Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΨΗΦΟΔΕΤΛΙΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ







 ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ                                                              ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΣ


Β.  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
1
Βασιλάκης Δημήτριος του Εμμανουήλ
Έμπορος Επίπλων και ειδών κιγκαλερίας
2
Βριθιάς Εμμανουήλ του Δημητρίου
Έμπορος  ανακυκλωμένων μελανιών
3
Γαρεφαλάκης Νικόλαος του Γεωργίου
Ηλεκτρικά είδη
4
Καϊσαρλή Ζωή του Δημητρίου
Έμπορος ξηρών καρπών- ποτών
5
Καραβιώτης Δημήτριος του Μιχαήλ
Έμπορος γεωργικών ειδών
6
Καραντεμοίρης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
7
Καρύδης Γεώργιος του Ιωάννη
Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων
8
Κυπραίος Στέφανος του Χαραλάμπου
Έμπορος κατεψυγμένων τροφίμων
9
Μαυροειδής Πολύβιος του Γρηγορίου
Ασφαλιστής
10
Μπεκρή Φιλία του Κων/νου
Έμπορος επίπλων
11
Σταγάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Είδη αρτοποιίας
12
Τριγωνάκης Βασίλειος του Ιωάννη
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
13
Τσαγκαράκης Μιχαήλ του Γεωργίου
Έμπορος Επίπλων
14
Χαλκιαδάκης Μιλτιάδης του Κων/νου
Έμπορος οπωρολαχανικών
15
Χατζηγεωργίου Εμμανουήλ του Μιχαήλ
Έμπορος αξεσουάρ αυτοκινήτων
16
Χιώτης Αναστάσιος του Ανδρέα
Γενικό εμπόριο
Αντιπρόσωποι για την ΟΕΣΚ

1
Βριθιάς Μανόλης του Δημητρίου
Έμπορος  ανακυκλωμένων μελανιών
2
Γαρεφαλάκης Νικόλαος του Γεωργίου
Ηλεκτρολόγος
3
Καϊσαρλή Ζωή του Δημητρίου
Έμπορος ξηρών καρπών- ποτών
4
Καραβιώτης Δημήτριος του Μιχαήλ
Έμπορος γεωργικών ειδών
5
Καραντεμοίρης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
6
Καρύδης Γεώργιος του Ιωάννη
Έμπορος ετοίμων ενδυμάτων
7
Μαυροειδής Πολύβιος του Γρηγορίου
Ασφαλιστής
8
Μπεκρή Φιλία του Κων/νου
Έμπορος επίπλων
9
Σταγάκης Εμμανουήλ του Γεωργίου
Είδη Αρτοποιίας
10
Τριγωνάκης Βασίλειος του Ιωάννη
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
11
Χαλκιαδάκης Μιλτιάδης του Κων/νου
Έμπορος οπωρολαχανικών
12
Χατζηγεωργίου Εμμανουήλ του Μιχαήλ
Έμπορος αξεσουάρ αυτοκινήτων

ΠΑΣΕΒΕ: Μαζικός αγώνας ενάντια στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς






Κάλεσμα στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων να είναι σε αγωνιστική επιφυλακή και να οργανώσει την αντίδραση τους στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς απευθύνει η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των Επαγγελματοβιοτεχνών.
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνει:
«Οι αγωνιστικές - αντιμονοπωλιακές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, έδωσαν το αγωνιστικό "παρών" στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στο υπουργείο εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Μαζί με τις δυνάμεις του ταξικού κινήματος των εργαζόμενων, το ΠΑΜΕ και τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των Συνταξιούχων , εκφράσαμε την διαμαρτυρία μας προς την κυβέρνηση και την λεγόμενη επιτροπή σοφών που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα με στόχο την επεξεργασία των νέων αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων που ετοιμάζουν να φέρουν για ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα.
Με την παρουσία μας και την παρέμβασή μας δώσαμε το μήνυμα, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που ετοιμάζουν. Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο αποφασιστικά. Θα μας βρουν μπροστά τους σε κάθε προσπάθεια για την κατάργηση και την ανατροπή των μέτρων που τσακίζουν τα καταχτημένα δικαιώματά μας στην κοινωνική ασφάλιση.
Καλούμε το συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων σε αγωνιστική επιφυλακή και οργάνωση της αντίδρασης στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς. Η επίθεση που ετοιμάζουν , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο πρέπει να βρουν απέναντί τους τον ενιαίο μαζικό αγώνα εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων».

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ





Στις επερχόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικοί Συμβουλίου στον Εμπορικό Σύλλογο Ηράκλειου που θα γίνουν την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στηριζουν την Αγωνσιτικη Συνεργασία Έμπορων που συσπειρωνεται στην ΠΑΣΕΒΕ.


ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΣΙΤΙΚΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η "Αγωνιστική Συνεργασία" καλεί σε μαζική παρουσία των συνάδελφων στην Εκλογοαπολογιστικη Συνέλευση του ΕΣΗ την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου και ώρα 7 μμ στο Επιμελητήριο Ηράκλειου.




 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ
Διακήρυξη για τις εκλογές ανάδειξης νέου Διοικητικού Συμβούλιου του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου
για να γίνει ο Σύλλογος μας εργαλείο δουλειάς και αγωνιστικής δράσης στα χέρια μας.

Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, μικρέμπορε

 Την Τρίτη 6/10/2015 καλούμαστε να αναδείξουμε  νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου και αντιπροσώπους για την Ομοσπονδία. Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια δύσκολη περίοδο για όλους εμάς τους αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και χτυπά με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις μικρές επιχειρήσεις και μετά την πρόσφατη κυβερνητική αλλαγή. Το τρίτο μνημόνιο (το “Αριστερό”, που ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα που στηρίζουν τον μονόδρομο της ΕΕ) και τα προαπαιτούμενα που το συνοδεύουν, φέρνει μέτρα «λαιμητόμο» για εκατοντάδες χιλιάδες συναδέλφους.
Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, του φόρου επιτηδεύματος, «αλληλεγγύης», το 29% από το πρώτο ευρώ που τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ διατηρούνται και το 2016 «και βλέπουμε», όπως έλεγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Σε αυτά προστίθεται και η προκαταβολή 100% του φόρου που θα «σφραγίσει» την «φορολογική χαριστική βολή» σε βάρος μας.
Μεγαλώνουν οι δυσκολίες πρόσβασης στην ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη για χιλιάδες συναδέλφους. Τα εκρηκτικά προβλήματα του ΟΑΕΕ που διογκώθηκαν από την υποχρηματοδότηση και την καταλήστευση των αποθεματικών του, φέρνουν το ταμείο αντιμέτωπο με την χρεοκοπία. Είναι φανερή πλέον η πρόθεση της διάλυσης των ταμείων και από τη σημερινή κυβέρνηση που προωθεί ως το τέλος του χρόνου την ενοποίηση των ταμείων και την ισοπέδωση των συντάξεων προς τα κάτω, υλοποιώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της έναντι του τρίτου μνημονίου που φέρει τις υπογραφές των πέντε κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ.
Η κατάσταση δηλ. θα επιδεινώνεται παραπέρα με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στο 3ο
Μνημόνιο της “για πρώτη φορά Αριστερής κυβέρνησης”, που ενώ θα έσκιζε τα προηγούμενα, τελικά ήταν “σχήμα λόγου” …
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

 Οι δυσκολίες για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς εμπόρους βέβαια δεν είναι σημερινές. Η οικονομική κρίση δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία» αλλά συνέπεια της κρίσης του ίδιου του συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υπερυσώρευσης τεράστιων κεφαλαίων, κερδών δηλαδή των μεγάλων επιχειρήσεων που αναζητούν δρόμους επανατοποθέτησης τους για την αναπαραγωγή νέων κερδών. Οι πολιτικές των Κυβερνήσεων διαχρονικά έως και σήμερα, οι συνέπειες από την εφαρμογή της “μητέρας” όλων των μνημονίων, της συνθήκης του Μάαστριχτ, έφεραν σειρά αναδιαρθρώσεων και μέτρων σε βάρος του λαού και υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων με στόχο την θωράκιση των κερδών των τελευταίων. Τα μέτρα του 3ου Μνημόνιου έρχονται να προστεθούν στα αντιλαϊκά μέτρα του πρώτων δύο, να φορτώσουν στο λαό αντιλαϊκές πολιτικές βαρβαρότητας για ολόκληρες δεκαετίες. Η κατάσταση θα χειροτερέψει, τα προβλήματα θα επιδεινωθούν. Θέλουν να μας «χρεώσουν» τις συνέπειες της κρίσης που δεν δημιουργήσαμε εμείς, να διασφαλίσουν τη μελλοντική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα των μεγάλων επιχειρήσεων, των θυγατρικών των μονοπωλίων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.
 Στόχος τους η μεταφορά του τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στα πολυκαταστήματα και στις «αλυσίδες» ώστε να ολοκληρωθεί η βίαιη έξοδός μας από την αγορά.           
Η «διέξοδος» από την κρίση είναι για τις μεγάλες επιχειρήσεις που και μέσα στην εποχή των «μνημονίων» είχαν αύξηση κερδών, η «ανάπτυξη» που επικαλούνται ότι θα έρθει με την εφαρμογή των σκληρών   αντιλαϊκών πολιτικών ως συνέπεια της εφαρμογής των μνημονίων, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει επιστροφή στην «παλιά καλή εποχή».
Απέναντι στη βαρβαρότητα που διαμορφώνεται είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα!
 Μπροστά σε αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την αγωνιστική διεκδίκηση σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συντονισμό με όλους τους κλάδους των αυτοαπασχολούμενων, σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. για μια κοινωνική συμμαχία με αντοχή, που θα καταστεί αντίπαλο δέος για τους εμπνευστές κάθε είδους αντιλαϊκών πολιτικών, ικανή να τους σταματήσει και να αντεπιτεθεί.
Χρειαζόμαστε ένα άλλο, μαχητικό, αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα.
       
 Η σημερινή ηγεσία στο συνδικαλιστικό κίνημα, στην ΕΣΣΕ και ΓΣΕΒΕΕ, δεν μπορεί και δεν θέλει να βαδίσει στο δρόμο της διεκδίκησης. Έχει συμβιβαστεί με τα προβλήματα και τις πολιτικές που τα δημιούργησαν. Είναι εξαρτημένη από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις φιλομονοπωλιακές πολιτικές. Ενταγμένη στη λογική του «κοινωνικού διαλόγου» έχει πολλές φορές στο παρελθόν βάλει «πλάτες» για να περάσουν αντιλαϊκές πολιτικές σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών. Να θυμίσουμε το «ναι» των ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ στο πρόσφατο «δημοψήφισμα» που καλούσαν τα μέλη τους να στηρίξουν την πολιτική εξόντωσης του λαού, των μνημονίων. Το ίδιο ακριβώς έκανε και η πλειοψηφία του Συλλόγου μας, που ζητούσε «συμφωνία εδώ και τώρα» συμβάλλοντας ουσιαστικά στην έλευση του τρίτου μνημονίου.

 Οι εκλογές που έχουμε μπροστά μας είναι κρίσιμες. Θα κρίνουν τι διοίκηση θα έχουμε στο Σύλλογο την επόμενη δύσκολη 3/ετία. Με την ψήφο μας πρέπει να επιλέξουμε:

 Διοίκηση που δεν θα συγκρούεται και δεν θα αμφισβητεί την πολιτική του μεγάλου κεφαλαίου και των υπηρετών του, δηλαδή δεν θα παίρνει ξεκάθαρη θέση ενάντια σε ποιον πρέπει να παλέψουμε όπως ήταν μέχρι σήμερα;
 Ή
Διοίκηση που θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων, θα συγκρούεται και θα αμφισβητεί τις πολιτικές εκείνες, με όποιο «χρώμα», από όπου και αν προέρχονται, που μας αφανίζουν και μας οδηγούν στην εξαθλίωση;

 Η πλειοψηφία του προηγούμενου ΔΣ που εκφράζει τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, ο συνδυασμός «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»  με επικεφαλής τον κ. Κουμαντάκη, απέδειξε πως δεν θέλει σύλλογο αγωνιστικό όργανο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αυτοαπασχολουμένων και των μικρεμπόρων. Τα παραδείγματα πολλά. Από το «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που έγινε «ναι» στις 7 Κυριακές επειδή «έτσι το λέει ο νόμος» και ενώ υπήρχε απόφαση Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου (8/4/2013) ενάντια στο σχετικό νόμο, μέχρι τη δαιμονοποίηση κάθε προτεινόμενης αγωνιστικής διεκδίκησης για προβλήματα όπως ασφαλιστικό, φορολογικό.
 Φτάσανε στο σημείο πρόπερσι να πάρουν απόφαση να είναι ανοιχτά τα μαγαζιά την Πρωτομαγιά μια μέρα που χιλιάδες εργάτες θυσιάστηκαν για να έχουμε κάποια δικαιώματα που σήμερα παίρνονται όλα πίσω. Σύρθηκε πίσω από τις αποφάσεις της ΕΣΣΕΕ η όποια ως «κοινωνικός εταίρος» πολλές φορές έγινε «πλασιέ» αντιλαϊκών πολιτικών από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών. Και όταν κάτω από την πίεση της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” τάχτηκαν υπέρ των αγώνων ήταν οι πρώτοι που τους υπονόμευσαν.
 Καλλιέργησαν και καλλιεργούν την ηττοπάθεια ενσωματώνοντας τις διεκδικήσεις σε ανώδυνες για τις κυρίαρχες πολιτικές «λύσεις», απομονώνοντας με κάθε τρόπο τους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων μικρεμπόρων, από το συνεπές εργατικό ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Έχουν συμβάλει στον εκφυλισμό των λειτουργιών του Συλλόγου μας με τις υποβαθμισμένες συνεδριάσεις των ΔΣ, των Γενικών Συνελεύσεων, τις ωμές παραβιάσεις αποφάσεων των οργάνων του Συλλόγου τις οποίες και οι ίδιοι - οι της πλειοψηφίας - είχαν ψηφίσει.
 Σπέρνουν αυταπάτες ότι δεν μπορούν να υπάρξουν αποτελεσματικοί αγώνες, δεν υπάρχει όπως λένε ενδιαφέρον από τους συναδέλφους, δεν συμμετέχουν κλπ. Πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση (25/1/2015) μας μετέφεραν (με Δελτίο Τύπου της ΕΣΣΕΕ) τις θέσεις της ΕΣΣΕΕ και τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι η ομοιότητα τους έφτανε το 80 %. Ο καραμπινάτος κυβερνητικός συνδικαλισμός σε όλο του το μεγαλείο.
 Η εμμονή τους σε ζητήματα όπως δημιουργία mall στο Ηράκλειο, καλλωπισμός της πόλης, λαϊκές αγορές, τουριστική πόλη, εκπτωτική ημέρα κλπ, είναι ζητήματα μακριά από τα σοβαρότατα προβλήματα (επιβίωσης) που σήμερα αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Η αποδοχή από μέρους της πλειοψηφούσας παράταξης των πολιτικών που στηρίζει η ΕΣΣΕΕ (δηλ. ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα μέσα στην ΕΕ), δίνουν το πράσινο φως στη εισβολή των πολυκαταστημάτων όπως ZARA, H & M, JAMBO κλπ, στο χώρο του εμπορίου. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου κάλεσαν σε υπερψήφιση του «ναι», δηλαδή σε υπερψήφιση των πολιτικών που φέρνουν τα μνημόνια, που επιβάλει η ΕΕ σε βάρος του λαού και των  δικαιωμάτων του. Ενώ πρόσφατα αρνήθηκαν την πρόταση της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” να υπάρξει απόφαση καταδίκης από το Σύλλογο του νέου μνημονίου το οποίο θα φέρει ακόμη πιο σκληρά μέτρα και σε βάρος των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων. Κάνουν τους καλοθελητές για την υλοποίηση πολιτικών που μας εξοντώνουν.

 «κόπτονται» για ενιαίο ψηφοδέλτιο στο σύλλογο γιατί τους βολεύει. Τους βολεύει να μεταμορφώνονται σε «ακομμάτιστους», φορώντας τη μάσκα του «ανεξάρτητου και του αδέσμευτου», μέσα από ενιαία ψηφοδέλτια, που λειτουργούν τελικά σαν «κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να «εξωραΐζουν» τις πολιτικές που οδηγούν στην εξόντωση των μικρεμπόρων.
Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κρίσιμες επιλογές. Κάθε συμβιβασμός αποβαίνει σε βάρος μας. Η τελική φάση του θεάτρου της «διαπραγμάτευσης» και των ενδοτροϊκανών «διαφωνιών» παίχτηκε. Μπαίνουμε στη νέα φάση της λαϊκής σφαγής. Ο ελληνικός λαός τίθεται μπροστά σε ένα δίλημμα. Μόνο που αυτό το δίλημμα είναι πραγματικό:
«Ή θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας ή θα αντισταθούμε οργανωμένα, συλλογικά, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση»!

Το ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Συνεργασίας Έμπορων Ηρακλείου» (ΑΣΕΗ) συσπειρώνεται στην Π.Α.Σ.ΕΒΕ (την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση επαγγελματιών, βιοτεχνών,  Έμπορων), συσπείρωση σωματείων, ομοσπονδιών και χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικροεπαγγελματιών σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Τη συσπείρωση που μετέχει από κοινού με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕε στην λαϊκή συμμαχία. Το δυνάμωμα και η μαζικοποίηση της Π.Α.Σ.ΕΒΕ θα ανοίξει νέους δρόμους στην προοπτική της αγωνιστικής διεκδίκησης. Η Π.Α.Σ.ΕΒΕ δεν είναι παράταξη. Εκφράζει τα συμφέροντα των εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων που παλεύουν καθημερινά μαζί με τις οικογένειες τους για ένα μεροκάματο που γίνεται όλο και πιο δύσκολο, τους εμπόρους που η προσωπική τους εργασία είναι απαραίτητη για την επιβίωση τους.
Η “ΑΣεΗ” από την πρώτη στιγμή της παρουσίας της στο ΔΣ μετά τις εκλογές του 2012, έκανε ότι μπορούσε για να φέρει προς συζήτηση τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες μικρέμποροι.
Πρωτοστάτησε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, πίεσε ώστε ο Σύλλογος να μπει μπροστά στις διεκδικήσεις για λύσεις στα οξυμένα προβλήματα μας. κάθε προσπάθεια όμως της “ΑΣΕΗ” «σκόνταφτε» στην αδιαλλαξία της πλειοψηφίας, η ακόμη και όταν κάτω από την πίεση τη δική μας παίρνονταν κάποια απόφαση σε αγωνιστική κατεύθυνση, η πλειοψηφία την υπονόμευε με κάθε τρόπο, όπως στην πανελλαδική κινητοποίηση 1 Νοεμβρίου στην Αθήνα από 1000 και πλέον φορείς ενάντια στην  πολιτική της εξόντωσης του λαού από τα Μνημόνια όπου ενώ υπήρχε απόφαση συμμετοχής του Συλλόγου, ούτε ένα μέλος του ΔΣ από την πλειοψηφία δεν συμμετείχε.
οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ πρωτοστάτησαν σε δεκάδες κινητοποιήσεις έξω από τον ΟΑΕΕ για τα προβλήματα των ανασφάλιστων συναδέλφων, στο ΚΕΑΟ και την εφορία στους αγώνες για την κατάργηση των βάρβαρων αντιλαϊκών φορολογικών νόμων που πλήττουν βάναυσα και κάθε μικροέμπορο.
Πρόβαλαν με συνέπεια την ανάγκη κοινής δράσης με τους εμποροϋπάλληλους, όλους τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων.
Σήμερα ζητάμε την ψήφο σας, για να έχουμε ισχυρή παρουσία στο ΔΣ του Συλλόγου. Να γίνει ένα βήμα στην αντιμονοπωλιακή συσπείρωση και πάλη των συναδέλφων αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων. Ζητούμε την δική σας ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή στην ζωή του Συλλόγου. Μόνο με την μαζικοποίηση του μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό διεκδικητικό όπλο για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες της περιοχής, σε συνθήκες μάλιστα που η επίθεση εναντίον μας συνεχίζεται αμείωτη.

           Η “Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου”:

 Επιμένει να μιλά για τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και για αγωνιστικό προσανατολισμό στη λύση τους. Θα επιμείνουμε στην αγωνιστική  συσπείρωση των συναδέλφων απέναντι στην επίθεση των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεών τους. Για να συντονιστεί ο Σύλλογος μας με άλλες δυνάμεις που συσπειρώνονται αγωνιστικά στα πλαίσια της ΠΑΣΕΒΕ.
Τώρα και καθημερινά χρειάζεται η οργανωμένη πάλη των αυτοαπασχολούμενων, μαζί με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες - αυτών που τσακίζει η κυβέρνηση και η ΕΕ - για να γίνει όλος ο παραγόμενος πλούτος  ιδιοκτησία λαϊκή, να υπηρετεί την ευημερία του λαού και όχι των μονοπωλίων, των πολυεθνικών, των μεγάλων αλυσίδων.
Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε:
  ενιαίο υποχρεωτικό ωράριο για όλα τα καταστήματα και πολυκαταστήματα. 
  Να κατοχυρωθεί νομοθετικά η αργία της Κυριακής.
  επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάζονται να κλείσουν τα μαγαζιά τους.
  Κατάργηση του φόρου 29% από το πρώτο ευρώ και των νέων φορολογικών νόμων(ν.4174/13, ν.4172/13, ν.4223/13).
  Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του φόρου «αλληλεγγύης».
  Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
  να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ. Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα για όλους.
  Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο. Να επιστραφούν όσα εκλάπησαν με το «κούρεμα» και το «τζογάρισμα» των αποθεματικών του ΟΑΕΕ  στο χρηματιστήριο.
  Απαγόρευση κατασχέσεων, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες κ.α. Διαγραφή χρεών στις τράπεζες κατά 50% για όσους έχουν σταματήσει δραστηριότητα, 30% για όσους είναι ακόμη στο επάγγελμα.
  Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.  
Συνάδελφοι Τώρα Μπορούμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς!

Ψηφίζουμε «Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων»