Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

                          




                         ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ
                                       ΜΕ ΑΙΧΜΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο το αντιασφαλιστικο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΖΙΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζει για ακόμη μια φορά την αντίθεση των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων της περιοχής μας στο φοροεισπραχτικου χαραχτήρα νομοσχέδιο
Το σχέδιο νόμου που τσακίζει τον κοινωνικό χαραχτήρα της ασφάλισης δεν πρέπει να περάσει. Καλεί κάθε επαγγελματία, έμπορο, αυτοκινητιστή, βιοτέχνη να εκφράσει την αντίθεση του.
Η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου  στην κατεύθυνση να εκφραστεί με ακόμη ένα τρόπο αυτή η αντίθεση  των χιλιάδων επαγγελματιών, ξεκινά καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στο ενδεχόμενο να ψηφιστεί στη βουλή αυτό το αντιασφαλιστικο έκτρωμα που έχει γραφτεί κατόπιν απαίτησης των λεγόμενων «θεσμών».
Το νομοσχέδιο αυτό έχει καθαρά εισπρακτικό χαραχτήρα, επιβαρύνει με νέα βάρη τον μικροεπαγγελματία, κάνει πλέον ασύμφορη αν ψηφιστεί την άσκηση οποιουδήποτε «ελεύθερου επαγγέλματος». Οι μικροδιορθώσεις της Κυβέρνησης δεν αλλάζουν την ουσία του αφού αφορούν μόνο ένα πολύ μικρό αριθμό νέων επαγγελματιών και μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων δεν ωφελείται απολύτως σε τίποτα.
Απαιτούμε:
Να αποσυρθεί άμεσα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα (σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου), να μην έρθει στη βουλή για ψήφιση.
 Να καταργηθούν όλα τα φορομπηχτικά χαράτσια, ΕΝΦΙΑ, φόρος επιτηδεύματος, φόρος «αλληλεγγύης».
Το κείμενο υπογραφών θα κατατεθεί σε κάθε αρμόδιο φορέα.

                                                                  Φεβρουάριος 2016

Κινητοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τις διώξεις του κλάδου


Από την κινητοποίηση

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής οιΕπιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ της ΠΑΣΕΒΕ. Στο πλευρό τους βρέθηκε και η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».
Κατήγγειλαν τις διώξεις, τις οποίες αντιμετωπίζουν περίπου 7.000 ταξιτζήδες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις του κλάδου το 2011, ενάντια στην «απελευθέρωση» του επαγγέλματός τους.
Με πανό το οποίο ανέγραφε «Σταματήστε τώρα τις διώξεις. Η τρομοκρατία και η καταστολή δεν θα περάσουν. Παλεύουμε συλλογικά για τα δικαιώματά μας», οι Επιτροπές Αγώνα απαίτησαν να σταματήσουν οι διώξεις με νομοθετική ρύθμιση.
Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος τους ανακοίνωσε ότι θα πάρει σχετικές πρωτοβουλίες για την επίλυση του θέματος. Οι αυτοκινητιστές παραμένουν σε αγωνιστική επιφυλακή και παράλληλα καλούν τους αυτοαπασχολούμενους των ταξί να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης μαζί με όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας σε 48ωρη απεργία εάν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή. 

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

ΕΕΔΥΕ - ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Σήμερα η παγκρήτια διαμαρτυρία ενάντια στη ΝΑΤΟική παρουσία στο Αιγαίο


Από παλιότερη κινητοποίηση


Οι Επιτροπές Ειρήνης Αγίου Νικολάου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καλούν σε μαζική συμμετοχή στην παγκρήτια διαμαρτυρία σήμερα Πέμπτη 25 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ στο Πεδίο Βολής Κρήτης, με σύνθημα «Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας. Να κλείσουν τώρα οι ευρωατλαντικές βάσεις».
Σε ανακοίνωσή τους καλούν τους φορείς του λαϊκού κινήματος, τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους νέους και τις νέες να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» για να καταδικάσουν αποφασιστικά την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο: «Να καταδικάσουμε τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ στη Συρία, στο Ιράκ και στη Λιβύη, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία.
Να καταγγείλουμε την αποκαλούμενη πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που ακολουθώντας την επικίνδυνη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την Ελλάδα στη δίνη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ από τους αυτοαπασχολούμενους της Αθήνας

