Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Απεργία στις 7 Μάη ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας - Κινητοποιήσεις σε αρκετές πόλεις





Απεργούν την Κυριακή 7 Μάη οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Εμπορίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Κυριακής-αργίας. Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων και Ενώσεις ΕΒΕ.
Η «απελευθέρωση» του ανοίγματος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή περιλαμβάνεται στα αντιλαϊκά μέτρα που συμφώνησαν κυβέρνηση - κουαρτέτο. Με βάση όσα έχουν γίνει γνωστά, με παρεμβάσεις στη διάρκεια της «τουριστικής περιόδου» και τον ορισμό των «τουριστικών περιοχών», η κυβέρνηση πρόκειται να νομοθετήσει τη λειτουργία των καταστημάτων για περίπου 30 Κυριακές το χρόνο, σε περιοχές που θα χαρακτηρίζονται «τουριστικές».
Κάλεσμα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα να πάρουν την υπόθεση της κλαδικής απεργίας την Κυριακή 7 Μάη στα χέρια τους, ενάντια στο ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας, καθώς και να δώσουν ενιαία τη μάχη για την επιτυχία της γενικής απεργίας στις 17 Μάη, απευθύνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Απεργιακές συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις

- Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10 π.μ. στην πλατεία στο Μοναστηράκι.  Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στη συγκέντρωση καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν ακόμη Σύλλογοι Αυτοαπασχολουμένων και Ενώσεις ΕΒΕ, όπως αποφασίστηκε και σε σύσκεψη του Συλλόγου Αυτοαπασχολουμένων και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Την υποστήριξή του στην απεργιακή κινητοποίηση εκφράζει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση. Την νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας απαιτεί η Πανελληνία Ομοσπονδία Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου και καλεί στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Την απεργία των εργαζομένων στον κλάδο του Εμπορίου στηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής.  Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου.
- Στη Θεσσαλονίκη η Ένωση Εμπορουπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Μικρών και Αυτοαπασχολούμενων Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης καλούν  στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους.
- Στον Πειραιά,  ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά στις 11 π.μ., στην πλατεία Κοραή και στου Ρέντη, στο Εμπορικό Τρίγωνο, στην οδό Πειραιώς, επίσης στις 11 π.μ.
- Στην Πάτρα το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων στις Ιδιωτικές Επιχειρήσεις και στις Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών και η ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους εργαζόμενους και τους μικρούς εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανεξόρμηση στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου. 
- Στη Ρόδο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 10 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
- Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ., συγκέντρωση και πικετοφορία στην πλατεία Αριστομένους.
- Στα Χανιά η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στον Κάτωλα στις 10:30 π.μ 
- Στον Βόλο η Επιτροπή Αγώνα Εμπορουπαλλήλων καλεί στην Ερμού και Ιωλκού στις 10 το πρωί.
- Στο Αγρίνιο στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στον πεζόδρομο Παπαστράτου στις 10 π.μ. καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ένωση».
- Στη Ξάνθη η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων καλεί στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία.