Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

NΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Νέα 48ωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης - Δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας (VIDEO - ΦΩΤΟ)



Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκέμβρη οπότε και ξεκινά η 24ωρη πανελλαδική απεργία στην οποία συμμετέχουν και οι ναυτεργάτες αποφάσισε το μεσημέρι της Δευτέρας η ΕΕ της ΠΝΟ κατά τη συνεδρίασή της. Έτσι η απεργία των ναυτεργατών θα ολοκληρωθεί στις 6 το πρωί της Παρασκευής 9 Δεκέμβρη.
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία στις 5.30 το πρωί της Τρίτης, περιφρουρώντας την απεργία, θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, καλώντας τους ναυτεργάτες σε μαζική συμμετοχή.
Νωρίτερα δυναμική κινητοποίηση στο υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας τους. Καμία δέσμευση δεν δόθηκε από τον υπουργό Π. Κουρουμπλή κατά τη συνάντησή του με τα ναυτεργατικά σωματεία. 
Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία πραγματοποίησαν πορεία στα γραφεία της ΠΝΟ. Νωρίτερα τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία είχαν προτείνει η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που έγινε, να ήταν ανοιχτή, να γινόταν μπροστά στους καταπέλτες των πλοίων, προκειμένου να χτυπηθούν υπονομεύσεις και μηχανορραφίες και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Για αυτό και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία μαζί με τα πληρώματα πήγαν στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ». Ωστόσο η υπόλοιπη διοίκηση της ΠΝΟ δεν εμφανίστηκε και για αυτό έγινε η πορεία.
Το πρωί της Δευτέρας οι ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Διονύση από όπου ξεκίνησε μαχητική πορεία προς το υπουργείο.
Στη συγκέντρωση εκ μέρους των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»ΠΕΕΜΑΓΕΝκαι ΠΕΣ/ΝΑΤ, ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ, Σάββας Τσιμπόγλου, αναφέρθηκε στην επίθεση που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό. Κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις από πλευράς κυβέρνησης και εφοπλιστών για υπονόμευση του αγώνα προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα τις εκδρομές των μαθητών.
Ο Σ. Τσιμπόγλου τόνισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα που αφορά όλο το εργατικό - λαϊκό κίνημα, καθώς βασικό αίτημα των ναυτεργατών είναι η κατάργηση του νόμου-λαιμητόμου για το Ασφαλιστικό. Κάλεσε σε οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τονίζοντας ότι μοναδικός δρόμος για τους ναυτεργάτες και το λαϊκό κίνημα είναι ο δρόμος τους αγώνα.
Την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους εκφράζει και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Τονίζει ότι «πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας των ναυτεργατών και να καταδικαστεί η προσπάθεια κυβέρνησης και εργοδοσίας να ενεργοποιήσουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, δηλαδή να στρέψουν ένα μέρος του λαού ενάντια σε αυτούς που αγωνίζονται».