Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΝΤAΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ










Η αλλαγή της μιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σηματοδοτεί σε καμία περίπτωση και ριζική αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού, υπέρ των συνταξιούχων.
Και η νέα Κυβέρνηση παρά τις μεγαλοστομίες προεκλογικά των δυνάμεων που την απαρτίζουν, αλλά και τις προηγούμενες μέρες αμέσως μετά το σχηματισμό της, δεν άφησε περιθώρια αναπλήρωσης των απωλειών του εισοδήματος των λαϊκών στρωμάτων που υπέστησαν όλα τα χρόνια της κρίσης.
Τα ψίχουλα που έταξαν προεκλογικά και που τώρα δεν τα εγγυώνται αφού εξαρτούν κάθε μικρή αύξηση από την πορεία της οικονομίας όπως λένε οι αρμόδιοι Υπουργοί, δηλαδή από το πόσο θα αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση για τους απόμαχους της δουλειάς, για όλο το λαό.
Είναι άλλωστε χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μητροπουλου ότι πρώτα πρέπει να γίνει  επαναρτιωση - ενίσχυση των ταμείων και μετά να δει η κυβέρνηση αν μπορεί να δώσει κάποιες μικρές αυξήσεις. Είπε δε ξεκάθαρα ότι μόνο τμήμα-πόσο δεν προσδιόρισε-του κουρέματος από το PSI θα γίνει «προσπάθεια» να ανακτηθεί, διαφορετικά όπως ανέφερε πιθανόν να χρειαστούν νέες μειώσεις στις συντάξεις
Καμία διαφορά δεν έχει άλλωστε  η 13η σύνταξη που θα δώσουν όπως λένε για όσους συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ το μήνα, από την ελεημοσύνη που έδωσε πέρυσι η προηγούμενη Κυβέρνηση.
Καμία επίσης δέσμευση δεν ανέλαβε ούτε η νέα Κυβέρνηση για το αν θα επιστραφούν τα πάνω από 8 δις,  όσα κλάπηκαν από τα ταμεία μας τόσο με την είσοδο των διαθέσιμων τους στο χρηματιστήριο όσο και με το PSI, το κούρεμα δηλαδή των αποθεματικών τους προκειμένου ν γεμίσουν τα χρηματοκιβώτια των τραπεζών με χρήμα πριν 2 χρόνια.
Εμείς οι συνταξιούχοι δεν βολευόμαστε με ελεημοσύνες. Απαιτούμε την επιστροφή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΜΕΝΩΝ στο ταμείο μας. Την επαναφορά των συντάξεων μας στα προ κρίσης επίπεδα. Έχουμε πληρώσει δεκαετίες για αυτές
Απαιτούμε την αναδρομική αναπλήρωση των χαμένων χρημάτων από τις μειώσεις των τελευταίων ετών. Να δοθούν άμεσα οι συντάξεις σε όλους τους συνάδελφους που καθυστερούν με διάφορες προφάσεις από τον ΟΑΕΕ να  τους τις δώσουν.
Δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη μείωση στις συντάξεις μας, καμία αύξηση στα όρια ηλικίας. Σύνταξη για τις γυναίκες στα 55, για τους άντρες στα 60 χρόνια.
Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι πρόσθετοι φόροι και τα χαράτσια, να εξοπλιστούν πλήρως τα νοσοκομεία με ιατρικό και άλλο προσωπικό, να  προωθηθεί η εξασφάλιση δωρεάν, καθολικής δημόσιας υγείας για όλο το λαό χωρίς την παρουσία επιχειρηματικών συμφερόντων.
Καμία ανοχή δεν θα δείξουμε στην νέα Κυβέρνηση. Παρά τους ανούσιους λεονταρισμούς της τις πρώτες μέρες, υπόσχεται με κάθε τρόπο ότι θα ακολουθησει την πεπατημένη στα πλαίσια της ΕΕ, ότι θα υλοποιήσει πολιτικές που θα φέρουν νέα βάρη για το λαό, για εμάς τους συνταξιούχους, δεν θα το ανεχτούμε. Αρκετά έχουμε πληρώσει για χάρη των μονοπωλίων, των πολυεθνικών. Αν θέλει λεφτά η Κυβέρνηση να τα βρει από την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, ας ψάξει στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών και όσων κλέβουν τον πλούτο του Λαού. Εμείς άλλο δεν θα δώσουμε, απαιτούμε εδώ και τώρα να μας δώσουν πίσω ότι μας έκλεψαν. Δηλώνουμε την ετοιμότητα μας για νέους αγώνες και διεκδικήσεις, μαζί  με τους συνταξιούχους όλων των ταμείων, μαζί με όλο το λαό.
Καλούμε τους συνταξιούχους όλων των ταμείων σε κοινό αγώνα μαζί με το λαό για αποδέσμευση από την ΕΕ, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, πραγματική Λαϊκή Εξουσία.


                                                                           Ηράκλειο        11/2/20015