Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ Μπαράζ αυξήσεων στους έμμεσους φόρους


Μεγάλες αυξήσεις στους έμμεσους φόρους -την πλέον άδικη φορολογία που πλήττει τα λαϊκά στρώματα- ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση.
Οι νέες προτάσεις που θα παρουσιάσει το οικονομικό επιτελείο στο κουαρτέτο, για να κλείσει το αντιλαϊκό πακέτο, περιλαμβάνουν αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εισπραχθούν τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από το συγκεκριμένο μέτρο, χωρίς να είναι σαφές ακόμα πώς θα επιμεριστεί αυτό το ποσό ανάμεσα στα διαφορετικά είδη καυσίμων (βενζίνη, ντίζελ, φυσικό αέριο).
Στα σκαριά βρίσκονται και άλλα μέτρα όπως η αύξηση της φορολογίας στα καπνικά προϊόντα, στα οινοπνευματώδη ποτά και στην κινητή τηλεφωνία. Ακόμη σχεδιάζεται η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση και η αλλαγή του τέλους ταξινόμησης στα ΙΧ, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες υπάρχει συζήτηση για την επιβολή τέλος στις τραπεζικές επιταγές και στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία.
Βέβαιη θεωρείται η αναπροσαρμογή των συντελεστών του ΕΝΦΙΑ για να αυξηθούν τα ποσά που εισπράττονται από το συγκεκριμένο χαράτσι.
Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει και περικοπές, όπως η μείωση της μισθολογικής δαπάνης στο Δημόσιο μέσω της αυστηρής εφαρμογής του κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».