Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΕΑΟ: 150.000 νέα ειδοποιητήρια προς οφειλέτες του ΟΑΕΕ - 78.552 φάκελοι στις Εφορίες




     1 ΟΚΤΩΒΡΗ ΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΝΟΥΜE ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΚΕΑΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 8:30
                                                           ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ
       ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ                                                           ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Στην «αίθουσα αναμονής» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών(ΚΕΑΟ) βρίσκονται περισσότεροι από 150.000 οφειλέτες του ΟΑΕΕ με χρέη από 15.001 έως 59.999 ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» του Σαββάτου. Το ύψος της οφειλής τους ανέρχεται στα 4,4 δισ. ευρώ, ενώ άλλοι 78.552 φάκελοι με μικροοφειλέτες αναμένεται να  «διαβιβαστούν» στις εφορίες. Συνολικά 151.923 φάκελοι περιλαμβάνονται στο δεύτερο κύμα οφειλετών που αναμένεται ο ΟΑΕΕ να στείλει για τα περαιτέρω στο ΚΕΑΟ, ενώ μέχρι σήμερα έχουν μεταφερθεί στο ΚΕΑΟ 210.008 οφειλέτες εκ των οποίων 92.992 από τον ΟΑΕΕ, με συνολικές οφειλές 2,09 δισ. ευρώ.
Άλλοι 78.552 οφειλέτες με χρέη κάτω των 5.000 ευρώ τα οποία συνολικά ανέρχονται σε 153 εκατομμύρια ευρώ, θα μπορούσαν σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, να «διαβιβαστούν» στη Φορολογική Διοίκηση. Να σημειωθεί ότι, ο ΟΑΕΕ είχε στο χαρτοφυλάκιο των οφειλετών του τον Ιούλιο 391.647 οφειλέτες, με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.
Απέναντι σε αυτό το αντιλαϊκό σαφάρι, Ομοσπονδίες και Ενώσεις που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ καλούν τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς ΕΒΕ να απαντήσουν απαντούν αγωνιστικά στα χρέη και τις απειλές για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς. Σε αυτά τα πλαίσια έχουν πάρει απόφαση να μετατρέψουν την 1η του Οκτώβρη σε μέρα πανελλαδικής δράσης, με συγκεντρώσεις και άλλες δράσεις κατά περιοχή, σε ΚΕΑΟ και Εφορίες, ενάντια στους εκβιασμούς για κατασχέσεις περιουσιών. (Διαβάστε εδώ σχετικά)
Να υπενθυμίσουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ την Παρασκευή, κατέθεσετροπολογία για την άμεση ανακούφιση των αυτοαπασχολουμένων ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ, στο ΕΤΑΑ και τον ΟΓΑ, που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές και για αυτό εκβιάζονται και απειλούνται με κατασχέσεις, με ατομικές  ειδοποιήσεις που στέλνονται κατά χιλιάδες μέσω ΚΕΑΟ. 

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Η Επιτροπή Αγώνα Επιπλοξυλουργών Ηρακλείου, που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ, καλεί κάθε συνάδελφο αυτοαπασχολούμενο επιπλοποιό, κάθε μικρομεσαίο επαγγελματία του ξύλου,  να πάρει μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου την Πέμπτη το απόγευμα, 18:00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Συνάδελφοι,
Παλεύουμε να αλλάξουμε το σωματείο προς όφελος μας, να το κάνουμε αγωνιστικό μετερίζι όλων των μικρομεσαίων ξυλουργών.
Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν λύνονται με την μεμονωμένη προσπάθεια του καθενός χωριστά. Το σωματείο μας δεν μπορεί να μένει άλλο αδρανές και ανύπαρκτο στις σημερινές συνθήκες.
Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα μας αν η ανανέωση δεν έχει ουσιαστικά  χαρακτηριστικά ρήξης με το παλιό, ρήξης  με όσους κρατούσαν το σωματείο μακριά από τη δράση και συνέβαλαν στην απομαζικοποιηση του.
Είναι ώρα να αλλάξει ρώτα. Όλοι μπορούμε να συμβάλουμε σε αυτό στηρίζοντας την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΙΠΛΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ, την παράταξη που συσπειρώνει στις γραμμές της όλους όσους θέλουν να προσφέρουν σε αυτήν την υπόθεση.
Η παρουσία των συναδέλφων στην εκλογοπαλογιστική συνέλευση είναι αναγκαία και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην δρομολόγηση εξελίξεων προς όφελος όλων μας.
Η  ενίσχυση της Αγωνιστικής  Συσπείρωσης είναι το κλειδί για μια άλλη πορεία του σωματείου μας που θα υπηρετεί τις ανάγκες μας και θα παλεύει για τα προβλήματα μας.
Στην  διακήρυξη της περιγράφονται οι στόχοι πάλης γύρω από τους οποίους καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί, να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά ενάντια στις αίτιες των προβλημάτων μας, πριν μας προλάβουν τα χειρότερα.


                 Επιτροπή Αγώνα Επιπλοξυλουργων Ηρακλείου (συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ)
                                                                 Ηράκλειο Σεπτέμβρης 2014


Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΑΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ







Με αιχμή τα χρέη προς τον ΟΑΕΕ και τα απειλητικά ραβασάκια του ΚΕΑΟ, διαδηλώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ την 1η Οκτώβρη, έξω από τα Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και τις Εφορίες, σε όλη τη χώρα.

Στο Ηράκλειο σε παράσταση διαμαρτυρίας την 1η του Οκτώβρη στις 8.30 το πρωί θα προχωρήσουν οι επαγγελματίες βιοτέχνες, έμποροι και αυτοκινητιστές  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχετικά με τη δημιουργία του ΚΕΑΟ.
Έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας τα ατομικά ειδοποιητήρια για κατασχέσεις σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, οφειλέτες στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων  Επαγγελματιών). Έχουν ήδη αποσταλεί 100.000 ειδοποιήσεις σε οφειλέτες ελεύθερους επαγγελματίες να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, γιατί σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων.
Στους ασφαλισμένους που οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ, αποστέλλεται από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) «ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών», με την οποία ενημερώνονται ότι αν σε 20 ημέρες από την παραλαβή της ειδοποίησης δεν επιδιώξουν την εξόφληση ή κάποια ρύθμιση των χρεών τους, τότε «είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε στα προβλεπόμενα από ΝΔ 356/1974 (ΚΕΔΕ) αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε βάρος σας, καθώς και των κατά νόμον υπευθύνων (κατάσχεση, πλειστηριασμό, κατάσχεση εις χείρας τρίτων).Καλούμε τους συνάδελφους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε αγωνιστικό παρών στην παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΕΑΟ (ΙΚΑ- Εσταυρωμένος). Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο νόμος για αναγκαστική είσπραξη οφειλών τη στιγμή μάλιστα που οι συνάδελφοι ΕΒΕ δεν κάνουν σεφτέ. Να καταργηθεί το ίδιο το ΚΕΑΟ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μηχανισμός τρομοκράτησης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ.
Να απαιτήσουμε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
Αποποινικοποίηση των οφειλών.
  • Να σταματήσουν τώρα οι κατασχέσεις κάθε είδους - πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ.-, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
  • Πάγωμα των χρεών στους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Αφαίρεση των τόκων, των προσαυξήσεων και των προστίμων.
  • Μείωση των εισφορών προς το ταμείο όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
  • Αποδέσμευση των δόσεων από τυχόν ρυθμίσεις από τις τρέχουσες εισφορές.
                             Γραμματεία Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ

                                                  Ηράκλειο ,Σεπτέμβρης 2014