Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!


              




                                   Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες
Μετά και την συζήτηση στη Βουλή για το ασφαλιστικό (σχέδιο νόμου),  η  κυβέρνηση επιμένει  στην ψήφιση και εφαρμογή του.
Έχουμε τοποθετηθεί για την  αναγκαιότητα απόσυρσης του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου που στοχεύει στην κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.
            Το ασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοαγροτών.
            Η κυβέρνησή ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά, που δεν πρόλαβαν ή δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για λογαριασμό του κεφαλαίου.
            Η «κοινωνική δικαιοσύνη» της κυβέρνησης είναι η εξομοίωση προς τα κάτω, ο φτωχός να πληρώνει για το φτωχότερο και το κεφάλαιο να μένει στο απυρόβλητο.
            Η λύση είναι μία: Να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για τα ελλείμματα στα Ταμεία: Το κράτος και η μεγάλοεργοδοσία. Να επιστραφούν πίσω όσα κλάπηκαν διαχρονικά, με τα «τοξικά ομολόγα», τα διάφορα «κουρέματα», την πρόσφατη αρπαγή των αποθεματικών των ταμείων από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να πληρωθεί το ΔΝΤ.
Κάθε μέρα θα μας βρίσκουν μπροστά τους. Τώρα  ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ.  Να τους γίνουμε εφιάλτης. Να μην επιτρέψουμε να περάσει από τις πλάτες μας ακόμη ένα νομοθετικό έκτρωμα.  Η Κοινωνική Ασφάλιση δεν είναι κόστος. Είναι δικαίωμα.
Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.
Καλούμε τα πρωτοβάθμια, σωματεία, τις επιτροπές αγώνα, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε συνάδελφο στην κινητοποίηση που οργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ
Τη Δευτέρα 1/2/2016 στις 9 το πρωί βγαίνουμε στους δρόμους. Εμείς οι μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι θα ενώσουμε τον αγώνα μας, στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι της πόλης μας.  Πρώτο ραντεβού στην αρχή της αγοράς                      ( Δικαιοσύνης – 1866) και παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών (τέρμα της 1866 πλ. Κορνάρου).
Καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματοβιοτέχνες, μικρέμπορους, αυτοκινητιστές, τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ να συμμετέχουν. Με αποφασιστικότητα, αγωνιστική ετοιμότητα να εμποδίσουμε την συζήτηση του νόμου –λαιμητόμου στη βουλή.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


                                             ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης, Ιανουάριος 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ

              

Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ηρακλείου
Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικό-ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ότι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.
Τα παιδιά και τα εγγόνια μας βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά εργασιακά-δικαιώματα, με φτώχεια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια "σύνταξη" προνοιακού χαρακτήρα, όσοι μπορέσουν να φτάσουν σε αυτή.
Η ενοποίηση των Ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.
Στο χώρο της Υγείας, η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν, το ιατρικό - νοσηλευτικό προσωπικό ελαχιστοποιείται, οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.
Η φορολογία μάς έχει τσακίσει, είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.
Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο. Εδώ και τώρα αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νεολαίοι.
Είμαστε σε δράση και ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις με την κατάθεση του νομοσχεδίου με αντιασφαλιστικά - αντισυνταξιοδοτικά μέτρα στη Βουλή
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ, 10 ΠΜ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤIΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!

Κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ Ηρακλειου




Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες!
4 ΦΛΕΒΑΡΗ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
Με τους αγώνες μας, τη συμμαχία μας, το δίκιο μας! Με μια φωνή, σαν μια γροθιά όλος ο εργαζόμενος λαός απαιτούμε:
·         Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να το φέρετε  στη Βουλή!
·         Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!
·         Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!
·         Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου δεν θα γίνουμε!
4 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ -  μονοπωλίων!
Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!
Αρκετά με τα ψέματα και τις απάτες τους! Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί!
Κανένας εργαζόμενος να μην πέσει στην παγίδα που στήνουν μαζί κυβέρνηση, μεγαλοεργοδοσία, τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο και φαρμακερό μνημόνιο και οι πληρωμένοι προπαγανδιστές τους!
Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την Ε.Ε. Όλοι μαζί τα ψήφισαν, όλοι μαζί τα στήριξαν γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα της καπιταλιστικής εργοδοσίας. Οι αντιπολιτευτικές τους κορώνες είναι για να ξεγελάσουν ώστε πιο αποτελεσματικά να οδηγήσουν το λαό στο συμβιβασμό, στη μοιρολατρία, στην αποδοχή της σφαγής του.
Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό διαλύει ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, καταδικάζει τη νέα γενιά, δεν εξαιρεί κανένα κλάδο!
Δε διορθώνεται! Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!
Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!
Όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα από τα παιχνίδια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σε κάθε κλάδο, από τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς διαλόγους και τα επώδυνα αποτελέσματα για τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας! Δε θέλουν αγώνες μαζικούς, αποφασιστικούς και σύγκρουση με τη μεγαλοεργοδοσία!
Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!
Το σχέδιο νόμου έχει τη στήριξη του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, των μονοπωλιακών ομίλων, της Ε.Ε. Για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους, έχουν στο πλευρό τους την ηγεσία στη ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων!
Η δική μας απαίτηση είναι ο νόμος λαιμητόμος να μείνει στα χαρτιά! Καμία στήριξη στην κυβέρνηση! Καμία αποδοχή της βάρβαρης και αντιλαϊκής ΕΕ!
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι! Και νόμιζε πως θα το έκανε δια περιπάτου! Με όπλο το ψέμα και την εξαπάτηση!
Η ακούραστη δράση των σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις, οι καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών γέννησαν την πραγματική ελπίδα και φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη του λαού!
Φανέρωσαν και τον πραγματικό φόβο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που είναι η άνοδος του εργατικού λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στην στρατηγική των μονοπωλίων.
Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, συνταξιούχοι, ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες
Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σε όλο τον εργαζόμενο λαό με σιγουριά και τονίζει:
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!
Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα! Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!
Κανένας και καμιά στη δουλειά, στο χωράφι, στο σχολείο, στο γραφείο! Χωρίς χάσιμο χρόνου κάθε μέρα κάθε ώρα να νιώθουν την καυτή ανάσα της λαϊκής κινητοποίησης! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!
Με την κοινωνική συμμαχία μπορούμε να βάλουμε μεγάλα εμπόδια στην πορεία να ανατρέψουμε αντιλαϊκούς νόμους, μνημόνια και αφεντικά!
Με μια φωνή διαδηλώνουμε: Δε θα ριζώσει για εμάς η ανέχεια, η ζωή με τα ελάχιστα, οι άθλιοι μισθοί των 400 ευρώ, οι άθλιες συντάξεις, καχεκτικές και υποβαθμισμένες παροχές υγείας και πρόνοιας, η δουλειά ως τα βαθιά γεράματα!
4 Φλεβάρη Όλοι στην Απεργία! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση!
10 πμ στην πλατεία Ελευθερίας


Γενάρης 2016

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ Πορεία διαμαρτυρίας με τα ταξί


Από παλιότερη κινητοποίηση


Πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας θα κάνουν σήμερα Παρασκευή οι Επιτροπές Αγώνα ΤΑΞΙ τηςΠΑΣΕΒΕ, με αίτημα την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης. 
Οι οδηγοί ΤΑΞΙ θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ. στη συμβολή των οδών Σπύρου Πάτση και Καβάλας, και στη συνέχεια θα φτάσουν με πορεία με τα αυτοκίνητά τους στο υπουργείο Εργασίας.
«Το έκτρωμα της κυβέρνησης δεν βελτιώνεται. Τώρα να αποσυρθεί», τονίζουν οι Επιτροπές Αγώνα στην ανακοίνωσή τους. Ακόμα, σημειώνουν: «Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για εμάς που παλεύουμε μια ζωή στο μεροκάματο. Η περίθαλψη, η σύνταξη είναι δικαίωμα, δεν μας το χάρισαν, το κερδίσαμε με τους αγώνες μας. Δεν θα δεχθούμε να μείνουμε στην ψάθα μόνο και μόνο για να θησαυρίζει το κεφάλαιο και τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών. Μόνο με τη συσπείρωση στις επιτροπές αγώνα και τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, μπορούμε να βάλουμε φρένο στα σχέδιά τους».

