Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

NΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Νέα 48ωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης - Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη οπότε και ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΕ της ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της. Έτσι η απεργία των ναυτεργατών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη.
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στις 5.30 το πρωί της Τρίτης, περιφρουρώντας την απεργία, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, καλώντας τους ναυτεργάτες σε μαζική συμμετοχή.
Νωρίτερα δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους. Καμία δέσμευση δεν δόθηκε από τον υπουργό Π. Κουρουμπλή κατά τη συνάντησή του με τα ναυτεργατικά σωματεία. 
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία της ΠΝΟ. Νωρίτερα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία είχαν προτείνει η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε, να ήταν ανοιχτή, να γινόταν μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων, προκειμένου να χτυπηθούν υπονομεύσεις και μηχανορραφίες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Για αυτό και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία μαζί με τα πληρώματα πήγαν στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ». Ωστόσο η υπόλοιπη διοίκηση της ΠΝΟ δεν εμφανίστηκε και για αυτό έγινε η πορεία.
Το πρωί της Δευτέρας οι ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Διονύση από όπου ξεκίνησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο.
Στη συγκέντρωση εκ μέρους των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝκαι ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, αναφέρθηκε στην επίθεση που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό. Κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις από πλευράς κυβέρνησης και εφοπλιστών για υπονόμευση του αγώνα προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τις εκδρομές των μαθητών.
Ο Σ. Τσιμπόγλου τόνισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, καθώς βασικό αίτημα των ναυτεργατών είναι η κατάργηση του νόμου-λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό. Κάλεσε σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τονίζοντας ότι μοναδικός δρόμος για τους ναυτεργάτες και το λαϊκό κίνημα είναι ο δρόμος τους αγώνα.
Την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εκφράζει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Τονίζει ότι «πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας των ναυτεργατών και να καταδικαστεί η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να στρέψουν ένα μέρος του λαού ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται».


Συνάδελφε αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματία, έμπορε
Ο νομοθετικός οργασμός της κυβέρνησης αυτήν την περίοδο επιβεβαιώνει ότι το κλείσιμο των διαπραγματεύσεων και της 2ης αξιολόγησης φέρνει νέα δεινά στους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη φτωχή αγροτιά.
Τα δύο πολυνομοσχέδια που κατατέθηκαν και ψηφίζονται fast track αυτές τις μέρες αποτελούν νέο μεγάλο δώρο στα μονοπωλιακά συμφέροντα,στις πολυεθνικες. Διευκολύνουν τη διείσδυσή τους στην αγορά, στο εμπόριο, στα πετρελαιοειδή, στην τυποποίηση αγροτικών προϊόντων, την πρόσβασή τους στις δημόσιες συμβάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ρυθμίσεις για το νέο θεσμικό πλαίσιο άσκησης της οικονομικής δραστηριότητας χαιρετίστηκαν με ενθουσιασμό από το Σύνδεσμο των Βιομηχάνων.Οι προϋποθέσεις που δημιουργούν για μεγαλύτερη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου θα επιδεινώσουν την επαγγελματική δραστηριότητα σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους. Χιλιάδες συνάδελφοι θα βρεθούν σε ακόμα πιο οξυμένες συνθήκες ανταγωνισμού μπροστά στην έτσι κι αλλιώς αντικειμενική υπεροπλία των μεγάλων εταιρειών.
Ταυτόχρονα ο ίδιος ο κρατικός προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί προς ψήφιση επιβεβαιώνει ποιος θα πληρώσει τελικά το μάρμαρο της ανάπτυξης. Κάτω από τους "πανηγυρικούς" στόχους για 2,7% ανάπτυξη το 2017, παρελαύνουν οι δεκάδες νόμοι και τροποποιήσεις που έχουν ψηφιστεί απ’ όλες τις κυβερνήσεις αυτά τα χρόνια και έχουν οδηγήσει στη γιγάντωση της φοροληστείας, στο τσάκισμα των κοινωνικών δαπανών. Την ίδια ώρα νέες απαλλαγές και χρηματοδοτήσεις προβλέπονται για το μεγάλο κεφάλαιο.
Η επιδίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο με δέσμευση για τη διευθέτηση του χρέους συνοδεύεται με νέα ψέματα για ενίσχυση δήθεν των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Στην πράξη, τα όποια πλεονάσματα εξασφαλιστούν, θα κατευθυνθούν και αυτά προς τις μεγάλες εταιρείες.Στους αυτοαπασχολούμενους θα μείνουν τα νέα μέτρα που θα συνοδεύουν τη συμφωνία, όπως τα μόνιμα δημοσιονομικά βάρη, η περικοπή των συντάξεων και των ασφαλιστικών δαπανών, το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται.
Αρκετά ματώσαμε! Δεν σταματάνε αν δεν τους σταματήσουμε. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τη φτωχή αγροτιά. Δίνουμε δυναμική - αγωνιστική απάντηση. Όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 ΠΜ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ, ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΗΣ

                                           ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου, Δεκέμβριος 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Κινητοποίηση την Τρίτη 6 Δεκέμβρη ενάντια στην προσπάθεια εξόντωσής τους





Κινητοποίηση την Τρίτη 6 Δεκέμβρη στη 1.30 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) την ώρα συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού θα πραγματοποιήσουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών – Βιβλιοχαρτοπωλών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών.
Καλούν τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, όλους τουςε εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή καθώς ο διορισμένος διοικητής του ΟΑΕΕ εισηγείται να στέλνονται προς είσπραξη οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ακόμα και εργαζόμενοι που οφείλουν κάτω από 5.000 ευρώ.
Σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες σημειώνουν:
«Την ώρα που χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ κινδυνεύουν να τους κατασχέσουν ακόμα και τα εργαλεία της δουλειάς τους αν δεν πληρώσουν ή δε ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ
Την ώρα που η οικονομική κρίση τσακίζει τους τζίρους
Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας, δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους
Την ώρα που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους
Την ώρα που τα λουκέτα στα μαγαζιά μπαίνουν το ένα μετά το άλλο.
Την ώρα που η εφαρμοζόμενη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταλήστευσαν τα αποθεματικά του Ταμείου μας και έφεραν τον ΟΑΕΕ στα πρόθυρα διάλυσης
Την ίδια ώρα:
Έρχεται η ανάλγητη, απάνθρωπη επίθεση μαζί με την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης που προωθεί και υλοποιεί η διορισμένη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να δώσει το χαριστικό χτύπημα..
Ο διορισμένος Διοικητής στις 6 Δεκέμβρη στο ΔΣ του ΟΑΕΕ με πρόταση του, εισηγείται να στέλνονται προς είσπραξη οφειλών στο ΚΕΑΟ ακόμα και συνάδελφοι μας, που οφείλουν κάτω από 5.000€.
Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξοντώσουν και να οδηγήσουν στο λουκέτο τους χιλιάδες συναδέλφους μας, που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που δίνουν δυνατότητα να διώκονται ακόμα και αυτοί που έχουν βάλει λουκέτο.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη πρόταση.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, όλους τους Συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της Συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΕΕ την Τρίτη 6 Δεκέμβρη στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) στις 13:30 το μεσημέρι.
Η απάντηση μας, σε επικίνδυνες και καταστροφικές προτάσεις για εμάς και τις οικογένειές μας, πρέπει να είναι άμεση και δυναμική».

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΑΕΕ

Εισηγείται να μεταβιβαστούν στο ΚΕΑΟ οι οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ



Τη μεταβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είναι κάτω από 5.000 ευρω εισηγείται ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δ. Τσακίρης
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να τεθούν σε ισχύ πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρεμπόρους.
«Με τη διάταξη της παρ. 14 του άρθρο 101 του Ν.4172/13 προβλέπεται ότι, μετά από γνώμη των Οικείων Οργανισμών, ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, η μεταβολή του ύψους του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ, προς είσπραξη. Σε εφαρμογή της προαναφερόμενης διάταξης και προκειμένου να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση διαβίβασης στα ΚΕΑΟ ληξιπρόθεσμων οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ συνολικής οφειλής, ζητείται από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ η γνώμη του ΔΣ», αναφέρει ο διοικητής του Οργανισμού. 
Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, η διοίκηση του Οργανισμού ζητάει επίσης να περικοπεί κατά 55.000 ευρώ η δαπάνη για το παραπληγικό επίδομα συνταξιούχων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκπαίδευση του προσωπικού για τον υπολογισμό του ΕΦΚΑ. 
Οι αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ που θα γίνει αύριο, Τρίτη 6 Δεκέμβρη. 
Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοχαρτοπωλών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών καλούν σε συγκέντρωση την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ, στις 13.30, στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22)