Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ανακοίνωση

Για το αποτέλεσμα των εκλογών του ΕΒΕΗ

Η Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση χαιρετίζει τους δεκάδες συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες που στήριξαν, και στην κάλπη του ΕΒΕΗ, το συνδυασμό που εκφράζει τις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, όλους εκείνους με τους οποίους συναντηθήκαμε και εκφράσανε τον προβληματισμό τους για τις προοπτικές του αυτοαπασχολούμενου και επαγγελματοβιοτέχνη στις συνθήκες της «δίκαιης ανάπτυξης» που προβάλει η κυβέρνηση, τη διάθεσή τους για οργανωμένη πάλη. Θα συναντηθούμε στους δρόμους του αγώνα για την επιβίωση.  
Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ του νομού να μην εγκλωβιστούν στις νέες απάτες που διανέμονται απλόχερα με αφορμή τις εκλογές του Επιμελητηρίου, σχετικά με τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης, απάτες περί δήθεν «δίκαιης ανάπτυξης» που θα φέρει, τάχα, «ψωμί» για όλους.
Σε όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου, αλλά και τώρα, αναδεικνύεται η ανάγκη συσπείρωσης των ΕΒΕ στα σωματεία τους, τους συνδικαλιστικούς φορείς τους, της ενίσχυσης των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων μέσα σε αυτά, την αλλαγή των συσχετισμών ενάντια σε παλιούς και νέους εκφραστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που κοινό σημείο έχουν το «αβαντάρισμα» των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και το τσάκισμα και τον αφανισμό των μικρομεσαίων.
Το Επιμελητήριο δεν ήταν, και ούτε μπορεί να γίνει, κάτι διαφορετικό από ένα εργαλείο χειραγώγησης των αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών στο «άρμα» των επιδιώξεων του κεφαλαίου στην κάθε περιοχή. Η ΑΑΣΗ καλεί τους χιλιάδες συναδέλφους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να πυκνώσουν τις γραμμές της αντιμονοπωλιακής πάλης ενάντια στα μονοπώλια και τις πολιτικές που τα υπηρετούν. Ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που, συνεχίζοντας τη βρώμικη δουλειά των προηγούμενων κυβερνήσεων της αστικής διαχείρισης, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει ήδη το νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων με αρκετές νέες επιβαρύνσεις και για τους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, με νέα φοροληστρικά μέτρα, αντιασφαλιστικά μέτρα, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, και άλλα.
Σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά, για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών κεφαλαίου - κυβερνήσεων - ΕΕ, στην προοπτική μιας άλλης ανάπτυξης που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, ξεκινώντας από τη μεγάλη απεργιακή μάχη τη 14 Δεκέμβρη. 

Ηράκλειο, 12 Δεκέμβρη 2017

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ



Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη


Κοινό κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, στην Αθήνα, στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ., απευθύνουν Ομοσπονδίες Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών ΔΧ, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Λέσβου στο κοινό τους κάλεσμα αναφέρουν τα εξής:
«Οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περί δίκαιης ανάπτυξης και επιστροφής στην κανονικότητα αποδεικνύονται στάχτη στα μάτια μπροστά στα αντιλαϊκά πεπραγμένα της.
Με τον προϋπολογισμό του 2018 συνεχίζει το αντιλαϊκό της έργο, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, διατηρώντας τη φοροληστεία στα ύψη, τσακίζοντας συντάξεις, παροχές και δικαιώματα.
Πάνω στην καταλήστευση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων, πριμοδοτεί με νέα πακέτα χρηματοδότησης τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους επιβεβαιώνοντας ότι η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται είναι κοστούμι κομμένο και ραμμένο στα δικά τους μέτρα.
Έχει το θράσος να μιλά για κοινωνική προστασία και στήριξη των αυτοαπασχολούμενων εξαγγέλλοντας νέα ρύθμιση 120 δόσεων αποκρύπτοντας ότι:
Διατηρεί στο ακέραιο την προκλητική φορολόγηση από το 1ο ευρώ για τους αυτοαπασχολούμενους, τον ΕΝΦΙΑ και το τέλος επιτηδεύματος, επιβάλλοντας συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.
Αυξάνει από 1/1/2018 τις ασφαλιστικές εισφορές, με την πρόσθεσή τους στο ποσό υπολογισμού της εισφοράς της επόμενης χρονιάς, για τις συντάξεις πείνας που έχει θεσμοθετήσει.
Διατηρεί στο ακέραιο τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, δεσμεύοντας ακόμα και ακαθάριστα ποσά.
Έχει ήδη συμφωνήσει στο επόμενο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, με βασικό, τη γενίκευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών βάζοντας χέρι σε σπίτια και Επαγγελματικές στέγες για χιλιάδες συναδέλφους που δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Ήδη συζητιούνται 82 νέα προαπαιτούμενα μέτρα ενόψει της 4ης αξιολόγησης.
Ως εδώ! Καλούμε κάθε συνάδελφο να πάρει τη θέση του στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Όσο σκληρά και αν δουλέψει, δεν μπορεί να αντισταθεί μόνος του στην αντιλαϊκή καταιγίδα που συνεχίζεται.
Να απορρίψει τα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου στα οποία θρονιάζονται οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, τα οποία όχι μόνο δεν έδωσαν λύση στα προβλήματα του, αντίθετα αποδείχθηκαν δούρειος ίππος στην οργάνωση της πάλης του.
Μόνη λύση οι μαζικοί αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Δεν είμαστε μόνοι!
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργατοϋπαλλήλους, τα μαζικά κινήματα που παλεύουν για τα δικά τους αιτήματα. Η επίθεση στα δικαιώματα και το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας μας αφορά όλους. Μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον κοινό αντίπαλο, να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης. 
Καλούμε κάθε Σωματείο και Ομοσπονδία, όλους τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους σε μαζική κινητοποίηση και συμμετοχή στα συλλαλητήρια Πέμπτη 14 Δεκέμβρη σε κάθε πόλη. Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
- Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το 1ο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ.
- Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
- Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις - παροχές - επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας Πρόνοιας, δωρεάν για όλους.
- Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια, τις προσφορές και τις εκπτώσεις».