Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ Μέρα Δράσης στις 3 Ιούνη με κινητοποιήσεις σε όλη την Αττική και το κέντρο της Αθήνας



Στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης στις 3 Ιούνη σε όλη την Αττική, το πρωί και στην κεντρική κινητοποίηση που θα γίνει στο κέντρο της Αθήνας στις 19.30, καλεί τα σωματεία η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Αίτημα αιχμής να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
Επίσης, διεκδικούν:
• Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.
• Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί), ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα 'ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.
• Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο Υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.
• Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.
• Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας
• Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας
• Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση, π.χ. για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια, κλπ. Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών.
Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.
• Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους
Στο κάλεσμα της η ΟΒΣΑ αναφέρει:
«Χαιρετίζουμε τις ενώσεις και τα σωματεία επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, τους συνάδελφους σε όλη την Αττική, που σε αυτές τις δύσκολες μέρες δεν μένουν σιωπηλοί, που κράτησαν ζωντανά τα σωματεία φέρνοντας στην επιφάνεια τα δίκαια αιτήματά μας.
Η δράση αυτής της περιόδου, με αποκορύφωμα τις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις, αποτελούν σπουδαία παρακαταθήκη. Έδωσε ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση που ήθελε να επιβάλει σιγή, να στιγματίσει την οργανωμένη πάλη προβάλλοντάς τη σαν κίνδυνο για τη δημόσια υγειά. Οι περιορισμοί και ο εγκλεισμός του πληθυσμού, τα δραματικά ανακοινωθέντα περί "αόρατου εχθρού", δεν πρόκειται να κρύψουν τις ευθύνες της -όπως και των προηγουμένων κυβερνήσεων- για τη διαλυτική κατάσταση του εμπορευματοποιημένου και διαρκώς υποβαθμιζόμενου συστήματος Υγείας, που συνεχίζει να αφήνει τις ζωές μας εκτεθειμένες στο ενδεχόμενο νέου κύματος. Δεν μπορούν να βάλουν φρένο στις αναγκαίες διεκδικήσεις για ένα σύγχρονο αποτελεσματικό, δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας απέναντι στην πανδημία, αλλά και μπροστά στις πάγιες ανάγκες όλων μας για πρόληψη, προστασία, θεραπεία κάθε ασθένειας ή ατυχήματος.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο -μαζί με τον υπόλοιπο λαό- απέναντι στα καινούρια αδιέξοδα που συνοδεύουν τη νέα οικονομική κρίση. Τα σύννεφα πυκνώνουν ξανά. Ξέρουμε καλά ότι οι κυβερνήσεις και η ΕΕ θα επιδιώξουν και πάλι να φορτώσουν "τα σπασμένα" στις πλάτες μας γι' αυτό και απορρίπτουμε τα "καλοπιάσματά" τους για υπομονή και "εθνική ομοψυχία". Οι νέες θύελλες που έρχονται πρέπει να μας βρουν οργανωμένους και αποφασισμένους.
Αρνούμαστε να ματώσουμε ξανά! Ανοίγουμε καινούρια σελίδα αγώνα!
Είναι πια καθαρό ότι η κυβέρνηση πορεύεται με δύο μέτρα και σταθμά. Τα "οριζόντια" μέτρα έκτακτης οικονομικής στήριξης που θεσμοθέτησε, προσφέρουν ζεστό χρήμα και άλλες διευκολύνσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες -αλήθεια, ποιος θα τα πληρώσει- ελάχιστα όμως βοηθούν τους αυτοαπασχολούμενους. Δεν απαντούν αποτελεσματικά στα νέα προβλήματα, απλά μεταθέτουν τα οικονομικά αδιέξοδα για αργότερα. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες;
Η κοροϊδία συνεχίζεται και σήμερα με την "άρση" των περιοριστικών μέτρων. Με τη μεζούρα στο χέρι, οι συνάδελφοι στην Εστίαση και αλλού μετράνε τα ζόρια που έρχονται και την ίδια στιγμή, στις αερομεταφορές, εκτός από τα δις των ενισχύσεων, κυβέρνηση και ΕΕ στοιβάζουν τους επιβάτες τον ένα δίπλα στον άλλο...
