Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Την αύξηση των δημοτικών τελών καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Ηρακλείου






Την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Ηρακλείου, καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τονίζοντας ότι «ο δήμος ως άξιος μιμητής της κεντρικής κρατικής διοίκησης, φορτώνει όπως και η κυβέρνηση με νέα χαράτσια τις λαϊκές οικογένειες τους δήμου μας».
Όπως τονίζει, κοντά στον ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην έκτακτη εισφορά, στη φορολογία από το πρώτο ευρώ που επιβάλει η κυβέρνηση, έχουμε και την αύξηση των δημοτικών τελών μαζί με τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κ.λπ. έρχονται και τα νέα χαράτσια αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά «ότι η Τοπική Διοίκηση δηλαδή ο Δήμος αποτελεί το μακρύ χέρι της Κεντρικής Διοίκησης, του καπιταλιστικού κράτους, και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαό».
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζει πως «η Δημοτική Αρχή εξισώνει τα οικιακά τέλη με αυτά στη ΒΙΠΕ και τον ΟΛΗ! (0,85 ευρώ/τ.μ.). Δηλαδή, όλοι είμαστε βιομήχανοι και δεν το ξέραμε!
Και ας μην πουν ότι μειώνουν από 25% σε 35% τα τέλη στις ευπαθείς ομάδες γιατί επί της ουσίας κι αυτό ακυρώνεται με τα απαράδεκτα χαμηλά εισοδηματικά κριτήρια που βάζει. Εδώ είναι φανερό ότι πληρώνει ο φτωχός τον πάμφτωχο!».
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καλούν σε ξεσηκωμό για να μην περάσει η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για αύξηση των δημοτικών τελών, αλλά ούτε να μείνουν όπως ήταν. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι φτωχοί ΕΒΕ και αγρότες να υιοθετήσουν την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για:
  • Άμεση μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους-συνταξιούχους και άμεση κατάργησή τους για φτωχούς, άνεργους και ευπαθείς ομάδες. Αύξηση των τελών καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης για μεγάλες επιχειρήσεις που δρουν στα όρια του Δήμου.
  • Αύξηση τελών σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικούς ομίλους, τράπεζες, κ.λπ.
  • Αύξηση της φορολογίας της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Κατάργηση κάθε φόρου στην πρώτη κατοικία. 
Για τις εξελίξεις στη ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ ΟΤΑ
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει επίσης ως «πραγματικά προκλητικό την ίδια ώρα που η Δημοτική Αρχή επιβάλλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και ο Δήμος Ηρακλείου πνίγεται με μια απλή νεροποντή, να μοιράζονται εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως στην περίπτωση του Πολιτιστικού Κέντρου (ΠΣΚΗ).
Έτσι οι δημότες θα κληθούν πιθανότατα να πληρώσουν 12 εκ. ευρώ λόγω της απένταξης της Α΄ φάσης του έργου από το Γ΄ ΚΠΣ και ακόμα 11 εκ ευρώ για τη Β΄ φάση που κατακυρώθηκαν στη μοναδική συμμετέχουσα εταιρεία "Κάστωρ" (συμφερόντων Μπόμπολα) με το απαράδεκτο σύστημα μελέτη-κατασκευή. Χρήματα τα οποία προέρχονται μεν από το δάνειο ύψους 50 εκ ευρώ που πήρε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή και θα "αξιοποιήσει" η σημερινή, αλλά που -έτσι κι αλλιώς- θα κληθούν οι Ηρακλειώτες να αποπληρώσουν.
Επιβεβαιώνεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο η πρόβλεψη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" ότι τόσο η κατασκευή όσο και η λειτουργία του Πολιτιστικού θα παραδοθεί στους ιδιώτες. Ο Ηρακλειώτικος λαός να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΠΣΚΗ. Να απαιτήσει τη γρήγορη ολοκλήρωσή του με χρηματοδότηση από το κράτος και την αποκλειστική ευθύνη της λειτουργίας του στο Δήμο σε όφελος των δημοτών και του ντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού.
Για τα κάθε λογής ιδρύματα (Λαμπράκη) και τους "εθνικούς εργολάβους" (Μπόμπολας) λεφτά υπάρχουν.
Για το λαό υπάρχουν οι δυσβάσταχτοι φόροι, το κόψιμο μισθών και συντάξεων και το χάλι των υποδομών και υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας Παιδείας κ.τλ.
Αρκετά ματώσαμε για τα συμφέροντα του κεφαλαίου! Καιρός να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας».