Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων

Στην παλη για την αντιμονοπωλιακη συσπειρωση των αυτοαπασχολουμενων
Συλλογικά, μαχητικά για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των ΕΒΕ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

                                           
                                                                                                                                                                                                                                                                                         
                  
                                                                                                                                                                                                                                                                                 
                                                                              
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

                           Συνάδελφε επαγγελματία, έμπορε, βιοτέχνη, αυτοκινητιστή
Με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεσμευμένη στο τρίτο και πιο βάρβαρο μνημόνιο που ξηλώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα λαϊκά δικαιώματα, «επιτίθεται» ευθέως στους εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικροεπαγγελματίες δίνοντας σε όλους εμάς την χαριστική βολή.
Δεν πρόκειται για εκσυγχρονισμούς που θα φέρουν την «ανάπτυξη» για όλους, αλλά για διαρθρωτικές αλλαγές που στοχεύουν στο «νοικοκύρεμα» της αγοράς, στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν στις μεγάλες επιχειρησεις, τις πολυεθνικές να κάνουν μόνοι τους παιγνίδι μέσα σε κάθε κλάδο της οικονομίας.
Τι φέρνει το τρίτο μνημόνιο?
Αλλαγές στη φορολογία με αύξηση στο 29% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου στο 100%, ιδιαίτερα αυστηρές ποινές ακόμη και για μικρές οφειλές προς το δημόσιο, παγιοποίηση του επαίσχυντου χαρατσιού που έχουν ονομάσει «φόρο επιτηδεύματος», της ακόμη πιο επαίσχυντης λεγόμενης «εισφοράς αλληλεγγύης», μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ για κάθε είδους ακίνητη περιουσία. Κατασχέσεις εξπρές για κάθε μικροοφειλέτη του δημόσιου ακόμη και αν είναι αδύνατο να πληρώσει εξαιτίας αντικειμενικών δυσκολιών.
Αυξάνουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ με βάση «αντικειμενικά κριτήρια», ενώ κουβέντα δεν κάνουν για όσα έχουν κλαπεί από το ταμείο μας τα προηγούμενα χρόνια.
Οδηγούν το ασφαλιστικό σύστημα σε διάλυση, αυξάνουν τα όρια ηλικίας με προοπτική τα 70 χρόνια, μειώνουν κατακόρυφα τις συντάξεις, μετατρέπουν την σύνταξη σε  φιλοδώρημα. Όσοι βγουν από εμάς στην σύνταξη μετά το 2020 θα έχουν να λαμβάνουν κατά μέσο όρο 320 ευρώ το μήνα ανεξάρτητα των χρόνων στο επάγγελμα η την καταβολή εισφορών.
Αλλάζουν τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις κάνοντας ακόμη πιο αυστηρούς τους όρους.«Πετούν» ουσιαστικά έξω από τη ρύθμιση όσους αδυνατούν να καλύψουν ταυτόχρονα και τις τρέχουσες και άλλες οφειλές τους, αυξάνουν το επιτόκιο πληρωμής ενώ μειώνουν αυθαίρετα τον αριθμό δόσεων με βάση πάλι κάποια «αντικειμενικά» κριτήρια.
Συνάδελφε
Όλα αυτά τα προαπαιτούμενα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, είναι δεσμεύσεις που έρχονται από τα προηγούμενα μνημόνια, υλοποιούνται μέσω του τρίτου που ΣΥΤΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ ψήφισαν. Εφαρμόζονται επειδή το απαιτούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν διακαή επιθυμία τους να πετάξουν έξω από το «καναβάτσο» την μεγάλη μάζα των μικροεπαγγελματιών.
Οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες, τόσο σε επίπεδα συνομοσπονδιών, όσο και σε επίπεδο τοπικών φορέων (ομοσπονδιών, σωματείων, συλλόγων), έχουν καθήκον να οργανώσουν την αντεπίθεση, των χιλιάδων αυτοαπασχολουμένων και μικροεπαγγελματιών στα βάρβαρα μέτρα, στην λαίλαπα που έρχεται. Είναι ανάγκη να ανατραπούν  τακτικές  ευνουχισμού του συνδικαλιστικού μας κινήματος, της «σιγής  νεκροταφείου» που επικρατεί στα σωματεία, να ανατραπούν  τακτικές που γεννούν την  ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές που μας εξοντώνουν.
Συνάδελφε
Σε καλούμε τώρα να δώσουμε απάντηση στην φοροκαταιγίδα, στην διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, στην διάλυση της υγείας, παιδείας, στην πλήρη ποινικοποίηση της επαγγελματικής μας ζωής. Μόνη απάντηση μπορεί να είναι η αγωνιστική δράση μαζί με τους εργαζομένους, τους μικρομεσαίους αγρότες που οδηγούνται όπως και εμείς στο ξεκλήρισμα. Τους νέους που απολαμβάνουν το «προνόμιο» της υψηλής ανεργίας, τις γυναίκες που βιώνουν ακόμη πιο χειρότερες διακρίσεις στους χώρους δουλειάς ως αποτέλεσμα του τσακίσματος των εργασιακών σχέσεων που έφεραν τα μνημόνια.
Σε καλούμε να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, με συσπείρωση στις Επιτροπές Αγώνα, στην ΠΑΣΕΒΕ, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Καμία ανοχή στην πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ απαίτηση των μονοπωλίων, με μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους.
Μόνο η ενιαία αντιμονοπωλιακή πάλη όλων των λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν, μπορεί να βάλει φρένο, να σταθεί εμπόδιο στον  Αρμαγεδδώνα του σφαγιασμού του λαού μας.
Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη.
Ένας για όλους και όλοι για έναν. Ενισχύουμε τα σωματεία μας, τις επιτροπές αγώνα!!! Κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιμονοπωλιακής πολιτικής.

