Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Ερώτηση για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών



Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Σάκης Βαρδαλής, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μανώλης Συντυχάκης για τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών. Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Οικονομικών
Θέμα: Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών ελεύθερων επαγγελματιών
Οι αυτοαπασχολούμενοι που βρίσκονται σε δεινή θέση αυξήθηκαν δραματικά την περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα. Η εκδήλωση της κρίσης και οι συνέπειές της έχουν οδηγήσει στην καταστροφή πάνω από 200.00 μικρές επιχειρήσεις. Συγχρόνως, η τεράστια άδικη φορολογία και οι δυσβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές για τους αυτοαπασχολούμενους σε συνδυασμό με τη δραματική συρρίκνωση του κύκλου εργασιών, συνέπεια της κρίσης, έχουν οδηγήσει όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και επιβιώνουν να αντιμετωπίζουν μεγάλα χρέη προς το Δημόσιο, κυρίως την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο στον ΟΑΕΕ οι επαγγελματίες που χρωστάνε στο Ταμείο, ξεπερνούν τις 330.000. Συγχρόνως, δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι είναι υπερχρεωμένοι προς τις τράπεζες για δάνεια που έλαβαν και σήμερα αντικειμενικά δεν μπορούν να αποπληρώσουν.
Την ίδια στιγμή, το κράτος με σωρεία νομοθετικών παρεμβάσεων και δικαστικών αποφάσεων προχωρά σε κατασχέσεις, λόγω οφειλών, χρημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες, χωρίς να έχει ενημερωθεί προηγουμένως ο οφειλέτης αυτοαπασχολούμενος. Μάλιστα, ο αυτοαπασχολούμενος δεν έχει ούτε καν την ελάχιστη προστασία του ακατάσχετου των καταθέσεων των 1.000 ευρώ για χρέη προς το Δημόσιο, που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους.
Τα κρούσματα κατασχέσεων λογαριασμών ελευθέρων επαγγελματιών έχουν ενταθεί μετά την επιβολή των capital controls στις τράπεζες τον περασμένο Ιούλιο, ενώ από το Σεπτέμβριο οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών σε ελευθέρους επαγγελματίες έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας. Η ίδια η επιβολή των capital controls έχει οξύνει το πρόβλημα αφού ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών των αυτοαπασχολούμενων περνούν μέσα από την τραπεζική οδό, με αποτέλεσμα πολλοί απ’ αυτούς να αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης, αλλά και συνέχισης της λειτουργίας της επιχείρησής τους.
Η προαναφερθείσα πολιτική είναι μέτρο φορολογικής απομύζησης των αυτοαπασχολούμενων, αλλά και συμβάλλει στην προώθηση της συγκέντρωσης του κεφαλαίου. Μέσα από την επιβολή τεράστιας φορολογικής επιβάρυνσης και την αυτόματη υποχρεωτική είσπραξή της, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις τους ωθούνται εκτός αγοράς, με στόχο να διευκολυνθούν τα μεγαθήρια του κλάδου. Άλλωστε, το μεγάλο κεφάλαιο αντιμετωπίζει πολύ λιγότερα προβλήματα ρευστότητας, αφού έχει τρεχούμενους λογαριασμούς και σε άλλες χώρες που δεν θίγονται απ’ τα capital controls.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει:
1. Για την θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τους ελευθέρους επαγγελματίες 20.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 5.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος.
2. Για τη δυνατότητα ρύθμισης για χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες χωρίς τόκους και προσαυξήσεις και για ποσό που να αντιστοιχεί στο 20% του ετήσιου εισοδήματος.
3. Για την επιβολή προστασίας της πρώτης κατοικίας και των μέσων και εμπορευμάτων της εργασίας του.
4. Για την επιβολή ακατάσχετου ορίου στους εμπορικούς λογαριασμούς σε ύψος 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών των ατομικών και προσωπικών επιχειρήσεων με παράλληλη προστασία των ποσών που προορίζονται για ήδη υπάρχουσες ρυθμίσεις χρεών και για τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές».

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ..




ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!!
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11π.μ Ομόνοια
Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι
Επαγγελματίες – Βιοτέχνες – Μικροί Έμποροι – Αυτοκινητιστές – Συνταξιούχοι
Στις 4 Φλεβάρη πλημμύρισε όλη η Ελλάδα. Με τη μεγάλη συμμετοχή μας στην απεργία στείλαμε ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, Ε.Ε., μονοπώλια απαιτώντας:
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ!!
ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας μαζί με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα που αγωνίζονται μαζί μας.
Με τους αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων στηρίζοντας την πρωτοβουλία τους για συλλαλητήριο στην Αθήνα ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Θα είμαστε στο πλευρό τους.
Με τους εργάτες που με το ταξικό τους, κίνημα δείχνουν το δύναμη της συλλογικής ανυποχώρητης πάλης, που μπορεί να ορθώσει εμπόδια στα σχέδια  κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου.
Ο αγώνας μας είναι κοινός, είναι αγώνας επιβίωσης. Είναι αγώνας ενάντια στην πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια και μας βυθίζει στη φτώχεια και την ανέχεια.
ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΤΕΙΧΟΣ.
ΜΕ ΔΥΝΑΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ.
Ματαιώνουμε τα σχέδια της κυβέρνησης.
Αποκρούουμε τις συκοφαντίες και τους εκβιασμούς, τις απάτες των δήθεν διαπραγματεύσεων, είναι δοκιμασμένες. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, που από την επόμενη της απεργίας, επιδιώκουν να βάλουν φρένο στους αγώνες και  δηλώνουν πρόθυμοι να συμμετέχουν στον διάλογο απάτη που θέλει να στήσει η κυβέρνηση.
Καλούμε ομοσπονδίες, σωματεία, επιτροπές αγώνα, όλους τους συναδέλφους να συμπαραταχτούν σε ένα μεγάλο λαϊκό μέτωπο  και να πλημμυρίσουν τους δρόμους σε όλη τη χώρα. Αν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει το νόμο έκτρωμα στη βουλή. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!!




Ηράκλειο Φεβρουάριος 2016

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Σάββατο 13 Φλεβάρη 11π.μ. Ομόνοια




Γραμματεία Ηρακλείου

ΕΡΓΑΤΙΑ-ΑΓΡΟΤΙΑ
ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε!
                                                
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11πμ Ομόνοια
Να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό!
Να μην περάσει η εξαθλίωση, η ανέχεια, η νέα σφαγή στη ζωή μας!
Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους νικήσουμε!
Να δυναμώσει σε κάθε χώρο η αλληλεγγύη!

«…με τρακτέρ απ' το χωριό
για την πόλη μια και δυο..»

Οι αγρότες των αγωνιστικών μπλόκων σε όλη τη χώρα, αποφάσισαν μέσα από τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες και το συντονιστικό όργανο τους, να διαδηλώσουν στην Αθήνα ενάντια στην κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό!

Δε θα είναι μόνοι τους!

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας που έχει πληρώσει με αμέτρητες θυσίες τις συνέπειες της κρίσης τα τελευταία χρόνια, που βρίσκεται στο στόχαστρο του νέου ασφαλιστικού, να συμπαραταχθεί με όλες τις δυνάμεις της δίπλα στους αγρότες και να βουλιάξουμε την Αθήνα!

Μπλόκο στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ!
Να μην περάσει η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης!

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι έχουμε καθήκον και ευθύνη, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους αγρότες, με τους ελευθεροεπαγγελματίες, με όποιον πλήττεται και βασανίζεται από την πολιτική που μας πτωχεύει και γεμίζει τα σεντούκια των επιχειρηματικών ομίλων.

Ενιαία, συντονισμένα, αγωνιστικά, ταξικά!

Ο αγώνας των αγροτών είναι αγώνας και των εργατών! Είναι αγώνας κατά της ίδιας πολιτικής που ενισχύει τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλει τους εργάτες και τους αγρότες στη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, με συμβολικές συντάξεις, με ελάχιστες υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας, επαγγελματικής προστασίας. Είναι η ίδια πολιτική που ξεκληρίζει την αγροτιά, που έχει στην ανέχεια τους εργαζόμενους με μισθούς των 300 και 400 ευρώ, που στέλνει στην ανεργία τους νέους, που βάζει λουκέτα στους ελευθεροεπαγγελματίες.

Ο αγώνας των αγροτών είναι μια σκληρή αναμέτρηση ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, των ελληνικών κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων. Ενάντια στη συνεχή φοροληστεία που θερίζει τους φτωχούς αγρότες και ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα.
Η κυβερνητική πρόταση δε διορθώνεται!
Δεν παίρνει τροποποιήσεις! Δε βελτιώνεται! Μόνο ανατρέπεται!

Όσοι μιλούν για βελτιώσεις με δήθεν διαλόγους παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης!
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να στηρίξουν τον κοινό αγώνα των εργατών-αγροτών, να αχρηστεύσουμε από κοινού την κυβερνητική προπαγάνδα των κατασκευασμένων στοιχείων, των τρικ, των ψεύτικων ελπίδων, της συκοφάντησης των αγώνων και των μορφών πάλης που μέσα από τις συνελεύσεις και τις μαζικές διαδικασίες επιλέγουμε!

Να νιώθουν την ανάσα μας παντού!

Η μεγάλη επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 4 Φλεβάρη, οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις σε κάθε πόλη, τα αγωνιστικά μπλόκα της αγροτιάς σε όλη τη χώρα, οι πλημμυρισμένοι από λαϊκό κόσμο κεντρικοί δρόμοι φανέρωσαν τις δυνατότητες που υπάρχουν για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό, να βάλουμε μπρος για νέες διεκδικήσεις.
Η πρόσφατη απεργία αποκάλυψε το μεγάλο όπλο του λαού: Τη συμμαχία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχομεσαίας αγροτιάς, γυναικών και νεολαίας. Η επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ έδειξε το μέγεθος της δύναμης που έχει η λαϊκή συμμαχία, πόσο μεγάλη αξία έχει η συγκρότηση και το δυνάμωμά της, με αιτήματα και συνθήματα απέναντι στην καρδιά όσων σήμερα πλουτίζουν εις βάρος μας, των εκμεταλλευτών μας, ενάντια στα μονοπώλια, την μεγαλοεργοδοσία, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις τους.
Το ΠΑΜΕ καλεί πιο μαχητικά, πιο ορμητικά στον αγώνα με πιο ανεβασμένες μορφές!
Να προσπεράσουμε τις ηγεσίες στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, στη ΓΕΣΕΒΕ, στη ΠΑΣΕΓΕΣ, στη ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ που έχουν κάτσει στο σβέρκο μας, συκοφαντώντας την αξία συμμετοχής στα σωματεία και τους συλλόγους, της συλλογικής αγωνιστικής δράσης. Είναι φορείς ενσωμάτωσης στην προπαγάνδα της ΕΕ, συνεχές εμπόδιο στην οργάνωση, βάζουν φρένο στην ενημέρωση των εργαζομένων, των αγροτών!
Αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ματώσαμε!
Να πληρώσει τώρα το κεφάλαιο και το κράτος της!
Η εργατική και αγροτική οικογένεια, κάθε λαϊκή οικογένεια έχει πληρώσει ακριβά ως σήμερα για τη διάσωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
Να μην επιτρέψουμε να υπονομεύσουν τον αγώνα μας!
Ο αταλάντευτος, οργανωμένος αγώνας, η οργάνωση στα σωματεία, στις σωματειακές και απεργιακές επιτροπές, η συμμετοχή και η συμβολή όλων των εργαζόμενων στην υλοποίηση των αποφάσεων ανά κλάδο και χώρο δουλειάς, αποτελούν την ισχυρή, αναμφισβήτητη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει σχεδιασμούς, να κάνει την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό, κουρελόχαρτο!
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!
Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε εκατοστό πίσω από το σύνθημα «να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος», να αποσυρθεί εδώ και τώρα το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα που διαλύει και ενταφιάζει την κοινωνική ασφάλιση.
Έχουμε τη δύναμη για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, να συναντήσουν αδιαπέραστο λαϊκό τοίχος, ένα αρραγές διεκδικητικό μέτωπο που δε θα αναχαιτιστεί! Αν τολμήσει η κυβέρνηση και φέρει στη Βουλή το νόμο έκτρωμα για το ασφαλιστικό παρά τη γενική κατακραυγή, απαντάμε με 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! Να νεκρώσει όλη η χώρα!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΦΛΕΒΑΡΗ, 11πμ Ομόνοια


Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες, τα συνδικάτα, τη νεολαία σε μαζική συμμετοχή, μαζί με τους αγρότες, στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 13 Φλεβάρη!
Απαντάμε αγωνιστικά, ενωτικά, ταξικά στην κυβέρνηση, στα κόμματα που στηρίζουν το σύστημα της εκμετάλλευσης, στην ΕΕ!
Αποκαλύπτουμε τα ψέματά τους! Ως εδώ!
Αρκετά πληρώσαμε! Αρκετά ματώσαμε!
Εργατιά - αγροτιά μια φωνή και μια γροθιά!
Μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Τέρμα στα ψέματα... Ως εδώ! Όλοι στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 13 Φλεβάρη!

Σε πλατιά σύσκεψη για κλιμάκωση της πάλης με αιχμή το Aσφαλιστικό καλούν την Πέμπτη οκτώ Ομοσπονδίες



Κάλεσμα προς όλα τα Σωματεία των αυτοαπασχολουμένων, των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ να πάρουν μέρος στην κοινή σύσκεψη με ομοσπονδίες, σωματεία και φορείς εργαζομένων, συνταξιούχων, γυναικών, νεολαίας, αγροτών, λαϊκών επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Φλεβάρη απευθύνουν η ΟΒΣΑ, ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών, ηΟμοσπονδία Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Ελλάδας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 6 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Novotel» με θέμα «Συμπεράσματα του αγώνα μας, ενάντια στο χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης και σχεδιασμός δράσης για την κλιμάκωση της πάλης».