Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Κινητοποίηση την Τρίτη 6 Δεκέμβρη ενάντια στην προσπάθεια εξόντωσής τους

Κινητοποίηση την Τρίτη 6 Δεκέμβρη στη 1.30 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) την ώρα συνεδρίασης του ΔΣ του Οργανισμού θα πραγματοποιήσουν η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών – Βιβλιοχαρτοπωλών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών.
Καλούν τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, όλους τουςε εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή καθώς ο διορισμένος διοικητής του ΟΑΕΕ εισηγείται να στέλνονται προς είσπραξη οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) ακόμα και εργαζόμενοι που οφείλουν κάτω από 5.000 ευρώ.
Σε ανακοίνωσή τους οι Ομοσπονδίες σημειώνουν:
«Την ώρα που χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ κινδυνεύουν να τους κατασχέσουν ακόμα και τα εργαλεία της δουλειάς τους αν δεν πληρώσουν ή δε ρυθμίσουν τις οφειλές τους στον ΟΑΕΕ
Την ώρα που η οικονομική κρίση τσακίζει τους τζίρους
Την ώρα που χιλιάδες συνάδελφοί μας, δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους
Την ώρα που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ίδιοι και οι οικογένειές τους
Την ώρα που τα λουκέτα στα μαγαζιά μπαίνουν το ένα μετά το άλλο.
Την ώρα που η εφαρμοζόμενη πολιτική της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που καταλήστευσαν τα αποθεματικά του Ταμείου μας και έφεραν τον ΟΑΕΕ στα πρόθυρα διάλυσης
Την ίδια ώρα:
Έρχεται η ανάλγητη, απάνθρωπη επίθεση μαζί με την αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης που προωθεί και υλοποιεί η διορισμένη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να δώσει το χαριστικό χτύπημα..
Ο διορισμένος Διοικητής στις 6 Δεκέμβρη στο ΔΣ του ΟΑΕΕ με πρόταση του, εισηγείται να στέλνονται προς είσπραξη οφειλών στο ΚΕΑΟ ακόμα και συνάδελφοι μας, που οφείλουν κάτω από 5.000€.
Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΟΑΕΕ να προσπαθούν με κάθε τρόπο να εξοντώσουν και να οδηγήσουν στο λουκέτο τους χιλιάδες συναδέλφους μας, που κάθε μέρα δίνουν τη μάχη της επιβίωσης.
Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω τις αντιλαϊκές ρυθμίσεις που δίνουν δυνατότητα να διώκονται ακόμα και αυτοί που έχουν βάλει λουκέτο.
Καλούμε τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ να μην τολμήσει να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη πρόταση.
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία, όλους τους Συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας την ώρα της Συνεδρίασης του ΔΣ του ΟΑΕΕ την Τρίτη 6 Δεκέμβρη στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) στις 13:30 το μεσημέρι.
Η απάντηση μας, σε επικίνδυνες και καταστροφικές προτάσεις για εμάς και τις οικογένειές μας, πρέπει να είναι άμεση και δυναμική».