Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Σε εκλογες προχωρα με καποια "σχετικη βιασυνη"-η θητεια του ΔΣ τελειωνε σε καποιους μηνες-η διοικηση του σωματειου ΤΑΞΙ στο Ηρακλειου, καλωντας τους ταξιτζηδες, ιδιοκτητες, να προσελθουν για την εκλογη νεου ΔΣ στην καλπη την ερχομενη Κυριακη, 10 Νοεμβριου.
Οι εκλογες θα διεξαχθουν στην εδρα του Συνδεσμου, για να ψηφισει μελος του θα  πρεπει να εχει μαζι του την αστυνομικη του ταυτοτητα και να ειναι οικονομικα ενταξει οσον αφορα τις εισφορες στο σωματειο.

Η ΠΑΣΕΒΕ στηριζει το ψηφοδελτιο της Αγωνιστικης Συνεργασιας ΤΑΞΙ στο οποιος συσπειρωνονται συναδελφοι με διαθεση για να συμβαλουν στην αλλαγη ροτας στο σωματειο, να γινει αγωνιστικο μετεριζι των εκατονταδων ιδιοκτητων ΤΑΞΙ στο Ηρακλειο που αντιμετωπιζουν σοβαρα και μεγαλα προβληματα επιβιωσης.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλει καθε ιδιοκτητη ΤΑΞΙ να στηριξει το ψηφοδελτιο της Αγωνιστικης Συνεργασιας και να βαλει και το δικο του λιθαρακι στην αλλαγη συσχετισμων στο συλλογικο φορεα των Ηρακλειωτων ταξιτζηδων.

Παρακατω η διακηρυξη της παραταξης προς τους ιδιοκτητες και οδηγους ΤΑΞΙ:
(καντε κλικ στο ονομα της παραταξης για ανακατευθυνση στο site της επιτροπης αγωνα της ΠΑΣΕΒΕ                                                                     στα ΤΑΞΙ Ηρακλειου)

                                ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ




ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΑΞΙ Ηρακλείου
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Συνάδελφοι ταξιτζήδες

Τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης και των δυσβάσταχτων μέτρων αλλά και της στοχευμένης επίθεσης που δέχτηκε και συνεχίζει να δέχεται καθημερινά ο κλάδος μας από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και από τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετούν, η κατάσταση στο επάγγελμα μας κάθε μέρα γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Η συγκεκριμένη πολιτική της «απελευθέρωσης του επαγγέλματος» του ΤΑΞΙ, που το πολιτικό προσωπικό των μεγαλοεπιχειρηματιών που κυβέρνησε και κυβερνά το τόπο, πέρασε εντέχνως και με τη βοήθεια των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών που εξαρχής δέχονταν την λογική της «απελευθέρωσης» δήθεν «με όρους», άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου για το επάγγελμα μας και την ίδια μας την ύπαρξη σε αυτό. Μέρα με τη μέρα οι τροπολογίες έρχονται η μια μετά την άλλη και μέρος του μεταφορικού μας έργου χάνεται από τα αρπακτικά του κεφαλαίου που περίμεναν και συμβούλευαν τις κυβερνήσεις τι νόμους να ψηφίσουν, όπως ακόμα συνεχίζουν και κάνουν.

Ωστόσο τα σκληρά φορολογικά μέτρα, η κατάρρευση του ΟΑΕΕ και τα ασήκωτα χρέη των συναδέλφων προς αυτό, τα τεράστια λειτουργικά έξοδα της εργασίας μας, οι ατέλειωτες ώρες εργασίας με την τεράστια πτώση του τζίρου αλλά και τα χαράτσια και οι κάθε λογοίς νέες επιβαρύνσεις στον οικογενειακό μας προυπολογισμό, με την διάλυση του συστήματος Υγείας και Παιδείας μας έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού. Και όλα αυτά για να συνεχίσει να έχει τα πλούτη και τα κέρδη μια χούφτα ανθρώπων σ’ αυτό το τόπο καταστρέφοντας το σύνολο του απλού λαού.

Όμως δεν μπορούμε να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όπως οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες συνεχίζουν να κάνουν μέχρι και σήμερα αποφεύγοντας των αγωνιστικό προσανατολισμό. Οφείλουμε να αντιδράσουμε και να οργανωθούμε και να αναπτύξουμε ένα αντιμονοπωλιακό, ασυμβίβαστο πόλο στο σωματείο του ΤΑΞΙ. Η Αγωνιστική Συνεργασία ΤΑΞΙ Ηρακλείου που συσπειρώνεται στις Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ (Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων), δημιουργήθηκε για αυτό το λόγο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ανασυγκροτήσουν το σωματείο σε αγωνιστική, αντιμονοπωλιακή, κατεύθυνση, να ανασυγκροτήσουμε το σωματείο όπου θα διεκδικεί σε κοινό μέτωπο, μαζί με όλους τους εργαζομένους, νέους, συνταξιούχους,αγροτες μια καλύτερη κοινωνία, ισόνομη, αξιοκρατική όπου τα μονοπώλια και τα πολιτικό τους προσωπικό δεν θα έχουν καμία θέση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε άλλους συμβιβασμούς αλλά θα πρέπει να περάσουμε στην αντεπίθεση για την επιβίωση μας.
Σήμερα δεν υπάρχουν περιθώρια για «καλύτερες μέρες» και ατομικές λύσεις. Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω. Η κρίση δεν αφήνει περιθώρια ευημερίας για τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Όσο η εξουσία, οι μεγάλες συγκεντρωμένες επιχειρήσεις είναι στα χέρια των μονοπωλίων, όσο κουμάντο θα κάνει η μεγιστοποίηση των κερδών τους, η ζωή μας θα γίνεται όλο και χειρότερη.
Ο καθημερινός αγώνας για μεροκάματο δεν είναι μόνο ζήτημα ατομικών ικανοτήτων αλλά κύρια εξαρτάται από την συλλογική κοινωνική πάλη.
Η Αγωνιστική Συνεργασία ΤΑΞΙ Ηρακλείου διεκδικεί ένα αγωνιστικό σωματείο, κοντά στους συναδέλφους όπως το έχουν ανάγκη, ιδιαίτερα στις μέρες μας, αλλά και τους συναδέλφους στο πλευρό του σωματείο. Καλεί τους συναδέλφους στην όποια προσπάθεια γίνεται από την πλευρά μας να δείνουν συνεχώς παρόν, να είμαστε όλοι μια γροθιά ενάντια στα προβλήματα που μας αφορούν. Τα ισχυρά σωματεία χρειάζονται τη συμμετοχή των μελών τους και αυτό είναι προϋπόθεση για τα καλύτερα αποτελέσματα.
Ένα σωματείο, που θα παλεύει ενάντια στις δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, τους φόρους και τα χαράτσια, ένα σωματείο που θα συνδέει τον κλάδο με άλλους κλάδους που αγωνίζονται, ένα σωματείο που θα επιδιώκει να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. Το μόνο που τρέμουν και φοβούνται είναι ένα ευρύτερο ΤΑΞΙΚΟ λαϊκό μέτωπο όπου το σωματείο μας μπορεί να έχει καθοριστικό ρόλο.

Η επιλογή και η ευθύνη είναι στα δικά μας χέρια

Όσο πιο ισχυρές είναι οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συνεργασίας
ΤΑΞΙ Ηρακλείου
τόσο πιο δυνατή θα είναι η φωνή του σωματείου μας

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση του νόμου της λεγόμενης απελευθέρωσης
  • Η άδεια ΤΑΞΙ να μείνει προσωπική
  • Όχι στη παράδοση του κλάδου στο μεγάλο κεφάλαιο
  • Όχι στην κατάργηση του ενιαίου κομίστρου
  • Όχι στα επταθέσια και εννιαθέσια ΤΑΞΙ και στην ενοικίαση ΙΧ μετά οδηγού
  • Να σταματήσει κάθε διώξη ενάντια στους ταξιτζήδες για την συμμετοχή τους στις απεργίες.
  • Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο και τις τράπεζες. Αναστολή των κατασχέσεων όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους. Ανανέωση τώρα όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα από τα χρέη προς το ταμείο.
  • Δραστική μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση. Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης.
  • Χρηματοδότηση άτοκη για τους μικρούς ΕΒΕ όσο διαρκεί η κρίση με την εγγύηση του δημοσίου.


ΨΗΦΙΣΕ – ΣΤΗΡΙΞΕ το ψηφοδέλτιο της 
Αγωνιστικής Συνεργασίας ΤΑΞΙ Ηρακλείου