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών - Εμπόρων Δήμου Αθήνας την Τετάρτη 2 Μάρτη στις 8 το πρωί, στο κεντρικό κατάστημα ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα που προωθεί η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των κατά τόπους κινητοποιήσεων που έχει καλέσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. 
Σε ανακοίνωσή της καλεί τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες - εμπόρους, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση «ώσπου να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποσύρει την εκτρωματική πρότασή της για το Ασφαλιστικό».



Όπως επισημαίνει, «η πρόταση της κυβέρνησης δεν έχει στόχο να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των Ταμείων. Εάν αυτό ήθελε, θα φρόντιζε να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά τους. Θα φρόντιζε να εισπράξει τις βεβαιωμένες εισφοροδιαφυγές των μεγαλοεργοδοτών. Αντιθέτως, προσπαθούν να εξοικονομήσουν κάθε διαθέσιμο ευρώ για τη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων.
Η νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης είναι πάγια κατεύθυνση της ΕΕ και απαίτηση του μεγάλου κεφαλαίου στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με άλλες οικονομίες άλλων κρατών, όπως των ΗΠΑ, Ρωσίας, Κίνας κλπ.
Η πρόταση αυτή είναι η ταφόπλακα στον τάφο του αυτοαπασχολούμενου ΕΒΕ που άνοιξαν με φορολογικούς και άλλους νόμους και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
(…) Με τον αγώνα μας βάζουμε εμπόδια στα σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων και εκπροσώπων τους σε κυβέρνηση και ΕΕ.
Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τους μεγάλους μονοπωλιακούς, εμπορικούς και τουριστικούς ομίλους και οδηγεί τον αυτοαπασχολούμενο ΕΒΕ στη χρεοκοπία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Αποκρούουμε τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς, τις απάτες των δήθεν διαπραγματεύσεων.
Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Είμαστε εμείς που θα βάλουμε φραγμό στο δρόμο της καταστροφή μας.
Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που από την επόμενη της απεργίας επιδιώκουν να βάλουν φρένο στους αγώνες και δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο διάλογο-απάτη που θέλει να στήσει η κυβέρνηση.
Προειδοποιούμε, δεν πάμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματά μας, το κοινωνικό περιεχόμενο στην Ασφάλιση κατακτήθηκε με πολύχρονους και αιματοβαμμένους αγώνες από προηγούμενες γενιές και μόνο με συνεχείς αγώνες θα παραμείνει

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ





Να σταματήσουν τώρα οι διώξεις!
Διαμαρτυρία την Παρασκευή στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Κάλεσμα στους αυτοαπασχολούμενους των ταξί να κλιμακώσουν τον αγώνα τους ενάντια στο αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης μαζί με όλους τους εργαζόμενους, συμμετέχοντας σε 48ωρη απεργία αν η κυβέρνηση φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, απευθύνουν οιΕπιτροπές Αγώνα Ταξί της ΠΑΣΕΒΕ.
Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωση, «παρόλο που η αναδουλειά αυξάνεται, τα χρέη μεγαλώνουν σε τράπεζες, Εφορία και ΟΑΕΕ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες παίρνουν συνεχώς νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Δουλεύουν σταθερά, υπηρετώντας το δρόμο που έχουν χαράξει μαζί με τα μονοπώλια, την ΕΕ και την τρόικα».
Παράλληλα, οι Επιτροπές Αγώνα καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την ανοχή της συνεχίζονται οι διώξεις ταξιτζήδων για τις κινητοποιήσεις του 2011, ενάντια στην «απελευθέρωση» του επαγγέλματος.
«Συνεχίζουν μετά από πέντε χρόνια να στέλνουν χιλιάδες συναδέλφους στα δικαστήρια, γιατί θέλουν να μας τρομοκρατήσουν για να μην αγωνιζόμαστε» σημειώνουν οι Επιτροπές Αγώνα και καλούν την Παρασκευή 26 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αίτημα να σταματήσουν οι διώξεις με νομοθετική ρύθμιση.
Καταγγέλλουν, τέλος, ότι «η πλειοψηφία του ΣΑΤΑ κάνει γαργάρα το πρόβλημα αυτό που αντιμετωπίζουμε πάνω από 7.000 συνάδελφοι. Αυτή η βιομηχανία των δικών για την πλειοψηφία του ΣΑΤΑ δεν χρειάζεται καμιά νομοθετική παρέμβαση, είναι οι ίδιοι που μας έλεγαν ότι θα σταματούσαν τις δίκες και να μην ανησυχούμε. Δεν είναι τυχαίο ότι αρνούνται τη σύγκλιση του ΔΣ και τη Γενική Συνέλευση που καταστατικά ζητούν 1.040 συνάδελφοι με τις υπογραφές τους και χιλιάδες ακόμα, για να ενημερωθούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας». Τις διώξεις καταγγέλλει και η ΟΒΣΑ.

ΟΒΣΑ «Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών»



Το απαράδεκτο δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν επιμελητήρια, εργοδοτικοί, βιομηχανικοί και εμπορικοί φορείς του Πειραιά που τολμάνε και ζητάνε την αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Συγκεκριμένα, αναφέρει: 
«Η ΟΒΣΑ καταγγέλλει το απαράδεκτο δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν επιμελητήρια, εργοδοτικοί, βιομηχανικοί και εμπορικοί φορείς του Πειραιά και τολμάνε να ζητάνε ούτε λίγο, ούτε πολύ την αποχώρηση των αγροτών από τα μπλόκα, την εγκατάλειψη του αγώνα τους, το σύρσιμο τους σε γνωστούς διάλογους απάτη, που θα διαπραγματεύονται με την κυβέρνηση το πόσο βαθιά θα μπει το μαχαίρι στο κόκαλο.
Υποκριτικά λένε, στην αρχή του δελτίου Τύπου τους, ότι "σέβονται το δικαίωμα στη διαμαρτυρία", την ίδια ώρα παίζουν όμως το παιχνίδι της κυβέρνησης στην καλλιέργεια κοινωνικού αυτοματισμού. Το διαίρει και βασίλευε δεν θα περάσει. Για τα κλειστά μαγαζιά μας, για τα άδεια ταμεία, για την αναδουλειά, για τα χρέη που μας πνίγουν, για τα λουκέτα που έρχονται, φταίει η κρίση τους και η πολιτική που μας αφανίζει και όχι οι αγρότες που δίνουν και αυτοί το δικό τους αγώνα για επιβίωση
Ο αγώνας που δίνει ο λαός μας, οι αγρότες στα μπλόκα, στα χωράφια και στα χωριά της Ελλάδας, οι εργάτες στους χώρους δουλειάς και στα εργοστάσια, οι αυτοαπασχολούμενοι, στα μαγαζιά μας και στις γειτονιές, είναι αγώνας επιβίωσης. Όλοι μαζί σαν μια γροθιά βροντοφωνάζουμε, πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό, ανάκτηση των απωλειών του λαού μας, κατάργηση φορολογικών νόμων. Όσο για τους διαλόγους της κυβέρνησης, της ΕΕ και των διάφορων κλακαδόρων, καλοθελητών της κυβέρνησης ένα έχουμε να τους πούμε :
Η διάσπαση, ο εκφυλισμός και η συναίνεση, που επιδιώκετε, θα πέσει στο κενό.
Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των αγροτών, στον αγώνα του λαού μας.
Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο! Ούτε βήμα πίσω!!
Αν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει το νομοσχέδιο στη Βουλή, απαντάμε με 48ωρη απεργία!!