Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Διανομή υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες



Διανομή υλικής βοήθειας στους πρόσφυγες και μετανάστες θα γίνει από την Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) το Σάββατο 9 Απρίλη στις 4 το απόγευμα στην πύλη Ε1, στον Πειραιά.
Η ΟΒΣΑ, εκφράζοντας και έμπρακτα την αλληλεγγύη της, στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενημερώνει όλα τα σωματεία και τους συναδέλφους που βοήθησαν να συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης ότι η προσπάθεια συνεχίζεται.
Καλεί τα Σωματεία - Ενώσεις και όσους συναδέλφους επιθυμούν να συμμετάσχουν και να προσφέρουν τη βοήθεια τους στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες.
Η ΟΒΣΑ θα συνεχίσει να συγκεντρώνει υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες και καλεί τα Σωματεία - Ενώσεις, συναδέλφους να συνεχίσουν την προσπάθεια συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και να έρθουν σε επικοινωνία μαζί της.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ Μπαράζ αυξήσεων στους έμμεσους φόρους


Μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους -την πλέον άδικη φορολογία που πλήττει τα λαϊκά στρώματα- ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
Οι νέες προτάσεις που θα παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο στο κουαρτέτο, για να κλείσει το αντιλαϊκό πακέτο, περιλαμβάνουν αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπραχθούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο μέτρο, χωρίς να είναι σαφές ακόμα πώς θα επιμεριστεί αυτό το ποσό ανάμεσα στα διαφορετικά είδη καυσίμων (βενζίνη, ντίζελ, φυσικό αέριο).
Στα σκαριά βρίσκονται και άλλα μέτρα όπως η αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα, στα οινοπνευματώδη ποτά και στην κινητή τηλεφωνία. Ακόμη σχεδιάζεται η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση και η αλλαγή του τέλους ταξινόμησης στα ΙΧ, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχει συζήτηση για την επιβολή τέλος στις τραπεζικές επιταγές και στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία.
Βέβαιη θεωρείται η αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να αυξηθούν τα ποσά που εισπράττονται από το συγκεκριμένο χαράτσι.
Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει και περικοπές, όπως η μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο μέσω της αυστηρής εφαρμογής του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ Στηρίζει την πορεία κατά της ανεργίας




Η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων χαιρετίζει, στηρίζει και συμμετέχει στην πορεία κατά της ανεργίας, στην πρωτοβουλία που πήρε ο Δήμος Πατρέων.
Σε δελτίο Τύπου αναφέρει: «Η ανεργία σήμερα έχει φτάσει σε τεράστια μεγέθη. Δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα. Πλήττει κύρια τη νεολαία και τις γυναίκες, χωρίς να αφήνει στο απυρόβλητο τους άντρες.
Οι συνταξιούχοι καλούνται να στηρίξουν τις οικογένειές τους με τις πενιχρές συντάξεις τους.
Η ανεργία οδηγεί στην εξαθλίωση, στη δυσκολία να ικανοποιηθούν ακόμα και οι βασικές ανάγκες ενός ανθρώπου.
Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε αδιάφορα χιλιάδες εργαζόμενους, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας να στερούνται από το βασικό όπλο της ζωής, την εργασία.
Συμμετέχουμε στην πορεία από την Ελευσίνα την Κυριακή 10 Απρίλη ενάντια στην ανεργία και στη μεγάλη διαδήλωση - συναυλία εργαζομένων, ανέργων και νεολαίας την Κυριακή 10 Απρίλη, στο Σύνταγμα, στις 6 μ.μ.
Παλεύουμε και διεκδικούμε:
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
  • Επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, της 13ης και 14ης σύνταξης».