Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Καταγγελία για τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΟΕΒΕΝΗ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Στηρίζεται από την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ

Μπροστά στο Συνέδριο της ΟΕΒΕΝΗ, αποκαλύφθηκε το σχέδιο της πλειοψηφίας του ΔΣ (παράταξη Λεκάκη) να αποκλείσει τις αγωνιστικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, νοθεύοντας το σώμα των αντιπροσώπων του Συνεδρίου.
Συγκεκριμένα, στην τελευταία του συνεδρίαση του ΔΣ, με εισήγηση του προέδρου και στήριξη της πλειοψηφίας, αποφασίστηκαν:
-    ο αποκλεισμός του μοναδικού αντιπροσώπου του Συλλόγου ΕΒΕ Δ. Φαιστού, με πρόφαση καταστατικά παράτυπη επιλογή του Συλλόγου για αντιπροσώπευσή του στην ΟΕΒΕΝΗ, ως κύριας ομοσπονδίας, και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ως δευτερεύουσας,
-    ο αποκλεισμός ενός αντιπροσώπου του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών –κάνοντας, ωστόσο αποδεκτούς τρεις αντιπροσώπους που προηγούνταν σε κατάταξη– με πρόφαση παρατυπία στην εκλογική διαδικασία, λόγω εννέα επιστολικών ψήφων.
Για την περίπτωση του Συλλόγου ΕΒΕ Δ. Φαιστού, ο νόμος για τις συνδικαλιστικές ενώσεις των ΕΒΕ (ν. 1712/1987), στο άρθρο 2, παρ. 2, αναφέρει: «Κάθε πρωτοβάθμια επαγγελματική οργάνωση έχει το δικαίωμα να είναι μέλος σε δύο το πολύ ομοσπονδίες, μία κλαδικού και μία τοπικού ή γενικού χαρακτήρα.» Η ΟΕΒΕΝΗ είναι ομοσπονδία τοπικού, γενικού χαρακτήρα, ενώ η ΟΕΣΚ είναι ομοσπονδία τοπικού, κλαδικού χαρακτήρα. Δηλαδή, ο Σύλλογος, ασκεί το νόμιμο και καταστατικό της δικαίωμα στην αντιπροσώπευσή της σε δευτεροβάθμιες οργανώσεις, όπως το εξασκούν δεκάδες Σύλλογοι πανελλαδικά!
Για την περίπτωση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, ο συνδικαλιστικός νόμος, καθώς και τα καταστατικά, πλέον, δεν προβλέπεται ψηφοφορία δια εκπροσώπων (άρθρο 7, παρ. 18 του ν.1712/1987), παρά το ότι προβλέπεται από το καταστατικό του ίδιου του συλλόγου, ως κατάλοιπο παλιότερων «πρακτικών» και εποχών. Καταστατικά, η εκλογική αυτή διαδικασία είναι παράτυπη, και θα έπρεπε να είχε καταγγελθεί εξ’ ολοκλήρου από την ΟΕΒΕΝΗ, κάτι που έχει κάνει η ΓΕΣΕΒΕΕ. Η ΟΕΒΕΝΗ, όμως, με εισήγηση του προέδρου του ΔΣ, «διόρθωσαν» την παρατυπία στο παρά πέντε του Συνεδρίου, ενώ γνώριζαν το πρόβλημα εδώ και ένα χρόνο περίπου, απορρίπτοντας τους εννιά ψήφους και συνακόλουθα απορρίπτοντας τον τέταρτο εκλεγμένο αντιπρόσωπο.
Όταν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ζήτησαν, στοιχειοθετημένα βάσει της καταστατικής λειτουργίας των συνδικαλιστικών ενώσεων, από το προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης της ΟΕΒΕΝΗ της περασμένης Δευτέρας, να γίνει αποδεκτός ο νόμιμος αντιπρόσωπος του Συλλόγου ΕΒΕ Δ. Φαιστού στο σώμα των αντιπροσώπων και να απορριφθούν οι τρεις νόθοι αντιπρόσωποι του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, με ευθύνη του προέδρου δε μπήκε καν σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση, παραπέμποντάς τους να απευθυνθούν στη «δικαιοσύνη».
Οι κραυγαλέες αυτές πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις, αποκαλύπτουν τη στόχευση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ηγεσίας της ΟΕΒΕΝΗ, αλλά και τι την «ενοχλεί»: θέλουν να φιμώσουν τις «ενοχλητικές» φωνές που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, ενάντια στη «γραμμή» της πλειοψηφίας, που υπηρετεί  πιστά την πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά, τις κατευθύνσεις της ΕΕ, τις προτάσεις του ΟΟΣΑ, που εξυπηρετούν της μεγάλες επιχειρήσεις, και καταδικάζουν στο λουκέτο τα μικρομάγαζα, τις μικρές βιοτεχνίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αυτοκινητιστές. Τους ενοχλούν όσοι αγωνίζονται για την οργάνωση της πάλης των ΕΒΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, σε συμμαχία με τα υπόλοιπα θύματα της πολιτικής αυτής, εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους αγρότες. 
Καλούμε κάθε αντιπρόσωπο στο Συνέδριο της ΟΕΒΕΝΗ, κάθε συνάδελφο σε κάθε σωματείο-μέλος της ΟΕΒΕΝΗ, να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για το ρόλο της πλειοψηφίας. Να παραμερίσει όσους κάνουν πλάτες στην πολιτική που μας αφανίζει. Να συσπειρωθεί στις γραμμές τις ΠΑΣΕΒΕ, στην οργανωμένη πάλη για την επιβίωσή μας, ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική κυβερνήσεων-ΕΕ. Να στηρίξει τους αντιπρόσωπους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΒΕ στο Συνέδριο της ΟΕΒΕΝΗ στις 8 Μάρτη.
ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

22/2/2017