Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ Αρκετά ματώσαμε - Όλοι στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη





«Αρκετά ματώσαμε. Δε συμβιβαζόμαστε με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών και τη μίζερη ζωή που μας προορίζουν! Απορρίπτουμε τον εκβιασμό! Απορρίπτουμε παλιά και νέα μέτρα!  Ορθώνουμε τείχος αντίστασης! Δυναμώνουμε τη Συμμαχία μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ που μας οδηγεί στη φτώχεια και τη μιζέρια». Με αυτές τις επισημάνσεις η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ απευθύνει προσκλητήριο σε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στις 21 Φλεβάρη 2017στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
«Για μία ακόμα φορά παρακολουθούμε το γνωστό σίριαλ της διαπραγμάτευσης κυβέρνησης-δανειστών. Και οι δύο είναι από την ίδια μεριά του τραπεζιού, απέναντι από τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα. Όλα δείχνουν ότι και αυτή τη φορά θα καταλήξουν σε νέο γύρο σκληρών μέτρων εις βάρος μας.
Για μία ακόμα φορά στο όνομα της εξασφάλισης της συμφωνίας, της περιβόητης ανάκαμψης και των ματωμένων πλεονασμάτων ετοιμάζουν νέα εκτόξευση της φοροληστείας, νέο τσάκισμα συντάξεων, δικαιωμάτων κ.τ.λ.
Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια που υπηρετεί! Με την πολιτική τους μας οδηγούν συντεταγμένα στην οικονομική ασφυξία.
Οι υποσχέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι δήθεν θα στηρίξει τους αυτοαπασχολούμενους, αν τους "βγουν" οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και η "ανάπτυξη", είναι ψεύτικες. Τώρα στο όνομα του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης:
• Όχι μόνο δε σταματά το απαράδεκτο καθεστώς της φοροληστείας από το 1ο ευρώ και τα υπόλοιπα φοροχαράτσια, αντίθετα μας φορτώνει με νέα χρέη και αδιέξοδα.
• Μέσα από το νέο φορέα, τον ΕΦΚΑ, ξεκινάει η φαλκίδευση του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση, με τυράκι για δόλωμα τις μειωμένες εισφορές για ένα κομμάτι των αυτοαπασχολούμενων, που οδηγεί αυτόματα σε εξευτελιστικές συντάξεις.
• Διαπραγματεύονται την επιτάχυνση της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς, δηλαδή την παραπέρα μείωση των συντάξεων για να σωθεί δήθεν το αφορολόγητο.
• Η εξαφανισμένη κρατική χρηματοδότηση για Υγεία - Ασφάλιση, αλλά και η νέα υπουργική απόφαση, ανοίγουν νέο γύρο κατασχέσεων εις βάρος μας, στέλνοντας ακόμα και τα χρέη κάτω των 5.000 στο ΚΕΑΟ.
Όχι μόνο δεν υπερασπίζονται το δικαίωμα στην επιβίωση χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που βρίσκονται πνιγμένοι στα αδιέξοδα, αντίθετα κάνουν νόμους και μνημόνια κάθε απαίτηση του ΣΕΒ, των μεγαλοβιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, που τώρα ζητάνε ελληνικό μνημόνιο plus(!) επιπρόσθετο των δανειστών.
Αρκετά ματώσαμε. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον εφιάλτη των καθημερινών χρεών και τη μίζερη ζωή που μας προορίζουν! Απορρίπτουμε τον εκβιασμό! Απορρίπτουμε παλιά και νέα μέτρα!
Ο εκβιασμός να διαλέξουμε ανάμεσα στη "Σκύλλα" και τη "Χάρυβδη", στην ΕΕ και το ΔΝΤ, είναι κάλπικος ΚΑΙ χιλιοπαιγμένος. Έχει στόχο να μας κάνει να αποδεχτούμε τη σκληρή και συνεχόμενη επίθεση που μας οδηγεί συντεταγμένα στα χρέη και τα λουκέτα. Η επιστροφή στη λεγόμενη κανονικότητα και την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται χτίζεται πάνω στη δική μας ανέχεια.
Ως εδώ! Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμά μας στη δουλειά και την αξιοπρεπή ζωή. Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που μας αφανίζει.
Μαζί με τους εργαζόμενους που ζουν σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας, με μισθούς πείνας και τον εφιάλτη της ανεργίας.
Μαζί με τη φτωχή αγροτιά που δίνει αγώνα επιβίωσης στα μπλόκα. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Ορθώνουμε τείχος αντίστασης! Δυναμώνουμε τη Συμμαχία μας ενάντια στο μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - ΕΕ-  ΔΝΤ που μας οδηγεί στη φτώχεια και τη μιζέρια.
Παλεύουμε - διεκδικούμε:
• - Άμεση ένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
•- Κάτω οι φόροι. Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.
• - Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις και οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.
• - Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
• - Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.
• - Άμεση απόσυρση της πρόσφατης απαράδεκτης υπουργικής απόφαση για αποστολή στο ΚΕΑΟ για τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ κάτω των 5.000 ευρώ
• - Ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη προς τον ΟΑΕΕ που να μην ξεπερνούν το 10% του καθαρού εισοδήματος. Πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των χρεών, διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων».

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Αλληλεγγύη στον αγώνα των αγροτών





Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών εκφράζει η Γραμματεία Λαϊκών Αγορών της ΠΑΣΕΒΕ.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:
«Συνάδελφοι Αγρότες,
στον αγώνα επιβίωσης που δίνετε με μπροστάρη την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων, είμαστε μαζί σας.
Ως γραμματεία Λαϊκών Αγορών της ΠΑΣΕΒΕ, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις σας και τα αιτήματά σας.
Είμαστε στο πλευρό σας, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που σας εξοντώνει.
Είμαστε στο πλάι σας, ενάντια στα μέτρα των μνημονίων και της νέας ΚΑΠ που ζητούν να συγκεντρώσουν τη γη και την παραγωγή στα χέρια μιας μερίδας μεγαλοεπιχειρηματιών, νεοτσιφλικάδων και αγροτοβιομηχάνων, οδηγώντας τη μικρομεσαία αγροτιά της χώρας μας στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Ο αγώνας σας, είναι και δικός μας αγώνας και θα τον δώσουμε κι αυτή τη φορά μαζί, όλοι μαζί, αγρότες, εργάτες, μικροεπαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, λαϊκατζήδες, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, απ’ το δικό του Μπλόκο, ορθώνοντας τείχος αντίστασης, στα σχέδια που μας θέλουν όλους ραγιάδες και προσκυνημένους στην εξουσία των μονοπωλίων και των Τραπεζών.
Την ενωτική μας δύναμη φοβούνται, γι’ αυτό βάζουν τα τσιράκια τους να συκοφαντούν, να λασπολογούν και να υπονομεύουν κάθε Αγώνα και κάθε λαϊκό αίτημα.
Με το δυνάμωμα του Οργανωμένου Αγροτικού Κινήματος και τη συσπείρωσή του σε Κοινό Μέτωπο με τη Λαϊκή Συμμαχία των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, ας κάνουμε το φόβο τους εφιάλτη».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/ΣΥΜΜΑΧΙΑ Πέμπτη 16/02/2017 - 18:50 ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Δυναμική κινητοποίηση για το Ασφαλιστικό και τα «μπλοκάκια»





Η αντιασφαλιστική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - άρχουσας τάξης βρέθηκε στο στόχαστρο της δυναμικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 16 Φλεβάρη εργαζόμενοι μηχανικοί και τεχνικοί έξω από το υπουργείο Εργασίας, με κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα Μισθωτών και Αυτοαπασχολούμενων Μηχανικών, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και άλλων συνδικαλιστικών φορέωνΤα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση ήταν η ανατροπή του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας, καθολικής, υποχρεωτικής Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους στη βάση των σύγχρονων αναγκών.
Η ανακοίνωση των Επιτροπών Αγώνα σημειώνει πως οι απώλειες εισοδήματος για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές υπερβαίνει το 60% για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους μηχανικούς, ενώ χαρακτηρίζει ως κοροϊδία από πλευράς της κυβέρνησης, που στοχεύει στο να δρομολογηθούν οι νέες αυξήσεις χωρίς αντιδράσεις, την προσπάθειά της να εμφανίσει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές μεταθέτοντας την πληρωμή εφάπαξ και επικουρικού για μερικούς μήνες μετά, οπότε θα πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά, και προωθώντας μια «έκπτωση» για ένα χρονικό διάστημα που όμως θα αφαιρεθεί ολόκληρη από τη σύνταξη.
Ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος, με τον οποίο είχε οριστεί συνάντηση, «δήλωσε άρρωστος» και με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση για μια ακόμα φορά αρνήθηκε ακόμα να συζητήσει για τις δραματικές επιπτώσεις της εφαρμοζόμενης πολιτικής στους εργαζόμενους μηχανικούς. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών συναντήθηκε με υπηρεσιακό παράγοντα του υπουργείου που δεν δεσμεύτηκε σε οτιδήποτε.
Οι διαδηλωτές έδωσαν νέο αγωνιστικό ραντεβού στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 21 Φλεβάρη και στις υπόλοιπες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα.