Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Εκλογες στο σωματειο ΤΑΞΙ Ηρακλειου

                         






  10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

   ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
  ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ ΔΥΝΑΜΗ


    ψηφο στην ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ






ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΑΞΙ Ηρακλείου
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συνάδελφοι ταξιτζήδες

Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης και των δυσβάσταχτων μέτρων αλλά και της στοχευμένης επίθεσης που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται καθημερινά ο κλάδος μας από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, η κατάσταση στο επάγγελμα μας κάθε μέρα γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Η συγκεκριμένη πολιτική της «απελευθέρωσης του επαγγέλματος» του ΤΑΞΙ, που το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεπιχειρηματιών που κυβέρνησε και κυβερνά το τόπο, πέρασε εντέχνως και με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών που εξαρχής δέχονταν την λογική της «απελευθέρωσης» δήθεν «με όρους», άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το επάγγελμα μας και την ίδια μας την ύπαρξη σε αυτό. Μέρα με τη μέρα οι τροπολογίες έρχονται η μια μετά την άλλη και μέρος του μεταφορικού μας έργου χάνεται από τα αρπακτικά του κεφαλαίου που περίμεναν και συμβούλευαν τις κυβερνήσεις τι νόμους να ψηφίσουν, όπως ακόμα συνεχίζουν και κάνουν.

Ωστόσο τα σκληρά φορολογικά μέτρα, η κατάρρευση του ΟΑΕΕ και τα ασήκωτα χρέη των συναδέλφων προς αυτό, τα τεράστια λειτουργικά έξοδα της εργασίας μας, οι ατέλειωτες ώρες εργασίας με την τεράστια πτώση του τζίρου αλλά και τα χαράτσια και οι κάθε λογής νέες επιβαρύνσεις στον οικογενειακό μας προϋπολογισμό, με την διάλυση του συστήματος Υγείας και Παιδείας μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Και όλα αυτά για να συνεχίσει να έχει τα πλούτη και τα κέρδη μια χούφτα ανθρώπων σ’ αυτό το τόπο καταστρέφοντας το σύνολο του απλού λαού.

Όμως δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες συνεχίζουν να κάνουν μέχρι και σήμερα αποφεύγοντας των αγωνιστικό προσανατολισμό. Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να οργανωθούμε και να αναπτύξουμε ένα αντιμονοπωλιακό, ασυμβίβαστο πόλο στο σωματείο του ΤΑΞΙ. Η Αγωνιστική Συνεργασία ΤΑΞΙ Ηρακλείου που συσπειρώνεται στις Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων), δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ανασυγκροτήσουν το σωματείο σε αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή, κατεύθυνση, να ανασυγκροτήσουμε το σωματείο όπου θα διεκδικεί σε κοινό μέτωπο, μαζί με όλους τους εργαζομένους, νέους, συνταξιούχους, αγρότες μια καλύτερη κοινωνία, ισόνομη, αξιοκρατική όπου τα μονοπώλια και τα πολιτικό τους προσωπικό δεν θα έχουν καμία θέση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλους συμβιβασμούς αλλά θα πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση για την επιβίωση μας.
Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για «καλύτερες μέρες» και ατομικές λύσεις. Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια ευημερίας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Όσο η εξουσία, οι μεγάλες συγκεντρωμένες επιχειρήσεις είναι στα χέρια των μονοπωλίων, όσο κουμάντο θα κάνει η μεγιστοποίηση των κερδών τους, η ζωή μας θα γίνεται όλο και χειρότερη.
Ο καθημερινός αγώνας για μεροκάματο δεν είναι μόνο ζήτημα ατομικών ικανοτήτων αλλά κύρια εξαρτάται από την συλλογική κοινωνική πάλη.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΤΑΞΙ Ηρακλείου διεκδικεί ένα αγωνιστικό σωματείο, κοντά στους συναδέλφους όπως το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις μέρες μας, αλλά και τους συναδέλφους στο πλευρό του σωματείο. Καλεί τους συναδέλφους στην όποια προσπάθεια γίνεται από την πλευρά μας να δίνουν συνεχώς παρόν, να είμαστε όλοι μια γροθιά ενάντια στα προβλήματα που μας αφορούν. Τα ισχυρά σωματεία χρειάζονται τη συμμετοχή των μελών τους και αυτό είναι προϋπόθεση για τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ένα σωματείο, που θα παλεύει ενάντια στις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, ένα σωματείο που θα συνδέει τον κλάδο με άλλους κλάδους που αγωνίζονται, ένα σωματείο που θα επιδιώκει να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. Το μόνο που τρέμουν και φοβούνται είναι ένα ευρύτερο ΤΑΞΙΚΟ λαϊκό μέτωπο όπου το σωματείο μας μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο.

Η επιλογή και η ευθύνη είναι στα δικά μας χέρια

Όσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας
ΤΑΞΙ Ηρακλείου
τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του σωματείου μας

Διεκδικούμε:

·                     Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης
·                     Η άδεια ΤΑΞΙ να μείνει προσωπική
·                     Όχι στη παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο
·                     Όχι στην κατάργηση του ενιαίου κομίστρου
·                     Όχι στα επταθέσια και εννιαθέσια ΤΑΞΙ και στην ενοικίαση ΙΧ μετά οδηγού
·                     Να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους ταξιτζήδες για την συμμετοχή τους στις                απεργίες.
·                     Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
·                     Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα από τα χρέη προς το ταμείο.
·                     Δραστική μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
·                     Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
·                     Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.


ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ το ψηφοδέλτιο της 

Αγωνιστικής Συνεργασίας ΤΑΞΙ Ηρακλείου

Περιφέρειες: Αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατάργηση της Κυριακής αργίας


Αποφάσεις των Αντιπεριφερειών για την Κυριακάτικη αργία




Σημαντικό ρόλο στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας αναλαμβάνουν οι Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα και με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, επιβεβαιώνοντας ότι αποτελούν βασικό στυλοβάτη στην εφαρμογή της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής.
Την ίδια ώρα, έληξε σήμερα Παρασκευή 8/11 η προθεσμία που είχαν οι αντιπεριφέρειες προκειμένου να αποφασίσουν αν και πόσες Κυριακές θα ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα κάτω από 250 τ.μ. στις περιοχές τους, εκτός από τις επτά που προβλέπει ο νόμος. Σε ό,τι αφορά την Αττική:
  • Η Αντιπεριφέρεια δυτικής Αττικής έχει αποφασίσει άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου μόνο για την περιοχή της Φυλής, με το έωλο επιχείρημα ότι «με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούνται καλύτερα οι αγοραστικές ανάγκες των καταναλωτών, των εργαζομένων και των μετακινούμενων στην περιοχή πολιτών, ευνοείται η ανάπτυξη της περιοχής, η απασχόληση και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και γενικώς διευκολύνεται το κοινωνικό σύνολο».
  • Απόφαση για να ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου πήρε και η αντιπεριφερειάρχης ανατολικής Αττικής. Επίσης, η αντιπεριφέρεια Νήσων, με εξαίρεση τη Σαλαμίνα και την Τροιζηνία (εκτός από τη λουτρόπολη των Μεθάνων, όπου τα καταστήματα κάτω από 250 τ.μ. μπορούν να ανοίγουν όλες τις Κυριακές).
  • Οι αντιπεριφέρειες Πειραιά, Κεντρικού, Δυτικού και Βορείου Τομέα, αποφάσισαν άνοιγμα τις εφτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος. Εδικά για τον Βόρειο Τομέα της Αττικής (αφορά τους Δήμους Πεντέλης, Κηφισιάς, Μεταμορφώσεως, Πεύκης - Λυκόβρυσης, Αμαρουσίου, Ψυχικού - Φιλοθέης, Χολαργού - Παπάγου, Νέας Ιωνίας, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου και Ηρακλείου), ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Κ. Μανιάτης ομολόγησε ότι «κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου την προηγούμενη Κυριακή δεν αυξήθηκε ο τζίρος των επιχειρήσεων, παρά το γεγονός ότι το άνοιγμα των καταστημάτων συνέπεσε με τις εκπτώσεις και τον καλό καιρό».
Θυμίζουμε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση να μην ανοίγουν καμία Κυριακή και πουθενά τα καταστήματα. Προχτές, κατέθεσαν αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητηθεί ξανά το ζήτημα.
Σε άλλες περιοχές:
  • Κάτω από την πίεση εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων υιοθέτησε κατά πλειοψηφία (14-8) την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να μην ανοίγουν τα καταστήματα καμία Κυριακή το χρόνο, ζητώντας μάλιστα από την αντιπεριφέρεια Κέρκυρας να ανακαλέσει την απόφασή της για άνοιγμα επτά Κυριακές. Στην Κέρκυρα, δράση για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας ανέπτυξαν τα κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μαζί με το Σωματείο Αυτοαπασχολουμένων - Εμπόρων - Επαγγελματιών Κέρκυρας. Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κέρκυρας και αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, ψήφισε στην Ένωση υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων επτά Κυριακές (σύμφωνα με το νόμο της κυβέρνησης), αλλά σε τοπικό επίπεδο αναγκάστηκε να το καταψηφίσει.
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, εκτός από τις επτά Κυριακές, άλλες τρεις: Δύο τις μέρες της ΔΕΘ και την τελευταία Κυριακή του χρόνου.
  • Στην Περιφέρεια Ηπείρου, η πλειοψηφία (ΝΔ-ΛΑΟΣ) αποφάσισε την περασμένη βδομάδα να μη συζητηθεί το θέμα (με το επιχείρημα ότι είναι θέμα των Αντιπεριφερειών να αποφασίσουν), παρά την αντίθετη γνώμη όλων των άλλων παρατάξεων αλλά και την αγωνιστική παρέμβαση εργαζομένων και φορέων που ζητούσαν να παρθεί σαφής θέση κατά της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας.
  • Στην Πελοπόννησο, η Αντιπεριφέρεια Αρκαδίας αποφάσισε άνοιγμα των καταστημάτων και την τελευταία Κυριακή του χρόνου, στους βασικούς δήμους της περιοχής.
  • Ομόφωνη καταδίκη της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, πήρε τον περασμένο Ιούλη το περιφερειακό συμβούλιο Βορείου Αιγαίου.
  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αποφάσισε άνοιγμα των καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο.
  • Στη Θεσσαλία, το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει συζητήσει το θέμα, ωστόσο η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας αποφάσισε άνοιγμα τις επτά Κυριακές που προβλέπει ο νόμος.
  • Δεν έχουν πάρει θέση τα Περιφερειακά Συμβούλια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Δυτικής Ελλάδας.
Τι προβλέπει ο νόμος:
Σύμφωνα με το νέο νόμο, καθιερώνονται τέσσερις εκπτωτικές περίοδοι το χρόνο, από δυο που είναι σήμερα. Προβλέπει ακόμα ότι όλα τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να λειτουργούν εφτά Κυριακές το χρόνο. Συγκεκριμένα: Την πρώτη Κυριακή κάθε μίας εκπτωτικής περιόδου (όπως είναι η σημερινή), δύο Κυριακές πριν τα Χριστούγεννα και την Κυριακή των Βαΐων. Ειδική πρόβλεψη υπάρχει για τα καταστήματα με εμβαδό κάτω από 250 τ.μ., τα οποία θα μπορούν να λειτουργούν περισσότερες από τις εφτά Κυριακές, ακόμα και όλες (52) τις Κυριακές του χρόνου! Ο ακριβής αριθμός των Κυριακών που θα μπορούν να ανοίγουν, θα ορίζεται με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη, που θα ανανεώνεται κάθε χρόνο.
Ο νόμος δε διευκρινίζει τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων που θα εργάζονται τις Κυριακές. Ωστόσο, και επειδή η κυριακάτικη αργία καταργείται -τουλάχιστον για 7 Κυριακές το χρόνο σε όλα τα καταστήματα- η μέρα αυτή θεωρείται εργάσιμη. Από εκεί προκύπτει ότι οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να την πληρώνουν χωρίς την προσαύξηση, όπως δηλαδή, θα πληρωνόταν μια κανονική εργάσιμη ημέρα

Το πλαίσιο πάλης της κοινωνικής συμμαχίας
Την αντίθεσή τους στη λειτορυγία των καταστημάτων τις Κυριακές έχουν εκφράσει εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι προειδοποιώντας ότι οι συνέπειες θα είναι αρνητικές και αλυσιδωτές συνέπειες για όλους τους εργαζόμενους.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα «ανοίξει» την όρεξη και σε άλλες μερίδες του κεφαλαίου που δε θα μείνουν θεατές των «προνομίων» που αποκτούν οι μεγαλέμποροι, (παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και διευθέτηση του χρόνου εργασίας, εφταήμερη δουλειά, μικρότεροι μισθοί - ασφάλιση) καθώς το Εμπόριο και οι υπηρεσίες υπήρξαν πάντα το «θερμοκήπιο» για αντιλαϊκά μέτρα που επεκτείνονταν μετά σε όλους τους κλάδους.
Οι δυνάμεις των ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ καλούν σε ξεσηκωμό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, προβάλλοντας το εξής πλαίσιο πάλης:
1. Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
2. Επαναφορά της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εμπόριο στα 918 ευρώ μεικτά για όλους ανεξαρτήτως ηλικίας, ως βάση για την υπογραφή νέας κλαδικής Σύμβασης, με κατάργηση των μειώσεων που προβλέπει για το κατώτερο μεροκάματο ο εφαρμοστικός νόμος 4046.
3. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας της εφαρμογής των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.
4. Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
5. Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
6. Θεώρηση ασφαλιστικού βιβλιαρίου για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο, ανεξάρτητα από χρέη.
7. Σε κανένα σπίτι άνεργου - άνεργης εμποροϋπάλληλου - αυτοαπασχολούμενου - μικρού εμπόρου να μην κοπεί το ρεύμα.

8. Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια (ΔΕΗ - Εφορίας).

πηγη:  902.gr

Ερχονται πληστηριασμοι στην πρωτη κατοικια


«Άρση του παγώματος των πλειστηριασμών ζητάει η τρόικα» ακούμε και διαβάζουμε παντού.
Οι πληροφορίες όλων λένε ότι αυτό είναι το θέμα της σημερινής διαπραγμάτευσης.
Με λίγα λόγια, θα «συζητήσουν» για το πώς θα πάρουν το σπίτι του κάθε εργαζόμενου που τον έπεισαν να πάρει δάνειο και ν' αγοράσει σπίτι, του είπαν πως η οικονομία μας είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ότι φυσικά η δουλειά του δεν κινδυνεύει, τον διαβεβαίωσαν πως είναι «ασφαλής» και τώρα πέφτουν πάνω του λυσσασμένα και του παίρνουν τα πάντα.
Από τη δουλειά, το μισθό και τα δικαιώματά του, μέχρι τις όποιες κοινωνικές παροχές ήταν ακόμη ζωντανές (Υγεία, μόρφωση κλπ.) που τώρα πρέπει να πληρώνει μόνος του και τελικά και τις μικροκαταθέσεις (όπου υπάρχουν) για να πληρωθούν χαράτσια και χρέη που μόνο έκτακτα δεν ήταν.
Το γεγονός ότι το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων, των κόκκινων δανείων όπως λέγονται, ξεπερνάει το ύψος των ιδίων κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, και άρα η χρεοκοπία κρέμεται διαρκώς πάνω από το κεφάλι τους παρά τα άπειρα δισ. που ήδη έχουν κατασπαράξει από την τσέπη μας, σημαίνει ότι τα πράγματα είναι πολύ σκούρα και ότι δεν είναι μόνο η τρόικα που ζητάει την «απελευθέρωση» των πλειστηριασμών. Επίσης  η κυβέρνηση αυτή έχει δείξει πως έχει ξεκάθαρη κατεύθυνση τη σωτηρία των τραπεζών και των μεγαλοκαπιταλιστών μετόχων τους. 
Αυτό άλλωστε σημαίνει η «δημοκρατία» τους, που μόνο δημοκρατία δεν είναι, αφού καμιά σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του λαού.
Φυσικά, η κυβέρνηση «θα δώσει μάχη» και θα ...πετύχει (σε πρώτη φάση) να παίρνουν όπως λένε τα σπίτια μόνο αυτών που «έχουν και δεν πληρώνουν» (αυτό θα πουν χωρίς αμφιβολία). Όμως αυτοί δεν έχουν λόγο ν' ανησυχούν, γιατί αφού έχουν θα πληρώσουν και θα τα σώσουν. Η πόρτα όμως θ' ανοίξει και η λάβα θα κυλήσει πάνω σε όλους, όπως κάθε φορά άλλωστε.
Τράπεζες, κερδοσκοπικά funds, εταιρείες εκμετάλλευσης ακινήτων και άλλα «κοράκια» σίγουρα ακονίζουν τα νύχια τους. 
Και το ζήτημα, όπως πάντα, είναι αν τα υποψήφια θύματα οργανωθούν σε συνδικάτα, συλλόγους, Λαϊκές Επιτροπές κλπ. και αποφασίσουν να παλέψουν για το βιος τους.


πηγη:902.gr

Οι γονεις καταδικαζουν την επεμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)
Βερανζέρου 22, 6ος όροφος, 104 32, ΤΗΛ – ΦΑΞ : 210 5242386
Αθήνα, 7-11-2013


 «ΟΜΑΛΟΤΗΤΑ» ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ !

Μετά το «ΜΑΥΡΟ» στην ΕΡΤ πριν από λίγους μήνες, η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε ένα ακόμα δείγμα της νομιμότητας που ευαγγελίζεται. Έδωσε εντολή στα ΜΑΤ, πριν χαράξει η σημερινή μέρα, να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τέτοιες «δουλειές» γίνονται πάντα νύχτα. Οι εργαζόμενοι που περιφρουρούσαν το κτίριο αντιμετωπίστηκαν ως τρομοκράτες. Τους πέταξαν έξω από το κτήριο κάνοντας χρήση χημικών, τέσσερα συνδικαλιστικά στελέχη τους προσήχθησαν στην αστυνομία και κατόπιν κλείδωσαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ με χειροπέδες!
Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας, της πολιτικής του «ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ» δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια). Είναι η βία που και εμείς ως γονείς και ως εργαζόμενοι έχουμε γνωρίσει καλά. Σέρνουν ανήλικα παιδιά στα κρατητήρια όταν τολμούν να αμφισβητήσουν το «νέο σχολείο» που τα αφήνει αμόρφωτα, τιμωρούν τους εκπαιδευτικούς που σηκώνουν το ανάστημα τους στην υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ανακρίνουν γονείς σαν κοινούς εγκληματίες γιατί συμπαραστέκονται στα παιδιά τους.
Η ΑΣΓΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, με οργανωμένο αγώνα, μαζικό, με αντοχή και συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε στη βαρβαρότητα και το πισωγύρισμα. Καλούμε όλους τους γονείς χέρι – χέρι με τα παιδιά τους να δώσουν το παρόν τους στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης που καλούν τα Σωματεία των εργαζομένων της ΕΡΤ, σε όλη την Ελλάδα:
Στην Αθήνα το σημείο συνάντησης είναι στις 4 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ
Στην Θεσσαλονίκη το σημείο συνάντησης στις 4 το απόγευμα στο κτήριο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 στη Λεωφόρο Στρατού
Κ.ά.
Να είμαστε όλοι «σε ετοιμότητα», γιατί μετά την ΕΡΤ ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, οι κατασχέσεις και η πτώχευση των λαϊκών οικογενειών.
ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΕΡΤ Η ΠΑΣΕΒΕ



ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ» ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ!
Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε σήμερα τη νύχτα, άλλο ένα δείγμα της «νομιμότητας – ομαλότητας» που υπηρετεί, στέλνοντας τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτίριο, έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω και προσήγαγαν τέσσερα άτομα, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Κατόπιν κλείδωσαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ με χειροπέδες!Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση και την πολιτική του «ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ» που αντιμετωπίζει κάθε αγωνιζόμενο ως τρομοκράτη. Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές, στο κλείσιμο, τις κατασχέσεις και την φτώχια, οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο όλα όσα επιβάλλουν Ε.Ε. και μονοπώλια: τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια). Είναι γι’ αυτό υπόθεση όλων μας η έμπρακτη καταδίκη της.
Η ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, γιατί μόνο με οργανωμένο αγώνα, με μαζικότητα, με αντοχή και συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε στην βαρβαρότητα.
Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους μαζί με τους εργαζόμενους «σε ετοιμότητα», προειδοποιώντας ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, οι κατασχέσεις και η πτώχευση των λαϊκών οικογενειών.
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ – ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ 




Μηχανοκινητη πορεια απο το ΠΑΜΕ σηεμρα το απογευμα(Πεμπτη)

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.
Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας.
Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και εργαζομένους 6μμ απέναντι από τα ΚΤΕΛ στο Λιμάνι σε μηχανοκίνητη πορεία προς την ΕΡΑ Ηρακλείου.
Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν!
Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας

Καταδίκη της εισβολής των ΜΑΤ στην ΕΡΤ από ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ, σωματεία και φορείς



Την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και καλεί το λαϊκό κίνημα να καταδικάσει την κρατική και εργοδοτική βία, να μην περάσει το δόγμα «νόμος και τάξη».
Ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:
«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη του, στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλούμε τους εργαζομένους να μη φοβηθούν. Να οργανώσουν την πάλη τους, την αντίστασή τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στην ανεργία.
Καλούμε τα συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν την κρατική και εργοδοτική βία, να δυναμώσει η απάντηση σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο. Να μην περάσει ο φόβος, το δόγμα «νόμος και τάξη». Δεν υπάρχει άλλη επιλογή! Μονό με αγώνα, με οργάνωση, με μαζικότητα, με αντοχή, με συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε. Δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμα τη δύναμή μας. Αν δεν τους σταματήσουμε, θα μας γονατίσουν! Να δοκιμάσουμε τώρα τη δύναμή μας».
ΠΑΣΕΒΕ: Καταγγέλλει την πολιτική του «Νόμος και Τάξη»
Κάλεσμα στους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους, γιατί μόνο με οργανωμένο αγώνα, με μαζικότητα, με αντοχή και συνέχεια, μπορεί να δοθεί η απάντηση στη βαρβαρότητα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑ.ΣΟ.Κ. έδωσε σήμερα τη νύχτα, άλλο ένα δείγμα της “νομιμότητας – ομαλότητας” που υπηρετεί, στέλνοντας τα ΜΑΤ να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με αγριότητα στους εργαζόμενους που περιφρουρούσαν το κτίριο, έκαναν χρήση χημικών για να τους πετάξουν έξω και προσήγαγαν τέσσερα άτομα, που αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα. Κατόπιν κλείδωσαν την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ με χειροπέδες!
Καταγγέλλουμε την συγκυβέρνηση και την πολιτική του “ΝΟΜΟΥ και της ΤΑΞΗΣ” που αντιμετωπίζει κάθε αγωνιζόμενο ως τρομοκράτη. Είναι η ίδια πολιτική που καταδικάζει τους αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές, στο κλείσιμο, τις κατασχέσεις και την φτώχια, οδηγεί τους συνταξιούχους στην εξαθλίωση. Η σημερινή επίδειξη δύναμης της κρατικής βίας και τρομοκρατίας δεν είναι καινούργια και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Είναι η βία που έχουν γευτεί όλοι όσοι αγωνίζονται για ζωή με δικαιώματα και εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο όλα όσα επιβάλλουν Ε.Ε. και μονοπώλια: τις μαζικές απολύσεις, το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών μονάδων της χώρας (ενέργεια, αμυντικά συστήματα, λιμάνια, νερό) και την εμπορευματοποίηση των πιο βασικών κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, πρόνοια). Είναι γι’ αυτό υπόθεση όλων μας η έμπρακτη καταδίκη της.
Η ΠΑΣΕΒΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Καλεί τους εργαζομένους να μη φοβηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους,γιατί μόνο με οργανωμένο αγώνα, με μαζικότητα, με αντοχή και συνέχεια, μπορούμε να απαντήσουμε στην βαρβαρότητα.
Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους μαζί με τους εργαζόμενους “σε ετοιμότητα”, προειδοποιώντας ότι μετά την ΕΡΤ ακολουθούν απολύσεις στα ΕΑΣ και σε άλλες κρατικές επιχειρήσεις, οι κατασχέσεις και η πτώχευση των λαϊκών οικογενειών».
ΟΓΕ: Κανένας φόβος, καμία υποταγή
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καταγγέλλει την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ και εκφράζει την αλληλεγγύη της στις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΓΕ επισημαίνει: «Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Αντίθετα να οργανώσουν συλλογικά την πάλη μαζί με το λαϊκό κίνημα του τόπου μας. Έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.
Καλούμε κάθε εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, άνεργη, κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας να καταδικάσει την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό και την καταστολή απέναντι σε κάθε δίκαιη διεκδίκηση των εργαζομένων.
Κανένας φόβος, καμιά υποταγή».
ΜΑΣ: Οι φοιτητικοί σύλλογοι να καταδικάσουν αποφασιστικά την κρατική βία
Την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εκφράζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλει την κυβέρνηση που έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και να επιτεθούν στους εργαζόμενους με χημικά και προσαγωγές.
Κανένας εργαζόμενος να μην φοβηθεί! Οι δίκαιοι αγώνες δεν φιμώνονται με την καταστολή και τον αυταρχιαμό.
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» που σημαίνει ακόμα πιο άγρια καταστολή και τρομοκρατία, για να περνάει σαν οδοστρωτήρας η αντιλαϊκή πολιτική.
Καλούμε όλους τους φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να καταδικάσουν αποφασιστικά την κρατική βία και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές απαντάμε στην ένταση της καταστολής και στην πολιτική που θυσιάζει τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία με οργάνωση της πάλης και ακόμα πιο αποφασιστικούς αγώνες. Μαζί με τους εργάτες και το λαό φουντώνουμε το μεγάλο λαϊκό ποτάμι που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική».

πηγη:902.gr

Για τον τρόπο που θα καταργηθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας συζητούν Χατζηδάκης και τρόικα


Το θέμα της άρσης της απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, για χρέη προς τις τράπεζες, θα συζητηθεί στη  συνάντηση που θα έχει σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας.
Ο νόμος για το πάγωμα των πλειστηριασμών, που προστάτευε το ακίνητο της πρώτης κατοικίας, ισχύει μέχρι τέλος του χρόνου και εξετάζεται ο τρόπος που θα γίνει η άρση του, ώστε να διασφαλιστούν τα κέρδη των τραπεζών.
Η τρόικα εμφανίζεται να ζητάει την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών, δηλαδή να βγαίνουν στο σφυρί όλα τα ακίνητα.
Το υπουργείο Ανάπτυξης κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά προτείνει μια «λύση» που θα φαντάζει λιγότερη σκληρή. Σε μια προσπάθεια να χρυσώσει το χάπι, τάσσεται υπέρ της σταδιακής απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Ακολουθώντας τη λογική του «διαίρει και βασίλευε», δεν αποκλείεται να θέσει διάφορα κριτήρια για την προστασία του ακινήτου, όπως το ύψος του δανείου και το οικογενειακό εισόδημα.

ΥΓ: Είναι λοιπόν ώρα για ένα «μεγάλο ντου» της Κυβέρνησης στις λαϊκές οικογένειες που έχουν γονατίσει από την ανέχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση.
Τώρα οι «καλοκάγαθοι τραπεζίτες» θα μπορούν ανενόχλητοι να βάλουν χέρι και στο σπίτι του κάθε μεροκαματιάρη που το φτιάξε με βάσανα και κόπους μιας ζωής.
Η ΠΑΣΕΒΕ θα κάνει ότι μπορεί και θα σταθεί στο πλευρό κάθε συναδέλφου που θα βρεθεί στην δύσκολη θέση να κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του. Απάντηση μας πρέπει να είναι η οργανωμένη, συλλογική δράση, η συσπείρωση.
Να μην επιτρέψουμε καμία κατάσχεση σπιτιού συναδέλφου, μαζί με τους εργαζομένους, από κοινού να αντιδράσουμε στα σχέδια Κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σε εκλογες προχωρα με καποια "σχετικη βιασυνη"-η θητεια του ΔΣ τελειωνε σε καποιους μηνες-η διοικηση του σωματειου ΤΑΞΙ στο Ηρακλειου, καλωντας τους ταξιτζηδες, ιδιοκτητες, να προσελθουν για την εκλογη νεου ΔΣ στην καλπη την ερχομενη Κυριακη, 10 Νοεμβριου.
Οι εκλογες θα διεξαχθουν στην εδρα του Συνδεσμου, για να ψηφισει μελος του θα  πρεπει να εχει μαζι του την αστυνομικη του ταυτοτητα και να ειναι οικονομικα ενταξει οσον αφορα τις εισφορες στο σωματειο.

Η ΠΑΣΕΒΕ στηριζει το ψηφοδελτιο της Αγωνιστικης Συνεργασιας ΤΑΞΙ στο οποιος συσπειρωνονται συναδελφοι με διαθεση για να συμβαλουν στην αλλαγη ροτας στο σωματειο, να γινει αγωνιστικο μετεριζι των εκατονταδων ιδιοκτητων ΤΑΞΙ στο Ηρακλειο που αντιμετωπιζουν σοβαρα και μεγαλα προβληματα επιβιωσης.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλει καθε ιδιοκτητη ΤΑΞΙ να στηριξει το ψηφοδελτιο της Αγωνιστικης Συνεργασιας και να βαλει και το δικο του λιθαρακι στην αλλαγη συσχετισμων στο συλλογικο φορεα των Ηρακλειωτων ταξιτζηδων.

Παρακατω η διακηρυξη της παραταξης προς τους ιδιοκτητες και οδηγους ΤΑΞΙ:
(καντε κλικ στο ονομα της παραταξης για ανακατευθυνση στο site της επιτροπης αγωνα της ΠΑΣΕΒΕ                                                                     στα ΤΑΞΙ Ηρακλειου)

                                ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΑΞΙ Ηρακλείου
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συνάδελφοι ταξιτζήδες

Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης και των δυσβάσταχτων μέτρων αλλά και της στοχευμένης επίθεσης που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται καθημερινά ο κλάδος μας από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, η κατάσταση στο επάγγελμα μας κάθε μέρα γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Η συγκεκριμένη πολιτική της «απελευθέρωσης του επαγγέλματος» του ΤΑΞΙ, που το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεπιχειρηματιών που κυβέρνησε και κυβερνά το τόπο, πέρασε εντέχνως και με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών που εξαρχής δέχονταν την λογική της «απελευθέρωσης» δήθεν «με όρους», άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το επάγγελμα μας και την ίδια μας την ύπαρξη σε αυτό. Μέρα με τη μέρα οι τροπολογίες έρχονται η μια μετά την άλλη και μέρος του μεταφορικού μας έργου χάνεται από τα αρπακτικά του κεφαλαίου που περίμεναν και συμβούλευαν τις κυβερνήσεις τι νόμους να ψηφίσουν, όπως ακόμα συνεχίζουν και κάνουν.

Ωστόσο τα σκληρά φορολογικά μέτρα, η κατάρρευση του ΟΑΕΕ και τα ασήκωτα χρέη των συναδέλφων προς αυτό, τα τεράστια λειτουργικά έξοδα της εργασίας μας, οι ατέλειωτες ώρες εργασίας με την τεράστια πτώση του τζίρου αλλά και τα χαράτσια και οι κάθε λογοίς νέες επιβαρύνσεις στον οικογενειακό μας προυπολογισμό, με την διάλυση του συστήματος Υγείας και Παιδείας μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Και όλα αυτά για να συνεχίσει να έχει τα πλούτη και τα κέρδη μια χούφτα ανθρώπων σ’ αυτό το τόπο καταστρέφοντας το σύνολο του απλού λαού.

Όμως δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες συνεχίζουν να κάνουν μέχρι και σήμερα αποφεύγοντας των αγωνιστικό προσανατολισμό. Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να οργανωθούμε και να αναπτύξουμε ένα αντιμονοπωλιακό, ασυμβίβαστο πόλο στο σωματείο του ΤΑΞΙ. Η Αγωνιστική Συνεργασία ΤΑΞΙ Ηρακλείου που συσπειρώνεται στις Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων), δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ανασυγκροτήσουν το σωματείο σε αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή, κατεύθυνση, να ανασυγκροτήσουμε το σωματείο όπου θα διεκδικεί σε κοινό μέτωπο, μαζί με όλους τους εργαζομένους, νέους, συνταξιούχους,αγροτες μια καλύτερη κοινωνία, ισόνομη, αξιοκρατική όπου τα μονοπώλια και τα πολιτικό τους προσωπικό δεν θα έχουν καμία θέση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλους συμβιβασμούς αλλά θα πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση για την επιβίωση μας.
Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για «καλύτερες μέρες» και ατομικές λύσεις. Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια ευημερίας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Όσο η εξουσία, οι μεγάλες συγκεντρωμένες επιχειρήσεις είναι στα χέρια των μονοπωλίων, όσο κουμάντο θα κάνει η μεγιστοποίηση των κερδών τους, η ζωή μας θα γίνεται όλο και χειρότερη.
Ο καθημερινός αγώνας για μεροκάματο δεν είναι μόνο ζήτημα ατομικών ικανοτήτων αλλά κύρια εξαρτάται από την συλλογική κοινωνική πάλη.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΤΑΞΙ Ηρακλείου διεκδικεί ένα αγωνιστικό σωματείο, κοντά στους συναδέλφους όπως το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις μέρες μας, αλλά και τους συναδέλφους στο πλευρό του σωματείο. Καλεί τους συναδέλφους στην όποια προσπάθεια γίνεται από την πλευρά μας να δείνουν συνεχώς παρόν, να είμαστε όλοι μια γροθιά ενάντια στα προβλήματα που μας αφορούν. Τα ισχυρά σωματεία χρειάζονται τη συμμετοχή των μελών τους και αυτό είναι προϋπόθεση για τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ένα σωματείο, που θα παλεύει ενάντια στις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, ένα σωματείο που θα συνδέει τον κλάδο με άλλους κλάδους που αγωνίζονται, ένα σωματείο που θα επιδιώκει να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. Το μόνο που τρέμουν και φοβούνται είναι ένα ευρύτερο ΤΑΞΙΚΟ λαϊκό μέτωπο όπου το σωματείο μας μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο.

Η επιλογή και η ευθύνη είναι στα δικά μας χέρια

Όσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας
ΤΑΞΙ Ηρακλείου
τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του σωματείου μας

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης
  • Η άδεια ΤΑΞΙ να μείνει προσωπική
  • Όχι στη παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο
  • Όχι στην κατάργηση του ενιαίου κομίστρου
  • Όχι στα επταθέσια και εννιαθέσια ΤΑΞΙ και στην ενοικίαση ΙΧ μετά οδηγού
  • Να σταματήσει κάθε διώξη ενάντια στους ταξιτζήδες για την συμμετοχή τους στις απεργίες.
  • Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα από τα χρέη προς το ταμείο.
  • Δραστική μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
  • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.


ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ το ψηφοδέλτιο της 
Αγωνιστικής Συνεργασίας ΤΑΞΙ Ηρακλείου

Μαζική και ενθουσιώδης η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των άλλων συσπειρώσεων της Λαϊκής Συμμαχίας στο Ηράκλειο




Με πολύ μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών αλλά και εκατοντάδων μαθητών που έδωσαν ένα ιδιαίτερο τόνο, έγινε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των άλλων συσπειρώσεων της Λαϊκής Συμμαχίας σήμερα 6 Νοέμβριου, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Χαρακτηριστικό για το μέγεθος της συγκέντρωσης ήταν το γεγονός ότι όταν η κεφαλη της πορείας με επικεφαλείς τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έφτανε στο Καμαράκι, η ουρά της πορείας ακόμη βρισκόταν στο τέλος της Δικαιοσύνης.
Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν πολλά σωματεία από το χώρο των εργαζομένων, Οικοδόμοι, Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί, Συνταξιούχοι του ΙΚΑ, Λαϊκές Επιτροπές από τα Νότια Προάστια, το Μαλεβιζι, την Αλικαρνασσό, η ΟΓΕ, Η ΠΑΣΕΒΕ,η ΠΑΣΥ, οι φοιτητές συσπειρωμένοι στο ΜΑΣ, και πάρα πολλές επιτροπές αγώνα του ΠΑΜΕ απο διαφόρους εργασιακούς χώρους.

Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν την κυβερνητική πολιτική που εξαθλιώνει το λαό και δίνει απλόχερα  «γη και ύδωρ» στα μονοπώλια.
Από νωρίς το πρωί οι απεργιακές φρουρές του ΠΑΜΕ ήταν έξω από  εργοστάσια της ΒΙΠΕΗ, ενθαρρύνοντας τους εργάτες να απεργήσουν.
Το συνδικάτο Οικοδόμων τις προηγούμενες μέρες όργωσε κυριολεκτικά τα στέκια των εργατών της οικοδομής, πάρα πολλοί οικοδόμοι ανταποκριθήκαν στο κάλεσμα του σωματείου δίνοντας με την παρουσία τους ένα ξεχωριστό ταξικό τόνο στην συγκέντρωση.
Μέσα από δεκάδες συνελεύσεις και συσκέψεις επίσης, άλλοι εργαζόμενοι, μαθητές, άνεργοι είχαν οργανώσει τη δική τους παρουσία.

Όσον αφορά στα συνδικαλιστικά όργανα των ΕΒΕ, να σημειώσουμε την ακόμη μια φορά υπονομευτική στάση της ΟΕΒΕΝΗ και των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων που «προέτρεψαν» με ανακοίνωση τους για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση, αλλά δεν πήραν καμία απόφαση ακολουθώντας κατά γράμμα την υπονομευτική τακτική των ΕΣΕΕ και ΓΣΕΕΒΕ.

Η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αποδεικνύοντας ακόμη μια φορά πως η υποκρισία της περισσεύει, παρά την επιμονή της ΠΑΣΕΒΕ τις προηγούμενες μέρες για 3ωρο κλείσιμο των καταστημάτων από 11 έως 2 ώστε να μπορέσουν όσοι έμποροι θέλουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση, πηρε απόφαση για 2ωρο κλείσιμο των καταστημάτων από τις 12 έως τις 2 κοροϊδεύοντας τους εμπόρους  αφού είναι γνωστό ότι γύρω στις 12 όλες οι πορείες και συγκεντρώσεις έχουν ολοκληρωθεί.

Η ΠΑΣΕΒΕ στο μπλοκ της συσπείρωσε πολλές δεκάδες αυτοαπασχολούμενους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση παρά το γεγονός ότι οι συμβιβασμένες ηγεσίες  ΟΕΒΕΝΗ και σωματείων μποϊκοτάρισαν με τη στάση τους κάθε διάθεση αγωνιστικής κινητοποίησης των συναδέλφων.

Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου χαιρετίζει τους εκατοντάδες εργαζόμενους, τους εκατοντάδες μαθητές, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγροτες, τις γυναικες, που πήραν μέρος στη σημερινή κινητοποίηση και καλεί σε συσπείρωση στις γραμμές της κάθε συνάδελφο που νιώθει την ανάγκη να αλλάξει αυτή η τραγική κατάσταση στα σωματεία των επαγγελματιών.

Με αφορμή και τις εκλογές στα ΤΑΞΙ στις 10 Νοεμβρη να δώσουμε την μάχη για την κατάκτηση νέων θέσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων του Ηρακλείου.




Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δανία: Χιλιάδες μικρομάγαζα έκλεισαν ένα χρόνο μετά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας



Άποψη της Κοπεγχάγης

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και το ελεύθερο ωράριο των καταστημάτων εφαρμόζεται στη Δανία από την 1η Οκτώβρη του 2012. Δηλαδή έναν ολόκληρο χρόνο και ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά. Κλείσιμο χιλιάδων μικρών καταστημάτων και αύξηση του τζίρου των μεγαλοκαταστημάτων.

Ο μεγάλος τζίρος συγκεντρώνεται στα αγοραστικά κέντρα όπου τα ενοίκια είναι στα ύψη, και κλείνουν τα καταστήματα στις γειτονιές, όπως τα περίπτερα,τα μίνι μάρκετ, οι μπουτίκ ρούχων, τα περίπτερα στα βενζινάδικα, όπου σύμφωνα με έγκυρα στοιχεία σημειώνεται πτώση του τζίρου μέχρι και 50%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του συλλόγου μεσιτών καταστημάτων μέσα στα επόμενα 2 χρόνια θα έχει κλείσει πάνω από το 30% των μικρομάγαζων και είναι ήδη γεγονός ότι τα περισσότερα ανοίκιαστα κτήρια είναι λίγων τετραγωνικών.
Σύμφωνα με τον Jesper K. Andersen, διευθυντή του συνεταιρισμού περιπτέρων και μίνι μάρκετ, παρατηρείται μια πτώση του συνολικού τζίρου ύψους 30% που ανέρχεται σε 11 δισ. κορώνες, με αποτέλεσμα πάνω από 400 μαγαζιά να έχουν ήδη κλείσει... Τα ίδια δηλώνει και ο Jens Birkeholm, διευθυντής του συλλόγου καταστημάτων λιανικής πώλησης (υποδήματα, ρούχα, είδη σπιτιού).

Κόλαση είναι και οι συνθήκες εργασίας για τους ιδιοκτήτες των μικροκαταστημάτων που αναγκάζονται να τα έχουν ανοιχτά όλο και περισσότερες ώρες, ενώ οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, εκμεταλλευόμενες τις αναδιαρθρώσεις στις εργασιακές σχέσεις, απασχολούν νέους χωρίς πλήρη ασφάλιση και υποχρεώνουν τους παλιούς να υπογράφουν ατομικές συμβάσεις, με τις οποίες αποδέχονται χαμηλότερα μεροκάματα και περισσότερες ώρες δουλειάς.


πηγη 902.gr

Κάλεσμα στην απεργία της Τετάρης από το ΠΑΜΕ Ηρακλειου


Ανοιχτό κάλεσμα στην απεργία της Τετάρτης απευθύνει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρει:

"Καλούμε όλα τα σωματεία, τις σωματειακές επιτροπές, τις λαϊκές επιτροπές, τους εργαζόμενους κάθε κλάδου, τους νέους και τις νέες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες σε ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

Να βάλουμε μπροστά για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ παλιών και νέων αντεργατικών μέτρων. Για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της βαρβαρότητας!

Τώρα χρειάζεται να νιώσουν την καυτή ανάσα του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να φτάσει παντού ο απεργιακός συναγερμός. Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας.

Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στον χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της.

Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση, αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί.

Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας.
Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης.

Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ.

Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.

Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει.

Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία. Είδαμε στο Σπρίντερ την εργοδοσία ανενόχλητη να πετά στο δρόμο 800 οικογένειες, στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου να ανακοινώνονται οι απολύσεις των μισών εργαζομένων, να είναι καθημερινό φαινόμενο οι μειώσεις μισθών, η απληρωσιά και οι απολύσεις.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ

Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσήλεια στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.

Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που εξαπολύει η εργοδοσία, την απογοήτευση. Ως πότε θα περιμένουμε σωτήρες να μας σώσουν; Εμείς είμαστε οι σωτήρες του εαυτού μας, των οικογενειών μας, της τάξης μας!

Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει.

Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Να ενωθούμε εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, άνεργοι, παλιοί και νέοι, κάτω των 25 και άνω των 25, μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς με οργάνωση, να διεκδικήσουμε όχι μόνο αυτά που μας παίρνουν πίσω αλλά όλο τον πλούτο που παράγουμε και είναι- ακόμα και σε συνθήκες κρίσης – αμύθητος!

Δεν μπορούμε όμως να ενωθούμε με τις ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) που έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Γιατί η λογική τους «να σώσουμε ότι μπορούμε», «να βάλουμε πλάτη να βγούμε από την κρίση, να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να βγούμε στις αγορές» οδηγεί στις μειώσεις των μισθών, οδηγεί στην υποχώρηση και τον εκφυλισμό το εργατικό κίνημα.

Δεν μπορούμε να ενωθούμε με τους απεργοσπάστες, με αυτούς που τα βρίσκουν με την εργοδοσία πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων. Αλλά δεν μπορούμε να ενωθούμε ούτε και με τους όψιμους «επαναστάτες» που καλούν σε απεργίες διαρκείας χωρίς καμία προετοιμασία και ταυτόχρονα καταψηφίσουν την απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν στην μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε!
Να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.
Να πιστέψουμε στο δίκιο μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10 πμ"

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΕ ΣΥΝΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ


ΕΣΕΕ: Διαπιστώσεις χωρίς δράση








Το αναμενόμενο γεγονός ότι από την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κερδισμένες θα βγουν οι μεγάλες επιχειρήσεις του εμπορίου και τα πολυκαταστήματα, επιβεβαιώνουν τα πρώτα στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
Όπως σημειώνει σε σχετικό δελτίο Τύπου η ΕΣΕΕ, από την αγοραστική κίνηση της Κυριακής «ευνοήθηκαν τα καταστήματα που ανήκουν σε μεγάλες αλυσίδες και σε μεγάλα εμπορικά κέντρα περισσότερο από την πλειονότητα των μικρών ανεξάρτητων επιχειρήσεων».
Σχετικά με τη συνολική κίνηση, η ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι «κατά την πρώτη Κυριακή προαιρετικής λειτουργίας, η εμπορική κίνηση σε όσα καταστήματα επέλεξαν να είναι ανοιχτά, με εξαίρεση το κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και εν μέρει του Πειραιά, της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, δεν ανταποκρίθηκε στις αναμενόμενες προσδοκίες».
Η ΕΣΕΕ ισχυρίζεται ουσιαστικά ότι είναι «μαγική εικόνα» οι κατάμεστοι εμπορικοί δρόμοι, καθώς το καταναλωτικό κοινό την Κυριακή βγήκε περισσότερο για βόλτα (λόγω των εξαιρετικών καιρικών συνθηκών) παρά για αγορές. Μάλιστα τα στοιχεία της ΕΣΕΕ αναφέρουν ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Κυριακής ήταν χειρότερα απ' ό,τι του Σαββάτου 2 Νοέμβρη, πρώτη μέρα του εκπτωτικού δεκαημέρου του Νοέμβρη.
Τέλος, τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΕΣΕΕ αναφέρουν ότι άνοιξαν μόλις 1 στα 4 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και 1 στα 3 καταστήματα στην Αττική. Για την πλειονότητα δε όσων «μικρών» άνοιξαν η επιπλέον ενίσχυση που ανέμεναν για το ταμείο τους όχι μόνο δεν ήρθε ποτέ, αλλά αντίθετα δεν κάλυψαν ούτε τα έξοδά τους. Τη Δευτέρα 11 Νοέμβρη το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ θα ανακοινώσει τα τελικά αποτελέσματα της έρευνας και τα συμπεράσματα από την πρώτη εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
Ανεξαρτήτως των διαπιστώσεων και της καταγραφής της πραγματικότητας πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση της ΕΣΕΕ όλο το προηγούμενο διάστημα, ακόμη και σήμερα, χαρακτηρίζεται από τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε βάρος εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων. Με τη στάση της, έχει βάλει πλάτη στην πολιτική που χτυπά τα δικαιώματα των εργαζομένων, όχι μόνο στο εμπόριο αλλά και σε άλλους κλάδους, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

πηγη: 902.gr

Το δικό μας σχόλιο: ακόμη και η ΕΣΕΕ, όργανο των μεγαλεμπόρων ομολογεί τα αυτονόητα, ότι η κατάργηση της Κυριακής αργίας ωφελεί μόνο αυτούς που η ίδια αντιπροσωπεύει, δηλαδή τα μονοπώλια του εμπορίου, ενώ οδηγεί σε αφανισμό των μικρών καταστημάτων.
Είναι άξιο απορίας πως ο Υπουργός  δήλωνε προχθές το βράδυ ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων λειτούργησε όταν ακόμη και η ΕΣΕΕ δηλώνει εντελώς το αντίθετο.

Άλλωστε η εικόνα από δεκάδες μεγάλες πόλεις της χώρας μόνο ανοικτα μαγαζιά δεν είχε στο κάδρο

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

6 Νοεμβρη είμαστε στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες στην Πανελλαδική απεργία







  Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ καλεί κάθε αυτοαπασχολούμενο να κάνει και δική του υπόθεση την Πανελλαδική απεργία στις 6 Νοεμβριου. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους, αυτοί έξαλλου είναι το 100% των πελατών μας, η μείωση του δικού τους βιοτικού επιπέδου ως αποτέλεσμα της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των Κυβερνήσεων που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα των μονοπωλίων, φέρνει κατακόρυφη πτώση του δικού μας τζίρου.

Αφορα και μας.

Να καταδικάσουμε τη στάση των συμβιβασμένων ηγεσιών της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΟΕΒΕΝΗ, αλλά και των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων που προκλητικά σιωπούν ενώ τα προβλήματα που έχουν σωρευτεί είναι τεράστια. Συσπείρωση τώρα με την ΠΑΣΕΒΕ, τον μοναδικό πόλο αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης των αυτοαπασχολουμένων.

6 Νοέμβριου διαδηλώνουμε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί. Να είμαστε όλοι εκεί.



Η κυβερνητική πολιτική που μας αφανίζει καλά κρατεί. Η προπαγάνδα των κυβερνητικών επιτελείων, μαζί με τα παπαγαλάκια τους, για μια δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και την επάνοδο στις αγορές, για τις δήθεν επενδύσεις που καθημερινά εξαγγέλλονται, για τις θυσίες της λαϊκής οικογένειας που "δήθεν" πιάνουν τόπο, δεν μπορούν να σκεπάσουν τη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε:
Πραγματική ανεργία πάνω από 2 εκατ. εργαζόμενους. Η χώρα μας είναι πρώτη στην Ευρωζώνη.
Εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα για τους αυτοαπασχολούμενους.
Άγρια φορολογία από το πρώτο ευρώ με 26%.
Διάλυση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος στην Υγεία, τη Σύνταξη, την Παιδεία.
Ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μισθοί των 500 ευρώ για όσους ακόμα δουλεύουν.
Συντάξεις-επιδόματα "πτωχοκομείου".
Χαράτσια, ξανά και ξανά, απειλές και τρομοκρατία ότι θα μας βγάζουν στο δρόμο και θα μας στείλουν φυλακή.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ - ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Αποκτήσαμε αρκετή πείρα.
Δεν μπορούμε ούτε να εφησυχάζουμε, ούτε να περιμένουμε, ούτε να αφήσουμε την τύχη μας στις συμβιβασμένες ηγεσίες που ελέγχουν ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και την πλειοψηφία των Ομοσπονδιών. ΟΛΟΙ αυτοί, ανεξάρτητα από τις μεγαλοστομίες τους, την ίδια πολιτική υπηρέτησαν και υπηρετούν, είναι συνυπεύθυνοι. Η υπονόμευση του κλεισίματος των μαγαζιών, που οι ίδιοι είχαν εξαγγείλει στις 16/9, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το ποια πολιτική υπηρετούν.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τον κάθε συνάδελφο
Να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ενώσει τη φωνή του με τον άνεργο, τον υπάλληλο, τη νοικοκυρά, τη νεολαία, το φτωχό αγρότη παραγωγό και να δηλώσει ΠΑΡΩΝ.
Να σκεφτεί το μεροκάματο που δεν βγάζει, την Εφορία και τον ΟΑΕΕ που τον απειλούν με κατασχέσεις, τους απλήρωτους λογαριασμούς που τον πνίγουν, την Παιδεία που δεν έχει και τα φάρμακα που αγοράζει, τα παιδιά του στοιβάζονται στα υποβαθμισμένα σχολεία και τους απλήρωτους καθηγητές, τη σύνταξή του που δεν αρκεί για να βγάλει το μήνα.
Να φανεί η αντίστασή του στην πολιτική που μας αφανίζει.
Να δώσει νέα πνοή και ώθηση στον αγώνα για το δυνάμωμα των σωματείων με νέους συναδέλφους, για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος σε αγωνιστική κατεύθυνση.
Με το αγωνιστικό μας "παρών" στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη να δώσουμε νέο δυναμικό, αγωνιστικό μήνυμα. Να αφήσουμε τη δουλειά και να βγούμε στους δρόμους, μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζομένων, με το ΠΑΜΕ.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες μέσα από συνεδριάσεις, συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες να ενημερώσουν, να συζητήσουν και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους. Να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής και όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλιστεί η ΜΑΖΙΚΗ συμμετοχή των συναδέλφων.
Επιδιώκουμε:
Να νιώσει ο κάθε αυτοαπασχολούμενος ότι δεν είναι μόνος. Να στηριχθεί στο σωματείο του. Να βοηθηθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει και ΚΥΡΙΩΣ γιατί συμβαίνει.
Να απλώσουμε το χέρι στους εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους που βρίσκονται έξω από τα σωματεία τους. Να αναδείξουμε την ανάγκη και της δικής τους συμμετοχής.
Να σβηστούν οι αυταπάτες ότι μπορεί να κάνουμε "ομελέτα χωρίς να σπάσουμε τ’ αυγά". Δεν σωζόμαστε με το να μην απεργήσουμε μια φορά. Το ξέρουμε από την πείρα μας, δεν φταίει η απεργία που δεν έχουμε ευρώ στην τσέπη. Η καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε φταίει. Η ανεργία, που είναι πάνω από 30%, φταίει. Τα μεροκάματα των 15-20 ευρώ φταίνε.
Να καταγγελθεί μαζικά το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό κίνημα που βάζει πλάτη για το προχώρημα της αντιλαϊκής πολιτικής με χίλιους τρόπους, είτε σαν "αξιόπιστοι κοινωνικοί συνομιλητές", είτε κάνοντας "διαρθρωτικές προτάσεις", είτε υπονομεύοντας τους αγώνες και αφήνοντας στη γωνία τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους.
Να βροντοφωνάξουμε ότι ανάπτυξη προς όφελος της λαϊκής οικογένειας, μέσα στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και τα μονοπώλια, με το πολιτικό τους προσωπικό στην εξουσία, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ.
Να δυναμώσουμε λίγο ακόμα τη συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων με το αγωνιστικό κίνημα των εργαζομένων.
Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί σε πάλη ενάντια στις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στη ζωή μας. Αντιπαλεύουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ την πολιτική που μας αφανίζει, γυρίζουμε την πλάτη στους υπηρέτες αυτής της πολιτικής.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
  • Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
  • Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
  • Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
  • Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του Ταμείου.
  • Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, ικανό να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
  • Καμιά μείωση των συντάξεων.
  • Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλλει φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ και των "αντικειμενικών κριτηρίων" που τώρα ονομάζουν "περιουσιολόγιο".
  • Μια Κυριακή το χρόνο ανοιχτά τα καταστήματα. Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου.
  • Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ.
  • Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων».