Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την υπονόμευση της απεργίας στις 9 Απρίλη





Ανακοίνωση για την υπονόμευση της απεργίας στις 9 Απρίλη εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Ελάχιστες ημέρες πριν την απεργία που έχει αποφασίσει η ΓΣΕΕ και δεν έχει καθοριστεί ως τώρα το πλαίσιο της απεργίας, δεν έχουν σταλεί τα αντίστοιχα έγγραφα στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις, δεν έχουν ενημερωθεί οι οργανώσεις, δεν έχει βγει κανένα προπαγανδιστικό υλικό, δεν έχει παρθεί καμία πρωτοβουλία προετοιμασίας. Στους κλάδους δε, δυνάμεις που πρόσκεινται στην ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ διατείνονται πως δεν υπάρχει απόφαση για απεργία.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την απαράδεκτη αυτή στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Απαιτεί να συνεδριάσει άμεσα η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ για να ξεκαθαρίσει αν θα γίνει η απεργία ή όχι.

Το ΠΑΜΕ θεωρεί ότι όλα τα προβλήματα, οι αντιλαϊκοί νόμοι, τα μέτρα της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενισχύουν την επιθετικότητα είναι παρόντα. Συνθλίβουν τις ζωές των εργαζόμενων της χώρας μας και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, από τα οποία κάποια θα ψηφιστούν τις επόμενες ημέρες και τα υπόλοιπα θα έρθουν αργότερα, θα μεγαλώσουν τον αντεργατικό - αντιλαϊκό οδοστρωτήρα, θα αυξήσουν τις απολύσεις στο Δημόσιο, θα επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις, θα φέρουν νέα βάρη και περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, συνολικά στις εργασιακές σχέσεις.

Οι κοινωνικοί εταίροι της ΓΣΕΕ, που μαζί τους υπέγραψε προχτές την επαίσχυντη νέα ΕΓΣΣΕ στους κλάδους των υπηρεσιών και της βιομηχανίας, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους κάθε μήνα, απολύουν τους παλιούς για να πάρουν νεότερους μέσω προγραμμάτων και με μικρότερο μισθό, εντατικοποιούν καθημερινά τη δουλειά, έχουν χιλιάδες απλήρωτους. Εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν, καταργούν ωράρια εργασίας και κάθε εργατικό δικαίωμα.
Εφόσον συνυπάρχουν όλα τα παραπάνω, είναι ανάγκη οι μαζικοί απεργιακοί και άλλοι αγώνες της εργατικής τάξης να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν για να ορθώσει ο εργαζόμενος λαός το μπόι του στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν.

Να πει "ως εδώ" στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις απαιτήσεις της για λογαριασμό των πολυεθνικών.
Να απαιτήσει αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, που επέβαλαν τα χαράτσια και μεγάλωσαν την αθλιότητα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία.
Να υπογραφούν άμεσα κλαδικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς που θέλει τα νέα παιδιά να είναι φτηνό κρέας για τους εργοδότες με ή χωρίς προγράμματα. Να πάρουν όλοι οι άνεργοι επίδομα που να τους επιτρέπει να ζήσουν, εξασφαλίζοντας τα στοιχειώδη.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη στάση των συνδικαλιστικών δυνάμεων που συγκροτούν την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Να πάρουν στα χέρια τους την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, τους ίδιους τους αγώνες του, με τις μορφές και την κλιμάκωση που οι ίδιοι θα επιλέγουν».

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
            Οι εξελίξεις στο γάλα δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι οι προτάσεις του ΟΟΣΑ και οι κανονισμοί της Ε.Ε καθορίζουν την ημερομηνία λήξης του γάλακτος με γνώμονα την κερδοφορία των καρτέλ του γάλακτος και όχι τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
            Οι πολιτικές της Ε.Ε με τις οποίες διαχρονικά συμφωνούσαν και εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οδήγησαν στο ξεκλήρισμα χιλιάδων αγελαδοτρόφων παραγωγής γάλακτος και στην συγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοκτηνοτρόφων και επιχειρήσεων.
            Ενώ η χώρα μας χρειαζόταν 1.200.000 τόνους αγελαδινού γάλακτος για να καλύψει τις ανάγκες της, η Ε.Ε είχε ορίσει πλαφόν παραγωγής 600.000 τόνους και αργότερα 820.000 τόνους αγελαδινού γάλατος και από εκεί και πάνω οι κτηνοτρόφοι πλήρωναν πρόστιμα συνυπευθυνότητας γιατί ξεπερνούσαν το πλαφόν. Έτσι το 70% των αγελαδοτρόφων αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την παραγωγική διαδικασία, αφού δεν είχε εισόδημα και οι διατροφικές ανάγκες του λαού μας να καλύπτονται από εισαγόμενο γάλα.
            Οι προτάσεις για γάλα μακράς διάρκειας, πάνω από τις 5 ημέρες, θα έχει ως αποτέλεσμα την μεγαλύτερη συρρίκνωση της εγχώριας παραγωγής, ενισχύει την εισαγωγή γάλατος και υποβαθμίζει την ποιότητα του.
            Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι:
Ø  Οι αγελαδοτρόφοι καθώς τα μονοπώλια του γάλακτος θα φέρνουν φτηνότερο εισαγόμενο γάλα και θα το διοχετεύουν στην αγορά αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα ήδη μεγάλα κέρδη τους. Αποτέλεσμα θα είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση της παραγωγής και ξεκλήρισμα των μικρότερων αγελαδοτρόφων.  
Ø  Το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας αφού το γάλα υψηλής παστερίωσης μακράς διάρκειας είναι ακριβότερο.
Ø  Οι εργαζόμενοι στις γαλακτοβιομηχανίες και στην μεταφορά του γάλακτος με μείωση των αμοιβών τους αλλά και απολύσεις που μαζί με τους ξεκληρισμένους αγελαδοτρόφους θα προστεθούν στους 1.500.000 ανέργους.
Ø  Οι αυτοαπασχολούμενοι στο λιανικό εμπόριο με τη μείωση των σημείων πώλησης θα χάσουν ένα ακόμα κομμάτι της δουλειάς τους που θα μεταφερθεί στα super markets και τα πολυκαταστήματα
Μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι γαλακτοβιομηχανίες που θα συγκεντρώνουν γάλα με πολύ χαμηλότερη τιμή, μικρότερο εργασιακό κόστος και θα το πουλάνε στην αγορά με μεγαλύτερες τιμές.
            Φαίνεται και από αυτή την εξέλιξη στο γάλα ότι η Ε.Ε και η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα συμφέροντα των μονοπωλίων εξυπηρετούν σε βάρος των συμφερόντων της μεγάλης πλειοψηφία του λαού.
            Οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας καλούν τους εργαζόμενους στις γαλακτοβιομηχανίες, τους αγελαδοτρόφους, συνολικά τον λαό να αντισταθούν σε αυτή την απόφαση, να μην περάσει και να μην εφαρμοστεί. Καλούν σε αντίσταση με στόχο την ανατροπή αυτών των πολιτικών ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια διαφορετική ανάπτυξη με γνώμονα το συμφέρον του λαού. Ανάπτυξη που θα αξιοποιεί τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα αλλά και τις απαραίτητες πρώτες ύλες για λειτουργία και ανάπτυξη της βιομηχανίας.


Μάρτης 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
(ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συνάδελφε
Αυτοί φτιάχνουν Πλεόνασμα, εσύ Χρεοκοπείς… Τώρα πια ξέρεις.
Το ξεπέρασμα της κρίσης θα γίνει με άνεργο, ανασφάλιστο και καταχρεωμένο τον μικρομεσαίο ΕΒΕ. Είσαι "Διαρθρωτικό Πρόβλημα" για την ΕΕ και την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό, που θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Είναι “ο θάνατός σου, η ζωή τους”.
Όλα τα μέτρα που ήρθαν (φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) θα μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς Ανάπτυξη.
Η φοροληστεία και τα μέτρα που έρχονται δεν επιδέχονται μερεμέτια. Η τακτική των "επαφών" και "διαβουλεύσεων" της ΕΣΕΕ, για την "ανταγωνιστικότητα" - "επιχειρηματικότητα" - "καινοτομία" κλπ., ήταν επιζήμια για σένα και βολική για τους μεγάλους του χώρου μας! Τώρα πια ξέρεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με νομικά τρικ και συνταγές ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) . Δεν έχουμε περιθώρια για "αυταπάτες" και αναμονές για ένα άλλο μείγμα πολιτικής, μέσα στο μαντρί της ΕΕ.
Μόνο η ΠΑΣΕΒΕ, απ’ την πρώτη στιγμή, σου είπε καθαρά:
Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, απ’ την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές.
Οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι δεν είμαστε φοροκλέφτες και φοροφυγάδες. Δεν φταίει ο λαός για την κρίση, δεν πρέπει και να την πληρώσει.
Αυτοί που ωφελήθηκαν από την "ανάπτυξη", με τα υπερκέρδη, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες, αυτοί που είχαν τα κλειδιά της οικονομίας, αυτοί που πίνουν νερό στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αυτοί να πληρώσουν την κρίση! Γιατί αυτός ο "δρόμος ανάπτυξης" έφερε  και τελικά την κρίση.
Η ΕΕ βάζει μόνο δεσμά στο λαό, δεν νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες μας. Να σπάσουμε, τώρα, τα δεσμά!
Δεν είμαστε μόνοι μας. Σύμμαχοί μας είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι. Αφού όλοι έχουμε τον ίδιο εχθρό, τα μονοπώλια, όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.
Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα.
Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους να πάρουν μέρος μαζικά στη χρονιάτικη Γενική Συνέλευση του συλλόγου μας που θα γίνει :
2/4/2014 στις 6.30 μμ  στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (αίθουσα Καστελάκη)  οδός Κορωναίου 9 με θέματα που μας αφορούν άμεσα (όπως Ασφάλιση, φορολογία).

Η παρουσία και η συμμετοχή όλων μας θα συμβάλει στο να παρθούν αποφάσεις  για την παραπέρα πορεία του κλάδου μας.

H ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ(ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ)





ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ                        ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
                                     ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ
Συνάδελφισα, Συνάδελφε συνταξιούχε
Μπροστά στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης για το σωματείο μας πρέπει να σκεφτούμε:
-Όπως όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ εντείνει την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
-Στο κόκκινο βρίσκονται όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία λόγω της διαχρονικής κλοπης, δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά τους έχουν χαθεί στο τζόγο του χρηματιστήριου, ενώ με το «κούρεμα» του 2012 χάθηκαν μόνο από τον ΟΑΕΕ πάνω από 5 δις.
Τα μεγάλα ελλείμματα των ταμείων δημιουργούν κινδύνους για μας, ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Από τη μία πλευρά, λόγω της συστηματικής μείωσης των εσόδων των Ταμείων. Από την άλλη, λόγω των νέων αντιασφαλιστικών σχεδίων που ήδη υπάρχουν, τα επιβάλουν με  τα μνημόνια, οι πολιτικές σκληρής λιτότητας που η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ντόπιες Κυβερνήσεις υλοποιούν προκειμένου να σώσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων. Θέλουν «ανάπτυξη» με το λαό χρεωκοπημένο, την ασφάλιση ανύπαρκτη, τα ασφαλιστικά ταμεία να γίνουν πλασιέ υπηρεσιών υγείας που όποιος μπορεί  θα πληρώνει.
Η Λευκή Βίβλος της ΕΕ για το Ασφαλιστικό δίνει σαφή κατεύθυνση για νέα αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, για νέα μείωση συντάξεων μας και παροχών.
Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, εμείς οι συνταξιούχοι, γενικά οι λαϊκές οικογένειες δεν πρέπει να το δεχτούμε.
Δεν έχουμε καμία ευθύνη για τον οικονομικό στραγγαλισμό των Ταμείων. Πρέπει να διεκδικήσουμε άμεση και επαρκή τους  χρηματοδότηση  από το κράτος.
Να παλέψουμε ώστε καμιά λαϊκή οικογένεια να μη δει να χάνονται ή να πετσοκόβονται ακόμα κι αυτές οι πενιχρές σήμερα συντάξεις, οι παροχές, που ούτως ή άλλως είναι πίσω από τις ανάγκες μας.
Να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που λεηλατεί τα Ταμεία και ανοίγει το δρόμο για την πλήρη παράδοση Υγείας-Πρόνοιας-Ασφάλισης στον έλεγχο των επιχειρήσεων. Να οργανωθούμε για την υπεράσπιση αλλά και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας.
Σε θέματα ζωής δε χωράει εμπόριο. Όσο συνεχίζεται η επιχειρηματική δράση σε Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα ξεζουμίζουν το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία, θα καθορίζουν τις τιμές, θα εκβιάζουν με τεχνητές ελλείψεις, δε θα δέχονται ασθενείς αν δεν πληρώνονται.
Θα συνεχίζεται η αγοραπωλησία υπηρεσιών, θεραπειών και εξετάσεων και μάλιστα αυτοί οι κανόνες του «εμπορίου» θα μεταφέρονται και στις δημόσιες υπηρεσίες Υγείας. Τα κρατικά κονδύλια για Υγεία - Πρόνοια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα μειώνονται, τα ασφαλιστικά ταμεία θα προχωρούν σε περικοπές και όλοι μαζί, κράτος, ασφαλισμένοι, ασθενείς, Ταμεία θα χρηματοδοτούν αδρά αυτά τα «τρωκτικά», που δε χρειάζονται πουθενά, αντίθετα στερούν τη θεραπεία και τη ζωή.
Την ίδια ώρα οι δημόσιες υπηρεσίες Υγείας λειτουργώντας ανταποδοτικά πρέπει να εξασφαλίζουν έσοδα από τους ασθενείς που μετατρέπονται σε πελάτες (π.χ. 5ευρω είσοδο στα νοσοκομεία, πληρωμή εξετάσεων) και ταυτόχρονα υποβαθμίζονται για να καλύπτει ο ιδιωτικός τομέας τα κενά που δημιουργούνται.
Διότι αν υπήρχε ολοκληρωμένο, αναβαθμισμένο, δωρεάν δημόσιο σύστημα Υγείας για όλους, ο ιδιωτικός τομέας δεν θα είχε λόγο ύπαρξης.
Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πάει άλλο.
50% των συνταξιούχων  πληρώνονται μέχρι 500 ευρώ τις συντάξεις τους και πάνω από 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ. Πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη; Ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη του τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτή τη σύνταξη σήμερα. Από το 2014 έχουμε σοβαρές περικοπές, μειώσεις στα εφάπαξ, έχουμε δραστικές μειώσεις στο ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω από 65 χρονών. Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις.
Σε 350.000 νέους συνταξιούχους εκκρεμούν οι συντάξεις τους για πάνω από δυο χρόνια.
Τα χαράτσια σε κατοικίες και θέρμανση γίνονται μόνιμα.
Αρχίζει η βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας.
Κόβουν τις συντάξεις και τα επιδόματα σε χιλιάδες αναπήρους.
Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή.
Διαλύουν το ΙΚΑ τον ΕΟΠΥΥ, με απολύσεις γιατρών, νοσηλευτών, κλείσιμο των μονάδων. Συρρικνώνουν και κλείνουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας.
Προκειμένου να υπηρετηθούν τα συμφέροντα της εμπορευματοποίησης της υγείας και τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων η κυβέρνηση και η Ε.Ε. δεν διστάζουν να στείλουν στον καιάδα όχι μόνο τους συνταξιούχους αλλά και το σύνολο των εργαζομένων, των λαϊκών οικογενειών
Η ζωή μας και των παιδιών μας, των εγγονιών μας μπαίνει σε κίνδυνο.
Ελεύθερη αγορά και ενιαίο δημόσιο σύστημα υγείας είναι ασυμβίβαστο. Δεν μπορεί να συνυπάρχει δημόσιος και ιδιωτικός τομέας και να ωφελείται ο λαός, εμείς οι συνταξιούχοι

·         Παλεύουμε και διεκδικούμε καθολικά δημόσιο σύστημα υγείας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, για εμάς και τα παιδιά μας με:
·         Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία-Πρόνοια.
·         Να πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις, να καταργηθούν όλα τα γκισέ πληρωμών σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία. Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκή υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη, πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να εφοδιαστούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
·         Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει! Πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·         Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων ανεξάρτητα οφειλών, να καλυφθούν όλοι οι συνάδελφοι που έκλεισαν τα μαγαζιά τους με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού.
·         Κατώτερη σύνταξη 1150 ευρώ, αποκατάσταση όλων των απωλειών από κάθε είδους «κουρέματα» και περικοπές. Το χρέος να το πληρώσουν αυτοί που το δημιούργησαν, η πλουτοκρατία, δεν είναι του λαού.
·         Να μην είναι η πρόνοια προϊόν επιχειρηματικής δράσης οποιουδήποτε είδους, να έχει την ευθύνη μόνο το κράτος, και πρόσβαση στις δομές της όλοι οι ασφαλισμένοι. Εδική μέριμνα για τους ανασφάλιστους συναδέλφους
·                     Τα ΚΑΠΗ, οι μονάδες «Βοήθεια στο σπίτι» να στελεχωθούν με επαρκές προσωπικό και να είναι  εντελώς δωρεάν. Αρκετά έχουμε πληρώσει.
Φτάνει η αγανάκτηση του καφενείου, φτάνει η απάθεια του καναπέ, της τηλεόρασης. Δεν μας υπολογίζει κανείς. Θα μας υπολογίσουν ΜΟΝΟ όταν ενωμένοι κοινή δράση, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργαζόμενους, με τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία δώσουμε τον αγώνα μας και διεκδικήσουμε τη ζωή που θέλουμε, ενάντια στην εξαθλίωση και τη φτωχοποίηση που μας οδηγούν. Για την ανατροπή της πολιτικής που μας κάνει φτωχότερους, μας οδηγεί στην εξαθλίωση. Από όπου και αν προέρχεται .Δεν αρκεί να υπάρχει το σωματείο μας για να κάνει μόνο εκδρομές κάθε χρόνο. Δεν αρκεί μόνο η οργή. Να ενισχύσουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ για να γίνει επιτέλους  ο  σύνδεσμος μας σημείο αγωνιστικής αναφοράς, να συμβάλουμε και εμείς εδώ στο Ηράκλειο στη ενίσχυση της  πορείας αγώνα που η Ομοσπονδία μας, έχει χαράξει. Μαζί με τους άλλους συνταξιούχους, του ΙΚΑ, του Δημοσίου, με όλο το λαό.
Στις εκλογές στις 30 Μάρτιου, ψηφίζουμε μαζικά, αγωνιστικά, στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της

                            ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

               






                   Δυναμώνουμε τον αγωνιστικό χαραχτήρα του σωματείου μας.

                   Αλλάζουμε πορεία, λέμε όχι στον συμβιβασμό και την απάθεια.

    Λέμε όχι στις πολιτικές  της ΕΕ και των Κυβερνήσεων που μας εξαθλιώνουν

            ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ                                                   ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΙΩΝ ΜΑΣ

                                    ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ

         ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ

ΠΑΣΕΒΕ: Κινητοποίηση την Κυριακή στη 1 μ.μ. στην Ομόνοια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Μάρτης 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
Προσυγκέντρωση στη 1μ.μ. στην Ομόνοια


Αυτοί φτιάχνουν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, εσύ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΣ…
Τώρα πια ξέρεις!
Το ξεπέρασμα της κρίσης, θα γίνει με άνεργο, ανασφάλιστο και καταχρεωμένο τον μικρομεσαίο ΕΒΕ. Είσαι «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» για την Ε.Ε. και την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό, που θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Είναι “Ο θάνατός σου, η ζωή τους”!
Όλα τα μέτρα που ήρθαν (φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) θα μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς Ανάπτυξη!
Η φοροληστεία και τα μέτρα που έρχονται δεν επιδέχονται μερεμέτια. Η ταχτική των «επαφών» και «διαβουλεύσεων» της ΓΣΕΒΕΕ, για την «ανταγωνιστικότητα» - «επιχειρηματικότητα» - «καινοτομία» κλπ. ήταν επιζήμια για σένα και βολική για τους μεγάλους του χώρου μας! Τώρα πια ξέρεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με νομικά τρυκ και συνταγές ΟΟΣΑ. Δεν έχουμε περιθώρια για «αυταπάτες» και αναμονές για ένα άλλο μίγμα πολιτικής, μέσα στο μαντρί της Ε.Ε.
Μόνο η ΠΑΣΕΒΕ, απ’ την πρώτη στιγμή, σου είπε καθαρά:
·         Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, απ’ την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές.
·         Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν είμαστε φοροκλέφτες και φοροφυγάδες. Δεν φταίει ο λαός  για την κρίση, δεν πρέπει και να την πληρώσει.
·         Αυτοί που ωφελήθηκαν από την «ανάπτυξη», αυτοί που είχαν τα κλειδιά της οικονομίας, αυτοί που πίνουν νερό στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αυτοί να πληρώσουν την κρίση! Γιατί αυτός ο «δρόμος ανάπτυξης» έφερε τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τελικά την κρίση.
·         Η Ε.Ε. βάζει μόνο δεσμά στο λαό, δεν νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες μας. Να σπάσουμε, τώρα, τα δεσμά!
·         Δεν είμαστε μόνοι μας. Σύμμαχοι μας είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι. Αφού όλοι έχουμε τον ίδιο εχθρό, τα μονοπώλια, όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!
 Πάλεψε μέσα από τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Λαϊκές Επιτροπές για:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Κατάργηση του φόρου 26% από το πρώτο ευρώ και των νέων φορολογικών νόμων(ν.4174/13, ν.4172/13, ν.4223/13)
ü  Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
ü  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
ü  Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
ü  Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
ü  Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
ü  Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
ü  Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
ΥΓΕΙΑ
ü  Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
ü  Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα για όλους, κατάργηση των χαρατσιών.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ü  Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
ü  Καμιά μείωση των συντάξεων.
ü  Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων.
ü  Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο, όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
ü  Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
ΧΡΕΗ
ü  Απαγόρευση κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
ü  Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ,  για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
ü  Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
ü  Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
 Αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους νόμους και τις ρυθμίσεις για το «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων» που απελευθερώνουν τμήματα της αγοράς προς όφελος των μονοπωλίων και αφορούν δεκάδες επαγγέλματα (αρτοποιούς, ταξί, φορτηγά ΔΧ, φαρμακοποιούς, δικηγόρους κλπ). Εξυπηρετούν την επέκταση των μεγάλων εταιριών, των σουπερμάρκετ και των πολυκαταστημάτων, τη διεύρυνση του ωραρίου, την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ.

ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.