Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

                                                     



                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές
H Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΕΕ, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, ετοιμάζει νέα επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, που θα το συνοδεύει ένα σημαντικό χτύπημα στο εργατικό - λαϊκό συνδικαλιστικό κίνημα.
Η "δίκαιη ανάπτυξη" που υπόσχεται η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απαιτεί μέτρα καταστολής, "σιγή νεκροταφείου" προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Στην επίτευξη του σκοπού αυτού εντάσσεται και ο σχεδιασμός νέου συνδικαλιστικού νόμου που εξασφαλίζει την απαγόρευση της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.
Πριν καν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για “έξοδο από τα μνημόνια το 2018” και για “επιστροφή στην ανάπτυξη και την κανονικότητα”, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει ήδη νέο γύρο επίθεσης.
Ήδη έχουν ψηφιστεί και δρομολογούνται:
Εκτόξευση κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε τραπεζικούς λογαριασμούς και περιουσιακά στοιχεία, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, για όσους δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Νέες αυξήσεις σε ασφαλιστικές εισφορές, από 1/1/18, μέσω της ενσωμάτωσής τους στο ποσό υπολογισμού των εισφορών της επόμενης χρονιάς.
Νέες περικοπές σε συντάξεις, παροχές και επιδόματα, όπως αυτές ψηφίστηκαν στο αντιασφαλιστικό νόμο λαιμητόμο.
Και δεν σταματούν εδώ!
Με δεδομένη την 3η αξιολόγηση και τα 95 προαπαιτούμενα που τη συνοδεύουν, η κυβέρνηση στρώνει το έδαφος και για επιπρόσθετα μέτρα διαρρέοντας ότι “οι δημοσιονομικοί στόχοι του ‘18 δύσκολα πιάνονται”, ότι “το ασφαλιστικό ταμείο δεν βγαίνει”. Στο όνομα του “να μη χαθεί το momentum” ζητά τη συναίνεσή του λαου.
Με παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα χτίζουν την ανάκαμψη για λογαριασμό της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου τσακίζοντας τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας. Δεν σταματούν αν δεν τους σταματήσουμε!!
Τα καθημερινά αδιέξοδα που βιώνουμε, επιβεβαιώνουν ότι το “θετικό κλίμα στην αγορά” δεν αφορά τους πάντες. Και για να κάμψουν τις αντιλαϊκές αντιδράσεις ετοιμάζονται να ενισχύσουν το κατασταλτικό τους  οπλοστάσιο.
Είναι βαθιά γελασμένοι όσοι πιστεύουν ότι με νόμους και κατασταλτικές διατάξεις θα καταργήσουν τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, ότι θα σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες.
Στους στόχους και τις επιδιώξεις της Κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ, μία είναι η απάντηση. Ακόμα μεγαλύτεροι αγώνες του λαού, ακόμα περισσότεροι που θα συμμετέχουν στους αγώνες, ακόμα πιο μαζικά και δυνατά σωματεία.
Να σημάνει συναγερμός σε όλα τα σωματεία και τις ενώσεις.
Κάθε τίμιος συνδικαλιστής να μπει στην πρώτη γραμμή της μάχης.
Κάθε αυτοαπασχολούμενος να παλέψει στο πλευρό του σωματείου του.
Καλούμε τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις καταδίκης αυτής της Κυβερνητικής επιδίωξης.
Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να συναντηθούν με τους εργαζόμενους την Πέμπτη 26 Οκτώβρη στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας, στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στο νέο έκτρωμα που φέρνει η Κυβέρνηση. Να δοθεί μια πρώτη απάντηση                     


                                   Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

Ενισχύθηκε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο στις εκλογές επιπλοξυλουργων Ηρακλείου

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ


Για τα αποτελέσματα των εκλογών του σωματείου επιπλοξυλουργών νομού Ηρακλείου «Ο ΞΥΛΟΥΡΓΟΣ»


ΔΣ (ψήφοι/ποσοστό)
ΔΣ
(έδρες)
Εξελεγκτική Επιτροπή
ΟΕΒΕΝΗ (ψήφοι)
ΟΕΒΕΝΗ  (αντιπρόσωποι)
ΠΟΒΣΞ
(ψήφοι)
ΠΟΒΣΞ
(αντιπρόσωποι)
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ
34
3
34
33
2
33
2
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
45
4
45
47
2
47
2
ΛΕΥΚΑ
-
-
-
-
-
-
-
ΑΚΥΡΑ
2
-
2
1
1
1
1

81
-
-
-




Η Αγωνιστική Ενότητα Επιπλοξυλουργών νομού Ηρακλείου χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες ξυλουργούς που εμπιστεύτηκαν ακόμη μια φορά το συνδυασμό των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων, ενισχύοντάς τον σημαντικά στις πρόσφατες εκλογές.
Η Αγωνιστική Ενότητα, που συμμετείχε για δεύτερη φορά στις εκλογές, αύξησε τις δυνάμεις της και σε ψήφους και σε έδρες, κατέκτησε 3 έδρες στο 7μελες ΔΣ από 2 που είχε, ενώ διπλασίασε τις έδρες της στην τοπική Ομοσπονδία, την ΟΕΒΕΝΗ, και στην Ομοσπονδία ξύλου.
Το αποτέλεσμα ενισχύει την προσπάθεια για τη συγκρότηση αντιμονοπωλιακού πόλου συσπείρωσης στον κλάδο, ενώ δόθηκε ένα γερό μήνυμα στις δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράστηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.
Η Αγωνιστική Ενότητα Επιπλοξυλουργών νομού Ηρακλείου θα συνεχίσει αταλάντευτα να παλεύει με νέα δύναμη, με την ίδια συνέπεια ενάντια στις πολιτικές που ξεκληρίζουν τον αυτοαπασχολούμενο ξυλουργό, που δίνουν απλόχερα νέα προνόμια στα μονοπώλια του κλάδου. Για την απαλλαγή του σωματείου από τα «βαρίδια» του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει στη δράση του σωματείου ενισχύοντας την αντιμονοπωλιακή γραμμή πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, πλάι στους εκλεγμένους της Αγωνιστικής Ενότητας, σε ενότητα με τους άλλους κλάδους των αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της σημερινής βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει τη βρώμικη δουλειά των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, που τα δίνει όλα στους μονοπωλιακούς ομίλους. Καλούμε κάθε συνάδελφο να παλέψει για να αλλάξουν παραπέρα οι συσχετισμοί στο σωματείο μας, να απομονωθεί ο κυβερνητικός συνδικαλισμός που χρόνια τώρα βάζει πλάτη στις κυβερνητικές που οδηγούν μια ώρα αρχύτερα στη φτωχοποίηση τους μικρούς ΕΒΕ, ενώ δίνουν απλόχερα πλήθος προνόμια στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Στη δήθεν «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης που μας επιφυλάσσει τη συνέχιση της φοροληστρικής επιδρομής στο εισόδημα μας, την όλο και πιο προκλητικά επιθετική διείσδυση των μονοπωλίων στον κλάδο του ξύλου που οδηγεί στο δικό μας αφανισμό, να αντιπαραθέσουμε την αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και τον αγώνα για την επιβίωσή μας.


23 Οκτωβρίου 2017