Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΑΟ, 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

                                            Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση
                                        Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων
                                                                                                                                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
                                                                                                                                                                

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου(30 Ιουνιου) για το θέμα των κατασχέσεων σε βάρος αυτοαπασχολούμενων λόγο χρεών προς το δημόσιο η τις τράπεζες  που δημιουργήθηκαν την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης.
Δεκάδες επαγγελματίες παρακολούθησαν την εισηγητική ομιλία του Ν. Γαρεφαλάκη εκ μέρους της Γραμματείας ο οποίος τόνισε την ανάγκη να υπάρξει συσπείρωση και εγρήγορση το επόμενο διάστημα γα το ζήτημα αυτό που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Ήδη στο Ηράκλειο θα σταλούν το αμέσως επόμενο διάστημα εκατοντάδες σημειώματα από το ΚΕΑΟ(η ΟΑΕΕ) προς επαγγελματίες με μέσο όρο οφειλής τα 40000 ευρώ.
Η κατάσταση θα γίνει εκρηκτική και οι απειλές για κατασχέσεις πρώτης κατοικίας η εργασιακού χώρου θα έρθουν ως χιονοστιβάδα.
Η  Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ τονίζει την ανάγκη να υπάρξει παρέμβαση στα σωματεία, να επέλθει αλλαγή συσχετισμών παντού. Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που είναι ανύπαρκτος και συμβιβασμένος, είναι πλέον και επικίνδυνος για τους χιλιάδες ΕΒΕ που είναι ουσιαστικά μόνοι τους μπροστά στους κρατικούς, φορολογικούς μηχανισμούς.
Νωρίτερα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ  συμμετείχαν στον συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του ειρηνοδικείου Ηρακλείου όπου συνέβαλαν στην ακύρωση διαδικασίας πλειστηριασμού σε βάρος συναδέλφου  που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του-πρώτη κατοικία-για χρέος 12000 ευρώ προς τράπεζα.

Στη σύσκεψη της ΠΑΣΕΒΕ αποφασίστηκε να γίνει μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΟ Ηρακλείου στις 6 Αυγούστου και κινητοποίηση στην Εφορία Ηρακλείου στις  3 Σεπτεμβρίου ως τα επόμενα βήματα στην κατεύθυνση της οργανωμένης αντίδρασης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ ενάντια στη φορολογική λαίλαπα και τις συνέπειες της.

Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό να ενημερώνει τους συναδέλφους για τα ζητήματα της φορολογίας, της ασφάλισης , καλεί δε κάθε επαγγελματία να κάνει δική του υπόθεση την ενίσχυση του αντιμονοπωλιακού χαραχτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων, να συσπειρωθεί στην ΠΑΣΕΒΕ.

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

ΣΥΜΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ ΠΟΛΟ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΕ





ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
H Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ καταγγέλλει  την επαναλαμβανομένη καταστροφή, από «αγνώστους», αεροπανό που ενημέρωνε τους επαγγελματίες της πόλης για την πλατιά σύσκεψη με θέμα « ασφαλιστικό, φορολογικό και τις κατασχέσεις», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για τις 30 Ιούλη.
Θρασύδειλοι και μέσα στη διάρκεια της νύχτας, δυο συνεχόμενες φορές κατέστρεψαν το πανό δείχνοντας ότι η δράση της ΠΑΣΕΒΕ ενοχλεί κύκλους  που εχθρεύονται κάθε ιδέα δράσης από τη μεριά των αυτοαπασχολούμενων .
Η ΠΑΣΕΒΕ με συνέπεια εδώ και χρόνια δείχνει στους χιλιάδες επαγγελματίες του Ηρακλείου τον δρόμο για την αντιμονοπωλιακή συσπείρωση, την ανάγκη για συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Με τις παρεμβάσεις τις έχει αναδείξει επανειλημμένα την ανάγκη αγωνιστικής δράσης σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση ενάντια στην βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, σε θέματα όπως η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τις αυθαιρεσίες σε βάρος επαγγελματιών από τη μεριά των δημοτικών αρχών. Αυτό φαίνεται δεν αρέσει σε κάποιους που πέρασαν στην «αντεπίθεση» θεωρώντας ότι έτσι θα φιμώσουν την συνεπή, αγωνιστική φωνή των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ δηλώνει ότι όλες οι δυνάμεις της Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ στο Ηράκλειο θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα την πάλη τους ενάντια στις φιλομονοπωλιακές πολιτικές Κυβέρνησης και ΕΕ, θα συνεχίσουν να ξεσκεπάζουν ακόμη πιο έντονα και αποτελεσματικά κάθε υπονομευτική δράση του κυβερνητικού συνδικαλισμού που έχει μετατρέψει τα σωματεία σε νεκροταφεία.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε Ηρακλειώτη επαγγελματία, έμπορο, αυτοκινητιστή να συσπειρωθεί στις γραμμές της πιο αποφασιστικά. Να πάρουμε εμείς οι ίδιοι την κατάσταση στα χέρια μας. Αρκετά με τις υποταγμένες και συμβιβασμένες ηγεσίες. Αρκετά με την αιματηρή φορομπηχτική, ανελέητη σε βάρος μας Κυβερνητική πολιτική. Χτίζουμε την πιο πλατιά συμμαχία με τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανατροπή συνολικά της πολιτικής που μας εξοντώνει.
Οι τραμπούκοι που δρουν στο σκοτάδι δεν μας τρομάζουν, αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.


                                   Ηράκλειο    31 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


                                        

Η φρίκη περισσεύει                

                               Θεσσαλονίκη 30 Ιούλη 2014                                              
Αυτό που καθημερινά διαβάζουμε και βλέπουμε στα ΜΜΕ δεν είναι τίποτε άλλο από έναν αποτρόπαιο σφαγιασμό ενός ολόκληρου λαού. Αυτό που καθημερινά βιώνουν χιλιάδες παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, δεν είναι τίποτε άλλο από μια γενοκτονία ενός λαού.
Την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από την Ισραηλινή κυβέρνηση.
Μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί στη Γάζα πάνω από 1200 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί περισσότεροι από 7000,ενώ καθημερινά προστίθενται κι άλλοι. Τουλάχιστον 240 παιδιά,158 αγόρια και 82 κορίτσια, ανάμεσα στα θύματα. Πάνω από 166 τα παιδιά σε ηλικία κάτω των 12 ετών. Στόχος του Ισραηλινού στρατού σχολεία,νοσοκομεία,μονάδες παραγωγής ενέργειας. Στόχος του Ισραηλινού στρατού ο άμαχος πληθυσμός.
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ παρέχουν ανοιχτή υποστήριξη στο σφαγιασμό του Παλαιστινιακού λαού και εξισώνουν τους θύτες με τα θύματα. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ. Η Ελληνική κυβέρνηση υλοποιεί στρατιωτικές συμφωνίες με το ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ.Την ίδια στιγμή που οι Ισραηλινοί βομβαρδίζουν σχολεία και σκοτώνονται δεκάδες παιδιά, Έλληνες και Ισραηλινοί αξιωματικοί σφραγίζουν με χειραψίες την υλοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων.
Τα χαμόγελα και την ευτυχία που αξίζουν όλα τα παιδιά του κόσμου, αξίζουν και τα παιδιά του Παλαιστινιακού λαού και όχι ο θάνατος, η δολοφονία τους από ισραηλινές βόμβες. Αυτά τα παιδιά δεν θα κοιμηθούν στο σπίτι τους το βράδυ. Δεν θα ξαναχαμογελάσουν. Δεν θα ξαναπαίξουν ποδόσφαιρο. Οι γονείς τους θα τα αγκαλιάσουν μια τελευταία φορά τυλιγμένα με σάβανα, λίγο πριν τα θάψουν.
Η Επιτροπή Αγώνα Ταξί Θεσσαλονίκης καταδικάζει τις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού με εντολή της κυβέρνησής του, εναντίον του Παλαιστινιακού λαού,με αποτέλεσμα την δολοφονία εκατοντάδων και τον τραυματισμό χιλιάδων άμαχων Παλαιστινίων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·         Να σταματήσουν τώρα όλες οι χερσαίες και αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
·         Να ακυρωθούν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις και όλες οι στρατιωτικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με το Ισραήλ. Να ανασταλούν άμεσα όλες οι πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές συμφωνίες ΕΕ - Ισραήλ.
·         Να τερματισθεί η ισραηλινή κατοχή και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, βιώσιμο και κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να αναγνωρισθεί το Παλαιστινιακό κράτος, ως μέλος του ΟΗΕ.
·         Να γκρεμισθεί το απαράδεκτο τείχος που χωρίζει την Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.
·         Την άμεση άρση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών εδαφών.
·         Τον άμεσο τερματισμό των εποικισμών και την αποχώρηση των εποίκων.
·         Την άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στο Ισραήλ και το δικαίωμα επιστροφής όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ






ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
                Οι “κατά παραγγελία” διαπιστώσεις και τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για το Ασφαλιστικό προοιωνίζουν τις σαρωτικές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση από Σεπτέμβρη, Γι’ αυτό άλλωστε διέρρευσε το προσχέδιο της μελέτης στον Τύπο.  
                Η μελέτη εστιάζει τις “λύσεις” στην περίφημη «ενοποίηση των Ταμείων» που θα αφορά όχι μια απλή διοικητική ενοποίηση αλλά κυρίως το κούρεμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την εξίσωσή τους προς το χειρότερο. Δηλ.:
1.                    Την αύξηση του χρόνου ασφάλισης και των ορίων ηλικίας. Γι' αυτό προτείνει «τροποποιήσεις- καταργήσεις στις ισχύουσες εξαιρέσεις» επειδή προκαλούν  … «έντονες κοινωνικές ανισότητες». Φωτογραφίζει έτσι την κατάργηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που υπάρχουν για τα «βαρέα και ανθυγιεινά», τις γυναίκες, τις αναπηρικές συντάξεις, τους νέους και παλιούς ασφαλισμένους κ.λπ., εξωθώντας τα  συντάξιμα όρια στο 67ο έτος για όλους, παρότι ομολογεί ότι «η μέση ηλικίας συνταξιοδότησης στη χώρα μας είναι τα 62,34 χρόνια με τον αντίστοιχο μέσο όρο στην ΕΕ των «27» να είναι στα 62,09 (στοιχεία 2010)». Η  κυνικότητά τους δεν κρύβεται καθώς δεν διστάζουν να πουν ότι : «Η παραμονή στην εργασία για επιπλέον χρόνο έχει διττά οφέλη, αφού ο εργαζόμενος προσφέρει εισφορές στο σύστημα και συγχρόνως θα εισπράττει μελλοντικά σύνταξη για λιγότερο χρόνο
2.                   Τη μείωση των συντάξεων κύριων και επικουρικών, κατώτερων και μη.  Η μελέτη του ΚΕΠΕ  προτείνει «οι συντάξεις που χορηγούν οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης να είναι ανάλογες των εσόδων που εισπράττουν, δηλαδή λιγότερες εισφορές θα μεταφράζονται αυτόματα σε χαμηλότερες συντάξεις». Καταργείται πλέον οριστικά ο κοινωνικός χαρακτήρας που πρέπει να έχει η ασφάλιση. Οδηγούμαστε  στην πλήρη ιδιωτικοποίησή της!
3.                    Τις ασφαλιστικές εισφορές και τα χρέη. Προτείνει την επέκταση της δράσης του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και για ποσά μικρότερα των 5.000 ευρώ, ενώ θεωρεί «χρήσιμο» να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και του ΚΕΑΟ στα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλισμένων. Επιπλέον, προτείνει, μέχρι οι ασφαλιστικές εισφορές να μπορούν να εισπράττονται από την Εφορία (μέσα του 2017), να εμπλακούν στη διαδικασία είσπραξης πέρα από το ΚΕΑΟ και «ειδικευμένες ιδιωτικές εταιρείες»!
4.                    Την πλήρη κατάργηση των κοινωνικών πόρων και τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. Παρά την οικονομική δυσχέρεια όλων των Ταμείων και τη συνεχώς μειούμενη πορεία των εσόδων τους λόγω της μειούμενης κρατικής χρηματοδότησης, την μείωση των μισθών, την αύξηση της ανεργίας και την αδυναμίας καταβολής των εισφορών από τους αυτοαπασχολούμενους, η μελέτη του ΚΕΠΕ, επιμένει: «θα ήταν χρήσιμο όταν γίνει μια συνολική καταγραφή των κοινωνικών πόρων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, να προχωρήσει η οριστική κατάργησή τους, ανεξάρτητα του φορέα υπέρ του οποίου δίνονται...».
                Στα τελευταία τέσσερα χρόνια, στο όνομα της «εξυγίανσης του ασφαλιστικού», δόθηκαν απανωτά χτυπήματα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης: Αυξήθηκε στα 40 τα χρόνια ασφάλισης για πλήρη σύνταξη, μειώθηκαν κατά τουλάχιστον 50% οι συντάξεις που θα αποδίδει ο νέος τρόπος υπολογισμού τους, εισήχθη η έννοια της «βασικής σύνταξης», αυξήθηκαν τα γενικά όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, δημιουργήθηκε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ), που μετέτρεψε τις επικουρικές συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, επιβλήθηκαν απανωτά χαράτσια στις συντάξεις… Όλα δείχνουν, με βάση και το συναποφασισμένο χρονοδιάγραμμα Συγκυβέρνησης – Ε.Ε. ΔΝΤ, έως το τέλος του έτους θα δοθεί η χαριστική βολή στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση. Ο μόνος που θα ωφεληθεί από τα μέτρα, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ασφάλισης – υγείας και σίγουρα το κρατικό ταμείο, για να μπορεί να χρηματοδοτεί με μεγαλύτερη άνεση, με περισσότερα δις τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο απαλλάσσει από τα «βάρη» όπως τέλη εισφορές και φόρους .
Απαιτείται, λοιπόν, άνοδος της μαχητικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος στη γραμμή της ρήξης με τα μονοπώλια, η ανατροπή των ηγεσιών που υπονομεύουν τα συμφέροντα μας, το δυνάμωμα της ΠΑΣΕΒΕ και η εδραίωση της συμμαχίας των αυτοαπασχολούμενων με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους φτωχούς αγρότες.

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΑΕΕ: 1 στους 2 ασφαλισμένους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του Δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και απειλούνται με κατάσχεση




Ένας στους 2 ελεύθερους επαγγελματίες αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές του με αποτέλεσμα να μην έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ο ίδιος και η οικογένειά του, ενώ απειλείται και με κατάσχεση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται σε εφημερίδα(ΤΑ ΝΕΑ) της Δευτέρας 28 Ιούλη. Στην «μέγγενη» αυτής της κατάσταση έχουν περιέλθει 370.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ το έλλειμμα του ταμείου μόνο για φέτος θα ανέλθει 720 εκατομμύρια ευρώ. Το σύνολο του ελλείμματος ανέρχεται στα 7,4 δισ. ευρώ, με το 80% από αυτό να προέρχεται από μικροοφειλέτες που χρωστούν έως 10.000 ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό των συνεπειών της όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης και της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που ξεκληρίζει κατά χιλιάδες μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους ότι ενώ το 2009 οι οφειλέτες ασφαλισμένοι ήταν 21%, το 2013(με ενδιάμεσα τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης) το ποσοστό να εκτοξεύεται στο 50% με συνεχώς ανοδική τάση. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι το σύνολο των επαγγελματιών μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους που έχουν χάσει την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη από το ταμείο ανέρχεται σε 1 εκατομμύριο άτομα.
Στο μεταξύ το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών(ΚΕΑΟ) πρόκειται εντός του καλοκαιριού να αποστείλει επιπλέον 92.000 ειδοποιητήρια σε ισάριθμους οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες και θα αφορούν σε οφειλές που κυμαίνονται από 5.000 έως 15.000 ευρώ με την απειλή κατασχέσεων σε περίπτωση μη ρύθμισης εντός 20 ημερών. Πάντως τα στοιχεία του ΟΑΕΕ κάνουν λόγο ότι 4 στους 10 οφειλέτες του Οργανισμού δεν πληρώνουν παρά το γεγονός ότι έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης διότι οι άνθρωποι πολύ απλά αδυνατούν διότι δεν έχουν δουλειά, ούτε χρήματα για να πληρώνουν τις δόσεις και τις τρέχουσες συνολικές τους υποχρεώσεις. Μάλιστα πρόσφατα υπεγράφη κοινή εγκύκλιος μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας για κοινό σχέδιο δράσης είσπραξης των οφειλών όπου οι οφειλέτες θα έρχονται αντιμέτωποι με την Εφορία στα πλαίσια της «σκλήρυνσης» των μέτρων είσπραξης.
Ταυτόχρονα εκφράζονται φόβοι ότι η συνεχιζόμενη αρνητική πορεία του ταμείου θα έχει επίπτωση και στην καταβολή των συντάξεων από τον Σεπτέμβρη καθώς απαιτούνται 265 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για την καταβολή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι καταβολές των ασφαλισμένων έχουν μειωθεί κατά 450.000.000 ευρώ την τελευταία 5ετία(περίοδος καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης), συνέπεια αφενός της μείωσης του αριθμού των ασφαλισμένων κατά 50.000(2007 - 2013) και αφετέρου της αύξησης του αριθμού όσων αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές(308.000 περισσότεροι την περίοδο 2007 - 2013).
Πάντως είναι βέβαιο ότι τέτοια στοιχεία που είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης αντιλαϊκής, φιλομονοπωλιακής κυβερνητικής πολιτικής στα πλαίσια της ΕΕ, θα αξιοποιηθούν για να «φορτώσουν» τις αποκλειστικές ευθύνες κυβέρνησης κεφαλαίου αλλά και τις συνέπειες στις πλάτες των μικρών ΕΒΕ και αυτοαπασχολουμένων με νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, όπως αύξηση  ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση συντάξεων, μείωση παροχών, ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού τους, στο όνομα της «βιωσιμότητας» του ταμείου. Μάλιστα συζητιέται έντονα η κατάργηση της λεγόμενης «βασικής σύνταξης» για τους συνταξιούχους του πρώην ΤΕΒΕ, γεγονός που θα μειώσει αυτόματα τις μηνιαίες συντάξεις της πλειοψηφίας των συνταξιούχων κατά 220 ευρώ.
Η κατάσταση του ΟΑΕΕ θα χρησιμεύσει στον «πόλεμο» συκοφάντησης κατά των «μπαταχτσήδων ΕΒΕ και επαγγελματιών» για να τους ξεκληρίσουν μια ώρα αρχύτερα από την αγορά στα πλαίσια συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης κεφαλαίων και δραστηριοτήτων στα χέρια των μονοπωλιακών ομίλων και πολυκαταστημάτων. 
Οι μικροί ΕΒΕ και Αυτοαπασχολούμενοι πρέπει αποφαστικά να συσπειρωθούν στο πλαίσιο πάλης και αιτημάτων της ΠΑΣΕΒΕ και των Επιτροπών Αγώνα και για το Ασφαλιστικό αλλά και για την απόκρουση μιας σειράς συνδυασμένων φιλομονοπωλιακών μέτρων σε βάρος τους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ, ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΥΖΗΤΑΜΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ, ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ
19:00 ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ, ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ

Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΓΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Γυναίκες ξεσηκωθείτε

κάθε ώρα που περνάει σκοτώνεται και ένα παιδί στη Γάζα

Εμείς οι γυναίκες των ομάδων, συλλόγων της  Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας στο Ηράκλειο καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις βάρβαρες και απροκάλυπτες δολοφονίες αμάχων και μικρών παιδιών στην Παλαιστίνη, συνολικά του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ.
Τις δολοφονικές επιθέσεις ενθαρρύνουν με τη στάση τους οι  ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ. Εν μέσω της σφαγής του Παλαιστινιακού λαού, η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί σε παραπέρα σύσφιξη των στρατιωτικών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων με την δολοφονική κυβέρνηση του Ισραήλ.
Στεκόμαστε αλληλέγγυες, στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και καλούμε όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, άνεργες, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, νέες της χώρας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούμε ενάντια στον νέο έγκλημα που συντελείται.
Καλούμε το λαό και τη νεολαία του Ηρακλείου να καταδικάσει τις νέες δολοφονικές επιδρομές σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.
Να καταδικάσει όλους αυτούς που άμεσα ή άμεσα στηρίζουν τη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
·           Να σταματήσουν άμεσα οι δολοφονικές επιδρομές του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
·           Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
·           Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
·           Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας -  Ισραήλ.
·           Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΙΟΥΛΗ 7μμ ΣΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ


Ηράκλειο, 26/7/2014