Μπορεί τα 800 ευρώ να έδωσαν μια ελάχιστη ανάσα, αρκεί όμως σήμερα ένα επίδομα, για να καλυφθούν οι ανάγκες της οικογένειας και τα έξοδα της επιχείρησης; Αρκεί σήμερα η προσωρινή μετάθεση φόρων και χαρατσιών, ενώ τα νέα εκκαθαριστικά το επόμενο διάστημα; Όταν ξέρουμε ότι οι τράπεζες μας περιμένουν στη γωνία; Όταν η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει ίδια και απαράλλακτη με τα προηγούμενα χρόνια; Όταν όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το Ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ, χωρίς να αλλάξει ούτε κεραία;
Καμιά αναμονή! Οι αντοχές της οικονομίας τους, της ελεύθερης αγοράς, δεν χωρούν τις δικές μας ανάγκες. Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας για πραγματικά μέτρα ανακούφισης και προστασίας!
Οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να οργανώσουν την πάλη όλων όσοι πασχίζουμε καθημερινά για την επιβίωση. Το φορολογικό, το Ασφαλιστικό, η δωρεάν Υγεία, οι συντάξεις, η μονοπώληση, δεν είναι στην ατζέντα τους. Μπορεί να σηκώνουν σκόνη για κάθε είδους προσωρινό και επιμέρους μέτρο, δεν αγγίζουν όμως τις βασικές κατευθύνσεις των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται διαχρονικά, γιατί και οι ίδιοι προσκυνούν στον ίδιο θεό, αυτόν της ανταγωνιστικότητας. Γι' αυτό και ακροβατούν: Πλειοδοτούν σε μέτρα επανεκκίνησης των μεσαίων επιχειρήσεων, με προσωπικό και κεφάλαια, περνούν όμως στα "ψιλά γράμματα" τις διεκδικήσεις εκείνες που είναι αναγκαίες για τους αυτοαπασχολούμενους με χαμηλά εισοδήματα.
Και όλα αυτά "πίσω από τις κουρτίνες», σε απόσταση από την συλλογική πάλη την οποία υπονομεύουν σταθερά. Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε κινητοποίηση την Πρωτομαγιά. Οι δήθεν "έκτακτες" υγειονομικές συνθήκες ήταν φέτος το πρόσχημα για αυτούς που "βαριούνται να ζυμώσουν…". Την ίδια τακτική συνεχίζουν και σήμερα, επαφές και διαβουλεύσεις με τους αρμοδίους, μακριά από διεκδικήσεις και αγώνες. "Παλιά τους τέχνη κόσκινο".... Τους προσπερνάμε και περνάμε στην αντεπίθεση.
Το δίκιο είναι με το μέρος μας! Με εμπιστοσύνη στη δύναμη της συλλογικής μας δράσης, καλούμε κάθε συνάδελφο στον αγώνα. Η αποτελεσματικότητα της πάλης μας θα κριθεί στη μαζικότητα, αλλά και στην αποφασιστικότητά μας να αντιπαλέψουμε τις κυρίαρχες πολιτικές κυβερνήσεων - ΕΕ.
Δεν σταματάμε! Κάθε μέρα και περισσότεροι στον αγώνα

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ Μαζική η σημερινή αυτοκινητοπομπή και συγκέντρωση στο υπ. Μεταφορών - Αμεσα νέα κινητοποίηση στο υπ. Οικονομικών

Από τη σημερινή μαζική αυτοκινητοπομπή στο υπουργείο Μεταφορών

Σε νέα κινητοποίηση μέχρι το τέλος του μήνα θα προχωρήσουν οι Επιτροπές Αγώνα Αυτοαπασχολουμένων και Οδηγών Ταξί, αφού πρώτα ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε σήμερα αντιπροσωπεία τους με τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να υπάρχει η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή για την αποφασιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους.
Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών δεσμεύτηκε στην αντιπροσωπεία ότι θα μεταφέρει το πλαίσιο αιτημάτων τους και στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ για τα αποτελέσματα της συνάντησης ενημέρωσε τη συγκέντρωση ο Παναγιώτης Μαυρίκης, μέλος των Επιτροπής.
Τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα και Οδηγών Ταξί έφτασαν στο υπουργείο Μεταφορών με μαζική αυτοκινητοπομπή, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από το Νοσοκομείο «Σωτηρία». Οι Επιτροπές Αγώνα προβάλλουν ένα πλαίσιο αιτημάτων για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκε ο Θανάσης Καλαμπαλίκης, πρόεδρος της ΟΒΣΑ.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ Κινητοποίηση στις 21 Μάη στο υπουργείο Μεταφορών





Με σύνθημα: «Μένουμε δυνατοί, παλεύουμε για τα δικαιώματά μας», οι Επιτροπές Αγώνα αυτοαπασχολουμένων και οδηγών ταξί καλούν την Πέμπτη 21 Μάη σε κινητοποίηση στο υπουργείο Μεταφορών. Το ραντεβού δοθεί στις 10.30 π.μ. έξω από το νοσοκομείο «Σωτηρία» και θα ακολουθήσει πορεία με τα αυτοκίνητά τους στο υπουργείο. Οι Επιτροπές Αγώνα προβάλλουν ένα πλαίσιο αιτημάτων για την ουσιαστική στήριξη του κλάδου.
Συγκεκριμένα διεκδικούν:
  • Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όσους δεν το έχουν πάρει ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχουν.
  • Να δοθεί επίδομα 535 ευρώ για τον Μάη, αφού η αναδουλειά και ο φόβος συνεχίζουν να κυριαρχούν.
  • Επιδότηση σε όλα τα ταξί ως άμεση βοήθεια για τα υλικά που χρειάζονται: Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, τακτική απολύμανση, κ.ά.
  • Να μειωθεί το κόστος του πετρελαίου κίνησης, μειώνοντας τους φόρους που επιβάλλονται στην τιμή του.
  • Μείωση ΦΠΑ στο 13%.
  • Επιδότηση στην αντικατάσταση του ταξί με χρήματα από το ΕΣΠΑ, αφού σε 9 μήνες το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκινήτων πρέπει να αντικατασταθεί.
  • Την ενίσχυση με έκτακτο επίδομα, για όσες μέρες αναγκαζόμαστε να σταματήσουμε τη δουλειά μας λόγω καραντίνας, συμπτωμάτων, ευπαθείς συνάδελφοι κ.ά.
  • Άμεση αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων (αναστολή προθεσμιών καταβολής ΦΠΑ και ρυθμίσεων) για 6 μήνες. Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί), ξεκινώντας από το οικονομικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσής μας είναι πρακτικά αδύνατη.
  • Απαλλαγή από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα έκτακτα μέτρα, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές μας εισφορές, συνταξιοδοτικές και υγείας.
  • Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για 6 μήνες. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.
  • Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για την εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.
  • Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη.
  • Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κ.α. μέχρι το τέλος του χρόνου.
Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:
«Όλο αυτό το διάστημα μαζί με χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες μαζί με υγειονομικούς και άλλους εργαζόμενους, σε όλη την Αττική, δεν μείναμε σιωπηλοί. Παρά τις δυσκολίες και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας, κόντρα στην "καραντίνα" της πλειοψηφίας του ΣΑΤΑ και αντίστοιχα του ΣΟΤΑ, εκφράσαμε έμπρακτα και αγωνιστικά την ανησυχία μας για την άσχημη κατάσταση του δημόσιου συστήματος υγείας. Αναδείξαμε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κρατικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας για όλο τον λαό, πλήρως στελεχωμένο σε προσωπικό και υποδομές, επαρκώς χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, ούτε ατομική ευθύνη.
Οι ταξιτζήδες αυτοαπασχολούμενοι ιδιοκτήτες και οδηγοί βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή όλη την περίοδο της καραντίνας μεταφέροντας ευπαθείς ομάδες, συμπολίτες μας στα νοσοκομεία, επιβάτες διαφόρων κατηγοριών με κίνδυνο της υγείας μας.
Για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση κλείνει σε όλες τις πτώσεις την ατομική ευθύνη. Tα αναγκαία μέτρα αυτοπροστασίας δεν θα γίνουν η "κουρτίνα" που θα κρύψει τις δικές της ευθύνες για το διαλυμένο δημόσιο σύστημα υγείας, την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα, τις ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, τον ανεπαρκή αριθμό ΜΕΘ κ.α. Το "σύστημα υγείας" που χτίστηκε στη βάση της ανταποδοτικότητας του καπιταλιστικού κέρδους αποκαλύπτεται. Η κατάρρευσή του, ακόμη και στη μητέρα του "σύγχρονου" καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, παρά τον ηρωισμό των εργαζομένων σε αυτό, αποδεικνύει ότι η "υγεία-εμπόρευμα" είναι επικίνδυνη για τους λαούς.
Γι' αυτό και από την πρώτη στιγμή μπήκαμε μπροστά στη μάχη για την προστασία της υγείας των λαϊκών οικογενειών, απαιτώντας:
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων. Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλα τα Δημόσια Κέντρα Υγείας, Νοσοκομεία, Εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν άμεσα όλες οι μονάδες ΜΕΘ που χρειάζονται.
  • Να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας πλήρως στελεχωμένες.
  • Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα απαραίτητα υλικά προφύλαξης.
Ζητάμε επίσης με υπόμνημα που καταθέσαμε ειδικά για το ΤΑΞΙ:
  • Να ενημερωθούμε υπεύθυνα και αρμοδίως από το υπουργείο Υγείας και τις υπηρεσίες του για τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε για την προστασία της υγείας μας. Να διατεθούν δωρεάν από το κράτος όλα τα μέσα προφύλαξης με την ευθύνη των Σωματείων ΣΑΤΑ και ΣΟΤΑ.
  • Υποδομές για έλεγχο με τεστ για όλους τους ταξιτζήδες ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν είμαστε φορείς του ιού.
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναματώσουμε για να σωθούν τα κέρδη των λίγων.
Ενώνουμε τις φωνές μας, αυτοαπασχολούμενοι μικροϊδιοκτήτες και οδηγοί με τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους σπουδαστές, τους μαθητές. Συναντιόμαστε ξανά. Η προηγούμενη 10ετής κρίση μάς βρήκε πολλές φορές σε κοινή δράση. Την 1η Μάη δώσαμε όλοι μαζί βροντερό παρόν στο Σύνταγμα. Αυτή η πείρα είναι πολύτιμη για το επόμενο διάστημα.
  • Μαζί δίνουμε τη μάχη για την προστασία της υγείας του λαού, για την εργασία, για την Παιδεία, για τον ελεύθερο χρόνο, για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
  • Μαζί δυναμώνουμε τον αγώνα για να μην πληρώσουν πάλι τα λαϊκά στρώματα. Για να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται, οι βιομήχανοι οι εφοπλιστές οι τραπεζίτες, με αύξηση της φορολογίας τους, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τις άλλες παροχές που απλόχερα για άλλη μια φορά η κυβέρνηση τους μοιράζει.
  • Μαζί διεκδικούμε ουσιαστικά μετρά προστασίας και οργανώνουμε την αλληλεγγύη σε όσους την έχουν ανάγκη, βάζουμε εμπόδια για να ανακοπούν πλειστηριασμοί και κατασχέσεις.
Tα μέτρα της κυβέρνησης δεν αρκούν. Δεν δίνουν λύση στα νέα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, απλά μεταθέτουν τα οικονομικά αδιέξοδά μας για αργότερα. Δεν αλλάζουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική στην φορολογία, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις. Η κυβέρνηση μάς εμπαίζει, την ίδια ώρα που σε μας δίνει ψίχουλα χαρίζει πακέτα στις αεροπορικές εταιρίες και στις μεγάλες εταιρείες μεταφορών, ενώ στοιβάζει επιβάτες στα αεροπλάνα, παραβλέποντας τα μέτρα ασφαλείας.
Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση το τελευταίο δίμηνο οδήγησαν σε τεράστια μείωση της δουλειάς και του τζίρου. Αποδείχθηκε επίσης ότι η "βαριά βιομηχανία" του τουρισμού δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα της Ελληνικής οικονομίας. Η ανεμική ανάπτυξη κράτησε πολύ λίγο, αφού η βύθιση της τουριστικής κίνησης θα οδηγήσει σε περιορισμό του έργου. Επανέρχεται το παλιό γνωστό πρόβλημα της αναδουλειάς αφού οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η λαϊκή οικογένεια δεν έχουν την πολυτέλεια μετακίνησης με ταξί.
H νέα κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της στη ζωή μας, η ύφεση που έρχεται θα φέρει πολλούς από μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα. Μόνη διέξοδος είναι η ενίσχυση της δράσης μας. Να πυκνώσουν οι γραμμές του κινήματός μας με νέες δυνάμεις. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία μας.
Να μπουν εμπόδια στην πολιτική της κυβέρνησης που θα επιχειρήσει, μια ακόμα φορά, να φορτώσει τις συνέπειες της νέας κρίσης στις πλάτες μας, για να διευκολύνει την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.
Καμιά αναμονή! Τώρα είναι η ώρα να οργανωθεί ο αγώνας!
Καλούμε κάθε συνάδελφο να μπει στην πάλη!».