Με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ , ενισχύουμε το δρόμο της ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο και την κυριαρχία του, με την Ε.Ε. και τις κυβερνήσεις τους.
Μαζί με τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δίνουμε τη δική μας απάντηση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Κατάργηση του 26%. ΟΧΙ στην αύξηση της προκαταβολής και του Φ.Π.Α
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Καμία μείωση κύριας και επικουρικής σύνταξης. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στον ΟΑΕΕ.
  • Κατάργηση των νόμων που επιταχύνουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.
  • ΟΧΙ στις ρυθμίσεις που απελευθερώνουν επαγγέλματα προς όφελος των μονοπωλίων.

Μην περιμένεις άλλο «σωτήρες», δεν υπάρχουν. Πάρε τη θέση σου στον αγώνα, πύκνωσε τις γραμμές του μαχόμενου αντιμονοπωλιακού πόλου συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων, της ΠΑΣΕΒΕ.
Πάρε μέρος στην κινητοποίηση που καλεί το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ στις 16 Οκτωβρίου 7 μμ, στην Πλατεία Ελευθερίας, σαν μια πρώτη απάντηση στην βαρβαρότητα του τρίτου μνημονίου.
Όλοι στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ στις 22 Οκτωβρίου στην Πλατεία Ελευθερίας ως κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προς την πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου.
Μπορούμε να ακυρώσουμε τα μνημόνια και τη λαοκτονα πολιτική που τα συνοδεύει, στην πράξη.
                         

ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου Κρήτης

Οκτώβριος 2015

ΠΑΣΕΒΕ: Εδώ και τώρα ξεσηκωμός! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη




Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην Ομόνοια, στις 6.30 το απόγευμα απευθύνει η ΠΑΣΕΒΕ.
Στην ανακοίνωση - κάλεσμα η ΠΑΣΕΒΕ τονίζει:
«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Η κυβέρνηση κατέθεσε ήδη το 1ο ν/σ για τα προαπαιτούμενα και ετοιμάζει για ψήφιση άμεσα.
Με το νέο ν/σ
Εντείνει το κυνηγητό εναντίον μας, αποβάλλοντας ακόμα και από αυτές τις υποτυπώδεις 100 δόσεις, τους συνάδελφους εκείνους που δεν μπορούν σε 30 μέρες να τακτοποιήσουν παλιές και νέες οφειλές.
Επιβάλει εξοντωτικά πρόστιμα για μη καταβολή και απόκρυψη εσόδων από το ΦΠΑ, την ίδια ώρα που προκλητικά χαρίζει τα ανταποδοτικά τέλη σε επιχειρήσεις που αξιοποιούν ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ, του Δημόσιου και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και ανοίγει την πόρτα για νέο ξέπλυμα κερδών από διάφορες παραβάσεις και πρόστιμα για το μεγάλο κεφάλαιο με απαλλαγή ακόμα και 90% επί του ποσού.
Τσακίζει τις κατηγορίες που συνταξιοδοτούνται πριν τα 67, οδηγώντας μας στη δουλειά μέχρι τον τάφο, με συντάξεις πείνας και παροχές ασπιρίνης, για εμάς και τις οικογένειές μας.
Τα μέτρα δεν έχουν τελειωμό, προστίθενται στην άγρια φορολογία που έχει επιβληθεί (26%, προκαταβολή 100%, ΕΝΦΙΑ) για όλους και φέρνει πιο κοντά τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Έρχεται συνέχεια με τη 2η δόση των προαπαιτούμενων και ότι άλλο χρειαστεί για τις δεδομένες δυστοκίες του κρατικού προϋπολογισμού.
Εδώ και τώρα ξεσηκωμός! Απορρίπτουμε τη σφαγή μας!
Με μαζικό ξεσηκωμό και αποφασιστικό αγώνα, μπορούμε να αποκρούσουμε τα νέα μέτρα!
Δεν πάει άλλο να τσακίζουν το μεροκάματό μας, να θέτουν σε αμφισβήτηση την ίδια την καθημερινή επιβίωση των οικογενειών μας, μόνο και μόνο για να θησαυρίζουν μια χούφτα μεγαλοεπιχειρηματίες.
Μπροστά μας είναι μόνο ο δρόμος του ανυποχώρητου αγώνα μέχρι τέλους, ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ, για την ανατροπή της πολιτικής που μας οδηγεί στα χρέη και τον αφανισμό, προκειμένου να ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων.
Κανένας μόνος του στην επίθεση! Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας.
Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Οργανώνουμε παντού εστίες αντίστασης, σωματείο το σωματείο, με Επιτροπές Αγώνα, σε κάθε κλάδο και γειτονιά.
Ενισχύουμε τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, κάνουμε στην άκρη τις ηγεσίες της ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ-ομοσπονδιών που για μια ακόμα φορά κλαίνε πάνω από το πτώμα μας, στηρίζοντας ταυτόχρονα μια πολιτική που αντικειμενικά μας οδηγεί στη φτώχια και την ανέχεια. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να υπερασπίσουν τα δικαιώματά μας.
Με δυνατή Λαϊκή Συμμαχία, με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, με τη νεολαία και τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης.
Συμμετέχουμε μαζικά.
Στα συλλαλητήρια τη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην Ομόνοια.
Στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη.
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια την ημέρα της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη, στα μπλοκ της ΠΑΣΕΒΕ σε όλη τη χώρα

Σε οργάνωση του αγώνα καλεί ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Εμπόρων Αθήνας





Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Παρασκευής 16 Οκτώβρη στην Ομόνοιακαλεί ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας. Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 6 μ.μ. στην πλ. Κάνιγγος. Παράλληλα ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Οκτώβρη στις 8.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη και στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.
Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας καλεί τους αυτοαπασχολούμενους και εμπόρους να πάρουν μαζικά μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευσητου Συλλόγου, την Τετάρτη 4 Νοέμβρη, στις 6.30 μ.μ. στα παλιά γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.
Ο Σύλλογος πραγματοποιεί εξορμήσεις σε μαγαζιά και απευθύνεται στους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοτέχνες και τους έμπορους επισημαίνοντας:
«Στην οργάνωση και στη συνολική απάντηση που πρέπει να δοθεί, μην απέχεις.
Η αποχή και η απραξία είναι σιωπηλή αποδοχή των μέτρων, βούτυρο στο ψωμί των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνήσεων που τα υπηρετούν, στη χώρα μας και στην ΕΕ.
Μας θέλουν αμέτοχους, στον καναπέ, μέσα στα μαγαζιά μας, να κλαίμε τη μοίρα μας, να σιχτιρίζουμε από μακριά, να μην αντιδρούμε στη βαρβαρότητα των διαρθρωτικών μέτρων.
Οργανώσου, πάρε μέρος στους αγώνες για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Μόνο κέρδη μπορούν να προκύψουν με τη συμμετοχή σου. Μαζί έχουμε τη δύναμη

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ από ομοσπονδίες και σωματεία αυτοαπασχολούμενων



Kαθημερινά πληθαίνουν οι αποφάσεις σωματείων και ομοσπονδιών για συμμετοχή στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα,ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ.
Οι ομοσπονδίες και τα σωματεία και Ενώσεις που πήραν αποφάσεις συμμετοχής μέχρι τώρα είναι:
Ομοσπονδίες
2. Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βόρειο Δυτικής Ελλάδας και Νήσων
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών και Βιβλιοπωλών 
 Σωματεία / Ενώσεις:
1. Συντεχνία Επιπλοποιών και  Ξυλουργών Κατασ/ρχών Αθηνών και  Προαστίων
2.  Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων Αθηνών - Πειραιώς και  Περιχώρων
3. Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Αθηνών και πέριξ, "Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ" 
4. Ένωση Καθαριστηρίων Αθηνών Περιχώρων  "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"
5. Ένωση Βιοτεχνών Μετάλλου Αττικής
6. Σύνδεσμος Εγκαταστατών Υδραυλικών-Θερμικών και  Κλιματ/κών Έργων Αθηνών
7. Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δημ. Αθήνας
8. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Δημητρίου
9. Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης
10. Ένωση ΕΒΕ Αχαρνών
11. Ένωση ΕΒΕ Ηρακλείου
12. Ένωση ΕΒΕ Καισαριανής
13. Ένωση ΕΒΕ Αγ. Αναργύρων - Καματερού
14. Σωματείο Βιβλιοπωλών Αθήνας και  Πειραιά (ΣΒΑΠ)
15. Ένωση ΕΒΕ Χαϊδαρίου
16. Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Ν. Ερυθραίας
17. Παν/νια Ένωση Βιοτεχνών Λαϊκής Τέχνης
18.  Σύλλογος επαγγελματο- βιοτεχνών Κεφαλονιάς – Ιθάκης
19. Επιτροπή Αγώνα Ταξί
20. Ένωση συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων
21. Σύλλογος Εκτελωνιστών Πειραιώς- Αθηνών (ΣΕΠΑ)

 ΟΒΣΑ: Ξεσηκωμός! Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή 16 Οκτώβρη





Σε μαζική συμμετοχή στοσυλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στην Ομόνοιακαλεί η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Η προσυγκέντρωση της ΟΒΣΑ έχει οριστεί στις 6 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.
Παράλληλα η ΟΒΣΑ καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τηΤετάρτη 21 Οκτώβρη στις 8.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις που ετοιμάζουν στους μικρούς ΕΒΕ.
Σε ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ επισημαίνει:
«Ξεσηκωμός!!!
Όλοι στον αγώνα, καμία αναμονή!!
Με ταχύτατους ρυθμούς η κυβέρνηση προχωράει προς ψήφιση τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, δηλαδή τις δεσμεύσεις της στο μεγάλο κεφάλαιο και την ΕΕ. Έχει ήδη καταθέσει το πρώτο αντιδραστικό νομοσχέδιο στη Βουλή και ετοιμάζεται για ψήφιση την Παρασκευή. Με τα νέα μέτρα που έρχονται να συμπληρώσουν τα παλιά, ένα στόχο έχουν, να μας κλείσουν, να μην μπορούμε ούτε ένα πιάτο φαΐ να πάμε στις οικογένειές μας.
Χαρακτηριστικά το πολυνομοσχέδιο προβλέπει:
  • Αποβολή από τη ρύθμιση για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν παλιές και νέες οφειλές ή θεωρούνται ότι έχουν μεγάλο εισόδημα, μέσα σε διάστημα 30 ημερών!
  • Ο ΕΝΦΙΑ όχι μόνο διατηρείται στο ακέραιο το χαράτσι στη λαϊκή κατοικία και τη μικρή ακίνητη περιουσία, αλλά μειώνεται από τα 5 στο 1 ευρώ το όριο του ποσού που δεν αναζητείται για είσπραξη.
  • Εξαντλητικά πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον ΦΠΑ.
  • Επιταχύνει τις διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
Την ίδια ώρα διατηρεί την ατελείωτη φορολογία για τους αυτοαπασχολούμενους στο 26% από το πρώτο ευρώ, με το φόρο αλληλεγγύης και επιτηδεύματος, με την προκαταβολή φόρου στο 75% και 100% διαδοχικά, οδηγώντας εμάς και τις οικογένειές μας στα χρέη και την ανεργία.
Οι μεγάλοι κερδισμένοι για μία ακόμα φορά είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που, πέραν των προκλητικών φοροαπαλλαγών που ισχύουν ως τώρα, τους χαρίζει ανταποδοτικά τέλη για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας και τους ανοίγει εκ νέου την πόρτα για να "ξεπλύνουν" διαφόρων ειδών πρόστιμα με το ελάχιστο δυνατό κόστος.
Φτάνει πια!
Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί! Όλοι στον αγώνα! Ξεσηκωμός!
Καλούμε όλα τα Σωματεία να σαλπίσουν πανστρατιά στα μέλη τους:
  • Για συμμετοχή στο απογευματινό συλλαλητήριο την Παρασκευή 16 Οκτώβρη στις 6.30 στην Ομόνοια (προσυγκέντρωση στις 6.00 στην πλ. Κάνιγγος).
  • Στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 8.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών ενάντια στη φοροληστεία και τις κατασχέσεις που ετοιμάζουν στους μικρούς ΕΒΕ.
  • Για να πλημμυρίσει η Αθήνα μαζί με τις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, με το ΠΑΜΕ και όλο το λαό στις 22 Οκτώβρη στο νέο απογευματινό συλλαλητήριο και στις 12 Νοέμβρη στην απεργία.
Έχουμε τη δύναμη - Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Δεν θα περάσουν τα νέα μέτρα

