Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Αρνείται να συμμετέχει σε εκδήλωση της «FRAPORT ΕΛΛΑΣ» - Προσχηματική η «ανάπτυξη» του αεροδρομίου





Την άρνηση του να συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει η εταιρεία «FRAPORT ΕΛΛΑΣ» την Πέμπτη 19 Απρίλη σε ξενοδοχείο των Χανίων με θέμα την παρουσίαση των σχεδίων για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του αεροδρομίου Χανίων Ι. Δασκαλογιάννης εκφράζει το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων. Χαρακτηρίζει προσχηματική τη σύσκεψη που βάζει δήθεν θέμα για «ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό».
Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων σημειώνει ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων πολύ πριν την πώληση των 14 αεροδρομίων από την κυβέρνηση στην "FRAPORT ΕΛΛΑΣ" είχε καταθέσει την άποψη του και ζητούσε να σταματήσει το έγκλημα-πώληση γιατί θα είχε αρνητικές συνέπειες και για τον Χανιώτικο λαό.
Η ζημιά φαίνεται ήδη στην χανιώτικη οικονομία και είναι μόνο η αρχή ενός σχεδίου που υπηρετεί και εξυπηρετεί το μεγάλο τουριστικό-εμπορικό κεφάλαιο και όχι τις μικρές εμπορικές και μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που είναι ακόμα η πλειοψηφία και συμβάλουν τα μέγιστα στην τοπική οικονομία. Είναι γεγονός αδιάψευστο ότι η πώληση αεροδρομίων λιμανιών και σιδηρόδρομων αποτελεί βασική επιδίωξη ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών ομίλων που στόχο έχουν τα συσσωρευμένα κεφάλαια τους να επενδυθούν σε νέους πιο αποδοτικούς τομείς με καλύτερους όρους και με μεγαλύτερη κερδοφορία.
Γι' αυτό δεν διστάζουν να παίρνουν με οποιοδήποτε τρόπο την πολιτική που τους εξυπηρετεί αδιαφορώντας για τις τοπικές οικονομίες, για εργασιακές σχέσεις ακόμα και για ζητήματα ασφάλειας αφού η εντατικοποίηση της εργασίας δημιουργεί τέτοια ζητήματα. Η ιδιωτικοποίηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι αντίθετη με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζομένων του χανιώτικου λαού.
Τα κέρδη των εταιρειών και η εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν μπορούν να συμβαδίζουν με τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη.
Τα αεροδρόμια, οι μεταφορές, η ενέργεια κ.ά. πρέπει να είναι δημόσια - λαϊκή περιουσία. Αρκετά έχει πληρώσει και ο χανιώτικος λαός. Πρέπει λοιπόν να είναι δημόσια, να εξυπηρετούν τον λαό στην καθημερινότητά του με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες μας και την ασφάλειά μας. Με αυτό το σκεπτικό δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια προσχηματική σύσκεψη που βάζει δήθεν θέμα για “ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό”.
Μάλλον ψάχνει συνένοχους για να νομιμοποιήσει τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις της για την απρόσκοπτη κερδοφορία πάνω στις πλάτες μας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ









                                                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                    
Η Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ - Μ. Βρετανία - Γαλλία ενάντια στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Τα διάφορα “βολικά” προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και πάλι όπως και στο παρελθόν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ότι έχουν βγει για τα καλά τα μαχαίρια για τη μοιρασιά και τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς τους, σκορπώντας τον όλεθρο στους λαούς της περιοχής μας. Το νέο αυτό χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με την πλήρη στήριξη και ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνιστά νέα κλιμάκωση που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν μας αδιάφορο. Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στη γειτονιά μας και είναι έτοιμες με το δάχτυλο στη σκανδάλη να δώσουν συνέχεια, με ανυπολόγιστες συνέπειες και για το λαό της χώρας μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Οι δήθεν αποστάσεις που δηλώνει ότι κρατά από τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία είναι στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, για να κρύψει την δεδομένη συμμετοχή της στο έγκλημα. Η ίδια έχει μετατρέψει κάθε σπιθαμή της χώρας μας σε ορμητήρια θανάτου για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ. Αναβαθμίζει τη Σούδα από την οποία συνεχώς απογειώνονται αεροσκάφη, αποπλέουν πλοία που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές ενέργειες των Αμερκανονατοικων δολοφόνων των λαών, εκσυγχρονίζει τις βάσεις σε Άραξο και Ανδραβίδα, στήνει νέα ορμητήρια στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο, δαπανά τεράστιες ποσά για ΝΑΤΟικές δαπάνες από το υστέρημα του ελληνικού λαού, γι΄αυτό και δέχεται διαρκώς τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ.
Ταυτόχρονα καταπίνει το γκριζάρισμα των συνόρων στο Αιγαίο και την ανοχή που δείχνουν ΝΑΤΟ - ΕΕ μπροστά στην τούρκικη επιθετικότητα, την υποβαθμίζει και η ίδια για να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια. Δεν μπορεί να κρύψει τις προθέσεις της, ότι έχει αναδειχτεί σε σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ότι παίζει με τη φωτιά γιατί διεκδικεί μερίδιο από τη λεία για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η “δίκαιη” ανάπτυξη της κυβέρνησης.
Ανάπτυξη που τσακίζει καθημερινά στο εσωτερικό της χώρας τη ζωή και τις ανάγκες της οικογένειάς μας για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και που ταυτόχρονα, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, μας μπλέκει όλο και πιο βαθιά στο ματωμένο κουβάρι της βαρβαρότητας και των ανταγωνισμών.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας
- Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να πάψουν οι θάλασσες και τα εδάφη μας να αποτελούν ορμητήρια θανάτου.
- Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Να φύγουν άμεσα τα ΝΑΤΟικά πλοία από το Αιγαίο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.
- Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποδεικνύονται παράγοντες πολέμου και αποσταθεροποίησης και οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων
Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 18 Απριλίου, 19:00 στην Πλατεία Ελευθερίας


                                                   Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΠΑΣΕΒΕ Να σταματήσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα στη Συρία




Τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων να καταδικάσουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται και με κινητοποιήσεις και μαχητικές πρωτοβουλίες να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο Συριακό λαό, καλεί σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ
Παράλληλα, απαιτεί την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου, να φύγουν άμεσα τα ΝΑΤΟικά πλοία από το Αιγαίο, αλλά και να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης, έχει ως εξής: 
«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν ΗΠΑ - Μ. Βρετανία - Γαλλία ενάντια στη Συρία τα ξημερώματα του Σαββάτου.
Τα διάφορα “βολικά” προσχήματα που χρησιμοποιήθηκαν και πάλι όπως και στο παρελθόν, δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, ότι έχουν βγει για τα καλά τα μαχαίρια για τη μοιρασιά και τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς τους, σκορπώντας τον όλεθρο στους λαούς της περιοχής μας.
Το νέο αυτό χτύπημα που πραγματοποιήθηκε με την πλήρη στήριξη και ανοχή του ΝΑΤΟ και της ΕΕ συνιστά νέα κλιμάκωση που δεν πρέπει να αφήσει κανέναν μας αδιάφορο. Τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στη γειτονιά μας και είναι έτοιμες με το δάχτυλο στη σκανδάλη να δώσουν συνέχεια, με ανυπολόγιστες συνέπειες και για το λαό της χώρας μας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και οι προηγούμενες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Οι δήθεν αποστάσεις που δηλώνει ότι κρατά από τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία είναι στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, για να κρύψει την δεδομένη συμμετοχή της στο έγκλημα. Η ίδια έχει μετατρέψει κάθε σπιθαμή της χώρας μας σε ορμητήρια θανάτου για τις δολοφονικές μηχανές του ΝΑΤΟ. Αναβαθμίζει τη Σούδα, εκσυγχρονίζει τις βάσεις σε Άραξο και Ανδραβίδα, στήνει νέα ορμητήρια στην Αλεξανδρούπολη και τη Σύρο, δαπανά τεράστιες ποσά για ΝΑΤΟικές δαπάνες από το υστέρημα του ελληνικού λαού, γι΄αυτό και δέχεται διαρκώς τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ. Ταυτόχρονα καταπίνει το γκριζάρισμα των συνόρων στο Αιγαίο και την ανοχή που δείχνουν ΝΑΤΟ - ΕΕ μπροστά στην τούρκικη επιθετικότητα, την υποβαθμίζει και η ίδια για να εξυπηρετήσει τα δικά της σχέδια. Δεν μπορεί να κρύψει τις προθέσεις της, ότι έχει αναδειχτεί σε σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ότι παίζει με τη φωτιά γιατί διεκδικεί μερίδιο από τη λεία για λογαριασμό των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτή είναι η “δίκαιη” ανάπτυξη της κυβέρνησης.
Ανάπτυξη που τσακίζει καθημερινά στο εσωτερικό της χώρας τη ζωή και τις ανάγκες της οικογένειάς μας για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και που ταυτόχρονα, στο όνομα της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, μας μπλέκει όλο και πιο βαθιά στο ματωμένο κουβάρι της βαρβαρότητας και των ανταγωνισμών.
Καλούμε τα σωματεία, τις ομοσπονδίες των αυτοαπασχολούμενων να πάρουν θέση.
Να συνεδριάσουν άμεσα και να καταδικάσουν το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται μπροστά στα μάτια μας. Να καλέσουν μαζικά τα μέλη τους σε κινητοποιήσεις, να πάρουν μαχητικές πρωτοβουλίες καταγγέλλοντας το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στο Συριακό λαό.
- Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Να πάψουν οι θάλασσες και τα εδάφη μας να αποτελούν ορμητήρια θανάτου.
- Να κλείσουν εδώ και τώρα οι βάσεις του θανάτου, η βάση της Σούδας και οι υπόλοιπες ΝΑΤΟικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα. Να φύγουν άμεσα τα ΝΑΤΟικά πλοία από το Αιγαίο. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι ΝΑΤΟικές δαπάνες.
- Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα. Έξω η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που αποδεικνύονται παράγοντες πολέμου και αποσταθεροποίησης και οδηγούν τους λαούς στον όλεθρο για τα συμφέροντα των μονοπωλίων

«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» Διακήρυξη για τις εκλογές στο Σύλλογο Εστίασης ν. Χανίων




Να στηρίξουν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιό της στις εκλογές του Συλλόγου Εστίασης Νομού Χανίων, που διεξάγονται στις 18 Απρίλη, καλεί η Αγωνιστική Συνεργασία (στηρίζεται από την ΠΑΣΕΒΕ), «όλους τους συναδέλφους που πιστεύουν ότι μέσα από τη συλλογική διεκδίκηση υπάρχει "φως"» και «για ένα νέο ξεκίνημα του συλλόγου».         
Στη διακύρυξή της αναφέρει:
«Ζούμε σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, βιώνοντας τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και των κομμάτων που συμφωνούν σε αυτόν το δρόμο ανάπτυξης. Ζούμε τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μονοπωλίων, που στη χώρα μας έχουν φτωχοποιήσει πάνω από το 60% του λαού μας. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα, όλοι εμείς οι μικροί επαγγελματίες δίνουμε καθημερινά έναν αγώνα επιβίωσης της επιχείρησής μας, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και η οικογένειά μας. Βουνό οι υποχρεώσεις μας σε φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, δημοτικά τέλη, εξοντωτικά πρόστιμα και παράλληλα, έχουμε το βραχνά των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα, είμαστε στόχος, ότι εμείς ρίξαμε τη χώρα "στα βράχια", ότι είμαστε φοροφυγάδες και κλέφτες. Έτσι ισχυρίζονται για να κρύψουν την αλήθεια η κυβέρνηση, τα ΜΜΕ, αλλά και ο κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΓΣΕΒΕΕ). Συνέπεια όλων αυτών, οι συνεχείς έλεγχοι από ΣΔΟΕ - Δημοτική αρχή, υγειονομικό, με αποτέλεσμα βροχή τα εξοντωτικά πρόστιμα και οι ποινές. Πάνω από το 60% των μικρών συναδέλφων μας αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ασφάλισης, γιατί ούτε τους διακανονισμούς μπορούμε να εκπληρώσουμε. Τα τιμολόγια σε ΔΕΗ, δημοτικά τέλη συνεχώς αυξάνονται, μάλλον μας θεωρούν ανώτερα οικονομικά στρώματα, που η φοροδοτική μας ικανότητα είναι πολύ υψηλή.
Μαζί με όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα, ήρθε να προστεθεί και ο κοινόχρηστος χώρος που καταλαμβάνει κάθε επιχείρηση για να μπορεί να δουλέψει. Η θέση μας, που έχει κατατεθεί και επίσημα στην δημοτική αρχή, είναι ότι μπορούμε όλοι (κάτοικοι, καταστηματάρχες, επισκέπτες) να συνυπάρχουμε αρμονικά, ιδιαίτερα στην παλιά πόλη των Χανίων - στο ενετικό λιμάνι αν υπάρξει ο ανάλογος σεβασμός από όλες τις πλευρές. Με αποκλειστική ευθύνη της τωρινής δημοτικής αρχής, χωρίς διαβούλευση σχεδίασε στα χαρτιά και μέσα στα δημοτικά γραφεία ένα κανονισμό κοινόχρηστων χώρων, χωρίς να αντιλαμβάνονται τις ιδιαιτερότητες και τα ξεχωριστά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές με τις συνεχείς παρεμβάσεις και αλλαγές. Άποψή μας είναι ότι ο δήμος θα πρέπει να σταματήσει να χορηγεί άδειες λειτουργίας κατ' εξαίρεση. Θα πρέπει, στο κομμάτι που τώρα είναι αμιγώς κατοικήσιμη περιοχή, να σταματήσουν οι άδειες λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Επίσης, θα πρέπει η άδεια λειτουργίας, καθώς και η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου να αποτελεί ενιαία ενότητα. Άμεσα θα πρέπει ο δήμος (είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος) μαζί με το σύλλογο και με τους άλλους φορείς που εμπλέκονται στους κοινόχρηστους χώρους, να εξετάσει κάθε δρόμο, κάθε στενό ξεχωριστά και ύστερα να οριοθετήσει την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων. Άμεση θα πρέπει να είναι και η παρέμβασή μας στην καταβολή των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας ανάλογα με τα τετραγωνικά της επιχείρησης, που δεν θα πρέπει να εξισώνεται (όπως γίνεται μέχρι τώρα) η μικρή επιχείρηση με τα ξενοδοχεία και τα σούπερ μάρκετ.
Σήμερα, καλούμαστε μαζί με τους μικρούς εμπόρους - μικρούς αγρότες και τους εργαζομένους να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα "σπασμένα" της οικονομικής κρίσης, που δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Ήδη, έχει ενεργοποιηθεί πλήρως το τεχνικό και νομικό πλαίσιο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από εφορία και τράπεζες, ακόμη και για την πρώτη κατοικία. Εδώ και καιρό τα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία πάνε αυτόματα στο ΚΕΑΟ και ενεργοποιείται διαδικασία δέσμευσης λογαριασμών και κατασχέσεων. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι ένα μεγάλο μέρος των συναδέλφων αντιμετωπίζει καθημερινά θέμα επιβίωσης.
Μπορούμε να παρέμβουμε οργανωμένα, συλλογικά και αποφασιστικά; Εμείς λέμε ΝΑΙ, με κατεύθυνση αγωνιστική διεκδικητική. Δεν θέλουμε ένα σύλλογο για να διεκπεραιώνει "επιμορφωτικά" σεμινάρια. Δεν θέλουμε ένα σύλλογο να σπέρνει αυταπάτες και ψευδαισθήσεις ότι μπορούμε καθισμένοι στα μαγαζιά μας να λυθούν τα προβλήματά μας, με υπομνήματα και με ανάθεση αλά καρτ. Δεν θέλουμε ένα σύλλογο που θα παρακαλεί για λύσεις αυτούς που με τις πολιτικές τους και τις ενέργειές τους μας έφεραν ως εδώ (κυβερνήσεις, δήμους, συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες). Δεν θέλουμε ένα σύλλογο, όπως είναι τώρα, αδρανή και αμέτοχο από τα φλέγοντα προβλήματά μας. Έχουμε εμπειρία σε τοπικό επίπεδο, τι αποτελέσματα φέρνει η συλλογική δράση. Και πλειστηριασμούς έχει αποτρέψει και βιβλιάρια υγείας έχει σφραγίσει και επανασυνδέσεις ρεύματος έχει πετύχει σε συναδέλφους επαγγελματίες. Γι' αυτό λοιπόν ο συνδυασμός της "Αγωνιστικής Συνεργασίας Εστίασης" θέλει πρώτα και κύρια να μαζικοποιήσει το σύλλογο μας με νέες εγγραφές. Θέλουμε τους συναδέλφους να συμμετέχουν ουσιαστικά στις διαδικασίες του συλλόγου, σε μια κατεύθυνση αγωνιστική. Θέλουμε τη συμμαχία με τους εργαζομένους, τους μικρούς αγρότες, τους μικρούς εμπόρους, γιατί μαζί μπορούμε να αποκρούσουμε τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στόχο έχουν τον αφανισμό μας. Θέλουμε ένα σύλλογο να διεκδικεί τη ζωή που μας κλέβουν.
Τα αιτήματά μας είναι δίκαια, αφορούν στην επιβίωσή μας, την επιβίωση των οικογενειών μας. Απαιτούμε εδώ και τώρα:
1. Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο "κόκκινο". Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
2. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία επαγγελματίες και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
3. Επαναφορά του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
4. Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
5. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές Υγείας - Πρόνοιας, Περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους μικρούς επαγγελματίες και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
6. Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές. Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.
7. Τη δυνατότητα ένταξης όλων των μικρών επαγγελματιών χωρίς προϋποθέσεις και αποκλεισμούς στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη. Τη δυνατότητα ένταξης όλων των συναδέλφων που αναγκάστηκαν να κλείσουν με χρέη τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς να χρειάζεται επανέναρξη