Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Μια πρωτη δυναμικη και αποφασιστικη απαντηση στα σχεδια Κυβερνησης-μονοπωλιων για καταργηση της Κυριακατικης αργιας




Ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης
Η  Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου χαιρετίζει τους εκατοντάδες έμπορους της πολης που έμειναν κλειστά σήμερα 3 Νοέμβριου δίνοντας ηχηρή απάντηση σε Κυβέρνηση και μονοπώλια του κλάδου που με την κατάργηση της Κυριακής αργίας στοχεύουν στην εξόντωση των μικρομάγαζων, το ξεζούμισμα των εργαζομένων.
Η αποφασιστική παρέμβαση της ΠΑΣΕΒΕ, η κοινή μάχη μαζί με το σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου και το σωματείο των υπαλλήλων στο Carefur, όλο το προηγούμενο διάστημα σε πολλά επίπεδα-Εμπορικό Σύλλογο, Περιφέρεια, Δήμο Ηρακλείου κλπ-έφερε αποτέλεσμα. Μεγάλο ποσοστό των εμπορομαγαζων  έμεινε κλειστό με εξαίρεση κάποια υποκαταστήματα Αθηναϊκών κυρίως επιχειρήσεων ενώ η  μαζική συμμετοχή των εμποροϋπαλλήλων στην απεργία που είχε εξαγγείλει το σωματείο  τους έγινε η αιτία να μην ανοίξουν και πολλά μεγαλοκαταστηματα.
Η μάχη για την υπεράσπιση της αργίας της Κυριακής θα και πρέπει να συνεχιστεί με ένταση, συνέπεια, έως ότου ο νόμος καταστεί πλήρως ανενεργός και αποσυρθεί.
Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καλεί κάθε συνάδελφο να βγάλει συμπεράσματα, να αντιληφτεί ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα όταν γίνονται υπόθεση πλατιά όσων πλήττονται από την κρίση, όσων γίνονται στόχοι και θύματα της Κυβερνητικής  βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής.
Θα συνεχίσουμε αδιαληπτα την πάλη μας ενάντια στο νόμο που καταργεί την Κυριακή αργία, μαζί με τους εργαζόμενους όπως κάναμε και μπροστά στη 3 Νοεμβρη.
Καμιά Κυριακή ανοικτα να είναι το σύνθημα μας. Στα συμφέροντα των μονοπωλίων να αντιτάξουμε την δική μας ανάγκη για ξεκούραση, επιβίωση επαγγελματική. Σήμερα επιτύχαμε μια πρώτη νίκη .Να κερδίσουμε και τον πόλεμο, να επιβάλουμε την οριστική και αμετάκλητη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.


                                                                 Ηράκλειο 3 Νοεμβρίου 2013