Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Κάλεσμα στις Ενώσεις και τους Συλλόγους ΕΒΕ της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής σε σύσκεψη στις 3 Νοέμβρη

Το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους ΕΒΕ της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής σε σύσκεψη την Κυριακή 3 Νοέμβρηστις  11.30 π.μ. στα Γραφεία του Συλλόγου (Σωτήρη Πέτρουλα 20) για το συντονισμό της δράσης και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στον απαράδεκτο και αντιλαϊκό σχεδιασμό κυβέρνησης - Περιφέρειας και δημοτικών αρχών για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίσης, καλεί στο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος μαζί με δεκάδες άλλα  εργατικά Σωματεία, Φορείς και Συλλόγους.
Σε ανακοίνωσή της η Ένωση αναφέρει:
«Αυτοί που μας τσακίζουν στα χρέη, στη φορολογία και μας απειλούν κάθε μέρα με κατασχέσεις, θέλουν να συμβιβαστούμε και να αποδεχτούμε να ζούμε δίπλα στο σκουπιδαριό, δίπλα στον "καρκίνο" του ΧΥΤΑ Φυλής και στις νέες "Φυλές" που ετοιμάζουν.
Να σταματήσουν τώρα:
  1. Η δημιουργία νέας τεράστιας χωματερής (περίπου 300 στρεμμάτων) στη Φυλή, δίπλα στην υπάρχουσα υγειονομική βόμβα και κοντά στον οικισμό Γεννηματά 2 των Άνω Λιοσίων, όπου προβλέπεται να θαφτούν τουλάχιστον 4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα σκουπίδια. Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε επί διοίκησης Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής και επικυρώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (επί διοίκησης Πατούλη) με τη θετική ψήφο των παρατάξεων του Πατούλη (ΝΔ), της Δούρου ( ΣΥΡΙΖΑ) και του γνωστού γραφικού φασίστα Τζήμερου.
  2. Ο ταυτόχρονος σχεδιασμός για δημιουργία ΧΥΤΑ σε λατομεία της Αττικής, όπως σε Μουσαμά, Μελετάνι, "ΤΙΤΑΝ", Σταμέλου και Κυριακού που αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
  3. Η δημιουργία νέου ΧΥΤΑ τύπου "Φυλής" στο Γραμματικό που από κάθε άποψη είναι ακατάλληλος χώρος, ένα σχέδιο παράλογο τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική πλευρά. Απόφαση που πάρθηκε με τροπολογία που έφερε η διοίκηση Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και ενώ είχε ήδη δρομολογηθεί από τη διοίκηση Δούρου.
Τώρα είναι ώρα για δράση - Όλοι οι συνάδελφοι έχουν θέση στον αγώνα για τη ΖΩΗ και την ΥΓΕΙΑ τη δικιά μας και των οικογενειών μας».