Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Κινητοποιήσεις στην Εφορία σήμερα ενάντια στη φοροεπιδρομή


Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στην Εφορία Ξάνθης σήμερα Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη, στις 8.30 π.μ., απευθύνει η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ. Παράλληλα, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση μαζί με το ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη, με λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 2 μ.μ. εκείνη την ημέρα από την πλατεία Ελευθερίας της Ξάνθης.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, πριν στεγνώσει το μελάνι των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα, ετοιμάζει νέα επίθεση στα δικαιώματά μας στο όνομα των προαπαιτούμενων και της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν αφήνει τίποτε όρθιο προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων. Συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που δίνει τα πάντα απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά ληστεύει το 65% του εισοδήματος από τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.
Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ που βλέπουμε καθημερινά τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη και τα έξοδα να γιγαντώνονται, το εισόδημα πολλές μέρες του μήνα να είναι ανύπαρκτο, που δεχόμαστε απειλές με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικού εξοπλισμού, ακόμη και αυτής της πρώτης κατοικίας για χρέη που μας φόρτωσαν, για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο:
Λέμε τέρμα στην ανοχή. Γυρίζουμε την πλάτη στο νέο γύρο εξαπάτησης της κυβέρνησης

Πλατιά εξόρμηση για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην πολιτική αφανισμού των αυτοαπασχολουμένων




Σε πλατιά εξόρμηση στο κίνημα των αυτοαπασχολουμένων θα προχωρήσει το επόμενο τρίμηνο η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ για να αναδειχτούν οι αιτίες των προβλημάτων και η αναγκαιότητα σύγκρουσης με την πολιτική που οδηγεί τους αυτοαπασχολούμενους στον αφανισμό και να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Ειδικότερα η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στη συνεδρίασή της τη Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη συζήτησε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από την εφαρμογή παλιών και νέων αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Επίσης συζήτησε τον προγραμματισμό της δράσης που θα προτείνουν οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων για το επόμενο διάστημα.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
«Αποτέλεσε γενική διαπίστωση ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι καταστρεπτική για τους εργαζόμενους, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους.
Αποτέλεσε κοινή διαπίστωση ότι απέναντι στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα πρέπει να υπάρξει ενιαία αγωνιστική απάντηση από το λαϊκό κίνημα με κεντρικό στόχο την πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, την ανάκτηση των απωλειών των τελευταίων χρόνων, τη διεκδίκηση αιτημάτων και λύσεων με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Σε αυτά τα πλαίσια η ΠΑΣΕΒΕ θα προχωρήσει το επόμενο τρίμηνο σε πλατιά εξόρμηση στο κίνημα των αυτοαπασχολούμενων με στόχο:
  • Να αναδειχτούν οι αιτίες των προβλημάτων και η αναγκαιότητα σύγκρουσης με την πολιτική που μας οδηγεί στον αφανισμό.
  • Να δυναμώσει η πάλη και ο προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
  • Να καταγγελθεί ακόμα πιο δυνατά η επιζήμια για τους αυτοαπασχολούμενους τακτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ - ΓΣΑΕ.
  • Να δοθεί ώθηση στη μαζικοποίηση των σωματείων, στο τράβηγμα στη δράση νέων συναδέλφων και το ζωντάνεμα της λειτουργίας τους.
Το επόμενο διάστημα οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ θα οργανώσουν ένα πλατύ άνοιγμα στο χώρο των επαγγελματιών - βιοτεχνών - μικρών εμπόρων - αυτοκινητιστών - συνταξιούχων και θα επιδιώξουν να γίνει μια πλατιά συζήτηση με βάση το κείμενο των θέσεων που επεξεργάστηκε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και θα μπει για συζήτηση σε εκατοντάδες σωματεία και ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων