Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

                                                                                                                                                                    
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το πακέτο των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που περιλαμβάνει η επικείμενη συμφωνία Κυβέρνησης - τρόικας, θα πέσει σαν «βαρύς πέλεκυς» πάνω στο λαϊκό εισόδημα και θα επιφέρει απώλειες της τάξης των 1000 σχεδόν ευρώ ανά χρόνο για κάθε λαϊκή οικογένεια.
Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η φτωχή αγροτιά, θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο στο όνομα μιας «ανάπτυξης» που αν έρθει θα είναι στηριγμένη στο γκρεμοτσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων.
Στο νέο μνημόνιο δεν υπάρχει καμιά αναφορά για αναπλήρωση των απωλειών των προηγούμενων ετών, δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση για τους αυτοαπασχολούμενους που πλέον είναι κατά εκατοντάδες χιλιάδες με το ένα πόδι εκτός επαγγέλματος λόγο αναδουλειάς, φοροαφαίμαξης, και χρεών.
Αφορολόγητο, φόρος επιτηδεύματος, φόρος «αλληλεγγύης», ΕΝΦΙΑ θα συνεχίσουν να μας τσακίζουν, ενώ η δήθεν «έκτακτη εισφορά» για τις μεγάλες επιχειρήσεις θα «καβατζαριστεί» από τους μεγαλοεπιχειρηματίες με μειώσεις μισθών, μειώσεις εισφορών, την συνέχιση των σκανδαλωδών φοροαπαλλαγών, τις «ενέσεις ρευστότητας» με ζεστό χρήμα από κάθε είδους ΕΣΠΑ και ανάλογα προγράμματα.
Ήδη έχουν συμφωνήσει ποιος θα φορτωθεί τα νέα μέτρα, που προστίθενται και αυτά στα προηγούμενα. ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, ματωμένα πλεονάσματα, όλα στην πλάτη των μόνιμων υποζυγίων, που δεν είναι άλλα από τα λαϊκά στρώματα.
Καινούργια χρέη, καινούργια λουκέτα θα ακολουθήσουν για τους χιλιάδες συναδέλφους που παλεύουν σήμερα να εξασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ, να μην αποδεχτούμε εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι το νέο μνημόνιο, να «ορθώσουμε ανάστημα», να απαιτήσουμε άμεσα την κατάργηση των μνημονίων, κάθε είδους χαρατσιών και βάρβαρων φόρων, να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος μας από τις κάθε είδους κρατικές υπηρεσίες επειδή αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε.
Μαζί με τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, την φτωχή αγροτιά, να βάλουμε τώρα εμπόδια στην νέα επιχειρούμενη αντιλαϊκή επίθεση. Μαζικά να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις τη μέρα ψήφισης του νέου μνημονίου, να μην επιτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλα τα σωματεία και τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των ΕΒΕ να αντιδράσουν άμεσα. Καμία μέρα χαμένη στην πάλη για την ακύρωση στην πράξη της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης-ΕΕ. Την μέρα που θα ψηφίζεται στη βουλή να είμαστε στους δρόμους, εκεί θα «σκίσουμε» το νέο μνημόνιο πριν ακόμη το αποφασισουν.

                                                      ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου 

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΠΑΣΕΒΕ: Καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια την Τρίτη 23 Ιούνη





«Ξεσηκωμός τώρα να ανατραπούν τα σχέδιά τους. Μπλόκο στη νέα συμφωνία λαιμητόμο! Aρκετά πληρώσαμε, αρκετά ματώσαμε». Με αυτά τα συνθήματα η ΠΑΣΕΒΕ καλεί στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Τρίτη 23 Ιούνη στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ υπογραμμίζει:
«Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι,
Η Κυβέρνηση και οι δανειστές, δεν διαπραγματεύονται για εμάς. Δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά μας.
Και το σχέδιο της κυβέρνησης, και το σχέδιο των δανειστών, λεηλατούν ακόμα περισσότερο τα ήδη λεηλατημένα λαϊκά εισοδήματα.
Η αντιπαράθεσή τους αφορά ποια μερίδα των επιχειρηματικών ομίλων θα βγει κερδισμένη.
Το όποιο αποτέλεσμά της, θα είναι επώδυνο για τον λαό.
Ήδη έχουν συμφωνήσει ποιος θα φορτωθεί τα νέα μέτρα, που προστίθενται και αυτά στα προηγούμενα. ΦΠΑ, ιδιωτικοποιήσεις, ασφαλιστικό, ματωμένα πλεονάσματα, όλα στην πλάτη των μόνιμων υποζυγίων, που δεν είναι άλλα από τα λαϊκά στρώματα.
Καινούργια χρέη, καινούργια λουκέτα θα ακολουθήσουν για τους χιλιάδες συναδέλφους που παλεύουν σήμερα να εξασφαλίσουν την επιβίωση των οικογενειών τους.
Γυρίζουμε την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματά τους.
Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, για να βάλουμε μόνοι μας τη θηλιά στον λαιμό μας.
Είτε με συμφωνία είτε με εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, πάλι χαμένος θα είναι ο λαός.
Η αβάσταχτη φορολογία, το κυνηγητό για τα χρέη, η πανάκριβη υγεία, οι συντάξεις πείνας, θα παραμείνουν και θα γενικευτούν με νέα βάρβαρα μέτρα.
Όλοι Τώρα Στους Δρόμους
Όχι στο νέο μνημόνιο, όπως και να το πουν.
Διαδηλώνουμε για τα δικά μας συμφέροντα.
Απορρίπτουμε τα σχέδια της κυβέρνησης, που μας θέλει βαστάζους μιας πολιτικής που μας οδηγεί στη φτώχεια για τα κέρδη των λίγων.
Απορρίπτουμε αυτούς που υποστηρίζουν την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας, που μάτωσαν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας.
Δεν γίνεται να είσαι και με τους εκμεταλλευτές και με τους εκμεταλλευμένους.
Ή με τον λαό, ή με τα μονοπώλια.
Ο δικός μας δρόμος έχει στο επίκεντρο την ανάκτηση των δικών μας απωλειών, την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων.
Είναι ο δρόμος της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κερδοφορία του, της αμφισβήτησης της κυριαρχίας του.
Είναι ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και τις κυβερνήσεις της, για να ανοίξει η προοπτική για την κάλυψη των δικών μας αναγκών.
Είναι ο δρόμος της Λαϊκής Συμμαχίας. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και οι γυναίκες, έχουμε τη δύναμη να ορθώσουμε το δικό μας ανάστημα.
Καλούμε κάθε αυτοαπασχολούμενο που πασχίζει καθημερινά για το μεροκάματο, να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας. Να οργανωθεί στο σωματείο του, να συστρατευθεί με την ΠΑΣΕΒΕ.
Στις 10 Ιούνη πάνω από 70 ομοσπονδίες και σωματεία αυτοαπασχολούμενων κινητοποιηθήκαμε ενάντια στη φοροληστεία.
Στις 11 Ιούνη πάνω από 700 μαζικοί φορείς έδωσαν απάντηση σε πάνω από 60 πόλεις της χώρας.
Η φωνή μας να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά.
Έχουμε τη δύναμη να σπάσουμε τον φόβο και την τρομοκρατία!!
Έχουμε τη δύναμη να ακυρώσουμε τα σχέδιά τους.
Έχουμε τη δύναμη να καταργήσουμε μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους