη Φυλή, δίπλα στην υπάρχουσα υγειονομική βόμβα και κοντά στον οικισμό Γεννηματά 2 των Άνω Λιοσίων, όπου προβλέπεται να θαφτούν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπίδια. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε επί διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και επικυρώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (επί διοίκησης Πατούλη) με τη θετική ψήφο των παρατάξεων του Πατούλη (ΝΔ), της Δούρου ( ΣΥΡΙΖΑ) και του γνωστού γραφικού φασίστα Τζήμερου.
  2. Ο ταυτόχρονος σχεδιασμός για δημιουργία ΧΥΤΑ σε λατομεία της Αττικής, όπως σε Μουσαμά, Μελετάνι, "ΤΙΤΑΝ", Σταμέλου και Κυριακού που αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
  3. Η δημιουργία νέου ΧΥΤΑ τύπου "Φυλής" στο Γραμματικό που από κάθε άποψη είναι ακατάλληλος χώρος, ένα σχέδιο παράλογο τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική πλευρά. Απόφαση που πάρθηκε με τροπολογία που έφερε η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ενώ είχε ήδη δρομολογηθεί από τη διοίκηση Δούρου.
Τώρα είναι ώρα για δράση - Όλοι οι συνάδελφοι έχουν θέση στον αγώνα για τη ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ τη δικιά μας και των οικογενειών μας».

ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ Μακριά από τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των μικρομεσαίων επαγγελματιών ο συσχετισμός στο ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ



Από παλαιότερη κινητοποίηση

«Τίποτα ελπιδοφόρο για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμπορους της χώρας δεν θα σημάνει ο νέος συσχετισμός που διαμορφώθηκε στο ΔΣ και το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ» τονίζει η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ μετά το πρόσφατο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Συνομοσπονδίας. Υπογραμμίζει ότι η πλειοψηφία  και της νέας διοίκησης εξακολουθεί να είναι μακριά από τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας επαγγελματιών και ότι χρειάζεται να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας με αιτήματα που πραγματικά διασφαλίζουν την ανακούφιση από τα οξυμένα βάρη των προηγούμενων χρόνων, αλλά και για να καλυφθούν οι σημερινές πιεστικές ανάγκες και για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θα βάζει στην οργάνωση της πάλης και αυτή η νέα πλειοψηφία.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η νέα πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, που αποτελείται από τις παρατάξεις ΠΑΣΚ ΜΜΕ, ΑΣΚΕΒΕ και ΔΑΚ ΜΜΕ, παρά τις όποιες αλλαγές στον μεταξύ τους συσχετισμό και τις “κόντρες” για τις καρέκλες του προεδρείου, θα συνεχίσει στην πορεία των προηγουμένων χρόνων, νομιμοποιώντας στην πράξη με τις "έξυπνες προτάσεις της" τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ και καλλιεργώντας για μία ακόμα φορά την ανοχή ότι μπορεί να δοθεί λύση στα προβλήματα των επαγγελματιών χωρίς σύγκρουση με τις στρατηγικές ενίσχυσης της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοκατασκευαστών κ.ο.κ.
Χαρακτηριστική άλλωστε ήταν και η ίδια η συζήτηση στο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ. Οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της πλειοψηφίας ήταν μακριά από τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας των συναδέλφων. Μακριά από τον εφιάλτη των κατασχέσεων, της φοροληστείας που συνεχίζεται, της Κοινωνικής Ασφάλισης που διαλύεται και παραδίδεται στους ιδιώτες, της πρόσβασης για όλους σε αξιοπρεπείς υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, της ανάγκης για ξεκούραση και ελεύθερο χρόνο. Πόσο δε μάλλον από την επιτακτική ανάγκη οργάνωσης της πάλης για όλα αυτά που ταλανίζουν τις ζωές μας, τις ζωές των οικογενειών μας.
Στον αντίποδα της λογικής του συμβιβασμού με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, στάθηκαν για μία ακόμα φορά οι δυνάμεις της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης (ΑΣ) που εκλογικά παρέμειναν σταθερές στην τρίτη θέση, αυξάνοντας και πάλι τις δυνάμεις της στην Αττική.
Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της ΑΣ ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις τους ότι η άνοδος της συμμετοχής των αυτοαπασχολούμενων στο ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα και στους αναγκαίους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, είναι ο μόνος δρόμος για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Τόνισαν ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ έχει βαριές ευθύνες για την κατάσταση του κινήματος των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, για την κατάσταση των σωματείων.
Όλοι μαζί οργανωμένοι στα σωματεία μας, μπορούμε να προσπεράσουμε τα εμπόδια που θα βάζει στην οργάνωση της πάλης η νέα πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ, μπορούμε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας.
Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ο συλλογικός αγώνας των αυτοαπασχολουμένων. Με αιτήματα που πραγματικά διασφαλίζουν την ανακούφιση από τα οξυμένα βάρη των προηγούμενων χρόνων, αλλά και για να καλυφθούν οι σημερινές πιεστικές ανάγκες, οι δικές μας και των παιδιών μας»