Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Η απάντηση αυτοαπασχολούμενων - ΕΒΕ στη «δίκαιη ανάπτυξη» της κυβέρνησης




Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ




Η Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ καλεί τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμπορους, τα σωματεία τους, να δώσουν δυναμική  απάντηση στα σχέδια εξόντωσης μας, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων της 21 Σεπτέμβρη, στις 6 μμ στην πλατεία Κορνάρου, ημέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στην «αναπτυξιακή» φιέστα της κυβέρνησης, στο Ηράκλειο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, υλοποιεί κατά γράμμα τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις των ΕΕ και ΔΝΤ, σαρώνοντας με σειρά αντιλαϊκών νόμων τα δικαιώματά μας, κάνοντας κόλαση τη ζωή των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων.
Με περίσσιο θράσος, μας μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη», ότι θα συνεχίζει, δηλαδή, η τεράστια κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ότι θα βελτιωθεί και η δική μας ζωή. Είναι ψεύτες. Η ίδια η πραγματικότητα μας το αποδεικνύει αυτό. Όσο τα μονοπώλια θησαυρίζουν, εμείς εξοντωνόμαστε. Χρειάζεται να μπει τέρμα στην αναμονή και την «ανοχή», στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται για το λαό. Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια, με τεράστια χρέη σε τράπεζες, προμηθευτές και κράτος. Με ατελείωτα ωράρια εργασίας και συνεχές άγχος.
Η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου δεν είναι δικό μας σύνθημα. Την πληρώνουμε με θυσίες δίχως τέλος. Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις, συγκεκριμένα το 38,1%, θεωρεί πιθανό να κλείσει το επόμενο διάστημα, καθώς οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μεταποιητικές, παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους περίπου 12.500 με 13.000 μικρές επιχειρήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν 21.000 θέσεις εργασίας.
Κυβέρνηση - ΣΕΒ - ΕΕ - ΔΝΤ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας! Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας! Κανένας συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή!
Καταγγέλλουμε τη σιωπή των πλειοψηφιών σε ΟΕΒΕΝΗ, Εμπορικό Σύλλογο και ΕΒΕΗ, οι οποίες δήθεν κόπτονται για την ανάπτυξη υπέρ των χιλιάδων μικροεπαγγελματιών, όταν, στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων, βάζοντας πλάτες στην φιλομονοπωλιακή πολιτική που μας ξεκληρίζει. Ας σκεφτούν καλά τους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και επαγγελματίες στα όρια του λουκέτου που φέρνει η «δίκαιη ανάπτυξη», πριν τολμήσουν να κάτσουν στα στρογγυλά τραπέζια στη φιέστα της κυβέρνησης!
Υπάρχει λύση και βρίσκεται στους οργανωμένους αγώνες του λαού μας, στη συμμαχία των αυτοαπασχολουμένων με τους εργαζόμενους. Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση. Η ανοχή και η σιωπή δεν ωφέλησαν.
Ολοι στην συγκέντρωση που οργανώνουν τα εργατικά σωματεία, την Πέμπτη 21/9, 6μμ στην πλατεία Κορνάρου, καλούμε τα σωματεία των ΕΒΕ να συμμετέχουν.
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·      Επαναφορά του αφορολόγητου. Κατάργηση της φορολογίας 22% για τις ατομικές επιχειρήσεις και 29% προσωπικές εταιρείες. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
·      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των φόρων στην πρώτη κατοικία.
·      Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ, στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης και του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
·      Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000 €, και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
·      Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
·      Ανανέωση όλων των βιβλιάριων υγείας ανεξάρτητα χρεών. Δημόσια και δωρεάν υγεία και πρόνοια σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας – πρόνοιας. Κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Κατάργηση της εισφοράς για την υγεία.
·      Καμία παραπέρα μείωση των συντάξεων. Αναπλήρωση των απωλειών και επαρκής κρατική χρηματοδότηση ικανή να εξασφαλίσει συντάξεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες. Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύτηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
·      Συνταξιοδότηση όλων των αυτοαπασχολούμενων σε συντάξιμη ηλικία, με βάση τις εισφορές που ήδη έχουν καταβάλει και οριστική διαγραφή των χρεών τους. Άμεση επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης με προοπτική την παραπέρα μείωση τους.
·      Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή όλων των κατασχέσεων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση.
·      Κατάργηση των νόμων για την «απελευθέρωση των επαγγελμάτων».
·      Στήριξη και διεύρυνση της δωρεάν δημόσιας εκπαίδευσης (δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια).
·      Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, κατάργηση όλων των νόμων που παρατείνουν το ωράριο των καταστημάτων υπέρ των πολυεθνικών και των μονοπωλίων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 6 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΝΑΡΟΥ