Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΟΑΕΕ

Εισηγείται να μεταβιβαστούν στο ΚΕΑΟ οι οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ



Τη μεταβίβαση στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) των ληξιπρόθεσμων οφειλών που είναι κάτω από 5.000 ευρω εισηγείται ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Δ. Τσακίρης
Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για να τεθούν σε ισχύ πλειστηριασμοί, κατασχέσεις και άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, βιοτέχνες και μικρεμπόρους.
«Με τη διάταξη της παρ. 14 του άρθρο 101 του Ν.4172/13 προβλέπεται ότι, μετά από γνώμη των Οικείων Οργανισμών, ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, η μεταβολή του ύψους του ποσού των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μεταβιβάζονται στο ΚΕΑΟ, προς είσπραξη. Σε εφαρμογή της προαναφερόμενης διάταξης και προκειμένου να εκδοθεί σχετική Υπουργική Απόφαση διαβίβασης στα ΚΕΑΟ ληξιπρόθεσμων οφειλών κάτω των 5.000 ευρώ συνολικής οφειλής, ζητείται από την αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ η γνώμη του ΔΣ», αναφέρει ο διοικητής του Οργανισμού. 
Σε ένα ρεσιτάλ κυνισμού, η διοίκηση του Οργανισμού ζητάει επίσης να περικοπεί κατά 55.000 ευρώ η δαπάνη για το παραπληγικό επίδομα συνταξιούχων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκπαίδευση του προσωπικού για τον υπολογισμό του ΕΦΚΑ. 
Οι αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΕ που θα γίνει αύριο, Τρίτη 6 Δεκέμβρη. 
Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών - Βιβλιοχαρτοπωλών, η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Ελαφρών Φορτηγών καλούν σε συγκέντρωση την ώρα της συνεδρίασης του ΔΣ, στις 13.30, στα γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22)