Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΑ "ΨΕΥΤΟΑΝΤΙΜΕΤΡΑ" ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ






Γραμματεία Ηρακλείου της Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Συνάδελφοι επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, έμποροι,
Η «περιβόητη» αξιολόγηση έφτασε στο τέρμα της, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και τους δανειστές. Γινόμαστε μάρτυρες της προσπάθειας της κυβέρνησης να πλασαριστεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, μικρούς αγρότες παραγωγούς, στη λαϊκή οικογένεια σα μια «δύσκολη συμφωνία», ως η «καλύτερη δυνατή» που θα μπορούσε να επιτευχτεί, που έχει «κάποια αρνητικά» στοιχεία, αλλά έχει και «θετικά», και «χωρίς δημοσιονομικό κόστος», όπως χαρακτηριστικά λένε.
Ποια είναι, όμως, η πραγματικότητα; Τι φέρνει η νέα συμφωνία που θα πάει στο eurogroup στις 22 Μαΐου, αφού προηγουμένως η κυβέρνηση περάσει τα νέα μέτρα από τη βουλή; Στην ήδη εφιαλτική κατάσταση για τους αυτοαπασχολούμενους που βιώνουμε και που εκφράζεται στο 2017, στο μεγάλωμα της αναδουλειάς, στα 7000 νέα λουκέτα το πρώτο τρίμηνο του 2017, στην αύξηση όσων χρωστούν σε τράπεζες και ΟΑΕΕ, στις πάνω από 800 κατασχέσεις την ημέρα, έρχονται να προστεθούν:
·      η κατάργηση ουσιαστικά της κυριακάτικης αργίας μέσα από την διεύρυνση της «τουριστικής περιόδου» και των «τουριστικών περιοχών»
·      η διεύρυνση της φοροληστείας με νέα μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, και βέβαια καμία συζήτηση για αφορολόγητο στους αυτοαπασχολούμενους
·      νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές
·      νέα βάρη στην κοινωνική ασφάλιση
·      νέο τσεκούρωμα των  συντάξεων που φτάνει  έως 17% στις  κύριες και 17% στις επικουρικές
Δίκαια, λοιπόν, πανηγυρίζουν ο ΙΟΒΕ, το ερευνητικό ινστιτούτο των βιομηχάνων για τη νέα συμφωνία, ότι θα «αλλάξει το επενδυτικό κλίμα», ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις για την ανάπτυξη τους. Μόνο που επιβεβαιώνεται, για πολλοστή φορά, ότι η ανάπτυξη τους έχει όρο και βασική προϋπόθεση την ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση των αυτοαπασχολούμενων.
Η Κυβέρνηση έρχεται ξανά να πουλήσει το γνωστό παραμύθι των «αντίμετρων» στην προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι. Θυμίζουν το «παράλληλο πρόγραμμα» που εξήγγειλε μετά την υπογραφή του 3ου μνημονίου και που στην πράξη φάνηκε το μέγεθος της εξαπάτησης που επιχείρησε.
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ-ΟΕΒΕΝΗ, τηρούν «σιγή ιχθύος», όπως το συνηθίζουν, βάζοντας ακόμη μια φορά πλάτες στις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, στις επιθυμίες του ΣΕΒ, των μονοπωλίων. Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, για την απόκρουση των νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καμία αναμονή δε χρειάζεται, καμία αυταπάτη ότι και εμείς θα «φάμε από την πίτα». Την πίτα την ξαναμοιράζουν κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ προς όφελος των μονοπωλίων: εμάς δε μας έχουν στο «λογαριασμό», αντίθετα, εμείς θα κληθούμε να τον πληρώσουμε!
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ στην 24ωρη απεργία της 17 Μαΐου, πλάι σε εργαζόμενους και μικρομεσαίους αγρότες , καλεί σε ετοιμότητα προκειμένου να υπάρξει αντίσταση στη νέα λαίλαπα. Δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε σιωπηλοί, δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε άπραγοι, το χρωστάμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, 17 ΜΑΪΟΥ, 10 πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ «ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ» ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