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Κατέρρευσαν οι ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ





 Κατέρρευσαν οι ρυθμίσεις οφειλών στον ΟΑΕΕ του Βασίλη Αγγελόπουλου Σχεδόν οι μισοί από τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, οι οποίοι είχαν ενταχθεί σε τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις χρεών, από το 2013 και μετά, βγήκαν εκτός από αυτές, το τελευταίο πεντάμηνο. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών, τον περασμένο Αύγουστο, όταν και ολοκληρώθηκε το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ανήλθαν στις 190.000 οι οφειλέτες που είχαν ενταχθεί συνολικά υπό καθεστώς ρυθμίσεων. Το ποσό που τέθηκε υπό καθεστώς τακτοποίησης, μέσω καταβολής των μηνιαίων δόσεων, ανερχόταν τότε στα 2,1 δισεκ ευρώ, συνολικά. 

Ο έλεγχος που έγινε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, στις 15 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, δηλαδή λίγο πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, έδειξε ότι είχαν απομείνει εντός ρύθμισης, περίπου 105.000 οφειλέτες, με το συνολικό ποσό οφειλής που πια περιμένει να εισπράξει το Ταμείο, να μην υπερβαίνει τα 750 εκατ ευρώ.

 Ουσιαστικά, μέσα σε ένα τετράμηνο, χάθηκαν περίπου 85.000 οφειλέτες, που επέλεξαν να μην καταβάλλουν τις μηνιαίες δόσεις τους ή τις τρέχουσες εισφορές που τους αναλογούν και να απωλέσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες είχαν ενταχθεί. Το Ταμείο, λόγω αυτής της τακτικής, έχασε το δικαίωμα να προσβλέπει σε κάλυψη χρεών ύψους 1,4 δισεκ ευρώ, έστω και σε βάθος 100 μηνιαίων δόσεων. 

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, με το ρυθμό που βγαίνουν εκτός ρύθμισης οι οφειλέτες του ΟΑΕΕ, είναι πιθανό τώρα, ενώ βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, να έχουν απομείνει εντός διαδικασίας καταβολής μηνιαίων δόσεων, λιγότεροι από 99.000 οφειλέτες.

πηγη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εγκύκλιος για αυξήσεις ορίων ηλικίας και στους ΕΒΕ




Τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που επέβαλε το 3ο μνημόνιο και στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, εξειδικεύει σχετική εγκύκλιος του Οργανισμού.
Αν και οι ασφαλισμένοι του Ταμείου είχαν ήδη υψηλά ηλικιακά όρια (35ετία και το 60ό έτος ή στα 67 με λιγότερα χρόνια), εντούτοις σε ορισμένες ομάδες ασφαλισμένων επιβάλλονται ακόμα χειρότεροι όροι.
Έτσι, για ασφαλισμένους που μέχρι τις 18/8/2015 είχαν τον προβλεπόμενο χρόνο ασφάλισης, αλλά δεν ήταν 60 ετών, το νέο όριο ηλικίας αυξάνεται σταδιακά μέχρι το 62ο έτος.
Όσοι μέχρι το 2012 δεν είχαν συμπληρώσει 35ετία, το νέο όριο ορίζεται στα 62, υπό την προϋπόθεση βέβαια των 40 ετών ασφάλισης. Διαφορετικά, όταν συμπληρώσουν το 67ο έτος.
Για τη συνταξιοδότηση των γονέων, συζύγων και αδελφών αναπήρων με 25ετία, ενώ πριν δεν προβλεπόταν όριο ηλικίας, τώρα θεσμοθετείται για το 2015 το 55ο, το οποίο αυξάνεται σταδιακά μέχρι το 62ο έτος, με βάση και την κλιμάκωση που προβλέπει ο σχετικός νόμος.
Αύξηση επιβάλλεται και στις γυναίκες και μητέρες ανηλίκων του ΤΑΝΤΠ (Τομέας Ασφάλισης Ναυτικών και Τουριστικών Πρακτόρων) και γυναίκες του πρώην ΤΣΑ (αυτοκινητιστές), οι οποίες συνταξιοδοτούνταν με χρόνο μικρότερο της 35ετίας και δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα έως και τις 18/8/2015. Οι ασφαλισμένες αυτές έχουν σταδιακή αύξηση του ορίου ηλικίας με καταληκτικό όριο το 67ο το 2022.