Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΜΑΖΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

 



Οι Γραμματείες Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ χαιρετίζουν τους δεκάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα τους και συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στην εφορία Ηρακλείου ενάντια στην φοροληστεία και το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει με τους «εταίρους» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαν με αποφάσεις των ΔΣ τα σωματεία των επιπλοξυλουργών, ιδιοκτητών ΤΑΞΙ, ο σύνδεσμος συνταξιούχων ΟΑΕΕ, καθώς και οι Αγροτικοί Σύλλογοι των Αρχανών και των Αστερουσίων.
Στην  κινητοποίηση που κράτησε περίπου δυο ώρες, οι συγκεντρωμένοι φώναξαν δυναμικά συνθήματα ενάντια στην φοροληστεία, για την κατάργηση όλων των χαρατσιών, ενάντια στην υπογραφή νέας συμφωνίας με τους εταίρους. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις στον κόσμο που προσερχόταν στην εφορία, ενώ στο τέλος αντιπροσωπεία από συνδικαλιστές των σωματείων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ, επέδωσαν υπόμνημα στον διευθυντή της ΔΟΥ απαιτώντας να κοινοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα τους στη Κυβέρνηση ζητώντας μεταξύ άλλων κατάργηση του ν. 4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26% φορολογία από το πρώτο ευρώ) και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ. 20.000 ευρώ αφορολόγητο και επιπλέον 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.«Κούρεμα» των χρεών προς τις τράπεζες κατά 30% για όσους διατηρούν ακόμα την επιχείρησή τους και 50% για όσους έκλεισαν. Μείωση των εισφορών στον ΟΑΕΕ κατά 30%, χωρίς μείωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Πάγωμα των χρεών προς ΟΑΕΕ και το Δημόσιο, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση για το υπόλοιπο ποσό, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

Aντίστοιχα οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ζήτησαν για φέτος με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.  Οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 30.000 ευρώ προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, (ενιαίο για έσοδα και επιδοτήσεις) καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως40.000ευρώ.Κατάργηση της φορολόγησης με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.
Να μην ισχύσει η προκαταβολή 17% επί του φόρου.
Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα αγροεφόδια και τα κάθε είδους χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ.
Άμεση αποζημίωση των καταστροφών του προηγούμενου διαστήματος από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στο ύψος της ζημιάς. Κανένας αποκλεισμός από τις αποζημιώσεις.
Άμεση επαναφορά του κονδυλίου για την δακοκτονία τουλάχιστον στα επίπεδα του   2009.

Οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για το συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 19:00. Έδωσαν υπόσχεση συνέχισης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μέσα από τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική που και η σημερινή Κυβέρνηση υλοποιεί.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αρνήθηκε να συζητήσει για την κινητοποίηση ενώ και η πλειοψηφία της ΟΕΒΕΝΗ καταψήφισε την πρόταση της ΠΑΣΕΒΕ. Οι αυτοαπασχολούμενοι να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση του κυβερνητικού συνδικαλισμού, να παλέψουν για να αλλάξουν οι συσχετισμοί και να δυναμώσει αποφασιστικά ο αντιμονοπωλιακός πόλος συσπείρωσης.
Η σημερινή επιτυχημένη κινητοποίηση στην εφορία Ηρακλείου μπορεί να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

                                                                                 Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ
Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΥ