Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 10 π.μ.



                                              ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ


Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,
                Στις 27 Νοέμβρη να δώσουμε απάντηση στους νέους σχεδιασμούς μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων – κυβέρνησης και Ε.Ε., που φέρνουν νέες ανατροπές στην Κοινωνική Ασφάλιση, στις ομαδικές απολύσεις, με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις για χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης κλπ. Στις νέες αλλαγές που έρχονται και είναι τα όπλα των μονοπωλίων για να κυριαρχήσουν πάνω στον δικό μας αφανισμό. ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ το διώξιμο χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων από τη δουλειά.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ
Στις 27 Νοεμβρίου θα ψηφιστεί στη Βουλή ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2015, και ζητά νέες θυσίες χωρίς ημερομηνία λήξης:
  • αύξηση των φορολογικών εσόδων για το 2015 κατά 1,7 δισ. ευρώ,  με τη μονιμοποίηση των «έκτακτων χαρατσιών» του τέλους αλληλεγγύης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, του ΕΝΦΙΑ κ.ά., και διατήρηση του εξοντωτικού 26% από το πρώτο εύρο και κυρίως με την ΚΑΤΆΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ . Την ίδια στιγμή  οι φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο επανασχεδιάζονται.
  • μείωση ακόμη περισσότερο των κοινωνικών δαπανών, ιδιαίτερα όσον αφορά στη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά και των δαπανών για την Παιδεία, την Υγεία και την περίθαλψη. Διογκώνεται έτσι το κύμα εμπορευματοποίηση αυτών των κοινωνικών αγαθών και τα κέρδη μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που θα τα λυμαίνονται.
Τόσο η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ όσο και η κάλπικη αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις επιμέρους διαφορές τους, συμφωνούν με τις προτεραιότητες και τις στρατηγικές επιλογές της ΕΕ. Αποδέχονται τη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δηλαδή, την προληπτική και ενισχυμένη εποπτεία, την υποχρέωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.
    Το “παιχνίδι” με τον αριθμό των δόσεων δεν ανακουφίζει στο ελάχιστο την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Μας υποχρεώνουν να πληρώσουμε ολόκληρο το χρέος μαζί με τους τόκους, χωρίς καμιά μείωση. Θα μας  ξεζουμίσουν μέχρι και το τελευταίο μας ευρώ, για να το δώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα από τα κίνητρα ανάπτυξης και τις φοροαπαλλαγές κ.ά. Οι δόσεις είτε 72 είτε 100, έχουν καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα. Μας ρίχνουν το τυράκι των δόσεων και μας κλείνουν στη φάκα της διόγκωσης των χρεών. Το ίδιο που κάνουν και με το κρατικό χρέος. Για τα χρέη σε τράπεζες, εφορία και ΟΑΕΕ απαιτείται, εδώ και τώρα, διαγραφή μέρους των χρεών! Δεν φταίει ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός ΕΒΕ για την κρίση, δεν είναι εγκληματίας επειδή δανείστηκε για να βάλει ένα κεραμίδι στο κεφάλι του για να ανοίξει το μαγαζί του. Τα δανικά τα έχει πληρώσει διπλά και τριπλά. Όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και του κεφαλαίου σωπαίνουν για το κύριο ζήτημα του χρέους γι’ αυτό είναι λαλίστατοι στο εμπόριο ελπίδας και στα ταξίματα για τη «διαχείριση της ακραίας φτώχειας»!

ΔΕN  ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ !

Μαζί με τους εργαζόμενους, να κάνουμε δική μας υπόθεση την προετοιμασία της απεργίας, συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά στον δρόμο που έδειξε το πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1 Νοεμβρίου στο οποίο καλούσαν πάνω από 1000 εργατικά σωματεία, Ομοσπονδίες , ενώσεις επαγγελματιών και αγροτών! Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, συνεχίζουν την ίδια τακτική, κάνουν ότι μπορούν για να περάσει η απεργία στα «ψιλά» όπως έκαναν και πριν το πανελλαδικό συλλαλητήριο που εμπόδισαν όσο μπορούσαν την λήψη αποφάσεων συμμετοχής από πρωτοβάθμια σωματεία, ότι έκανε δηλαδή και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.  H πλειοψηφία της ΟΕΒΕΝΗ έκανε ότι μπορούσε να μην υπάρξουν αποφάσεις από τα πρωτοβάθμια σωματεία χαρακτηρίζοντας το «κομματικό και επαναστατική γυμναστική ενώ  η πλειοψηφία του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου αν και πήρε απόφαση συμμετοχής, δεν έκανε τίποτα για την επιτυχία του. Oι ίδιες αυτές πλειοψηφίες υποκριτικά και κάτω από την πίεση των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ αποφασίζουν τώρα για «κινητοποιήσεις» και «απεργία» μακριά από τους φυσικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και με ένα πολιτικό πλαίσιο που στρώνει το χαλί στην αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι γνωστό σε όλους ότι επί χρόνια σιωπούν για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, συνιστούν «υπομονή» και σαμποτάρουν κάθε πρόταση και απόφαση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Είναι ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός, που χτίζεται από τώρα για να γίνει το στήριγμα νέων αντιλαϊκών πολιτικών που μία άλλη Κυβέρνηση με δήθεν «Αριστερό πρόσημο» θα κληθεί να εφαρμόσει μέσα στα ίδια αντιλαϊκά πλαίσια της ΕΕ. Αυτοί δεν έχουν καμιά σχέση με τους αγώνες και τις αγωνίες μας. Κινητοποιήσεις δεν γίνονται από τα σαλόνια των στημένων διαλόγων. Το ξέρουμε πια καλά!
Η ΠΑΣΕΒΕ παλεύει για την κοινή δράση αυτοαπασχολούμενων, εργαζομένων και των  άλλων λαϊκών στρωμάτων, απορρίπτει τη λογική των «χωριστών κινητοποιήσεων» των ΕΒΕ από τους εργαζόμενους που προωθούν και τώρα μπροστά στην απεργία της 27ης οι ντόπιες κυβερνητικές πλειοψηφίες Η ανατροπή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής μπορεί να γίνει από μια πανίσχυρη Λαϊκή Συμμαχία που θα έχει ξεκάθαρους αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης. Επειδή αυτή η πολιτική υπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:             
  • Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26%φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, των φόρων στην πρώτη κατοικία.
  • Καθορισμός αφορολόγητου ορίου 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
  • Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%
  • Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
  • δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·         Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών. Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
·         Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
·         Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.
ΧΡΕΗ:
·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
·         Μείωση των οφειλών των ΕΒΕ προς τα πιστωτικά ιδρύματα σε ποσοστό 30% εάν διατηρούν την επιχείρηση τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.
·         Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
·         Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
·         Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
ΑΝΕΡΓΟΙ:
·         Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.
·         Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
·         Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

·         Μηδενικά δημοτικά τέλη, μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.