Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ








ΑΘΗΝΑ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015


ΔΗΛΩΣΗ
του ΚΟΚΟΛΑΡΑ ΓΙΩΡΓΟΥ μέλους ΔΣ της ΕΣΕΕ, εκπροσώπου της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ

Καταγγέλλουμε σε όλους τους συναδέλφους, μικρούς έμπορους την απαράδεκτη ενέργεια των εκπροσώπων της ΕΣΕΕ στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΕ, που συμφώνησαν και ψήφισαν την πρόταση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για την μεταφορά των διαθεσίμων, του σχεδόν χρεωκοπημένου ταμείου στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρωθούν οι δανειστές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ.

Η ενέργειά τους, είναι συνέχεια της πολιτικής  της ΕΣΕΕ που και παλιότερα επί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είχε ψηφίσει υπέρ του κουρέματος των αποθεματικών του ΟΑΕΕ με αποτέλεσμα να κλαπούν εκατοντάδες εκατομμύρια από τα λεφτά των ασφαλισμένων. Τώρα  έχουν τη στήριξη και από τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.

Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των μικρών εμπόρων και όλους τους συναδέλφους :

ñ  Να καταδικάσουν την απαράδεκτη ενέργεια  της ΕΣΕΕ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ κινείται και ενεργεί αντίθετα από τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων.
ñ  Να δυναμώσουν τον αγώνα μέσα από τα σωματεία και  να παραμερίσουν τις επιζήμιες συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Να δώσουμε ηχηρό μήνυμα:

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

ΚΆΛΕΣΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΆΚΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ




1η ΜΑΗ 2015
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
·         ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
·         ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

è Δεν βολευόμαστε στη αναδουλειά, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.
è Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις πείνας!
è Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα άδικα βάρη που μας φόρτωσαν.
è Διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει!
è Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στην εργατική τάξη, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για τη μεγάλη       Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα!

Τα παχιά λόγια, δεν κρύβουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που είναι εδώ και περιορίζουν το εισόδημα μας καθημερινά,  που πετσοκόβουν τις συντάξεις. Παίρνουμε θέση στην πάλη για την ανατροπή τους, ενάντια στις νέες συμφωνίες που έρχονται, για να μην είμαστε εμείς και τα παιδιά μας, για άλλη μια φορά οι χαμένοι.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την, δήθεν, περήφανη διαπραγμάτευσή, βάζει ενέχυρο την δουλειά και την ζωή μας. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
·         Υπόσχεται την πληρωμή του κρατικού χρέους προς τα μονοπώλια και τους διεθνείς οργανισμούς τους. Αναγνωρίζει τη διαρκή αξιολόγηση και επιτήρηση της ΕΕ, που τόσα δεινά μας φόρτωσε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Επιδιώκει, δήθεν, έντιμη συμφωνία με τους «θεσμούς». Δηλαδή νέα μνημόνια και αιματοβαμμένα πλεονάσματα. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι, αυτές οι πολιτικές είναι που μας οδήγησαν σε απόγνωση, και 230.000 αυτοαπασχολούμενους στο λουκέτο και τη ανεργία.
  • Οι περιβόητες λίστες που διαπραγματεύεται στο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, είναι ένας νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων κόστους 8 δις ευρώ στις πλάτες μας, επιπλέον από τα προηγούμενα που ρύθμισε σε 100 δόσεις, για να μην πάνε χαμένα.
·         Την ίδια ώρα που καταληστεύει το λαό, υπόσχεται «ανάπτυξη» στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που δεν χωρά τους αυτοαπασχολούμενους. Γι αυτό αντλεί ιδέες από την εργαλειοθήκη του  ΟΑΣΑ, συνεχίζει την «απελευθέρωση» της αγοράς από τις μικροεπιχειρήσεις, σχεδιάζει νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, παχυλά πακέτα κρατικής στήριξης.
Εκεί οδηγούν οι αυταπάτες περί «εξανθρωπισμού»  της ΕΕ και οι θεωρίες περί υγιούς επιχειρηματικότητας. Η κυβέρνηση πιάνει στασίδι με αυτούς που έχουν αναγορεύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργατοϋπαλλήλους σε μόνιμο υποζύγιο, που πληρώνουν κάθε φορά το μάρμαρο. Είναι στην απέναντι πλευρά. 

Η πείρα επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει.
Είναι πάντα η ΕΕ των μνημονίων και της μονοπώλησης.
Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, εκτοπισμό από την αγορά και χρεωκοπία για τους αυτοαπασχολούμενους.
Όμως  η στρατηγική αυτής της σφηκοφωλιάς είναι το όραμα και της νέας κυβέρνησης, που πίνει νερό στο όνομα της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο μόνο που διαφωνεί με τις προηγούμενες, είναι η μοιρασιά του κλεμμένου ιδρώτα του λαού ανάμεσα στις συμμορίες των λύκων, ντόπιων και ξένων, μονοπωλιακών ομίλων  που έχουμε απέναντί μας.
Γι αυτό να μη μας μπερδεύουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί πατριωτικού καθήκοντος. Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης είναι η κερδοφορία των μονοπωλίων, είναι το προπέτασμα καπνού για  να κρυφτεί ο νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης!

Όσες φορές τους εμπιστευτήκαμε το πληρώσαμε ακριβά!
Βγάζουμε συμπεράσματα, παίρνουμε θέση στον δίκαιο αγώνα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,
Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας!
Τα διδάγματά της, λίπασμα στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται.
Με την μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντηση μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες.
Η ΠΑΣΕΒΕ, το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, έχουμε κάνει την επιλογή μας:
Ø  Οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ.
Ø Δυναμώνουμε την κοινή δράση με το ταξικό κίνημα και την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
Ø  Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.
Ø Παλεύουμε για την επιβίωση, για αξιοπρεπή δουλειά και εισόδημα.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, τον δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΠΑΛΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ.

ΠΑΣΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

ΚΆΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΕΝΆΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΠΆΓΗ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ





ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ καταγγέλλει την προκλητική ενέργεια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, να δεσμεύσει τα αποθεματικά των Δημοσίων οργανισμών και των ασφαλιστικών Ταμείων.
Καταδικάζει την απαράδεκτη πράξη Νομοθετικού περιεχομένου και ζητά την άμεση απόσυρσή της.

Η συγκυβέρνηση επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό της, κατήφορο αποδεικνύοντας ότι μπροστά στην πληρωμή των δανειστών δεν λογαριάζει συντάξεις, περίθαλψη, ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες που έχουν απομείνει προς τα λαϊκά στρώματα.
Το απαράδεκτο αυτό μέτρο θα επιδεινώσει την ήδη άθλια κατάσταση  των ασφαλιστικών Ταμείων που λόγω της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης είναι στο χείλος της καταστροφής.

Η αποστράγγιση του ΟΑΕΕ από κάθε Ταμειακό διαθέσιμο, φέρνει το Ταμείο σε οριακό κυριολεκτικά σημείο, με κίνδυνο ακόμα και να μην πληρώσει συντάξεις.
Αντίστοιχα, θα οξύνει τα ήδη εκρηκτικά προβλήματα σε όλους τους Δημόσιους οργανισμούς, μετακυλώντας τα βάρη στα λαϊκά στρώματα που ήδη πληρώνουν τον «κούκο-αηδόνι», για τις στοιχειώδεις παροχές που έχουν απομείνει.

Η απαράδεκτη αυτή κίνηση, πρέπει να μας βρει όλους απέναντι.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.
Το μεγάλο κεφάλαιο να πληρώσει τα χρέη που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις του, για να στηρίξουν την κερδοφορία του.
.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·        Κατάργηση της πράξης Νομοθετικού περιεχομένου, που δεσμεύει τα αποθεματικά των Δημόσιων οργανισμών.
·        Κάτω τα χέρια, από τα Ταμειακά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων.
·        Να επιστραφούν ΤΩΡΑ τα κλεμμένα.
·        Άμεση χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του.


Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Π.Α.Σ.ΕΒΕ

Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, αποφάσισε το ΔΣ του ΟΑΕΕ



Τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΕ στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να πληρωθούν από τη συγκυβέρνηση τα κρατικά χρέη προς τους δανειστές αποφάσισε σήμερα η πλειοψηφία του ΔΣ του Οργανισμού.
Το θέμα εισήχθη σήμερα για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ, με πρωτοβουλία του νέου διοικητή Τάσου Πετρόπουλου.
Σε ό,τι αφορά τα ταμειακά διαθέσιμα που θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, πρόκειται για 90 εκατομμύρια ευρώ που θα προέρχονται από τις διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ που το πρώτο δίμηνο του 2015 φτάνουν κοντά στα 278,4 εκατ. ευρώ, με βάση τον προϋπολογισμό του 2015. Την ίδια στιγμή ο ΟΑΕΕ δυσκολεύεται να καταβάλει τις συντάξεις σε 366.619 συνταξιούχους για τις οποίες χρειάζεται μηνιαίο κονδύλι 273,3 εκατ. ευρώ.
Η πλειοψηφία του οργανισμού αξιοποίησε το κλίμα κινδυνολογίας που καλλιεργείται τις τελευταίες μέρες, θεωρώντας μάλιστα υποχρέωση να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ενέργεια.
Κατά της μεταφοράς τάχθηκε ευθύς εξαρχής ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Παντελής Τάτσης, ο οποίος τόνισε ότι όσες φορές μπερδεύτηκε ο τζόγος με τα ταμεία, τα ταμεία βγήκαν ζημιωμένα τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία εμπιστοσύνη ότι αυτά τα ποσά θα αποκατασταθούν.

Βάζει στο μάτι μέχρι και τις εισπράξεις από τις εισφορές στον ΟΑΕΕ!

Συνεδριάζει σήμερα το ΔΣ του Ταμείου για να αποφασίσει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ, προκειμένου να πληρωθούν οι δανειστές
Από παλιότερη κινητοποίηση συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση συνταξιούχων του ΟΑΕΕ
Την ίδια ώρα, που ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έχει προϋπολογίσει έλλειμμα 542,3 εκ. ευρώ για το 2015, ενώ δυσκολεύεται να καταβάλει ακόμα και τις συντάξεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βάζει στο μάτι μέχρι και τις διμηνιαίες εισπράξεις του Οργανισμού, ζητώντας να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδας, προκειμένου να πληρωθούν τα κρατικά χρέη προς τους δανειστές.
Το θέμα εισάγεται σήμερα για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΕ με πρωτοβουλία του νέου Διοικητή Τάσου Πετρόπουλου. Το ίδιο είχε γίνει και επί της προηγούμενης διοίκησης, αλλά η συζήτηση τότε αναβλήθηκε. Κατά της μεταφοράς τάχτηκε ευθύς εξαρχής ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων Παντελής Τάτσης.
Οι διμηνιαίες εισπράξεις του ΟΑΕΕ προέρχονται κυρίως απ' τις εισφορές των ασφαλισμένων και φτάνουν κοντά στα 278,4 εκ. ευρώ με βάση τον προϋπολογισμό του 2015. Απ' αυτά «περισσεύουν» 90 εκ. ευρώ στο τέλος κάθε διμήνου που θέλει να μεταφέρει η συγκυβέρνηση στην τράπεζα της Ελλάδας. Ο Οργανισμός χρωστά και 313,4 εκ. ευρώ για εισφορές Υγείας στον ΕΟΠΥΥ από προηγούμενα χρόνια. Για το 2015 έχουν προϋπολογιστεί για τον ΕΟΠΥΥ 420 εκ. ευρώ απ' τις εισφορές των ασφαλισμένων και 131,15 εκ. ευρώ των συνταξιούχων.
Η κρατική επιχορήγηση του ΟΑΕΕ για το 2015 προϋπολογίστηκε σε 1,483 δισ. ευρώ - που είναι μικρότερη και από εκείνη του 2010 (1,513 δισ. ευρώ). Ετσι ο ΟΑΕΕ δυσκολεύεται να καταβάλει τις συντάξεις σε 366.619 συνταξιούχους για τις οποίες χρειάζεται μηνιαίο κονδύλι 273,3 εκ. ευρώ.
«Δεν διαφαίνεται σωτηρία...»
Μάλιστα, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πάει να στραγγίξει τον ΟΑΕΕ και από τα τελευταία ταμειακά διαθέσιμα, ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς προαναγγέλλει ωμά την κατάρρευση του ΟΑΕΕ! Στην εκδήλωση (17.3.2015) εγκατάστασης του νέου Διοικητικού Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο Γ. Ρωμανιάς κλήθηκε να τοποθετηθεί στο αίτημα των γιατρών να μην ενταχθεί το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολούμενων (ΕΤΑΑ) - όπου υπάγεται και το Ταμείο των γιατρών (ΤΣΑΥ) - στον ΟΑΕΕ.
Παίρνοντας το λόγο ο Γ. Ρωμανιάς και αναφερόμενος στο συγκεκριμένο αίτημα των γιατρών, αφού τάχτηκε υπέρ των «ενοποιήσεων Ταμείων υπό όρους», τάχτηκε κατά των ενοποιήσεων όπως έγιναν το 2012 στα επικουρικά ταμεία. «Αυτή, είπεδεν είναι ενοποίηση. Είναι γκρέμισμα ακόμα και εκείνων των Ταμείων που είχαν αποθεματικά. Δεν νοείται να πάρουμε το ΕΤΑΑ - όπου υπάγεται και το ΤΣΑΥ - και να το ενσωματώσουμε στον ΟΑΕΕ, όπου υπάρχουν τεράστια ελλείμματα, και κυρίως όπου δεν διαφαίνεται σωτηρία ούτε του ΟΑΕΕ. Θα χρησιμοποιηθούν τα αποθεματικά σε αυτή την προοπτική του ΤΣΑΥ, του ΤΣΜΕΔΕ και του Ταμείου νομικών για να καλυφθούν τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ για δύο ή τρία χρόνια. Μετά δεν θα υπάρχει ούτε ΤΣΑΥ, ούτε θα υπάρχουν αποθεματικά σε κανένα ταμείο».
Μετά το τέλος της εκδήλωσης, οι δημοσιογράφοι ζήτησαν διευκρινίσεις για την αποστροφή της δήλωσής του«δεν διαφαίνεται σωτηρία ούτε του ΟΑΕΕ». Ο Γ. Ρωμανιάς απάντησε πως εννοούσε ότι «ακόμα και αν μπει το ΕΤΑΑ δεν διαφαίνεται σωτηρία του ΟΑΕΕ».
Χτες, για να διασκεδάσει τις ανησυχίες, το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι είναι «διασφαλισμένες μέχρι το τελευταίο ευρώ οι συντάξεις» και ότι «αν και εφόσον υπάρξει ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των Ταμείων, τότε η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα δώσει λύση, χωρίς να επιβαρυνθούν οι συνταξιούχοι και οι ασφαλισμένοι».
Ζήσε Μάη μου για ...σύνταξη
Στην ίδια εκδήλωση, ο Γ. Ρωμανιάς ρωτήθηκε αν θα ρυθμιστεί το θέμα των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που ενώ έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας δεν παίρνουν συντάξεις λόγω χρεών προς το Ταμείο. Σ' αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλοί ασφαλισμένοι, καθώς δεν μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, ενώ αδυνατούν να μπουν και στο καθεστώς των 100 δόσεων.
«Αυτό το θέμα θα ρυθμιστεί το Σεπτέμβριο», απάντησε ο Γ. Ρωμανιάς - σε αντίθεση με άτυπες υποσχέσεις ότι θα ρυθμιστεί άμεσα. Φαίνεται, δηλαδή, ότι και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αντιμετωπίζει το θέμα με υποσχέσεις και με αναβολή σε αναβολή. Το ίδιο έκανε και η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, όταν έθεσε το θέμα ο πρόεδρος της ΠΟΣ-ΟΑΕΕ στον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του (21.7.2014) με τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΟΣΕ ΙΚΑ - ΕΤΜ, ΠΟΣ Δημοσίου, ΠΟΣ ΟΑΕΕ, ΠΟΣ Εμπόρων ΟΑΕΕ, ΠΟΣ ΟΤΑ - ΕΛΤΑ - ΝΑΤ - ΟΣΕ.

Πλήθος αντιδράσεων στην κυβερνητική απόφαση για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων δήμων και οργανισμών



Την αντίθεσή τους στηναπόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να υφαρπάξει τα ταμειακά διαθέσιμαδημόσιων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό χρέος, καταγγέλλουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι αλλά και εμπλεκόμενοι φορείς.  
Έκτακτη συνέντευξη Τύπου έδωσε, σήμερα Τρίτη, για το θέμα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Σε δήλωσή του χθες στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας, ο Νίκος Σοφιανόςχαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της κυβέρνησης. Μετά από πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», διακόπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο καταδικάζει με ψήφισμά του την κυβερνητική απόφαση ενώ συνεδριάζει εκ νέου σήμερα για το θέμα. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος καταδίκασε την απόφαση. (Δείτε τη δήλωση στο 05.51'').
Ο Δήμος Πετρούπολης ξεκινά γύρο πρωτοβουλιών, με σκοπό να γνωστοποιήσει τις εξελίξεις στο λαό της πόλης και να τον καλέσει σε αγώνα και επαγρύπνηση, ενώ ήδη έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα καλεί τα σωματεία και το λαό, ο Δήμος Χαϊδαρίου(Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ). 
Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) καθώς και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Άμεση η αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI». (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Την καταδίκη τους εκφράζουν η «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου, η ΑΣΓΜΕ, ηΓραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ που διοργανώνει κινητοποίηση την Πέμπτη 23 Απρίλη, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, η Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αχαΐας,Σωματείο εργαζομένων καθαριότητας Δήμου ΠατρέωνΣωματείο οδηγών χειριστών Δήμου ΠατρέωνΣωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης.

Ούτε αναμονή, ούτε ανοχή στην πολιτική που τσακίζει τους μικρούς ΕΒΕ

Με διευρυμένη σύσκεψη συνεδρίασε την Κυριακή στην Αθήνα το Πανελλαδικό Συμβούλιο
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση. Στο βήμα ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση. Στο βήμα ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης
Σε ετοιμότητα, για να κλιμακώσουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες σε τοπικό, κλαδικό και πανελλαδικό επίπεδο βρίσκονται οι δυνάμεις τηςΠανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), μετά και τη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου που έγινε την Κυριακή. Η συνεδρίαση είχε διευρυμένη σύνθεση και σε αυτή συμμετείχαν τοπικές και κλαδικές Γραμματείες, πρόεδροι Σωματείων, Ομοσπονδιών, αυτοαπασχολούμενοι που συσπειρώνονται σε Επιτροπές Αγώνα. Τις εργασίες χαιρέτισαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ.
Τόσο στη συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συμβουλίου, όσο και στις συσκέψεις των Γραμματειών που προηγήθηκαν, συζητήθηκε η πείρα των αντιμονοπωλιακών δυνάμεων από την προσπάθεια οργάνωσης της πάλης των αυτοαπασχολούμενων. Στα μέτωπα που ιεραρχούνται, περιλαμβάνονται τα ζητήματα της φορολογίας, της Υγείας και οι πρωτοβουλίες για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, το επόμενο διάστημα, κάθε Γραμματεία θα αποφασίσει το πρόγραμμα δράσης και θα πάρει πρωτοβουλίες.
Στο επίκεντρο του προβληματισμού βρέθηκαν ακόμα η καλύτερη λειτουργία των σωματείων, το πλαίσιο πάλης, η πολύμορφη δράση και η παρέμβαση που πρέπει να αναπτύσσουν, η μαζικοποίησή τους με αυτοαπασχολούμενους που σήμερα είναι ανοργάνωτοι. Αλλά και η δημιουργία Επιτροπών Αγώνα, για να ξεπερνιούνται οι δυσκολίες που δημιουργεί ο αρνητικός συσχετισμός στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Με το πνεύμα αυτό, οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις των ΕΒΕ ήδη προετοιμάζουν την απεργία της 1ης Μάη. Το Πανελλαδικό Συμβούλιο κατέληξε σε ανακοίνωση, που θα τεθεί για συζήτηση σε όλα τα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ, καλώντας τους να διαδηλώσουν μαζί με τα ταξικά συνδικάτα των εργαζομένων.
Σε κοινό βηματισμό
Χαιρετισμό στις εργασίες του πανελλαδικού συμβουλίου, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, απηύθυνε η Γιώτα Ταβουλάρη. «Οι ανάγκες μας είναι πάνω απ' όλα και είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων», υπογράμμισε και τόνισε ότι χρειάζεται να δυναμώσει στο κίνημα των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης.
Στην προπαγάνδα της ΕΕ και των κομμάτων της για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα αναφέρθηκε στο χαιρετισμό της η Μαρία Φιλανταράκη, μέλος του προεδρείου της ΟΓΕ. Στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενες γυναίκες και ιδιαίτερα στην ανάγκη να διεκδικηθούν μέτρα και ρυθμίσεις για την υποστήριξη του δικαιώματός τους στη μητρότητα.
Στο κοινό πρόβλημα της εξοντωτικής φορολόγησης που αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και οι φτωχοί αγρότες, αναφέρθηκε ο Γιώργος Γκικόπουλος από την Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ. Κάλεσε σε κοινές πρωτοβουλίες στο μέτωπο της υπερφορολόγησης, αλλά και για τα προβλήματα των ανασφάλιστων αγροτών και ΕΒΕ, τόσο κεντρικά, όσο και μέσα από τη συνεργασία των τοπικών Γραμματειών ΠΑΣΥ και ΠΑΣΕΒΕ. «Η ελπίδα για την επιβίωσή μας βρίσκεται στην οργάνωση και τη δράση μας», τόνισε μεταξύ άλλων.
Την εκτίμηση πως όλα τα προβλήματα του λαού και της νεολαίας είναι σήμερα παρόντα, παρά την κυβερνητική αλλαγή, επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του ΜΑΣΓιάννης Κονταργύρης, με συγκεκριμένα παραδείγματα από το χώρο των φοιτητών - σπουδαστών. Σημείωσε πως οι δυνάμεις του ΜΑΣ κινητοποιούνται και δεν θα επιτρέψουν να στοιχηθεί η νεολαία πίσω από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, που δε φέρνουν τίποτα θετικό για τους νέους και τις νέες των λαϊκών οικογενειών.
Παρόντα όλα τα προβλήματα
Η νέα κυβέρνηση πολύ γρήγορα απέδειξε ότι όχι μόνο δεν σκίζει τα μνημόνια, αλλά αντίθετα βαδίζει και αυτή στον ίδιο δρόμο που βάδισαν και οι προηγούμενες, τόνισε στην εισήγηση ο Μπάμπης Μαυροθαλασσίτης,μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. «Τα μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, κάθε νόμος που μας έφερε ως εδώ, όχι μόνο δεν τελείωσε, αλλά ίσα ίσα ζει και βασιλεύει, σακατεύοντας και τις τελευταίες μας αντοχές», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στους μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, υπενθύμισε τα στοιχεία της πενταετίας: «Πάνω από 230.000 λουκέτα από το 2009 έως σήμερα. Σε αυτούς θα προστεθούν άλλα 8.500 όπως αποκάλυψε η πρόσφατη έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ στους επόμενους λίγους μήνες. Τα χρέη στον ΟΑΕΕ ανεβαίνουν, πάνω από τους μισούς χρωστάνε, και στις όποιες ρυθμίσεις έχουν νομοθετηθεί, πολύ λίγοι μπαίνουν και ελαχιστότατοι τις ακολουθούν, αφού το μηνιάτικο εισόδημά τους δεν τους εξασφαλίζει ούτε τα τρέχοντα».
«Η ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση και για την οποία διαπραγματεύεται και μάλιστα σκληρά δεν είναι για όλους και κυρίως δεν είναι για μας. (...) Εμείς ήμασταν και είμαστε "διαρθρωτικό πρόβλημα" για την ΕΕ και την πολιτική της», ανέφερε ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης και πρόσθεσε: «Μικρομεσαίες εννοούν τις επιχειρήσεις μέχρι 250 εργαζόμενους και 10 δισ. τζίρο. Ποιος από εμάς συγκεντρώνει τέτοια μεγέθη στην Ελλάδα; Οταν πάνω από τους μισούς είμαστε αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό και μόλις 3% έχει από 10 έως 50 εργαζόμενους».
Αναφερόμενος στη στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών, σημείωσε τα καθημερινά «σούρτα - φέρτα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με τους υπουργούς», στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναπτυχθεί ένας νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός: «Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα σε ένα μήνα άλλαξε όλη η αντιπροσωπεία της κυβερνητικής παράταξης στη ΓΣΕΒΕΕ γιατί κάλυψαν θέσεις στον κρατικό μηχανισμό και στους οργανισμούς. Τώρα άρχισαν να καλούν σωματεία και ομοσπονδίες "για να τους πουν τα προβλήματά τους" και να τα λύσουν. Δεν τα γνώριζαν ως τώρα; Τώρα περιμένουν να τα μάθουν;
Αλλού όμως στοχεύουν. Στο να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας, στο να προσεταιρισθούν σωματεία και ομοσπονδίες. Να θεωρούν δεδομένη την πολιτική που τους έφερε ως εδώ, να μην παλεύουν για την ανατροπή της. Να αποδεχθούν πως ό,τι χάθηκε χάθηκε, να μην ανέβει η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών τους, που φυσικά σημαίνει κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων».
Θετική πείρα από τη δράση
Ο Μπ. Μαυροθαλασσίτης συνόψισε επίσης ορισμένα από τα θετικά βήματα που έγιναν στις αρχαιρεσίες του τελευταίου διαστήματος: «Στο Σύλλογο της Α' Αθήνας στις πρόσφατες εκλογές σχεδόν διπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας. Στο Ηράκλειο της Κρήτης παρεμβήκαμε με καλά αποτελέσματα στον εμπορικό σύλλογο. Στα Ταξί στην Ομοσπονδία αναδειχτήκαμε δεύτερη δύναμη. Ταυτόχρονα, ιδρύθηκε νέα Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στις λαϊκές αγορές. Στους συνταξιούχους είχαμε μεγάλη αύξηση συμμετοχής και των δυνάμεών μας, αλλά κυρίως μια ανάπτυξη της αγωνιστικής δράσης σε πανελλαδικό επίπεδο που ανοίγει νέους δρόμους για το κίνημα».
«Η πείρα λέει όπου είχαμε θετικά αποτελέσματα ότι κρίσιμος παράγοντας αποδείχθηκε η πιο αποφασιστική δράση για τα οξυμένα προβλήματα των συναδέλφων. Η βελτίωση της λειτουργίας σωματείων και επιτροπών σε αυτή την κατεύθυνση. Η πιο αποφασιστική αντιπαράθεση με τις αυταπάτες και τις συγχύσεις που δημιουργούν η κυβέρνηση και οι άλλες δυνάμεις που δρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα. Η πιο μαζική προβολή των θέσεών μας σε περισσότερους συναδέλφους, με υπομονή και επιμονή, προσπαθώντας να βγάζουν συμπεράσματα από την προσωπική τους πείρα», είπε σε άλλο σημείο.
Αναφορά έγινε επίσης στη σημασία που έχει η συγκρότηση νέων Επιτροπών Αγώνα και η βελτίωση της δράσης όσων ήδη λειτουργούν: «Οι προσπάθειες για δημιουργία Επιτροπών Αγώνα βγάζουν παρά τις δυσκολίες και θετική πείρα. Αναδεικνύουν την ανάγκη, ακόμα και αν οι δυνάμεις μας είναι περιορισμένες, αυτές να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να επιδιώκουν να ενημερώνουν συστηματικά τους συναδέλφους, να παίρνουν πρωτοβουλίες οργάνωσης της πάλης στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Ετσι μπορούν να καταξιωθούν στα μάτια των συναδέλφων οι ΠΑΣΕΒίτες ως αγωνιστές ακούραστοι, αλλά και να τραβηχτούν νέες δυνάμεις στην πάλη, να διευρυνθούν οι πυρήνες που έχουμε σε κάθε κλάδο και πόλη».
Να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία
Ιδιαίτερα τονίστηκε, τέλος, η ανάγκη ενδυνάμωσης της Λαϊκής Συμμαχίας: «Δύναμή μας είναι η συναδέλφωση με τους εργάτες και τους υπάλληλους, τους αγρότες, τις γυναίκες μας και τα παιδιά μας που σπουδάζουν και μορφώνονται. Δύναμή μας είναι η κοινή δράση, ο συντονισμός με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ. Πρέπει να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες και καλύτερες κοινές δράσεις γύρω από προβλήματα λαϊκής αλληλεγγύης. Κοινούς στόχους για θέματα όπως η φορολογία και τα χρέη, τα προβλήματα Υγείας, Παιδείας, Ασφαλιστικού κ.λπ. που ταλανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια.
Μπορούμε να ενισχύσουμε την πάλη αυτοαπασχολούμενων και εργατοϋπαλλήλων, φοιτητών σε ομοειδείς κλάδους και επαγγέλματα για τα παραπάνω προβλήματα, αλλά και για άλλα θέματα που προκύπτουν. Τέτοιο παράδειγμα είναι οι πρόσφατες κινητοποιήσεις για την κυριακάτικη αργία στο Εμπόριο, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Κατασκευών, των Μεταφορών, τον Επισιτισμό κ.λπ. Αντίστοιχα σε κάθε πόλη ή συνοικία να ανέβει η κοινή δράση».

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς
Κάλεσμα στις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ σε αυτοαπασχολούμενους, επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικρούς εμπόρους, αυτοκινητιστές και συνταξιούχους ΕΒΕ. Στην Αθήνα, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ έχουν αποφασίσει προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Κάνιγγος, προκειμένου να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Σύνταγμα. Να μη δείξουν καμιά αναμονή και εμπιστοσύνη στη νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους η ΠΑΣΕΒΕ: «Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, στον δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει. `Η τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Πάλη τώρα να δυναμώσει η ΠΑΣΕΒΕ, για μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία», σημειώνεται στο κάλεσμα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 2015


1η ΜΑΗ 2015
ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ
·         ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
·         ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες, βιοτέχνες, μικροί έμποροι, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι

è Δεν βολευόμαστε στη αναδουλειά, την ανασφάλεια και τα λουκέτα.
è Δεν συμβιβαζόμαστε με τις συντάξεις πείνας!
è Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στα άδικα βάρη που μας φόρτωσαν.
è Διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει!
è Παίρνουμε τη θέση μας δίπλα στην εργατική τάξη, μαζί με όλους τους ανθρώπους του μόχθου, για τη μεγάλη       Λαϊκή Συμμαχία που είναι αναγκαία σήμερα!

Τα παχιά λόγια, δεν κρύβουν τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που είναι εδώ και περιορίζουν το εισόδημα μας καθημερινά,  που πετσοκόβουν τις συντάξεις. Παίρνουμε θέση στην πάλη για την ανατροπή τους, ενάντια στις νέες συμφωνίες που έρχονται, για να μην είμαστε εμείς και τα παιδιά μας, για άλλη μια φορά οι χαμένοι.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την, δήθεν, περήφανη διαπραγμάτευσή, βάζει ενέχυρο την δουλειά και την ζωή μας. Συνεχίζει στον ίδιο δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
·         Υπόσχεται την πληρωμή του κρατικού χρέους προς τα μονοπώλια και τους διεθνείς οργανισμούς τους. Αναγνωρίζει τη διαρκή αξιολόγηση και επιτήρηση της ΕΕ, που τόσα δεινά μας φόρτωσε τα προηγούμενα χρόνια.
  • Επιδιώκει, δήθεν, έντιμη συμφωνία με τους «θεσμούς». Δηλαδή νέα μνημόνια και αιματοβαμμένα πλεονάσματα. Εμείς όμως γνωρίζουμε ότι, αυτές οι πολιτικές είναι που μας οδήγησαν σε απόγνωση, και 230.000 αυτοαπασχολούμενους στο λουκέτο και τη ανεργία.
  • Οι περιβόητες λίστες που διαπραγματεύεται στο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, είναι ένας νέος γύρος αντιλαϊκών μέτρων κόστους 8 δις ευρώ στις πλάτες μας, επιπλέον από τα προηγούμενα που ρύθμισε σε 100 δόσεις, για να μην πάνε χαμένα.
·         Την ίδια ώρα που καταληστεύει το λαό, υπόσχεται «ανάπτυξη» στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, που δεν χωρά τους αυτοαπασχολούμενους. Γι αυτό αντλεί ιδέες από την εργαλειοθήκη του  ΟΑΣΑ, συνεχίζει την «απελευθέρωση» της αγοράς από τις μικροεπιχειρήσεις, σχεδιάζει νέα προνόμια για τις μεγάλες επιχειρήσεις, παχυλά πακέτα κρατικής στήριξης.
Εκεί οδηγούν οι αυταπάτες περί «εξανθρωπισμού»  της ΕΕ και οι θεωρίες περί υγιούς επιχειρηματικότητας. Η κυβέρνηση πιάνει στασίδι με αυτούς που έχουν αναγορεύσει τους αυτοαπασχολούμενους και τους εργατοϋπαλλήλους σε μόνιμο υποζύγιο, που πληρώνουν κάθε φορά το μάρμαρο. Είναι στην απέναντι πλευρά.


Η πείρα επιβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει.
Είναι πάντα η ΕΕ των μνημονίων και της μονοπώλησης.
Αυτό σημαίνει ανταγωνιστικότητα. Θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, εξαθλίωση για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, εκτοπισμό από την αγορά και χρεωκοπία για τους αυτοαπασχολούμενους.
Όμως  η στρατηγική αυτής της σφηκοφωλιάς είναι το όραμα και της νέας κυβέρνησης, που πίνει νερό στο όνομα της υγιούς επιχειρηματικότητας. Στο μόνο που διαφωνεί με τις προηγούμενες, είναι η μοιρασιά του κλεμμένου ιδρώτα του λαού ανάμεσα στις συμμορίες των λύκων, ντόπιων και ξένων, μονοπωλιακών ομίλων  που έχουμε απέναντί μας.
Γι αυτό να μη μας μπερδεύουν «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» περί πατριωτικού καθήκοντος. Ο πατριωτισμός της κυβέρνησης είναι η κερδοφορία των μονοπωλίων, είναι το προπέτασμα καπνού για  να κρυφτεί ο νέος γύρος αντιλαϊκής επίθεσης!

Όσες φορές τους εμπιστευτήκαμε το πληρώσαμε ακριβά!
Βγάζουμε συμπεράσματα, παίρνουμε θέση στον δίκαιο αγώνα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες,
Η ηρωική Πρωτομαγιά της εργατικής τάξης είναι και δική μας!
Τα διδάγματά της, λίπασμα στις σκληρές αναμετρήσεις που έρχονται.
Με την μαζική μας συμμετοχή, σηματοδοτούμε την απάντηση μας απέναντι στη σφαγή που ετοιμάζουν με τις νέες συμφωνίες.
Η ΠΑΣΕΒΕ, το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων, έχουμε κάνει την επιλογή μας:
Ø  Οικοδομούμε τη λαϊκή συμμαχία με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ.
Ø Δυναμώνουμε την κοινή δράση με το ταξικό κίνημα και την εργατική τάξη, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους. Τις γυναίκες και τα παιδιά μας.
Ø  Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν.
Ø Παλεύουμε για την επιβίωση, για αξιοπρεπή δουλειά και εισόδημα.

Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, τον δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

ΠΑΛΗ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΠΑΣΕΒΕ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