Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Οι «μικροί» πληρώνουν το «μάρμαρο»






Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε στη Βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, στη ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο είχαν ενταχθεί μέχρι τις 6 Ιούνη 45.063 οφειλέτες. Από αυτούς, οι 9.805 ήταν σε προηγούμενες ρυθμίσεις. Δηλαδή, οι «καινούργιοι» που εντάχθηκαν στη ρύθμιση ήταν 35.258. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το σύνολο των ρυθμιζόμενων οφειλών φτάνει τα 571 εκ. ευρώ, ενώ πριν από την τελευταία ρύθμιση, το ποσό αυτό ήταν 362 εκ. ευρώ. Δηλαδή, με το νόμο για τις 100 δόσεις της κυβέρνησης ρυθμίστηκαν επιπλέον 209 εκ. ευρώ οφειλών προς το Δημόσιο. Μια απλή διαίρεση, φανερώνει ότι στους 35.258 «νέους» οφειλέτες, που μπήκαν στη ρύθμιση, αναλογεί μεσοσταθμικά χρέος 5.927 ευρώ. Πρόκειται, δηλαδή, στην πλειοψηφία τους για μικροοφειλέτες. Την ίδια ώρα, όπως είπε η αρμόδια υπουργός, από τα 6.500 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που βρίσκονται στη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, μόλις 130 μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων! Φαίνεται, δηλαδή, ότι το «μάρμαρο» των αυξημένων εσόδων που αναζητάει η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί και στις δανειακές της υποχρεώσεις, το πληρώνουν ξανά οι «μικροί», που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και, προκειμένου να μην τους κυνηγάνε οι τράπεζες και η Εφορία, βολοδέρνουν από ρύθμιση σε ρύθμιση. Την ίδια ώρα, οι μεγαλοοφειλέτες «αγρόν ηγόραζον», προφανώς επειδή είναι σίγουροι ότι κανείς δεν πρόκειται να τους πειράξει, παρά τις απειλές της κυβέρνησης...

ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 



Οι Γραμματείες Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ χαιρετίζουν τους δεκάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην εφορία Ηρακλείου ενάντια στην φοροληστεία και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει με τους «εταίρους» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν με αποφάσεις των ΔΣ τα σωματεία των επιπλοξυλουργών, ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Αρχανών και των Αστερουσίων.
Στην  κινητοποίηση που κράτησε περίπου δυο ώρες, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν δυναμικά συνθήματα ενάντια στην φοροληστεία, για την κατάργηση όλων των χαρατσιών, ενάντια στην υπογραφή νέας συμφωνίας με τους εταίρους. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις στον κόσμο που προσερχόταν στην εφορία, ενώ στο τέλος αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ, επέδωσαν υπόμνημα στον διευθυντή της ΔΟΥ απαιτώντας να κοινοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους στη Κυβέρνηση ζητώντας μεταξύ άλλων κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.«Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Aντίστοιχα οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν για φέτος με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.  Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως40.000ευρώ.Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Να μην ισχύσει η προκαταβολή 17% επί του φόρου.
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.
Άμεση αποζημίωση των καταστροφών του προηγούμενου διαστήματος από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στο ύψος της ζημιάς. Κανένας αποκλεισμός από τις αποζημιώσεις.
Άμεση επαναφορά του κονδυλίου για την δακοκτονία τουλάχιστον στα επίπεδα του   2009.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 19:00. Έδωσαν υπόσχεση συνέχισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική που και η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αρνήθηκε να συζητήσει για την κινητοποίηση ενώ και η πλειοψηφία της ΟΕΒΕΝΗ καταψήφισε την πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ. Οι αυτοαπασχολούμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να παλέψουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δυναμώσει αποφασιστικά ο αντιμονοπωλιακός πόλος συσπείρωσης.
Η σημερινή επιτυχημένη κινητοποίηση στην εφορία Ηρακλείου μπορεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

                                                                                 Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ
Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ

 Kινητοποιήσεις της ΠΑΣΕΒΕ ενάντια στη φοροληστεία





Συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις με αιχμή τα ζητήματα της φορολεηλασίας,σήμερα Τετάρτη 10 Ιούνη, από τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ,σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 π.μ. στην Ομόνοια και με πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Οικονομικών όπου οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές βροντοφώναξαν το σύνθημα: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, των μονοπωλίων είναι εντολή» ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην ηγεσία του Υπουργείου. (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά). 
Νωρίτερα στη συγκέντρωση της Ομόνοιας μίλησαν ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλίου, ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης, από την πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, (Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά) ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Ανδρέας Δρόλιας, πρόεδρος της Ένωσης ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου.
Κοινη συνισταμένη των ομιλιών τα προβλήματα της φοροληστείας, των χαρατσιών, το Ασφαλιστικό, ότι αυτή η πολιτική εφαρμόζεται για την εδραίωση των μονοπωλίων και των επιχειρηματικών ομίλων και αλυσίδων στην αγορά, καθώς και η ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής στον ταξικό αγώνα με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και της Λαικής Συμμαχίας για την ανατροπή της ασκούμενης αντιλαικής πολιτικής.
Στην Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έγινε στο ΚΕΑΟ, όπου μίλησε ο Δημήτρης Τουμουσίδης, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ και εκπρόσωπος του ΣΜΑΕΘ. Αμέσως μετά διαβάστηκε το ψήφισμα και ακολούθως έγινε παρέμβαση στην διευθύντρια του ΚΕΑΟ, όπου έθεσαν τα αιτήματά τους. Τέλος ανανέωσαν το αγωνιστικό του ραντεβού στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούνη, στις 7 στο Άγαλμα Βενιζέλου.(Δείτε παρακάτω σχετικές φωτό).
Στην Πάτρα η συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ έγινε στην είσοδο της Α ΔΟΥ όπου μάλιστα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο στο ύψος της ΔΟΥ. Στην κινητοποίηση κάλεσε και συμμετείχε και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Πάτρας. Αμέσως μετά αντιπροσωπεία τους παρέδωσε το υπόμνημα με τα αιτήματά τους, ενώ κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούνη, το απόγευμα, στην πλατεία Γεωργίου. (Δείτε παρακάτω σχετικές φωτό).
Στη Λάρισα, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΠΑΣΕΒΕ και σωματεία, σήμερα το πρωί στην Β΄ ΔΟΥ της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι μοίραζαν ανακοινώσεις και καλούσαν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου με τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας στην κεντρική πλατεία Λάρισας, στις 20:00 μμ. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Β' ΔΟΥ Λαρισας, όπου παρέδωσε σχετικό υπόμνημα.
Στην Κομοτηνή, παράσταση διαμαρτυρίας έγινε στη Δ.Ο.Υ. Κατήγγειλαν ότι η επικείμενη αντιλαική συμφωνία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές - εταίρους, παρά τις ψεύτικες διακηρύξεις και υποσχέσεις, θα φορτώσει με νέα βάρη τους επαγγελματίες αλλά και τον εργαζόμενο λαό συνολικότερα. Η εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική της συγκυβέρνησης σιγοντάρεται απροκάλυπτα από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ και τις ΕΣΕΕ, οι οποίες στο όνομα του "πατριωτικού" καθήκοντος και των κοινωνικών διαλόγων ανοίγουν επί της ουσίας το δρόμο για την καλλιέργεια της αναμονής και των ψεύτικων ελπίδων και αυταπατών. 'Αμεση είναι η ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κόντρα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και τις πολιτικές που τους στηρίζουν. Μόνος δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Παραδόθηκε υπόμνημα στη ΔΟΥ της Κομοτηνής και πραγματοποιήθηκε κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, αύριο Πέμπτη στις 7:00 μ.μ στην Κεντρική Πλατεία.
Στην Ξάνθη, το πρωί έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ.Ο.Υ της πόλης, όπου οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στις διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Κατήγγειλαν επίσης τη στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΒΕΕ και της ΕΣΕΕ που σέρνουν τον χορό των κοινωνικών διαλόγων, και επεσήμαναν ότι είναι άμεση ανάγκη συσπείρωσης των συναδέλφων σε αγωνιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση κόντρα στις λογικές της μοιρολατρίας και των αυταπατών. Μόνος δρόμος για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Παραδόθηκε υπόμνημα στη ΔΟΥ της Ξάνθης και οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για αύριο στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7:30 μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας.
Στη Λαμία, αγρότες και ΕΒΕ πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί στη ΔΟΥ Λαμίας. Εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων που αγωνίζονται με το πλαίσιο της ΠΑΣΥ και μικροί ΕΒΕ από την ΠΑΣΕΒΕ Φθιώτιδας συγκεντρώθηκαν στις 10.00. Άνοιξαν πανό, μοίρασαν ανακοίνωση στο προσωπικό και και στους προσερχόμενους στη ΔΟΥ. Συναντήθηκαν με το Διευθυντή της υπηρεσίας και διαμαρτυρήθηκαν για τη φοροεπιδρομή που δέχονται για τα τα ισχνά, ακόμα και ανύπαρκτα εισοδήματά τους. Είναι δεδομένο ότι αδυνατούν να πληρώσουν όσα επιβάλλουν οι αντιλαϊκοί φορομπηχτικοί νόμοι. Αλλά και όποιος έχει τη δυνατότητα να πληρώσει για φέτος, θα είναι η τελευταία του φορά, επειδή θα τα κόψει από τις ανάγκες της οικογένειας, δεν θα έχει τη δυνατότητα προμήθειας καινούριου εμπορεύματος, ούτε θα μπορέσει να ξεκινήσει νέα καλλιεργητική περίοδο. Στη μικρή αγροτιά και στους μικρούς ΕΒΕ η κατάσταση είναι τραγική και τα προβλήματα εκρηκτικά. Οι συγκεντρωμένοι κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους και έδωσαν ραντεβού στα αυριανά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στη Λαμία και στη Λάρυμνα. 
Στα Τρίκαλα κινητοποίηση έγινε νωρίς το πρωί έξω από την Εφορία. 
Στην Αλεξανδρούπολη, παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην ΔΟΥ της πόλης με κύριο σύνθημα: «Καμία αναμονή η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Δεν πάει άλλο, δεν έχουμε να πληρώσουμε». Μοιράστηκε το κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ με κάλεσμα για τη συγκέντρωση της 11ης Ιούνη στις 7:30 μμ μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης.
Παρεμβάσεις σε εφορείες και ΚΕΑΟ έγιναν ακόμα σε Γιάννενα, Χαλκίδα, Λιβαδειά, Βόλο, Καρδίτσα, Καλαμάτα, Αργος, Πρέβεζα.
Επίσης σε Μακεδονία και Θράκη, σε Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Γρεβενά, Κοζάνη και Κατερίνη.
Στην Κρήτη και άλλα νησιά σε Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Λευκάδα.
Η ΠΑΣΕΒΕ απαιτεί μεταξύ άλλων κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
«Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος

Η ομιλία του Μπ. Μαυροθαλασσίτη στη συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ



Μέρα πανελλαδικής δράσης τηςΠΑΣΕΒΕ η σημερινή, ενάντια στη φοροληστεία που έχει τσακίσει τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους. ΣτηνΑθήνα η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Ομόνοια και ακολούθησε πορεία ως το υπουργείο Οικονομικών, όπου κατέθεσαν υπόμνημα(Επισυνάπτεται παρακάτω σε μορφή PFD).
Στη συγκέντρωση μίλησε οΜπάμπης Μαυροθαλασσίτηςεκ μέρους της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ (διαβάστε όλη την ομιλία παρακάτω) και χαιρέτησαν ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της ΠΟΣ ΟΑΕΕ, ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοπωλών (διαβάστε όλη την ομιλία παρακάτω) και οΑνδρέας Δρόλιας, πρόεδρος ΕΒΕ Αγίου Δημητρίου.
Η ομιλία του Μπ. Μαυροθαλασσίτη 
«Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες
Συνάδελφοι Επαγγελματίες - Έμποροι - Βιοτέχνες - Αυτοκινητιστές - Συνταξιούχοι
Η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει την παρουσία σας σήμερα εδώ μετά το κάλεσμα δεκάδων Σωματείων και Ομοσπονδιών. Χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους που είναι σήμερα, τώρα, μαζί μας στους δρόμους του Αγώνα, σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Στέλνουμε μήνυμα ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση.
Δεν υποτασσόμαστε στην απίστευτου μεγέθους εκστρατεία τρομοκράτησης εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων και ανέργων.
Δεν κάνουμε πίσω μπροστά στις δυσκολίες του κινήματος, που οφείλονται και στην απραξία, τη συμβιβαστική πρακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ.
Δεν "μασάμε" στις προτροπές της κυβέρνησης και των απανταχού υποτακτικών της για υπομονή και κουράγιο, ώσπου η κυβέρνηση μέσα απ' τη χαρακτηριζόμενη πατριωτική διαπραγμάτευσή της, να περάσει τον κάβο όπως λένε.
Δεν υποστέλλουμε τις σημαίες του Αγώνα, την καθημερινή δράση για τα δίκια μας, για τη ζωή μας. Και εμείς μέσα στην ίδια χώρα ζούμε.
Τα ίδια και χειρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουμε όπως ο κάθε αυτοαπασχολούμενος, ο συνταξιούχος. Η ανεργία, αναδουλειά τη λέμε αναμεταξύ μας, τσακίζει και τα δικά μας κόκαλα.
Ο ΟΑΕΕ μας κυνηγάει με υπέρογκες απαιτήσεις, τη στιγμή που έχουν διαλύσει το δημόσιο σύστημα περίθαλψης και υγείας και "εγγυώνται" συντάξεις ένα βήμα πριν τον λάκκο -και αυτές των 360 ευρώ.
Μας ζητάνε να έχουμε κάνει οριστική ή προσωρινή παύση εργασιών στην Εφορία, για να έχουμε το δικαίωμα να πάμε στα δημόσια νοσοκομεία εμείς και οι οικογένειές μας, όταν το χρειαστούμε. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τη ληστρική επιδρομή της Εφορίας. Ξεκίνησαν και στρώνουν το έδαφος, μάλιστα με τα παπαγαλάκια τους στις τηλεοράσεις. Οι υδραυλικοί που δεν κόβουν αποδείξεις, και ο ηλεκτρολόγος με τις καταθέσεις των 40 - 50 εκατομμυρίων.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο. Το 2009, τότε που οι ΕΒΕ έφταιγαν για την καταστροφή της χώρας, μαζί με τους τεμπέληδες αγρότες που έπαιρναν τις επιδοτήσεις της "καλής ΕΕ" και έπαιζαν τάβλι στα καφενεία, και τους πολλούς ακριβοπληρωμένους δημόσιους υπαλλήλους. Όχι το τζάμπα χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο, τα θαλασσοδάνεια, οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες, οι Ολυμπιάδες τους.
Όχι οι νόμιμες φοροαπαλλαγές των μονοπωλίων, οι χαριστικές ρυθμίσεις, ακόμα και το ξέπλυμα κερδών που προέρχονται από παραβάσεις, και που η νέα κυβέρνηση θεσμοθέτησε με ΠΝΠ στη Βουλή πρόσφατα.
Συναγωνιστές και συναγωνίστριες
Δεν υποχωρούμε! Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε άλλο δρόμο.
Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση, όχι μόνο να μην αφήσουμε τη σπίθα να σβήσει, αλλά να τη λαμπαδιάσουμε. Γιατί:
Αν δεν κάνω εγώ….Αν δεν κάνεις εσύ...
Αν δεν κάνουμε εμείς… Πώς θα φύγει το σκοτάδι και θα γίνει μέρα, ΦΩΣ.
Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες
Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει στα ίδια χνάρια με την προηγούμενη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Φυσικό είναι άλλωστε.
Αν ξεχάσει κανείς για μια στιγμή τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης, τι μένει;
  • Τα μνημόνια επεκτάθηκαν και ετοιμάζονται και άλλα.
  • Όλοι οι μνημονιακοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ.
  • Η φορολογία του 26% απ' το πρώτο ευρώ παραμένει.
  • Ο ΕΝΦΙΑ παραμένει.
  • Το Τέλος Επιτηδεύματος παραμένει.
  • Οι όρκοι πίστης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, το σύμφωνο σταθερότητας, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, τα ματωμένα πλεονάσματα, η πληρωμή πάση θυσία των δανειστών, παραμένουν.
  • Η απελευθέρωση επαγγελμάτων, ωραρίων, προϊόντων, και η ανταγωνιστικότητα, είναι στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής πολιτικής.
  • Η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ σε πλήρη ισχύ, με νέο άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων στο στόχαστρο.
Τα 5ευρα των νοσοκομείων κατάργησαν, και υπόσχονται για το μέλλον την αύξηση του βασικού. Ποιόν κοροϊδεύουν; Όταν απ' τις κυβερνητικές προτάσεις επιβάλλουν αύξηση του ΦΠΑ και περιμένουν αυξημένα έσοδα πάνω από 1 δισ. ευρώ;
Συνάδελφοι, η επόμενη μέρα θα είναι ακόμα χειρότερη!
Οι νέες δηλώσεις στην Εφορία, που όλοι ετοιμάζουμε, που συντάσσονται με τους γνωστούς μνημονιακούς νόμους, θα μεγαλώσουν υπέρογκα τα χρέη μας. Θα έρθουν να προστεθούν στα παλιά. Θα καλεστούμε να τα πληρώσουμε μαζί με την όποια ρύθμιση έκανε ο καθένας μας, στην προσπάθειά του να χαλαρώσει κάπως τη θηλιά που τον σφίγγει και τον πνίγει. Πώς θα τα καταφέρουμε; Πώς θα πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας όταν καλά - καλά δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας;
Η περιβόητη ανάπτυξη, μαζί με τόσα άλλα που μας έταζαν προεκλογικά, πότε θα έρθει; Σε ποιους άξονες; Για ποιους; Και τελικά πόσους από εμάς χωράει; Ποια απ' τα μέτρα που προτείνει η νέα συγκυβέρνηση στους θεσμούς - τρόικα είναι προς όφελος της ραχοκοκαλιάς της οικονομίας, που ψεύτικα και παραπλανητικά μας χαρακτηρίζουν;
Δυστυχώς κανένα, Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες.
Ήμασταν και είμαστε διαρθρωτικό πρόβλημα για τον δρόμο ανάπτυξης που ακολουθούν. Βάρος στα σχέδια τους, τροχοπέδη... Δεν μας φτάνουν οι 250.000 οριστικά λουκέτα που έχουμε βάλει, χρειάζονται και άλλα για ν' ανοίξει ο δρόμος επαναφοράς στην ανάπτυξη των μονοπωλιακών ομίλων, για να δημιουργηθούν νέα πεδία κερδοφορίας για τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες.
Γνωρίζουν πολύ καλά την κατάφωρη και άδικη φοροεπιδρομή που έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν σε βάρος μας. Τη θεωρούν όμως μονόδρομο και εργαλείο σοβαρό για να μας κλείσουν, μαζί με τα χαρατσόχαρτα του ΚΕΑΟ, την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και τα συναφή.
Σ' αυτόν τον αγώνα τους, χρησιμοποιούν και άλλο ένα "βρώμικο" κόλπο. Προσπαθούν να στρέψουν τον ένα από μας απέναντι στον άλλον. Ανακάλυψαν τη θεωρία των νόμιμων και παράνομων αυτοαπασχολούμενων. Λες και αυτοί φταίνε για την καπιταλιστική κρίση που βιώνουμε.
Οι "παράνομοι" φταίνε για την πτώση της κατασκευαστικής δραστηριότητας κατά 90% από το 2005.
Οι "παράνομοι" φταίνε για το 1.500.000 ανέργους, για τα μεροκάματα -αν πληρώνονται- με 20 ευρώ, για τις συντάξεις σε επίπεδο επιδόματος, φτωχοκομείου, και ΟΧΙ η καπιταλιστική κρίση και ο ανταγωνισμός τους μέχρι θανάτου, που "κλείνουν" αυτοαπασχολούμενους και οδηγούν την αξία της εργατικής δύναμης στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Τη βαρβαρότητα, που τα μονοπώλια έχουν θρησκεία και λέει "ο θάνατός σου η ζωή μου", προσπαθούν να την επιβάλουν και σε εμάς.
Δεν θα τους περάσει όμως! Εμείς θα συνεχίζουμε να βαράμε το γάιδαρο και όχι το σαμάρι.
Εχθρός μας είναι τα μονοπώλια, το κράτος τους, η ΕΕ και η ανάπτυξή τους, που σημαίνει δυστυχία και κατεστραμμένες ζωές και όνειρα για τον λαό.
Ξέρουμε πολύ καλά, ότι όπως πληρώσαμε την κρίση τους, μας καλούν να πληρώσουμε τους ανταγωνισμούς τους και τη σταθεροποίηση της κερδοφορίας τους.
Ξέρουμε πολύ καλά, ότι η διαπραγμάτευση που εξελίσσεται, όποια κατάληξη και αν έχει, ίδιος μένει ο παραλήπτης. Σε μας και τη λαϊκή οικογένεια θα πάνε να φορτώσουν και τον νέο λογαριασμό.
Ιδιαίτερα τούτες τις μέρες που ετοιμάζεται η νέα συμφωνία, καλούμε κάθε συνάδελφο να δει πίσω από τον κουρνιαχτό που έχουν σηκώσει οι "διαπραγματευτάδες", να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Αποδείχθηκε, παρά τα παραπλανητικά λόγια του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΕΕ παραμένει βαθιά αντιλαϊκή, δεν αλλάζει. Συνεχίζει να βλέπει στους εργαζόμενους το μόνιμο υποζύγιο, προκειμένου να στηριχτεί η κερδοφορία των μονοπωλίων.
Αποδείχθηκε όμως και για την ελληνική κυβέρνηση, που μέχρι πρότινος μίλαγε για κατάργηση των μνημονίων, ότι όλα αυτά ήταν σχήμα λόγου. Τώρα έχει το θράσος και ζητά στήριξη για τη δική τους πρόταση, που και αυτή μετριέται σε 3,8 δισ. ευρώ τον χρόνο, εφαρμόζοντας όπως και οι προηγούμενοι την τακτική του Χότζα. Και δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά, αφού και αυτή στηρίζει τον ίδιο δρόμο της ανταγωνιστικότητας, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, της στήριξης με μπόλικο χρήμα της ελληνικής αστικής τάξης, με νέα κρατικά πακέτα στήριξης.
Είναι χαρακτηριστικό πόσο γρήγορα και αυτή η κυβέρνηση υιοθέτησε τα περί βιώσιμου ασφαλιστικού, προκειμένου να δικαιολογήσει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, πόσο γρήγορα ξέχασε το PSI, τους εσωτερικούς δανεισμούς, κ.ο.κ
Κυβέρνηση και ΕΕ κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού των διαπραγματεύσεων. Κανέναν να μην ξεγελάσουν οι κορώνες τους, περί ρήξης καρικατούρας.
Κυβέρνηση και δανειστές θυμίζουν τις συμμορίες των λύκων, που αφού εξοντώσουν το θήραμα, τσακώνονται για τη μοιρασιά.
Ε, λοιπόν συνάδελφοι, δεν θα κάνουμε πια το θήραμα!
Τους γυρίζουμε την πλάτη.
Ο καβγάς τους δεν μας αφορά.
Είναι και οι δύο λύκοι, και διαπραγματεύονται τη μοιρασιά της φτώχειας μας.
Εμείς παλεύουμε μαζί με τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ , για άλλο δρόμο ανάπτυξης.
Αυτόν που θα παίρνει υπ' όψιν του τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας. Θα αξιοποιεί όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας. Θα στηρίζεται στο έμπειρο και με γνώσεις επιστημονικό και εργατοτεχνικό δυναμικό της χώρας μας. Και αυτό απαιτεί εδώ και τώρα ρήξη με την ΕΕ, το μεγάλο κεφάλαιο και την εξουσία του.
Ξέρουμε ότι όλα αυτά δεν είναι εύκολα. Δεν πρόκειται να μας τα χαρίσει κανένας.
Η συνεχής και ανυποχώρητη πάλη μπροστά σε πραγματικές και ψεύτικες δυσκολίες, είναι ο μόνος δρόμος.
Κόντρα στις δυσκολίες, την κούραση, την απελπισία, τα εμπόδια και τις τρικλοποδιές που βάζουν στον δρόμο μας.
Δεν κάνουμε πίσω! Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Γι' αυτό και αύριο το απόγευμα, εδώ στις 7.30, θα ξαναβρεθούμε στο μεγάλο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Αθήνας.
Οι ΠΑΣΕΒίτες και οι ΠΑΣΕΒίτισσες θα βρεθούμε σε όλες τις πόλεις της χώρας, διεκδικώντας τα δίκια μας.
Θα ξαναβρεθούμε με τους συνταξιούχους μας, στις 23 του μήνα.
Ετοιμαζόμαστε να δώσουμε μυριόστομη απάντηση στα σχέδιά τους, στην όποια συμφωνία τροϊκανών - κυβέρνησης.
Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές Αγώνα. Μιλάμε με τους συναδέλφους! Εξηγούμε, διαφωτίζουμε, κινητοποιούμε.
Είμαστε σε ετοιμότητα κάθε στιγμή, να δώσουμε τη δική μας απάντηση

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αυξάνονται οι αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια της ΠΑΣΕΒΕ στις 10 Ιούνη



Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις Σωματείων και Ομοσπονδιών που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ για συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 10 Ιούνη σε όλη τη χώρα. 
Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 9 π.μ. στην Ομόνοια και στηΘεσσαλονίκη στις 8.30 το πρωί στο ΚΕΑΟ (Βαλαωρίτου 38). Επίσης, κινητοποιήσεις θα γίνουν: 
Ηράκλειο: Στις 9 π.μ. μπροστά στην εφορία.
Λιβαδειά: Στις 11 π.μ. στην εφορία
Πάτρα: Στις 8.30 π.μ. στην Α' εφορία.
Ξάνθη: Στις 8.30 π.μ. στην εφορία
Χανιά: Στις 11 π.μ. στην εφορία
Αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια: 
Ομοσπονδίες ΕΒΕ:
1. ΟΒΣΑ (Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας)
2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών
4. Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών 
5. Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνων Νομού Αχαΐας
Σωματεία/Ενώσεις:
1. Συντεχνία Επιπλοποιών και Ξυλουργών Κατασ/ρχών Αθηνών και Προαστίων
2. Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ)
3. Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Αθηνών και Πέριξ, «Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ» 
4. Ένωση Καθαριστηρίων Αθηνών και Περιχώρων  «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
5. Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής
6. Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών - Θερμικών και Κλιματ/κών Έργων Αθηνών
7. Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δημ. Αθήνας
8. Σύλλογος Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τρίτονων Φορτηγών Αυτοκινήτων Eλαφρών Μεταφορών ΔΧ Ν. Αττικής (ΣΕΙΤΦΑ)
9. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου
10. Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης
11. Ένωση ΕΒΕ Αχαρνών
12. Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου
13. Ένωση ΕΒΕ Καισαριανής
14. Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου
15. Ένωση ΕΒΕ Καλλιθέας
16. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων - Καματερού
17. Ένωση ΕΒΕ Γαλατσίου
18. Σωματείο Βιβλιοπωλών Αθήνας και προαστίων (ΣΒΑΠ)
19. Ένωση ΕΒΕ Ιλίου
20. Ένωση ΕΒΕ Χαϊδαρίου
21. Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων - Ζεφυρίου
22. Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων
23. Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας
24. Παν/νια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης
25. Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αττικής
26. Επιτροπή Αγώνα Ταξί
27. Σύλλογος Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών
28. Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αδειούχων Εγκαταστατών και Συντηρητών Καυστήρων Υγρών και Αερίων Καυσίμων «Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
29. Επιτροπή Αγώνα Εκτελωνιστών
30. Επιτροπή Αγώνα Λογιστών
31. Σωματείο Μηχανοτεχνιτών - Φανοποιών Ιωαννίνων
32. Σωματείο Μεταλλοτεχνουργών Ν. Λαρίσης και Περιχώρων
33. Σωματείο Κρεοπωλών Πάτρας
34. Σωματείο Επιπλοξυλουργών Ηρακλείου Κρήτης
35. Μηχανικοί Αυτοκινήτων Ν. Χανίων
36. Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας
37. Σωματείο Λαϊκών Αγορών « ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ» Καρδίτσας
38. Σύλλογος Μικρών Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ Ν. Θεσσαλονίκης
39. Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης
40. Ένωση Εγκαταστατών Ανελκυστήρων Κεντρικής Ελλάδας
41. Σωματείο Καυστηρατζήδων Ν. Λάρισας
42. Σωματείο Υδραυλικών Μαγνησίας
43. Σωματείο Κυλικειούχων Καρδίτσας
44. Σωματείο Βενζινοπωλών Καρδίτσας
45. Σωματείο Περιπτερούχων Καρδίτσας
46. Σωματείο Ψυκτικών Καρδίτσας
47. Σωματείο Αρτοποιών Πάτρας
48. Σύλλογος Βιοτεχνών Επεξεργασίας Μετάλλου Αχαΐας
49. Σωματείο Βαφέων - Καθαριστών Νομού Ιωαννίνων
50. Σωματείο Εστιατόρων - Ψητοπωλών Κατερίνης
51. Σωματείο Ψυκτικών Πιερίας
52. Σωματείο Βενζινοπωλών Πιερίας
53. Σωματείο Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών «Αρχάγγελος Μιχαήλ» Κοζάνης
54. Σύνδεσμος Υδραυλικών Κεφαλονιάς
55. Σύλλογος Επαγγελματο-βιοτεχνών Κεφαλονιάς - Ιθάκης
56. Σωματείο Καφεπωλών Κοζάνης
57. Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας Τρικάλων
58. Σωματείο ΕΒΕ Καλαμπάκας Τρικάλων
59. Σωματείο Ψυκτικών - Ηλεκτρικών Επαγγελματικών και Οικιακών Συσκευών Τρικάλων
60. Σωματείο Επιπλοποιών Τρικάλων