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015




Επιτροπή Αγώνα στο Εμπόριο
ανακοίνωση

Συνάδελφοι
Η Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Ηρακλείου που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ χαιρετίζει τους δεκάδες συναδέλφους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους που επιδοκιμάζοντας το αγωνιστικό πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, έριξαν στην κάλπη για τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων αυξάνοντας σημαντικά τις ψήφους της.
Οι έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο και αυτές των αντιπρόσωπων για την Ομοσπονδία, που κατέκτησε ξανά  η Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων στον Εμπορικό Σύλλογο Ηρακλείου, θα γίνουν μετερίζι στην προσπάθεια συσπείρωσης των αυτοαπασχολούμενων και μικρών έμπορων της περιοχής, σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην συμπόρευση τους με τους εργαζόμενους, τα άλλα λαϊκά στρώματα για την απόκρουση της επίθεσης ενάντια στα τελευταία λαϊκά δικαιώματα που ήδη εξαπολύουν Κυβέρνηση, ΕΕ και μονοπώλια.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός  που εκπροσωπείται από την Εμπορική Ενότητα, ξεκομμένος  από την συντριπτική πλειοψηφία των χιλιάδων μικρεμπόρων , όπως πριν έτσι και τώρα  θα παραμείνει δέσμιος  της πολιτικής της κυβέρνησης, ΕΕ αλλά και της ΕΣΣΕ,  σπρώχνοντας το σύλλογο στην υποταγή, τη μοιρολατρία και τον συμβιβασμό.
Στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συλλόγου, η παράταξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, δεν τοποθετήθηκε  για κανένα  από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, για την  δυσβάστακτη φορολογία, την διάλυση της ασφάλισης, τα χιλιάδες νέα λουκέτα. Έμεινε μακριά από την αντιμετώπιση της πολιτικής  που μας εξοντώνει και μας οδηγεί στην εξαθλίωση.
Η εμμονή στην αναμόρφωση του κέντρου της πόλης, την δημιουργία  malls που θα υπηρετεί τα συμφέροντα μόνο λίγων μεγαλεμπόρων κυρίως της εντος των τειχών περιοχής, τις διαμορφώσεις χώρων για τον «καλλωπισμό» κάποιων δρόμων ,κλπ, είναι μακριά από τα σοβαρότατα θέματα επιβίωσης που σήμερα αντιμετωπίζουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι του Ηρακλείου, είτε δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης ή έξω από αυτό, αποπροσανατολίζοντας τους από τα κύρια  όπως η υπερφορολόγηση, η αναδουλειά, η ανεργία, τα χρέη.
Είναι πλέον καθαρό πως για να ανασυνταχτεί το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο του εμπορίου, και αυτό είναι ζωτική ανάγκη για να αντιμετωπιστούν συλλογικά και οργανωμένα τα μεγάλα προβλήματα που μας ταλανίζουν είναι αναγκαία η μαζικοποίηση του συλλόγου, η συμμετοχή στις αποφάσεις όσο το δυνατό περισσοτέρων συναδέλφων. Υπάρχει δυνατότητα να γυρίσουν τα πάνω κάτω. (πρόσφατο παράδειγμα στα Χανιά).  Αρκεί να γυρίσουμε την πλάτη σε όσους έχουν στόχους μακριά από τα συμφέροντα των μικρεμπόρων. Όσο παραμένουμε απαθείς στα σχέδια τους, τόσο θα “παίζουν μπάλα στο δικό τους γήπεδο”.
Οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ στο εμπόριο, με τους εκλεγμένους σε ΔΣ και ομοσπονδία, θα δώσουν το επόμενο διάστημα τον καλύτερο εαυτό τους στην αγωνιστική συμπόρευση των χιλιάδων μικρών και μεσαίων εμπόρων του Ηρακλείου, για την καταδίκη στην πράξη του κυβερνητικού συνδικαλισμού, για την οργάνωση αγωνιστικής απάντησης μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής στην λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων  που ήδη έχει ξεκινήσει η  εφαρμογή τους, ως προϋπόθεση για την αξιολόγηση του Οκτωβρίου από το κουαρτέτο των «δανειστών». Ο λαός θα πληρώσει σκληρά τον λογαριασμό, και μείς οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες θα βιώσουμε απίστευτη σκληρότητα μέτρων που θα  πλήξουν ευθέως εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες.
Καλούμε κάθε συνάδελφοι, μικρό έμπορο, να συσπειρωθεί στην Επιτροπή Αγώνα, να ξεπεράσουμε την απάθεια και  την απροθυμία του κυβερνητικού συνδικαλισμού που εκφράζεται τον ΕΣΗ από την «Εμπορική Ενότητα» και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την   ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος στο εμπόριο.
Πρώτος σταθμός μας οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 22 Οκτωβρίου που καλεί το ταξικό εργατικό κίνημα που συσπειρώνεται στο  ΠΑΜΕ, να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στη νέα σκληρή αντιλαϊκή πολιτική που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την στήριξη των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗ θα επιχειρήσει να περάσει το επόμενο διάστημα, τσακίζοντας όσα λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει.
Να δυναμώσουμε τον αντιμονοπωλιακό πόλο συσπείρωσης στο συνδικαλιστικό μας κίνημα,  πυκνώνοντας τις γραμμές της ΠΑΣΕΒΕ.
                                                                                                                                                                


                                                                                                                                                     Ηράκλειο 8 Οκτώβριου 2015